Şimdi Ara

(?) Tablet Önerisi : 2GB | 10 inç | Güncel | Hassas | Kaliteli Ekran (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Diego11

Nexus 10 hakkında aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bu tablette gördüğüm kadarıyla çift çekirdek var. Bu dört çekirdeklere göre sıkıntı yaratır mı? İşlemçi hızı dört çekirdeklere göre daha hızlı ?!

pardon tegra demişim cortex 15 var en son çıkanı ve en güçlüsü ztn napçan 4 çekirdek sadece aynı anda daha fazla ilem yapıyo ztn senin aynı anda yapçağın işlem oyun+müzik çift çekirdek daha az şarz yiyo
  • Ben Pipo Max M6 aldım kafam rahat. Türkiye'den alma olayına takılmasaydın yardımcı olabilirdim.
  • İstanbul bilişimin çağlayan mağazasında nexus 10 satılıyor istersen gidip alabilirsin
  • konunuzun düzenine hayran oldum çok hoşuma gitti

sorunuzun cevabı ise eğer ios alıcaksanız ipad 4 en iyi seçimdir ama yok android diyorsanız baskı kalitesinde ekranı ile nexus 10 tavsiye ederim

umarım size uygun ürünü alırsınız nexus 10 söylediklerinizin tamamaını karşılıyor tek kötü yanı arttırılabilir hafıza yok oda 64gb alırsınız gerek kalmaz
  • CooLStyLe kullanıcısına yanıt
    Yardım teklifin için çok teşekkürler. Şu an için böyle bir şey düşünmüyorum fakat ileri tarihlerde fikrim değişirse yardım teklifini değerlendirmek isterim.
  • quote:

Yardım teklifin için çok teşekkürler. Şu an için böyle bir şey düşünmüyorum fakat ileri tarihlerde fikrim değişirse yardım teklifini değerlendirmek isterim.

herzaman yardımcı olmaya çalışırım, benim elimden pek tutmadılar tablet alacağım zaman :)
  • Bytekno kullanıcısına yanıt
    Konumu beğenmenize sevindim. :)

iOS konusunda görüşümü belirtmiştim. :) iOS gerçekten mükemmel fakat tercihimi androidden yana kullanmak istiyorum.

Bu arada nexus 10'un 64 gb'lik modeli var mı? Yanlış bilmiyorsam en fazla 32 vardı.
  • Pipo M9 önerim f/p ürünü denilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolucana

Pipo M9 önerim f/p ürünü denilebilir.

Bu cihazı daha önce görmemiştim. Biraz bahsedebilir misiniz? (teknik özelliklere baktım)
  • quote:

quote:

Bu cihazı daha önce görmemiştim. Biraz bahsedebilir misiniz? (teknik özelliklere baktım)

Bu hafta sipariş veriyorum videolu veya fotograflı yazılı incelemesini yapıcam o zaman bakarsın ;)
  • quote:

quote:

Youtube'dan inceleme videolarını inceleyebilirsiniz.
  • dolucana kullanıcısına yanıt
    İncelemenizi yaptığınızda bana geri bildirim yaparsanız sevinirim.
  • Forever Note 10.1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iki sistemi de kullanmış ve hatta kullanmakta olan bir kullanıcı olarak benim için;

Telefon = Android
    Tablet = iOS

Başka bir tavsiyede bulunamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Her iki sistemi de kullanmış ve hatta kullanmakta olan bir kullanıcı olarak benim için;

Telefon = Android
    Tablet = iOS

Eyvallah kardeş. Sanırım ben android tablet konusundan vaz geçeceğim gibi görünüyor. Android hakkında yazılan yorumlar sıkıntılı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Her iki sistemi de kullanmış ve hatta kullanmakta olan bir kullanıcı olarak benim için;

Telefon = Android
    Tablet = iOS

Eyvallah kardeş. Sanırım ben android tablet konusundan vaz geçeceğim gibi görünüyor. Android hakkında yazılan yorumlar sıkıntılı.

Telefonda bir şey diyemem. Sırasıyla Nexus serisi, Samsung, HTC ve Sony'nin üst seviye Android telefonlarını kullanabilirsin.

Ancak iş tablete gelince durum oldukça sıkıntılı. Bunun başlıca nedeni uygulama uyuşmazlıkları.

En basitinden iOS'te App Store'a girince iPhone/iPad ayrımı vardır.

Android'te bu olmadığı ve bir uygulamayı binlerce farklı donanımdaki cihaz kullandığı için sıkıntı oluyor. Bir de uygulamalar genellikle telefona yazıldığı için geliştirici o uygulamanın tablet versiyonunu çıkarmadığından uygulama mesela 4 inç'lik telefonda hangi ara yüzle görünüyorsa koskoca 10 inç'lik tablette de o ara yüzle görünüyor.

• Pulstar kullanıcısına yanıt
    Uygulamaların tam erkan görünmemesi kötü olmuş.

Peki bu durum iOS'ta nasıl? Mesela sadece iphone için üretilmiş(ipad desteği olmayan) bir uygulama ipadda nasıl görünüyor?
  • quote:

Uygulamaların tam erkan görünmemesi kötü olmuş.

Peki bu durum iOS'ta nasıl? Mesela sadece iphone için üretilmiş(ipad desteği olmayan) bir uygulama ipadda nasıl görünüyor?

Sorduğun soru kapsamlı bir soru, bu nedenle uzun yazacağım.

- Android tablette bütün uygulamalar tam ekran oluyor. Ancak çoğu tablet için optimize edilmediğinden telefondaki tasarımla aynı görünüyor. Eğer yüksek çözünürlüklere optimize edilmemişse bu sefer de bulanık görünüyor. Ayrıca bazı uygulamalar yüklenebilir görünüyor ancak yükleyince de çalışmıyor. Ben Nexus 7'de NTVspor ve Turkcell Dergilik uygulamalarını indirebildiğim halde çalıştıramadım.

- iOS'te ise uygulamaların çoğunluğu ya iPad uyumlu ya da iPad için ayrı versiyonu vardır. Zaten App Store'da arama yapınca üstten iki tuş ile iPad-iPhone geçişi yapabilirsin. Sadece iPhone için çıkan uygulamalar iPad üzerinde iPhone ekranı kadar açılıyor ve klavyesi de iPhone klavyesi oluyor. Sağ altta bir butonla boyutu iki kat artırabilirsin ancak o zaman da çözünürlük düşer. Tabii bu uygulamalar çok elzem uygulamalar değil. Daha çok ücretsiz arama/mesajlaşma, kamera, navigasyon uygulamaları oluyor bunlar. Yani aslında iPhone odaklı üretildikleri için böyle. Bunun haricindeki uygulamalar kendini iPhone veya iPad'e göre ayarlıyor. iPad için ayrıca yüksek çözünürlüklü yani HD versiyonu olan uygulamalar da var.

- Android'te donanıma göre çok farklı modeller olduğu için geliştiriciler uygulama optimizasyonunu ya tam yapamıyor ya da yapmak istemiyor. iOS'te hangi modellerin uygulamayı kullanacağı belli olduğundan böyle sorunlar olmuyor olsa da kısa sürede güncellemesi çıkıyor.

Bunların yanı sıra genel bir görüşüm olacak; ben bugüne kadar yani 2 yıldır Google Play'de ücretliyken geçici olarak ücretsiz olan uygulama görmedim. Buna rağmen 1 yıldır iOS kullanıyorum ve bugüne kadar neredeyse 2000$ yakın değerdeki uygulamaya ücretsiz sahip oldum. Uygulamalara ödediğim para da 15$ kadar bir şeydir. Google Play'de Gift Card olayı yok ve bu kadar güvenliği muallakta kalmış bir sistemden kredi kartıyla alışveriş yapmak istemiyorum. iOS'te ise güvenliği neredeyse sorunsuz olan bir sistemde Gift Card sistemi var. 25 veya 50 TL'lik kart alırsın ve istediğin gibi kullanırsın.

• Bir önceki mesajı yazdıktan sonra aklıma Facebook ve Twitter uygulamaları geldi. Buna iTunes sayfasındaki görsellerden bakabilirsin. Sağ üstte iPhone ve iPad görüntüleri arasında geçiş yapılarak bir uygulamanın kendini cihazlara göre nasıl ayarladığı görünebilir. iPhone veya iPad için ayrı indirmiyorsun. Bir kere indiriyorsun ve o kendini ayarlıyor.

Facebook:https://itunes.apple.com/us/app/facebook/id284882215?mt=8

Twitter:https://itunes.apple.com/tr/app/twitter/id333903271?mt=8

• Pulstar kullanıcısına yanıt
    Sen ne yaptın ya öyle. Evet hayırlık soru sormuştum. :D

Ama yazını dikkatlice okudum. Fakat bir konuda hala net bir bilgi oluşmadı kafamda. Senin de dediğin gibi uygulamar için iphone ve ipad görselleri var appstorede. Ama bazı uygulamarda ipad görseli yok ve uyumlu cihazlarda ipad yazısı yok. Bu da bu tür uygulamaların ipadda çalışmayacağı anlamına mı geliyor? (evet hayır yazsan yeter. )

Bu arada pc'mde itunes yüklü. itunes'ten baya uygulama incelemiştim. Gerçekten hoş görünüyorlar.

Bir de kafamda şu soru var androiddeki gibi bilgisayarımda bulunan mp3 ve filmlerimi ipada rahatlıkla atabilir miyim? Okuduğum kadarıyla iTUNES veya Media Player ile uğraşanlar var bu konuda. Androiddeki rahatlık ipadda var mı?

Vaktini ayırdığın için teşekkür ederi bu arada.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.