Şimdi Ara

tablet ekranini harici olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
15.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aklima birsey takildi. Gerceklestirebilirsem bir projem icin cok iyi olacak. Herhangi bir tabletin ekranini dusunun. Bunu harici olarak calistirabilirmiyiz? Tabletten ekranini sokup herhangi bir sekilde buna bir screen driver yapabilirmiyiz? Yada ekrani ve ekran surucusunu bir sekilde bulup yada bozuk bir tabletten sokup disarda harici bir monitor olarak kullanabilirmiyiz?

Amacim cok yuksek cozunurlukte 7 yada 10' lik bir monitor olusturmak.

Ebayde screen driver lar mevcut ama bunlarin kalitesi tartisilir. oem satilan ekranlarinda cozunurlugu ppi degeri pek iyi sayilmaz.

Dedigim gibi amac bir tablet ekranini disardan besleyip monitor olarak kullanmak.

Fikri olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bozuk Tablet Ekranını Monitör Olarak Kullanma

Bozuk bir tablet ekranınız varsa, onu atmadan önce monitör olarak kullanmayı düşünebilirsin. İşte nasıl yapılacağı:

• Tabletini Bilgisayara Bağla: Bozuk tablet ekranını bir bilgisayara HDMI veya USB-C kablosuyla bağla.
    • Ekran Ayarlarını Yapılandır: Bilgisayarının ekran ayarlarına git ve tablet ekranını ikinci monitör olarak etkinleştir.
    • Ekran Modunu Ayarla: Tablet ekranının, masaüstünü genişletmesi veya kopyalaması için ekran modunu seç.
    • Doğru Çözünürlüğü Ayarla: Tablet ekranının optimum çözünürlüğünü ayarla.
    • Dokunmatik İşlevleri Devre Dışı Bırak: Dış monitör olarak kullanılan tablet ekranında dokunmatik işlevler çalışmayacaktır.
    • Eski Tablet Ekranını Monitör Olarak Kullanma: Eski bir tablet ekranın varsa, onu da bir monitör olarak kullanabilirsin. Ancak, eski tabletlerin daha düşük çözünürlüğe ve daha az parlaklığa sahip olabileceğini unutma.
    • Tablet Ekranını TV Yapma: Bozuk tablet ekranını, küçük bir TV olarak da kullanabilirsin. Bir HDMI kablosuyla bir TV tunerine bağla ve kanalları izle.
    • Bozuk Tabletin Ekranını Kullanma: Bozuk bir tablet ekranı, harici bir monitör, TV veya hatta bir dijital resim çerçevesi olarak kullanılabilir. Yaratıcı ol ve eski tablet ekranına yeni bir hayat ver.

Yukarıdaki adımları izleyerek, bozuk tablet ekranını monitör olarak kullanabilir ve buna yeni bir amaç kazandırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • laptop ekranları için olani vardi hatırlıyorum yapılır ama uğraştırır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

laptop ekranları için olani vardi hatırlıyorum yapılır ama uğraştırır bence
    onun yerine tableti de bozmadan bağlantı yapsanız daha iyi olmazmı.hem ablet hem monitör olur sana. bunu yapan uygulamalar var bluetooth veya wifi ile desktop a bağlanan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

laptop ekranları için olani vardi hatırlıyorum yapılır ama uğraştırır bence

Laptop ekranlari icin olanini buldum. Laptop ekran girisleri 40 pin. Bu driver lar bu ekranlar icin yapilmis. Raspberry ( yanlis yazmis olabilirim ) icin kullaniliyor genellikle. Yada sadece ekrani monitor olarak kullanmak icin. Lakin tablet icin olan surucu devresi bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetugur152

onun yerine tableti de bozmadan bağlantı yapsanız daha iyi olmazmı.hem ablet hem monitör olur sana. bunu yapan uygulamalar var bluetooth veya wifi ile desktop a bağlanan.

Elimde bozulmak icin duran tablet yok. Benim amac tamamiyle farkli. Ben bir projede kullanmak uzere ebayden lilliput 669 marka 7 inclik bir monitor aldim. Arastirmalarim geregi xenarc tan sonraki kaliteli monitor ureten bir firma.

Lakin bu monitor ile projem tamam. Uzun bir kullanimdan sonra youtube ta herhangi bir 1080 p kalitesinde herhangi bir videoyu ebayden aldigim monitorde aciyorum, ayni anda da samsung note3 marka telefonda aciyorum. Aradaki fark daglar kadar.

Sonra dusundum dedim ki; neden 7 inch lik ebayden aldigim monitoru kullanmak yerine herhangi bir markanin 7 inclik tablet ekranini kullanmayayim.

Arastirmalarim geregi surucu devresi olarak sadece leptop ekranlarini besleyen devreler mevcut.

Ben oem olarak disardan herhangi bir markanin tablet ekranini alip bunu surebilmek ve telefonda yakaladigim goruntuyu yakalayabilmek.

Umarim amacima ulasabilirim.

Tesekkurler.

• taka8604 kullanıcısına yanıt
    notebook ekranları nasıl acaba baktınız mı
  • Merhaba bu dediğinizi hesaplı bir şekilde gerçekleştirebildiyseniz. 7", 9.7" veya 10.1" bir adet ekranı ücretsiz gönderebilirim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyar -- 23 Haziran 2018; 23:4:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad telefon olarak kullanmak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz ekranlar laptop ekranı mı yoksa?

• çok uğraştırır hocam

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunguzelgun -- 24 Şubat 2019; 4:45:34 >
  • ceyar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Elimde bu ölçülerde tablet ekranı olmadığı için denemelerimi yapamadım. Elimde driver lar mevcut. Farklı ekranlarda çalışmalarım oldu ve çalıştırdım.

Bahsettiğiniz ekranlar halen elinizde ise denemek için ücretsiz gönderebilirseniz çok müteşekkir olurum.

Teşekkürler,
    Hangi driverları kullandınız ve nereden aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taka8604

Merhaba,

Elimde bu ölçülerde tablet ekranı olmadığı için denemelerimi yapamadım. Elimde driver lar mevcut. Farklı ekranlarda çalışmalarım oldu ve çalıştırdım.

Bahsettiğiniz ekranlar halen elinizde ise denemek için ücretsiz gönderebilirseniz çok müteşekkir olurum.

Teşekkürler,
    Notebook panelleri için lcd driver board var fakat fiyatları çok yüksek, aslında çok yüksek değil ama evde atıl duran ekranı değerlendirmek için 100-150 tl harcamak saçma olur, çok daha hesaplı olmalı
    teklifim hala geçerlidir tablet ekranını monitör olarak değerlendirmek için çok daha hesaplı bir çözüm üretebilirseniz,veya bir kontrol board bulabildiyseniz, farklı boyutlardan, pin yapılarında,led, ips gibi farklı teknolojilerde test ekranları gönderebilirim
    Birlikte çözüm üretmiş oluruz.

• ceyar kullanıcısına yanıt
    7" ve üzeri bir adet lcd gönderebilirseniz eğer test lere başlamak istiyorum.

Şu anda diğer LCD ler ile çalışmalarım devam ediyor. Başarılı olursa eğer diğer elinizdeki paneller içinde driver çalışmaları yapacağım.

Çalışma mantığı hemen hemen aynısı lakin çoğu panellerde bit rate ,besleme ve backlight modülleri farklı tiplerde ve voltajlarda olabiliyor.

Elinizdekiler halen duruyor mu?

Teşekkürler,
  • Merhaba

Elimde 9 " tablet ekranı var. Yapabileceğimiz birşey varsa yapalım ne dersiniz?

Bir gelişme varmı hocam ?
  • hocam gellişme vaermı neler yaptınız ılgıyle takıpteyım benımde elimde bır tablet var 10"
    bende harıcı ekran yapmak ıcın arayıs ıcındeydım
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanında çok baktım da bu işler öyle asansöre benzemiyor :) Büyük parçalar olsa notebook ekranı vs birçok kaynağı mevcut. Lakin bu tablet telefon işlerine girdiğinizde yani mobil kategoriye girdiğinizde her markanın ve modelin üreticileri tarafından ayrı ayrı özel yazılımları ve pcb leri mevcut. Bunları da kolay kolay kimse paylaşmıyor. Birkaç tane universal adı altında kart varsa vardır o da belli başlı modeller içindir. Tablet için görüntüleme cihazı düşünceniz varsa o tabletin kendi kartıyla yapılmalıdır aksi halde hem verimli sonuç elde edemezsiniz hem de çok zaman kaybı yaşarsınız. Pili bozuk tableti 3-5 liralık step-down sürücüyle çalıştırıp güzel monitör olarak kullanabilirsiniz. Anakartı yanıksa aynı tableti ekranı kırık olanından 50-100 liraya temin edip anakartını kullanabilirsiniz. Zaten anakartı bozuk olan sadece ekranı olan tablet için monitöre çevirme maliyeti size 100-200 liraya patlar garanti. Bu durumda gereksiz bir proje olduğunu düşünüyorum. Tek alternatif tabletin pilini iptal edip o şekillde android olarak kullanmaya devam etmek.

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    elimdeki tabletin vıdeo gırısı olmadıgı ıcın harıcı kullanamıyorum tablet olarakta ..
    Çok sık giremiyorum buraya kusura bakmayın geç cevap için.
    Özelden adresinizi yazabilirseniz göndereyim.
    Tablet ekranının ekonomik olacak şekilde hdmi veya vga ile çalışabileceği bir çözüm üretilebilirse atıl durumda bekleyen çok sayıda ekranın bir çok projede kullanılabileceğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.