Şimdi Ara

(?) Tablet Önerisi : 2GB | 10 inç | Güncel | Hassas | Kaliteli Ekran (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Diego11

Sen ne yaptın ya öyle. Evet hayırlık soru sormuştum. :D

Ama yazını dikkatlice okudum. Fakat bir konuda hala net bir bilgi oluşmadı kafamda. Senin de dediğin gibi uygulamar için iphone ve ipad görselleri var appstorede. Ama bazı uygulamarda ipad görseli yok ve uyumlu cihazlarda ipad yazısı yok. Bu da bu tür uygulamaların ipadda çalışmayacağı anlamına mı geliyor? (evet hayır yazsan yeter. )

Bu arada pc'mde itunes yüklü. itunes'ten baya uygulama incelemiştim. Gerçekten hoş görünüyorlar.

Bir de kafamda şu soru var androiddeki gibi bilgisayarımda bulunan mp3 ve filmlerimi ipada rahatlıkla atabilir miyim? Okuduğum kadarıyla iTUNES veya Media Player ile uğraşanlar var bu konuda. Androiddeki rahatlık ipadda var mı?

Vaktini ayırdığın için teşekkür ederi bu arada.

Sorun Evet-Hayır sorusu değildi bu nedenle ayrıntıya girdim.

Bu sorunda sadece Evet-Hayır sorusu değil.

2 tür sadece iPhone yazan uygulama var:

1: iPad'te çalışır ancak iPhone ölçeğinde çalışır; önceki mesajımda bahsettiğim gibi. Örnek: Viber, Instagram vs.
    2: iPad'te hiç çalışmaz. Örnek: WhatsApp

Diğer sorunun cevabı ise iTunes ile falan uğraşmak yerine bilgisayarına iTools programını kurmandır. Kullanımı çok kolaydır. Ben iPad'te müzik, video falan kullanmıyorum. Ancak cihazı sıfırladığımda veya cihaz değiştiğimde uygulamaları iTools ile bilgisayara yedeklerim sonra tekrar yüklerim. Böyle oyunlara bile bıraktığım yerden devam ediyorum.

• Pulstar kullanıcısına yanıt
    iPad'da çalışmayan uygulamalar sanırım telefon özelliği olan uygulamalardan kaynaklanıyor. Zaten önemli uygulamaları çalıştırdığı sürece bir sıkıntı yok ki zaten bu konuda iPad iyi bir cihaz belki de en iyisidir.

Video ile ilgilenmiyorum dedin fakat yine de sorayım önceden denemişsindir belki. :) PC'den film atarken itunes video formatını kendine uygun hale gitiriyormuş, peki bu işlem çok mu uzun sürer? (Bilgisayarım hızlı :)) Hani 5-6 dk ise filan sorun değil de çok uzun bir süre ise sıkıntı yaratabilir benim için.
  • quote:

iPad'da çalışmayan uygulamalar sanırım telefon özelliği olan uygulamalardan kaynaklanıyor. Zaten önemli uygulamaları çalıştırdığı sürece bir sıkıntı yok ki zaten bu konuda iPad iyi bir cihaz belki de en iyisidir.

Video ile ilgilenmiyorum dedin fakat yine de sorayım önceden denemişsindir belki. :) PC'den film atarken itunes video formatını kendine uygun hale gitiriyormuş, peki bu işlem çok mu uzun sürer? (Bilgisayarım hızlı :)) Hani 5-6 dk ise filan sorun değil de çok uzun bir süre ise sıkıntı yaratabilir benim için.

Film meselesini hiç denemedim. Ancak bildiğim kadarıyla iTools üzerinden direkt iPad'e yükleme yapılıyor.

iOS'te bildiğim kadarıyla bu konuda şöyle bir sıkıntı var. Şimdi normalde bilgisayarda veya Android'te filmleri veya müzikleri hafızaya bir kere atmamız yetiyor. Ondan sonra istediğimiz medya oynatıcı uygulama ile bunları oynatıyoruz. Ancak iOS'te medya dosyaları cihazdaki uygulamaya yükleniyor. Yani atıyorum iPad'te ACE Player ve VLC Player yüklü diyelim. ACE Player'a yüklemişsek onunla izleriz. VLC Player ile izleyemeyiz.

Daha ayrıntılı bilgi için forumdaki iPad 3/4 konusundan bilgi alabilirsin. Linki imzamda var.

• Pulstar kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç bir özellik olmuş. Gerçi player sıkıntı değil. Zaten tek player yeterli ikincisine ne gerek var. :)

iTools videolarına baktım arkadaşın birisi video göndermiş. iTunes'deki gibi iTools'da videoyu convert ederek atıyor.

İnceleyeyim konuyu.
  • quote:

Çok ilginç bir özellik olmuş. Gerçi player sıkıntı değil. Zaten tek player yeterli ikincisine ne gerek var. :)

iTools videolarına baktım arkadaşın birisi video göndermiş. iTunes'deki gibi iTools'da videoyu convert ederek atıyor.

İnceleyeyim konuyu.

Ya ustam ios konusunda ben de cahilim ama android tablet multimedya işinde bayağı önde gibi.çünkü mesela ben tabletten torrentle dizi indirip istediğim gibi alt yazısı ile birlikte ( hatta bs player kullanirsan altyaziyi otomatik buluyor) izleyip daha sonra otg kablosu ile ntsf formatlı( denedigim her formatta harici usb cihazı gördü) bir hdd ye kopyalayabiliyorum.
    oyun konusuna gelince mesela fifa 13 ios e çıktı ama android tarafinda ses yok.böyle bir sürü oyun var.google play de istediğin uygulamayi da bulmak güç.market gerçekten çöplük ancak bir yerde inceleme görürsen veya biri onerirse ücretsiz oyunlardan kafana görebulabiliyorsun.ios un ücretsiz kısmı androide kıyasla nasıl bilmiyorum ama yukarda arkadaşında dediği gibi sıkça kampanya oluyor bu androidde yok maalesef.öte yandan uygulamaların görünüşü androidde bahsedildiği gibi kötü değil.bir kaç oyunda sadece bu duruma rastgeldim.
    Ha birde yukarda arkadaşın dediği asus al gitsin fikrine katılmıyorum.zamanında ben de böyle düşünüp asus bir tablet aldım şu an servisi ile işkence çekiyorum.ama yine de asus güncelleme konusunda diğer firmalar gibi bizi bekletmedi,tablette de istediğimi yapabiliyorum arızayı tekrarlamadigi zamanda ama işte Türkiye de her serviste olduğu gibi bunda da sorun yaşıyorsun.yani bu yönden asus da diğerleri ile aynı.

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ettim.

Yazınızda android uygulamalarının görünüşü "bahsedildiği gibi kötü değil" demişsiniz ama bana mı öyle geliyor anlamadım: Şöyle ki mesela DonanımHaber'in portalında 2 gün önce yayınlanmış indirime giren uygulamalar belirtilmiş. Bu uygulamaların hepsini tek tek inceledim 1 tanesi hariç (Awesome Miniature Pro) hepsi bir işe yaramaz. Linki de aşağıda paylaşayım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_78160880/tm.htm

Sizde inceleyin lütfen. Hani bunlar google'nin seçtiği uygulamaları olduğuna göre kaliteli olması gerekmez mi? Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum.

Bu arada üzülerek belirtmek isterim konumda sadece başta android tablet önerisi alıyordum fakat arkadaşların yönlendirmesi (bilgilendirmesi) ile ve kendi araştırmalarıma göre şu anda androidden uzaklaşmaya başladım.

• dostum üstte söylediğim gibi google da öyle indirim olmuyor.olursa bazen yapıyorlar.ben sana hangi durumda android alacağını söyleyeyim.

mesela sen haftada en az iki dizi izliyorsun.aynı zamanda eski dizileri de indirip hdd den izliyorsun.oyun da oynuyorsun ama ön planda değil.şöyle oyalayıcı oyunlar olsun yeter diyorsun.ha biraz da yazılamla uğraşmayı seviyorsan sen android alırsın.ama dersen ki ben dizi film izlemem izlersem de bilgisayardan atar çevirip izlerim,çok stabil olacak,uygulama oyun çok olacak o zaman da ios alırsın.jailbreak de yaptın oh ne güzel bütün uygulamalar beleş.gerçi jb sonrası yüzde 30 luk performans kaybından ve stabiletenin normaline göre azaldığından bahsediyorlar ama bunları göz ardı edebilirsen ios tam senlik.

gelelim windows pro ya.çok yakında acelen yoksa intel bay trail işlemçili tabletleri göreceğiz.hem batarya açısından hem performans açısından android ve ios cihazların çok üstünde tabletler olacaklar.yine normal windows uygulamalarını kullanıp dokunmatik bazı uygulamalarıda kullanacaksın.mesela platform oyunları çok güzel oynanabilir.bunun dışında uygulama oyun sıkıntısı pek çekmezsin(klavye ve mouse kullanırsan hele hiç çekmezsin ama windows da dokunmatik oyunlar gelişme aşamasında ama bu kadar kullanıcısı olan işletim sistemimnin gelişmesi daha kolay).

yani demem o ki bu kadar parayı ne ios ne android hakediyor.yakında aynı fiyata ortalama bir notebook görevi gören ama bataryası normal notebooklardan daha fazla gidip,daha az ısınan windows tabletler çıkacak.

bir de biliyor musun bilmiyorum bu ios da flash player yok.yani bazı siteleri mobil olarak girmek zorundasın.bu da benim tercih etmeme sebeplerimden biri.androide gelirsek flash var ama daha ne kadar idare eder bilinmez.siteleri güzel masaüstü görünümde gezebiliyorsun ama face de falan uygulamalarda sorun çıkarıyor.

yani sana son olarak demem youtube da videolarını izle.teknoloji marketleri gez incele.kullanıcı yorumlarını oku sonra gözünü kapat hangisi sana yakın geliyorsa onu al.ilk defa alacaksan hangisini alırsan al büyük ihtimal pişman olacaksınçünkü yukarada saydığım şirketler adeta birbiri ile anlaşmışçasına hep biraz açık bırakmışlar.yani mükemmeli istesen de bulamazsın.yukarda bir kaç eksiklerini ben söyledim diğerlerini de sen bulhangisi sana yakın geliyorsa onu al.umarım pişman olmazsın.

Windows'u şu anda hiç düşünmüyorum. Çünkü elle tutulur bir şey yok. Siz de bu görüşümü desteklemişsiniz zaten. Yani şimdi gidip windows'lu bir tablet alsam PC varken bence çok gereksiz olur. O yüzden windows'a tablet konusunda sıcak bakmıyorum. Tabiki ileride ne olur orasını bilemem. :)

iOS'ta flash player desteği yok biliyorum fakat flash destekli tarayıcı kurduğunda bir sıkıntı kalmıyor. (puffin web browser)(ipad ana onusundaki rehberden okudum ve uygulamayı inceledim)

Tablet konusunu zaten aceleye getirmeyeceğimi belirtmiştim. İntel'in Bay Trail işlemcileri ile ilgili haberi ben de okumuştum. Fakat fiyat konusunda malesef zannedersem intel işlemcili tabletler daha da pahalıya gelecek gibi duruyor.

http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/intelin-masaustu-ve-dizustu-modeller-icin-gelistirdigi-Bay-Trail-islemciler-belli-oldu.htm

Bu arada andoridde bir de her cihaz yeni güncellemeleri almıyormuş. Bu konuda "??? kullanıcıları" şeklinde açılan konularda güncelleme hakkında bir çok olumsuz mesajlar var. Bu da kafamı kurcalıyor.

Film ve dizi konusuna değinecek olursam: Boş zamanlarımda dizi ve film izliyorum. Film ve dizileri PC'den atarım tablete. Bu konuda android daha başarılıymış. Çünkü format değiştirme işlemi olmadan direk atıyor filmleri. Ama iOS'ta iTunes ile atıldığında MOV formatı şeklinde atılıyor. Bu gereksiz bir durum. Fakat bu durumdan şikayetçi olan arkadaşların mesajlarında öğrendiğim kadarıyla AVplayer, OPlayer ve Aceplayer gibi uygulamalar ile sorunsuz ve convert işlemi olmadan dosya aktarımı sağlanıyor. Bunu da dün öğrendim. Bu benim açımdan sevindirici oldu çünkü önceden hep android tabletleri inceliyordum onlardan direk atılıyordu filmler. iPad'da da bu işlemin kolay olması iyi.
    Aceplayer:
    http://i.imgur.com/ghVL24k.png
    http://i.imgur.com/D4KYY8B.png

Ek olarak şu anda hani tableti satın aldığımda kullanabileceğim uygulamar için hem Appstore'yi hem de Google Play marketlerini araştırıyorum. Hoşuma giden uygulamalar için bir liste oluşturuyorum. Bu da benim için tercih yapmamı kolaylaştıracak bir yöntem olacak. Tavsiye uygulamalarınızı da alabilirim. :)

• şu ios da flash player destekli tarayıcı konusunu iyi araştır.böyle bir şeyin olmaması lazım.yani mesela youtube un masaüstü sitesine girnce mobil görünümde görünür her türlü.masaüstü görünümde açarsan flAsh player ister bu da yoktur.

ben windows için kendi adıma konuşmuştum.ben genelde yatarak film,dizileri izliyorum bazen de internete yatarak giriyorum çok da güzel oluyor.windows bir bilgisayarın verdiği internet olanakları ve keyfi android ve ios veremez.ayrıyetten film oynatma konusunda da sıralama windows>android>ios diye sıralayabiliriz.oyun da oynuyorum tabi ama ben genelde androidde platform oyunlarını seviyorum mesela.bu tip oyunlar windowsda da var ve dokunmatik olarak oynanabiliyor.tüm bunları düşününce bana windows daha mantıklı geliyor.fiyatlarının o kadar uçuk olacağını sanmıyorum çünkü asusun 1000 tl ye 64 gb lık,atom z2760 lı windows(rt değil masaüstü sürümü) tableti satılıyor.

androidde güncelleme konusuna gelelim şimdi.nexus bir cihaz alırsan sorunun olmaz.her güncellemeyi ilk bu cihazlar alıyor.şu an nexus 7 ve 10 var piyasada.yalnız diyeceğin ios de hepsi güncelleniyorsa ios konusunu biraz daha okumalısın.çünkü benim okuduğum kullanıcı yorumlarına göre her ios sürümünde cihazz biraz yavaşlıyormuş.mesela iphone 4 ü olup ios6 yı veya 7 yi kurmaya tereddüt ediyorlar çünkü kuranlar memnun değil.lakin benim şu ana kadar kullandığım cihazlarda her android güncellemesinde cihaz daha da serileşti ve bir sürü yenilik geldi.üstelik mesela bir cihaz aldın diyelim firma android 4.1 den sonra güncelleme vermedi.eğer kullanıcısı çok olan markalardan birinden aldıysan mutlaka en son android sürümüne sahip bir custom rom bulursun.gerçi bu garantiden çıkarıyor ama garantiyi geri getirmenin cihaza göre bir çok yolu var.lakin ios da dese ki ios5 den sonra cihazın güncelleme almayacak orada kalırsın.

film dizi konusuna gelelim şimdik.ios li bir cihaz alırsan film,dizi,müzik vs her şeyi atmak içiç bilgisayara mahkumsun.ama androidde zaten torrentle tabletten indirip izleyebiliyorsun.öyle zamanlar oluyor ki bilgisayarı hiç kullanmıyorum mesela.tabletten indirip izleyip direk hdd ye yedekliyorum.ama diyorsanki pc den atmak benim için sorun olmaz sen bilirsin.

tavsiye uygulamalarım genelde beleş olacaktır.
    oyunlar;
    darkaveneger,zenonia 5,dead trigger,colony attack,mage defense,Air Patriots,dungeon hunter 3 ve 4,Angry Birds Star Wars,Beach Buggy Blitz,Call of Mini: Zombies,Castle Defense,Catapult King,Catcha Catcha Aliens,cordy,death rally free,defender 2,Dragon Rush,fantasy defense,Empire Defense II,mision of crisis,Fantashooting,Flick Home Run! baseball game,Flow Free,Four Days: World Defense,Judge Dredd vs. Zombies,Last_Defender,Little Commander - WWII TD,Mushroom War,Radiant Free,rail rush,sector strike,soulcraft,solar warfare,speedx 3d,TinyLegends - Crazy Knight,Zombiewood – Zombiler LA'de
    uygulama;
    bs player,utorrent,es file explorer,Apex Launcher,uc web browser,sixaxis controller vb zaten fazla uygulamaya ihtiyaç duymuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 22 Temmuz 2013; 17:32:26 >

Uygulama tavsiyeleri için teşekkürler. Sanırım bildiğin her uygulamayı yazdın.

Flash Player desteğini araştırdım.

Puffin Web Browser ==> Uygulamanın adı bu. Bununla flash tabanlı siteler çalışıyor fakat az önce izediğim videolarda gördüğüm üzere malesef sitelerde kasılmalar oluyor. Sadece videoları tam ekran yaptığın zaman takılmalar olmuyor.
     (?) Tablet Önerisi : 2GB | 10 inç | Güncel | Hassas | Kaliteli Ekran

• Kesinlikle Nexus 10. Param cebimde kalsın dersen Cube U30GT2.
  • yok ben aklımdan yazmadım google play de indirdiğin uygulamaların zaten bir listesi var ordan kopyala yapıştır yaptım.hepsi beğendiğim uygulamalar.

dediğini bilmiyordum ama biraz araştırınca aşağıdaki konu çıktı.pek memnun olan yok.sen yine de ipad konusunda olanlara danış.http://forum.donanimhaber.com/m_57230371/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 22 Temmuz 2013; 19:37:57 >
  • Merhaba ben de bu aralar tablet araştırıyorum ve konunuza rastladım. Bu kadar araştırma ustune ne aldınız merak ettim doğrusu. Benim de tercihimin oluşmasına yardimci olacak tercihiniz. Bu arada ben biraz windows tarafına kaymaya başladım.,,undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsengul -- 10 Mart 2014; 0:09:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.