Değerli forumdaşlar elimde Probook PRBT131 tablet var. Dahili 16gb hafıza Android 4.4.2 sürümüyle geliyor. Dahili 16gb hafızanın 788MB kısmı DAHİLİ BELLEK, 12,52GB kısmı DAHİLİ DEPOLAMA BİRİMİ
olarak bölümlenmiş. Ve birçok android cihazda yaşandığı üzere bende de tüm google play üzerinden yüklemelerde 788mb lık dahili depolama alanına yükleme yapıyor ve 2-3 yükleme sonrası hafıza dolu hatası veriyor. Bu sürümde sd karta taşı ya da sd karta yükle seçeneği yok. Alan o kadar küçük ki önbellek temizle verileri temizle seçenekleri söz konusu bile olmuyor. Yapılması gereken en tehlikeli ve kesin çözüm olan dahili bellek oranını değiştirmem gerekli.. Yan bir nevi pc de partition bölümlemek gibi bişi.. Bu konuda google amcadan iş yapacak bilgiler edinemedim. Bir de forum arkadaşlarımıza danışayım dedim..
cvp için teşekkürler. link2sd ile dün baya bi uğraş sonucu hallettim gibi birşey.. Depolamada boş alan hala çok az da olsa yüklemelerde sanırım otomatikman sd karta atmaya başladı.. Ama bu işlemi yapabilmek için mecburen garantili cihaza root attım umarım sonunda pişman etmez.. İşin kötüsü bu tableti ufak yeğenler kullanıyor. kazara gerekli dosya silerlerse bittik..
Link2sd pro veya fmount ücretli ile daha çok dosya taşınabiliyor. Link2sd pro çok ucuz. Fmount u da sitelerden bulabilirsin.
pphammer
kullanıcısına yanıt
link2sd nin play dan ücretsiz versiyonu ile yapmaya çalıştım. Şuan dediğim gibi yükleme alanları net olarak gözükmese de 4-5 deneme amaçlı büyük oyun indirdim ve boş alan yok hatası vermiyor. Umarım sorunu çözmüştür.
quote:
Orijinalden alıntı: es_umit
link2sd nin play dan ücretsiz versiyonu ile yapmaya çalıştım. Şuan dediğim gibi yükleme alanları net olarak gözükmese de 4-5 deneme amaçlı büyük oyun indirdim ve boş alan yok hatası vermiyor. Umarım sorunu çözmüştür.
Araştırırsanız
İki şey gerekiyor.
1 ücretli link2sd
2 sdcard da ext 3 dosya bölümü
İleride sikinti olursa arastirip denerseniz.
es_umit
kullanıcısına yanıt
hocam pro2000 firması geçen sene battı. tabletinizin garantisini verecek servis yok yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme