Şimdi Ara

Tahin Pekmez Yaptim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 cay kasigi tahin 2 Yemek kasigi pekmezi karistirip yiyorum.

Yag orani azaltici diyetteyim,protein agirlikli besleniyorum.

2 cay kasigi yiyorum sabah ac karnina.

Ne kadar yenmeli sizce?Tadi cok guzel daha fazla yenebilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalorini hesapla ona göre al bence. Ben kilo aldırsın diye 100g tahin 80g civarı pekmez koyuyorum. 800 kalori. 15 saniyede midemde. Pekmezin zararlı olduğu söyleniyor. Sakkaroz (fruktoz+glikoz) gibi basit şekerlerden oluştuğu için. Tahin ise kilo sorunun yoksa süper bence. 100g'ında 60g yağ 25g protein var. Çok yağlı olması işine gelmez belki ama kaliteli bir yağ. Tek dikkat edilecek nokta kalori. Senin aldığın 100 kalori bir şey.
    Proteininin aminoasit profili de gayet iyi. 4.3g/25g BCAA var. Gainer alternatifi benim için.
  • volvox7 kullanıcısına yanıt
    100 gr ne kadar ediiyor? 2 cay kasigi mi?

• grup_34 G kullanıcısına yanıt
    çok yapıyor ben tabağa döküp yiyorum. 2 çay kaşığı 5g civarında.
  • yağ oranı düşüruyosan tüketmemen 2 çay kaşığı az gözüküyor ama her gün tüketince işin rengi değişir haftada 1 veya 2 kere ye

• Yağ yakımı yaparken pekmezden uzak dur bence.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Oyle diyette degilim, saglikli beslenmeye calisiyorum ve sekeri kestim karbonhidratida 4 den sonra yemiyorum bu kadar.

Yarismaya hazirlanmiyorum.Hazirana kadar vakit var.

Ne dersiniz 5 ay iyi mi?

Şekeri kestim diyorsun pekmez yiyorsun?

Dogal seker degil mio?

Mandalinada da sekervar

Şekerlerin hepsi bir kardeşim vücutda aynı tepkiyi verirler. Meyve yine bir yere kadar iyidir. Çünkü sindirim süresi biraz daha uzun. Ama pekmez sıvı sindirimi çok kısa. Yani amaç kilo vermekse tavsiye etmem. İster 5 ister 10 ay olsun farketmez.

dostlar selam, bu konunun yillardir bu arkadasin yaptigi gercekle uzaktan yakindan alakasiz cevapla son buluyor olusu beni uzdu ve giris yapip cevaplamak istedim.

zaten az biraz lise biyoloji okumus biri bu arkadasin sacmaladiginin farkinda olacaktir fakat bilmiyorsaniz seker turlerini arastirmanizi oneririm. tahin pekmez icerisinde glikoz(almak istemedigimiz seker turu) bulundursa da cogunluguyla arkadasin meyve yine iyidir derken kastettigi fruktoz(porsiyonlari kontrol edildiginde yararli olacak olan seker turu) sekerini tasir. bunun yanisira tahin çoklu doymamis yaglar icermesi sayesinde, antiinflamatuar özellikler gosterir yani kisin yediginiz takdirde soguk alginligi riskiniz azalacaktir, kolesterol seviyesini dusurur, kalp hastaliklari ve felc riskini azaltır. doymamis yaglar zeytinyagi gibi saglikli ve almamiz gereken yaglardir. tahin 40 glisemik indeks degeri ile dusuk sayilabilecek kategoriye girerken pekmezin glisemik indeksi 70 ile yuksek sayilir.

dolayisiyla fazla tahin fazla yag icermesi sayesinde kalori takibini zorlastirirken, fazla pekmez ise yuksek glisemik indeks degeri ile kan sekeri dengesizligine yol acabilir. fakat bilirsiniz ki her seyin fazlasi zarar, bunca faydayi porsiyonunuza dikkat ederek almak mumkunken vazgecmek saglikli beslenmeye calisan birisi icin zannimca komiktir. ayrica kilo almaya calisan biriyseniz tahinin porsiyonunu daha bile arttirabilirsiniz yine zarardan cok faydasi olmaya devam eder.

ezcumle, amaciniz ne olursa olsun tahin pekmez haftada 1-2 gonul rahatligiyla tuketilebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.