Şimdi Ara

TaEKWoN-D0.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Taekwon-Do sporu herşeyi vurup kırmak değildir...(Bahri Tanrıkulu)
  • İçimde ukte kaldı doğrusu bu sanat. Çocukluktan beri istemişimdir bu sanatla ilgilenebilmeyi ama kısmet olmadı. Çevrede Taekwon-do salonu bulamayınca aikidoya başladım. Gerçi Türkiye'nin en iyi aikidocularından biriyle çalışıyorum o yüzden mutluyum da
    İstanbul-Kadıköy civarında iyi bir salon biliyor musunuz bu sanatın öğretildiği? Gidip izlerim 1-2çalışmayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Koray_Aykut

İçimde ukte kaldı doğrusu bu sanat. Çocukluktan beri istemişimdir bu sanatla ilgilenebilmeyi ama kısmet olmadı. Çevrede Taekwon-do salonu bulamayınca aikidoya başladım. Gerçi Türkiye'nin en iyi aikidocularından biriyle çalışıyorum o yüzden mutluyum da
    İstanbul-Kadıköy civarında iyi bir salon biliyor musunuz bu sanatın öğretildiği? Gidip izlerim 1-2çalışmayı

valla benimde içimde ukte aikido kaldı 2 sene önce başlıyodum hiç bi işine yaramaz gibi birsürü şey söylediler bende vazgeçtim şimdi wing tsuna başlamıştım ordada hayatımın içindeki karışıklıklara takıldım ara verdim daha doğrusu başlamadım sayılır bir ay gittim sonra bıraktım ikisine birden başlasam çok iyi olur zaten wing tsun öğretilen yerde aynı zamanda aikido'da var fena olmaz.

• Avrupa Büyükler Taekwondo
    Şampiyonuyuz

Tekvandocularımız Avrupa şampiyonu

2008 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye 9 madalya kazandı. İtalya'nın Roma şehrinde gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı millerimiz takım halinde birinci oldu. Madalya alan sporcular şu şekilde sıralandı; 55 kg Hatice Kübra Yangın, 67 kg Servet Tazegül, 72 kg Rıdvan Baygut altın, 47 kg Kadriye Selimoğlu, 63 kg Burcu Sallakoğlu, 84 kg Bahri Tanrıkulu gümüş, 63 kg Hamide Bıçkın, 58 kg Fırat Bozan, 67 kg Sibel Güler bronz, Bu arada şampiyonanın son gününde Servet Tazegül, sıkletinde Avrupa'da geçen yılın en iyi sporcusu ödülünü aldı. Son gün karşılaşmalara çıkan ve madalya kazanan Servet Tazegül ve Hamide Bıckın Türkiye'nin takım halinde birinci olmasında önemli rol oynadı. Servet Tazegül, rakiplerini büyük bir üstünlükle yenerek finale yükseldi. Finalde Azeri sporcu İlkin Shahbazov'la karşılaşan Servet Tazegül altın madalyaya ulaşmayı başardı. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin; "Daha önce elde ettiğimiz başarılara bir yenisi daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa'da bu spor dalında söz sahibi olmanın haklı gururunu taşıyoruz." Yeni geliştirilen elektronik sistemle hakemlerin faktörünün çok azaldığına değinen Türkiye Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin; "Avrupa'nın kabul ettiği sisteme çok çabuk adapte olduk. Çocuklarımız Türkiye'den zorlu bir seçme sürecinden geçerek İtalya'ya geldi. Çok çalışmamızın karşılığını gördük. İnşallah aynı performansı olimpiyatlarda ortaya koyarız. Çocuklarımızın üzerinde emeği olan tüm antrenörlerimizi kutluyorum."

Genel Klasman
    1-Türkiye
    2-Almanya
    3-İspanya

Erkekler:
    1- Türkiye
    2-Yunanistan
    3-Almanya da üçüncü sırada tamamladı.

Bayanlar:
    1- Almanya
    2-İspanya
    3-Türkiye

• quote:

Orjinalden alıntı: midye_tava

quote:

Orjinalden alıntı: Koray_Aykut

İçimde ukte kaldı doğrusu bu sanat. Çocukluktan beri istemişimdir bu sanatla ilgilenebilmeyi ama kısmet olmadı. Çevrede Taekwon-do salonu bulamayınca aikidoya başladım. Gerçi Türkiye'nin en iyi aikidocularından biriyle çalışıyorum o yüzden mutluyum da

valla benimde içimde ukte aikido kaldı 2 sene önce başlıyodum hiç bi işine yaramaz gibi birsürü şey söylediler bende vazgeçtim şimdi wing tsuna başlamıştım ordada hayatımın içindeki karışıklıklara takıldım ara verdim daha doğrusu başlamadım sayılır bir ay gittim sonra bıraktım ikisine birden başlasam çok iyi olur zaten wing tsun öğretilen yerde aynı zamanda aikido'da var fena olmaz.

Yukarda bir arkadaş iyisi, kötüsü yoktur kötü uygulayıcısı vardır yazmış. Bu tüm dövüş sanatları için geçerli. Gözü kara, iyi tekniği olan herhangi bir dövüş sanatı ile ilgilenen bir hocayla karşılaşırsan seni bir ömür iskemleye mahkum edebilecek kadar canını yakabilir :) Aikido, Taekwondo, Judo çokta fark etmez. Teknikler farklı olsa da amaç aynı. Ancak şu var eğer sokakta en çok hangisi işime yarar diyorsan kuralları olan bu tip dövüş sanatlarını bırak. Serbest savunma eğitimi al. Youtube'de Bas Rutten ismini arat ve birkaç videosunu izle. Bahsettiğimi anlayacaksın.

• up
  • Benide alın aranıza :) 8 senelik taekwondocuyum Siyah Kuşak Derecesindeyim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.