Şimdi Ara

Tablet tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar film izlemek ve internete girmek için tablet pc almaya karar verdim. Telefonların şarjı çabuk bittiği, ekranı küçük olduğu için bende yolda sürekli müzik dinlediğim için telefonları eledim

Yaptığım araştırmaların sonucunda asus transformer tablet çok hoşuma gitti usbden hdd yada flash bellek bağlamak güzel bir özellik ayrıca batarya süreside çok uzun. Klavyeside cabası. Aslında bu tablet aklıma yattı ama size de sormak istedim.
    1)Tf201-301 veya 700t den hangisini önerirsiniz ya da başka marka model öneriniz olur mu?
    2)Önerdiğiniz tableti hangi fiyata bulursam almalıyım, nereden almalıyım? Mağazadan direk almak daha çok hoşuma gidiyor ama internettende sipariş verebilirim.
    3)Sizce tablet pcler fiyatlarını hak ediyor mu?
    4)Önerdiğiniz tableti siz kullandınız mı?Evetse size göre artılarını eksilerini yazar mısınız?
    5)Android tabletler kullanışlı mı? Alırsam mutlaka şu programı ve oyunu yüklemelisin(almalısın) dediğiniz oyun veya program var mı?
    6)Aslında duyurulduğunda yeni IPAD hoşuma gitmişti, hoşuma giden ilk Apple ürünü oldu kendisi ama Itunes gibi kısıtlayıcı işler yüzünden vazgeçtim. Ama Ipad in yapıp androidin yapamadığı çok önemli bir özellik filan var mı?(program) Ben apple ürünlerine çok uzak olduğum için hiç bilmiyorum. Gerçi androide de uzağım ilk akıllı cihazım olacak.
    7)Bu tegra3 işlemci ile A5X arasında fark var mı? Varsa ne kadar?
    8)Samsung'un yakında çıkacak 4 çekirdekli tablet pc duyurusu var mı?
    9)Asus 700t beklenmeli mi?
    Ek:3g benim için önemli değil; olsa bile facebook filan fazla kullanmadığım için 3g için hat dahi almam büyük ihtimalle.

Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• İlk olarak mağazalara teker teker giderek Prime'ı (TF201) uzuuuun uzun inceledim. Eminim ki çalışanlardan da bolca küfür yedim. Şu anda da Infinity'nin (TF700) piyasaya çıkmasını bekleyenlerdenim.

Ipad'in Flash desteği olmadığı için internetten dizi izlemen biraz zor (ama mümkün). Filmleri de online değil de cihaza yükleyerek izlemek istiyorsan eğer ITunes ile uğraşmak cidden zor geliyor bana göre.

Bahsettiğin üç model arasında hepsi de senin işini görür. Eğer Temmuz ayını bekleyebilirsen eğer Infinity'yi almanı öneririm. 1920x1200 ekran çözünürlüğü ile film izlemek daha keyifli olabilir geniş vadede.

Uzun süredir piyasada olan Prime'ı Dock ünitesiyle beraber bulabileceğin en ucuz iki yer var bildiğim:
    1-Vatan Bilgisayar: Mesela dün internete özel %25 indirimi vardı ama biliyorsundur ki birkaç haftada bir -bazen sadece internet bazen mağazalarda da- %25 indirim yapılıyor. Dolar kurundan satış olduğu için 1.200-1250 TL civarı. Tabi bu fiyat world ve axess kredi kartlarıyla mümkün.

2-Hızlı Sistem mağazaları: Şu anda İzmit'teyim ve peşin fiyatını sordum. Yine Dock ünitesiyle beraber 1.180 lira fiyat verdi. Ama dediğim gibi peşin fiyat bu, kredi kartıyla sormadım.

Tablet bilgisayarlarda çeşitlilik çok fazla. 200 liraya da 2.000 liraya da birçok ürün var. Evet, bahsettiğimiz modeller de çok uzun ürünler değil. Fakat teknolojinin son nimetleri olduğundan yapabilecek çok da bir şey yok. TF700'ü karşılaştırabileceğimiz tek ürün olarak Yeni Ipad var. Tahmini satış fiyatını düşünürsek bence TF700'ün fiyatı makul.

TF201'i kullandım. Belki ufak bir araştırma sen de yapmışsındır; android cihazlar arasında en yüksek performans ve kaliteli ürün. Ortada TF700 yokken tercih edilebilecek en iyi android cihazdı. Tekrarlıyorum TF700 Temmuz'a kadar beklenmeli.

''Ben Ipad'çiyim!'' diyen çok bulursun ama ''Ben Android'çiyim!'' diyen çoook fazla kişi bulamazsın şu anda. Çünkü kullanıcılar daha kollektif olamadı ama olacaklardır.

Bildiğim kadarıyla çok fazla şey yok birisinin yapıp birisinin yapamadığı. En önemlisi Android ürünlerinin -özellikle Asus Transformer serisinin- flash ve java desteği Ipad'lere göre çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ipad'te ek -ücretli- programlarla flash desteği sağlansa da çok kullanışlı olmuyor. Bir de beni üzen tek şey Ipad'te bulunan Sky Gamblers: Air Supremacy oyununun Android marketinde olmaması.

Tegra 3 işlemci yüksek performans ve 4+1 çekirdek yapısıyla düşük performanslı uygulamalarda pil ömrünün uzamasına, yüksek performanslı uygulamalarda da Tegra2 ye göre çok daha stabil çalışmasını sağlıyor. Yeni Ipad ile karşılaştıracak olursak arada dağlar kadar farklar olmuyor. Bir o önde bir bu...

Samsung'u hiç araştırmadım.

Kesinlikle beklenmeli. İzlenimlerime göre TF201 ile yaklaşık aynı fiyatlarda olacak. O halde özellikleri artmış bir ürünü aynı fiyata almış olacağız.

Ayrıca TF700'ün Wi-Fi modelinde Tegra3 olacak. 4G/3G'li modelinde de Snapdragon S4 olacak. Bunun hakkında daha detaylı bilgi istersen ek olarak yazarım.

Derim ki git bir elektronik mağazasına, bahsettiğimiz modellerin teşhir ürünlerini incele uzun uzun. Pratik olarak incelersen daha sağlıklı bir karar verebilirsin diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullan.

• Cevabın için teşekkürler o zaman temmuzu bekliyeyim en azından belki tf200 de indirim olur. Bildiğim kadarıyla snapdrogn s4 çift çekirdek ama yeni bir mimari o işlemci hakkında detaylı bilgiler var mı?3G kullanmayı operatör fiyatlarından dolayı düşünmediğim için önemsemiyorum ama işlemcisi çift çekirdek olmasına rağmen daha iyiyse düşünülebilir. Senin o işlemciyle ilgili bilgin var mı? O modelde temmuzda mı çıkacak?
  • Snapdragon'lu (3gli) modelin gecikeceği söyleniyor. Dediğin gibi çift işlemcisi olmasına rağmen performans olarak iyiymiş ama daha ürün piyasada olmadığı için net bir şey söylenemiyor. Başka telefonlarda karşılaştırma yapmışlar, o bilgilerde anladığım kadarıyla tegra3'ü katlamıyor performans olarak. Ayrıca şöyle bir şey var ki tegra zone'daki thd oyunlar sadece tegra ile oynanabiliyor. Tabi snapdragonla bazı oyunların thd olmayanları da var. 3G için bence snapdragonu beklemeye gerek yok tegra3 de zaten performans ve pil ömrü olarak gayet başarılı.
  • Ayrıca; donanımhaber forumunda android tablet kullanıcıları çok aktif değiller. Ürünü satın aldığında tanıtım videoları hazırlarsan çok güzel olur.
  • Bilgi için teşekkürler 3Gli model geç elecekse onu beklemem, dediğin gibi tegra zone oyunları bir tek Tegralı modellerde çalışıyordu. Gerçi oyunların hiç birini bilmiyorum.
    Tableti alırsam inceleme yazısı açmaya çalışırım ama çok becerikli değilim o konularda. Yine de sorulan soruları cevaplayabilirim. O zaman Asus tf700'ü alıcam gibi duruyor. Umarım yakın zamanda iyi bir fiyattan çıkar. Herhangi bir ek bilgi öğrenirsen ve paylaşırsan sevinirim.(Çıkış tarihi, fiyat, vb)

Başka fikri veya görüşü olan arkadaşlarımız var mı? Özellikle tf200 kullanıcıları deneyimlerini paylaşırsa çok güzel olur.
  • arkadaşlar bende evde 2. bi pc olsun diye işlemci hızı yüksek internette hızlı dolaşabileceğim ve görüntü kaliteside mümkünse iyi olan wi-fi olacak cinste bi tablet arıyorum..

asıl kullanım amacım bu şekilde nelere dikkate etmeli hangi marka, özellik ve modellere bakmalıyım araştırırken??

fiyat maksimum 500 tl civarı diyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop tavsiye
    4 ay önce açıldı
    Tablet tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Ucuz Android Box tavsiye
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoth

arkadaşlar bende evde 2. bi pc olsun diye işlemci hızı yüksek internette hızlı dolaşabileceğim ve görüntü kaliteside mümkünse iyi olan wi-fi olacak cinste bi tablet arıyorum..

asıl kullanım amacım bu şekilde nelere dikkate etmeli hangi marka, özellik ve modellere bakmalıyım araştırırken??

samsung p7300
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoth

arkadaşlar bende evde 2. bi pc olsun diye işlemci hızı yüksek internette hızlı dolaşabileceğim ve görüntü kaliteside mümkünse iyi olan wi-fi olacak cinste bi tablet arıyorum..

eğer getirtebilirsen amerika'dan asus google nexus 7 getirt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.