Şimdi Ara

TaEKWoN-D0.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun learner..en başlarda zorluk çekersin ama sonra bu zorlukların meyvesini alırsın..
  • Bende başlamıştım. Kıyafetini filan almıştım. Amacım hem zayıflamak hemde spor yaparak zinde kalmaktı. Ama üçüncü günün sonunda daha ısınırken nefesim öyle kesildi ki hoca bile tamam sen kenarda dinlen dedi. Anlayın artık kondisyonunumu. Ama işin ilginç tarafı baya bir bacaklarımı filan açabiliyordum. Hoca bile o koca göbekle iyide kondisyonun yok dedi.

Şimdi hala gitmeyi düşünüyorum. Şimdi bu sporu özellikle antrenör olarak yapan arjadaşlara soruyorum : yaş 32 kilo 80 küsür başlayım mı yoksa o zaman gittiğim hoca'nın dediği gibi fazla heves etmesem mi. Spor yapmayı düşünüyorum ama hala kararsızım. Yoksa bu gidişle iyice kilo alacağım.

Bu arada TaEKWoN-D0 gerçektende esaslı bir spor. Yapanlara tebrikler.
  • Arkadaşlar ben de sporu 2 seneye yakın yaptım. Bırakalı 3-4 sene oluyor. Kırmızı-Siyah kuşakta bıraktım. Bırakmamın sebebi ise, müsabaka sporu olarak bence çok nazik. Bana saçma gelen kuralları var (Karşıdaki tekme attığında guardınızla indirememe, eğilememe vs..). Dövüş sanatı dediğin şeyde tekme tokat gireceksin kardeşim ne o kurallar . Ben çokta güzel yapardım. Vücudum baya esnektir, sertte yapardım. Hala da esnekliği ve sertliği kaybetmedim . Ama ne biliyim işte sporu bıraktım şimdi Body Building yapıyorum. Kas+Teknik birleşince (esneklik gitmeden) bir başka oluyor.

Sizlere de saygı duyuyorum. Ama şahsen bu spordan soğudum. Dövüş sanatı olarak deneyeceğim sıradaki şey Kung-Fu. Umarım buda hüsranla bitmez böyle Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: gz

Bende başlamıştım. Kıyafetini filan almıştım. Amacım hem zayıflamak hemde spor yaparak zinde kalmaktı. Ama üçüncü günün sonunda daha ısınırken nefesim öyle kesildi ki hoca bile tamam sen kenarda dinlen dedi. Anlayın artık kondisyonunumu. Ama işin ilginç tarafı baya bir bacaklarımı filan açabiliyordum. Hoca bile o koca göbekle iyide kondisyonun yok dedi.

Şimdi hala gitmeyi düşünüyorum. Şimdi bu sporu özellikle antrenör olarak yapan arjadaşlara soruyorum : yaş 32 kilo 80 küsür başlayım mı yoksa o zaman gittiğim hoca'nın dediği gibi fazla heves etmesem mi. Spor yapmayı düşünüyorum ama hala kararsızım. Yoksa bu gidişle iyice kilo alacağım.

Bu arada TaEKWoN-D0 gerçektende esaslı bir spor. Yapanlara tebrikler.

bence başlamalısın..senin kilondo olimpiyat 2.si sporcumuz var.. ;)

hiçbir şey için geç değildir...bence yaşta çok uygun

• taekwon-do en eski spordur ve bütün sitillerin atasıdır

ama ne yazık ki ülkemizde sadece müsabaka antrenmanları yapılmaktadır
    sadece 4-5 tekme attırılıyor ve bunun sonucunda öğrenci kıck boks aikido gibi branşlara kaymak zorunda kalıyor

taekwondo da poomse ilbo deryon ve çok çeşit tekme bulunmasına kerşın bir çok antrenörümüzün cahilliğinden fazla öğrenci tutulamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shawlin -- 17 Ocak 2007; 8:29:46 >
  • bende taekwondo yapmaktayım.(yeşil kuşak)
  • quote:

Orjinalden alıntı: embermon

bende taekwondo yapmaktayım.(yeşil kuşak)

yolun başındasın daha..umarım bırakmazsın..
  • tek çiler selam ben de uzun yıllardır sporun içersindeyim kendim yapmıyorum ama benim 3 tane çocuğum var 3 ü de tek yapıyo istanbulda aytan spor kulubünde mitad aytan hocaları bende 5 sene kadar salonda body hocalığı yaptım.çocukla beraber bir kaç tane türkiye şampiyonasına da gittim eksiklik bence sizlerin kendi reklamınızı yapamamanız.

bu arada resim nasıl ekleniyor.

resimleri görmek isteyen www.taksimaksi.com sitesinde aytan tek tıklayarak bakabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taksimaksi -- 12 Temmuz 2006; 21:20:50 >
  • merhabalar beyler bende bugun yada yarın başlayacağım hoca düzgün olmazsa bizim bi abi var 3 yada 4. dan olması lazım tekvandoda ondan ders alacağım inş sıkılmam:)
  • evet beyler bende 8 senedir yapıyorum devamlı değil tabi ama bir türlü bırakamadım insan öyle bir alışıyoki beyin istemese bile vücut istiyor çok faydalı bir spor tavsiye ederim
  • Sizce bu spora başlamalımıyım zayıf ve üstün yanları neler soylermisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shawlin

bütün sitillerin atasıdır

herkez uyguladığı dövüş stili için böyle dio zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forumdaki Turk

Sizce bu spora başlamalımıyım zayıf ve üstün yanları neler soylermisiniz?

dar alanda pek işine yaramaz bence etrafın çevrilirse anlarsın:D
    dar alanda havada tekmelerini uçuramicağına göre
    en iiisi wing chun kung fu veya shaolin kung fu böle ayırmaya gerek yokta genel olarak söyliim
    en iyisi kung fu
  • en iyisi en kötüsü yoktur kötü uygulayıcı vardır bunun dışında sokakta 5-6 kişiyi döven taekwonducularımızda var lütfen yanlız şu var taekwondo öyle 1-2 senede öğrenilecek tarzda bi still değil uzun süre çalışmak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Arkadaşlar ben de sporu 2 seneye yakın yaptım. Bırakalı 3-4 sene oluyor. Kırmızı-Siyah kuşakta bıraktım. Bırakmamın sebebi ise, müsabaka sporu olarak bence çok nazik. Bana saçma gelen kuralları var (Karşıdaki tekme attığında guardınızla indirememe, eğilememe vs..). Dövüş sanatı dediğin şeyde tekme tokat gireceksin kardeşim ne o kurallar . Ben çokta güzel yapardım. Vücudum baya esnektir, sertte yapardım. Hala da esnekliği ve sertliği kaybetmedim . Ama ne biliyim işte sporu bıraktım şimdi Body Building yapıyorum. Kas+Teknik birleşince (esneklik gitmeden) bir başka oluyor.

Sizlere de saygı duyuyorum. Ama şahsen bu spordan soğudum. Dövüş sanatı olarak deneyeceğim sıradaki şey Kung-Fu. Umarım buda hüsranla bitmez böyle Saygılar...

arkadaşım bence senin tariflerene uygun spor kickboks çok serttir

• Ben de 5. sınıfı bitirdiğim yaz gitmiştim yaşıtlarımın içinde çok iyiydim hatta hoca babamla görüşüp lisans olaylarına falan girsin demişti gelecek vaadediyordum o zaman ama okullar başlayınca annem spor hayatımı bitirdiderslerim düşer diye şimdi 16 yaşındayım o günden bu yana içimde bir ukde kaldı..
  • yakında fotoğraflar ve taekwondo hakkında bilgiler koyucam topice
  • ben 8-9 yaşlarımda gitmiştim ama sarı kuşakta bıraktım.(biraz erken yani:) kardeşimde sarı-yeşildi...
    benim merak ettiğim şimdi aradan 10-12 sene falan geçti...bu kuşak derecesi iptal mi edilmiş olur.
    yani belki tekrar başlamak için biraz geç kaldım ama merak ettimde...
    özellikle hocalarıma sormak istedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: runo84

ben 8-9 yaşlarımda gitmiştim ama sarı kuşakta bıraktım.(biraz erken yani:) kardeşimde sarı-yeşildi...
    benim merak ettiğim şimdi aradan 10-12 sene falan geçti...bu kuşak derecesi iptal mi edilmiş olur.
    yani belki tekrar başlamak için biraz geç kaldım ama merak ettimde...
    özellikle hocalarıma sormak istedim...

eğer ki kuşağın fedarasyona bildirildiyse hala sarı kuşaksın ama bildirilmediyse beyazdan başlamak zorundasın
  • TAEKWON-DO

TaEKWoN-D0..

Mantığın döğüş sanatı olarak tabir edebileceğimiz Taekwon-Do,kelime olarak.el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi,felsefesi anlamına gelir.Bunu şöyle açıklıyabiliriz.TAE:Ayak vuruşları,KWON: el vuruşları DO:bu döğüş sanatının tatbiki esnasındaki izlenilecek yolun ve döğüşün felsefesi degerlerinin genel adıdır.Kişi istediği kadar esnek ,istediği kadar güçlü el ve ayak vuruşlarına sahip olursa olsun eğer do kurallarını uygulamıyor ve bu sporu sadece döğüş sporu olarak görüyorsa Takwondocu sıfatı taşıyamaz.Zira taekwondo bir saldırı değil 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri korede bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmışolan savunma sporudur.Taekwondonun başlıca özelliği çıplak el ve ayaklarla rakibe karşı geliştirilen savunma tekniklerini içeren bir müsabaka sporu olmasıdır.
    Taekwondonun tüm hareketleri.bu sporun düşmana karşı savunma amacıyle geliştirildiğinden bu güne kadar,savunma ruhunun eğemen olduğu bir temel üzerine kurulmuştur.Dolayısıyla bu sporu saldırı olarak kullanan kimseler bu sporun ana ilkelerinden uzaklaşırlarki taekwondo caiması içinde yer alamazlar.Vucutlarının tüm organları ile ,kendilerini savunmak için süper tekniklerle eğitilmiş olan taekwondocuların yanlız fiziksel güçleri değil,dahada önemlisi kendlerine olan güvenleri,herkese karşı saygılı olmaları ve disiplinleri daha çok ön plana çıkar.Taekwondocu için bütün vucut bir savunma silahıdır.Saldırganları elleri yumrukları ayakları veya diğer organları vasıtasıyla kolaylıkla tesirsiz hale getirme yeteneklerine sahiptirler.
    Taekwondo kişinin güven duygusunu geliştirmesi bakımından büyük öneme sahiptir.Kendine güvenen insanlar daha zayıf olanlara karşı alçak gönüllü ve hoşgörülü olurlar.Her kaba kuvvetin arkasında kişinin aslında kendi nefsini ve benliğini öne çıkarma duygusu yatar.Bazen sudan sebeplerle,korkunç cinayetlerin işlenmesinde sebep olan şey,o sebebin cisim olarak değeri değil,kişideki benliğini ispat duygusudur,
    Taekwondocu bu nedenle kendini savunma ve karşıdakini berteraf etme konusunda eğitimli olduğundan asla kendini ispata kalkışmaz .Çünki ispatı zaten devletin verdiği diplomadır.Bu nedenle sabırlıdır.Hiç bir taekwondocunun sokak kavgalarına karıştığı ve bir kişiyi incittiği vaki değildir.Hatta basit arbedelerde taekwondocu,tokat yemeyi bile göze alır incinir ama gururu kırılmaz ve aldırmaz.Ne zaman cana kasıt olursa saldıranında iyiliği için müdahaleci olur.
    Yeni başlıyan bir öğrenciye doğal olarak egsersizler ve disiplin ortamı zor gelebilir. Ancak sıkı ve disiplinli bir çalışma ile sonuca yaklaşılır. Bu sürenin uzunluğu manevi yapısına göre öğrencinin sabır ve dayanıklılığının göstergesi olarak bu vasıfları kazanmasını sağlar.Başarıya ulaşmak için öğrenci sabırlı ve dayanıklı olmak zorundadır.Bunun başka alternatifi olmadığına göre,başarabilen öğrenci belki farkında olmasada ,sabır ve dayanıklılık gibi gerçektende insanlığın ihtiyacı olan iki vasfa sahip olmuş olur
    TAEKWONDO çalışmaları birkaç kısımdan oluşur;

1=poomse 2=Hyank:Temel teknik kuralları,kültür fizik, temel teknik çalışması,ellik çalışması,ikili çalışma 3=Müsabaka 4=Kırış tır. çalışmaya başamadan öğrenci salona ve hocasına selam verir.

salonda; 1=sessizlik 2=sigara içmemek 3=salonda uygun kıyafetle dolaşmak 4=selamlama gibi do kuralları geçerlidir.

Taekwon-do akli ve ruhi beceriye dayanan,bedeni ve ruhi gelişmeyi sağlıyan, her yaştaki insana hitap eden bir ahlak sporudur.
    Düşünülecek olursa;eğer Do olmasaydı,katı duygu ve düşünceye sahip kişiler ki , bu insanlıgın oluşundan beri vardır,öğrendikleri teknikleri ve çalışmayla elde ettkleri gücü günlük yaşantılarında hoşlanmadıkları kişilere uygulardı.Yine eger Do olmasaydı, yetiştirilen öğrenciler toplum içinde birer patlamaya hazır bomba gibi dolaşa bilirlerdi.İşte Do'nun önemi budur.Hersporcun denetlenmesi zordur.Ancak onları yaptıkları sporu kişiye temiz ahlak üstün karakter,sabır ve dayanıklılık kazandırdığı olgusu aşılanırsa başarı elde edilir.Eğer araştırılacak olursa ,hemen hemen tüm uzakdoğu sporlerının kurucusu Rahip yadaBudisttir.Demek oluyorki TAEKWON-DO dadece el ve ayakla yapılan bir dövüş değilrühi bir motivasyondur.Erken yaşta başlanılan taek wondo çoçuğun kendine güven duygusunun artmasına ,DO jank kuralları çerçevesinde toplum içindebu saygı kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlar.Taekwondo ,selam ile başlar selam ile biter.Sporcuda aranan en önemli nitelik saygı ve disiplindir.

TAEKWONDO NEZAKETLE BAŞLAYIP NEZAKETLE BİTER
    Sporcu salona girdiğinden itibaren tüm ciddiyetiyle bayrağı ve hocasını selamlar.Aynı şekilde hocasına onlara eğilerek karşılık verir.Bu dsiplin çalışma bitene kadar devam eder.Taekwondocu herzaman Adil,tarafsız,haklıdan yana ve vatanperver olarak yetişir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.