Şimdi Ara

TAKSİCİ AYIBI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
7.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aligfb_07

Arkadaşlar taksici değilim ama baba mesleği bazenleride müşteri biner abi param yetmedi der gidiceği yere geldiğinde önemli değil genç canın sağolsun diyenlerde var ama sizde bütün hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz taksicilere demediğiniz laf kalmıyor şu forumda ama nedense altınızda araba olmadığında binip gidiyosunuz paranızı kuruşu kuruşu aldığınızda sohbet de güzel olursa baba adam oluyorlar ama 50 kuruş eksik verince senin ben sayıyosunuz hakkınızı arayın ozaman yada şikayet edin

hocam. istisnalar kaideyi bozmaz. tamam taksicilerin içinde düzgün insanlar var. yok demiyoruz. ama çoğunluğu berbat. arabalarını nasıl kullandıklarını biliyoruz. 5 ytl nin üstünü de vermiyorlar. bunlar nasıl esnaf? resmen hırsız. ben o parayı kazanmak için her gün 3,5 ton mal boşaltıyorum. kimse kara kaşına kara gözüne bakıp para vermiyor. o yüzden mesafe 4 ytl tuttuysa ve sen 5 ytl verdiysen üstünü vermek zorunda...

• İstemek senin elinde bence eğer sen istemiyorsan adam üzerine yatar bu bakkal market vs içinde geçerli minübüs vs de var ama sen hakkını ararsan vermese bir dk dersin paranı bozdurup al dersin bir lafta edemez haklısınız ama bazı taksiciler var gerçekten kötü araba sürüp dedikleriniz gibi para vermiyor fakat bu her meslekte var yaptıkları yanlış ama günümüzde plaka kiralayan taksiye çıkıyor taksiciyiz diye geziniyorlar bunlar yüzünden iyilerde eski taksicilerde karalanıyor bu arada her kiralayan kötü değil iyileride var kesinlikle.
  • izmir de yaşıyorum bende kaç defa taksiye bindiysem hep küsüratları tam ödedim çok nadir üstünü aldım yaa onda bozuk olmuyo kii ( genelde ayak ) ya bende olmuyor açıkçası bende çok üstüne gitmiyorum para üstünü almak için
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

kapısını tekmelediğim taksi var bu yüzden..
    aldığı fazla parayla düzelttirmiştir kapısını..

Yaptığın hareket bence yanlış eğer fazla para aldıysa senden sen bunu zarar vermek yerine şikayet ederek geri alabilirdin

boşversene arkadaşım alması mümkün mü ülkemizde özellikle büyük şehirdeysen...
    arkadaş taksicinin anladığı dilden konuşmuş...
  • arkadaşlar fiyatını bildiğiniz birşeye pahalı da olsa verdiğiniz ücret size koymaz , ama ücretini bilmediğiniz durum size pahalı geldiyse yada yazan fiyatın fazlasını verdiyseniz içinize oturur, üzülürsünüz. kendinizi salak hissedersiniz.

taksimetre yazmış ücreti . bedel budur . fazlası istenemez, üstü kalsın diyorsanız o ayrı. genelde sağa sola bahşiş bırakırız , küsüratları önemsemeyiz ama herkesin taksicilerle ilgili kötü anıları olduğundan taksiciye taviz verilmez.

bu sorun çözülmez , adam bozuk yok deyince konu çıkmaza girer. kurana el bas yemin et de denmez, nedense müşteri taviz verir. taksimetrede yazan rakamın altında para vermek imkansız gibi görünür . oysaki taksici sizi bırakıp boş vaziyete en az o küsürat kadar yolu daha gidecektir. O nun ücreti aşağı yuvarlaması taksici camiasına müthiş sempati kazandıracaktır ama yapmazlar. Demekki bu küsüratlardan iyi kazanç kalıyor .

mesela biz de bakkala ara sıra bozuk çıkmadı yaa desek 1 ekmeği bedavadan alsak , ne güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebu -- 4 Eylül 2008; 0:31:49 >

• Bir gün arabanın benzini bitti. Basınevlerinin tepesinde kadım.
    Oğlum küçük 2-2,5 yaşında. Zile bastım taksici geldi.
    Önce durumumu dinledi. İnanın cebimde 1 kuruş bile yoktu.
    Atladık arabaya, en yakın benzinliğe gittik, adam bagajdan bidon çıkarttı.
    Benzini aldık.
    - Kredi kartı var mı? dedim pompacıya dedi
    - Abi bozuk makina dedi. Nakit!.
    - Yok dememe kalmadı taksici çıkarttı parayı verdi.
    Bindik taksiye arabanın yanına geldik, kağıttan yada pet şişeden huni yaptı, depoya benzini doldurdu.

- Dedim usta ben para çekip getirecem senin durağa.
    Utangaç bir şekilde
    - Abi acle etme ne zaman uygun olursa, çocuk var dedi yanında.
    Ben elbette ilk iş eve gidip çocuğu buraktıktan sonra durağa gitim yazık ki "adam"ı göremedim, ama elim boşta gitmedim, çamsakızı çoban armağanı bir şeyler götürdüm.

Bir sürü kötü taksici hikayesinden sonra "ADAM" bir taksici hikayeside benden okuyun istedim

• İşini doğru dürüst yapan taksici çok az, herkes çakal olmuş nasıl kazıklarım hesabı yapıyor bu devirde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

kapısını tekmelediğim taksi var bu yüzden..
    aldığı fazla parayla düzelttirmiştir kapısını..

Yaptığın hareket bence yanlış eğer fazla para aldıysa senden sen bunu zarar vermek yerine şikayet ederek geri alabilirdin

boşversene arkadaşım alması mümkün mü ülkemizde özellikle büyük şehirdeysen...
    arkadaş taksicinin anladığı dilden konuşmuş...

biri senin arabana aynısını yapsa veya çalıştığın yere ekmek teknene hoşuna gidermi

• Şimdi diyeceğim ki, belki para üstü verecek bozuk parası olmadığı için öyle yapıp 5 lira dedi. O zaman madem öyle, niye 4 lira demedi?
  • ben bi kere taksiye binmiştim. Geçmiş gün tam hatırlamıyorum ama 20 milyon gibi büyük olmayan bir para çıkartıp vermiştim. Hesap da 10 milyon civarı tutmuştu. Herif demez mi bende bozuk yok, bozdur. Ulan esnaf adamsın 20 milyonu bozamıyosan yapma bu işi defol git. Bozuk paranı falan ayarlayacaksın sabahtan. Yahu bi insanın yaptığı işe saygısı olur, kendine saygısı varsa eğer.
    Neyse işte ben o büfe senin şu bakkal benim dolandım durdum, en son fuzuli bir alışveriş yaptım da bozdurdum verdim parayı, defoldu gitti. Yani en azından bozuğun yoksa bile, gider parayı kendin bozdurursun. Neyse çok şükür geride kaldı o günler artık muhattap olmuyom heriflerle.
  • Arkadaşlar eskiden taksici odası vardı, hatta telefon numarası ve faxı internette geziyordu, şimdi o numara başka yere ait diyor, Biz taksicileri nereye şikayet edeceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: helisel

Beyler bu kadar da olmayın ya..
    Siz bir iş yapsanız da size 1-2 extradan verseler hoşunuza gitmez mi?
    20-30 kuruşla ne siz fakir olursunuz ne o adam zengin olur,Maksat gönüller hoş olsun

Not:Sülalemde taksici yok yanlış anlasılmasın.

doğru bir yorum

ama üstünü getircem deyip te ortadan kaybolmak ayrı bişey

• böyle küsüratlı olunca bende tam veriyorum üstünü istemiyorum. Ama böyle bir şey yapsa bi taksi şöförü ağzının payını veririm. Eğer adam kabadayı çıkarsa zorlamayın fazla verin parayı sonra plakasını alın bi trafik polisine söyleyein. Adam fazla aldığı paraya pişman olur sonra merak etmeyin.
  • Bende Taksici milletini hiç sevmem.
    Gariban eleman taksiye binmiş 2o ytl vermiş taksicide para üstü olarak 10 ytl sahte para vermiş.Havaalanı taksidekilerin tamamı problemlidir.Asla Bakırköy Ataköy yolcusunu sevmezler.Ben Havaalanında mümkün olduğunca dışarıdan yolcu getiren taksileri tercih ediyorum ki yol yorgunu canım sıkılmasın.

Bence taksicilere çok iyi bir yönetmelik ve cezai yaptırım uygulanmalı.

quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

taksici milletinin %99'u katıksız O.Ç. dur.

aralarındaki %1 lik istisnalar da taksiciliğe gerçekten gönül vermiş müşterisini memnun etmenin türlü inceliklerini bilen ona göre davranan insanlardır gerisi O.Ç. dur.

o.ç. = ortam çocuğu
  • maltepe carrefourdan maltepeye inerken çok kullanmışımdır. bi arkadaş nası olsa bu yolu gidecem diye 20ytl verdiğimde geri verdi. bi de o yoldaki taksiler genelde başka yerden gelip oraya geri dönüyo olduklarından dönüşte müşteri bindiği için çok seviniyolar. çoğu zamanda küsuratlı rakamları kendim yuvarlayıp "üstü kalsın" derim o bişey söylemeden ama bazen de para üstünü istemişliğim olmuştur ve üstünüde vermişlerdir.

gerçi anneme denk gelmiş yine kısa mesafe için taksici "nası olsa dönüyorum abla seni de götüreyim" diyerek büyük ısrarlar sonucunda bindirmiş. peki öle yapacaksın niye kadının 5 lirasını da alıyorsun o da ayrı mesele
  • Yıllar önce havaalanına teyzemi almaya gitmiştim.Bi şerefsizin taksisine bindik.Adam bizi eve getirdikten sonra ben bagajı almak için arka tarafa yöneldim.bagajı alırken teyzem parayı ödemiş.Ancak benim haberim olmadığı için teyzem eve girdikten sonra taksi parasını ödemeye kalktım.Şöför efendi bir güzel benden de parayı aldı.Utanmadan çekti gitti.Bir seferde çifte tarife yani.Bunlara önce ahlak dersi vermek lazım
  • Arkadaşlar eskiden taksici odası vardı, hatta telefon numarası ve faxı internette geziyordu, şimdi o numara başka yere ait diyor, Biz taksicileri nereye şikayet edeceğiz..
  • Bizimde başımızdan şöyle bir olay geçti.

Bir gün Bağdat Caddesinde otopark sorunu olduğu için taksiyle gitmeye karar verdik. Yaklaşık 12 lira tuttu. Annem tam olarak 15 lira verdi ama adam bozuğu olmadığını söyledi. Annemde bunun üstüne 50 lira verdi. Bilin bakalım noldu? Adam anneme bozuk olarak sahte para vermiş. Bir dükkanda bunları harcamaya kakışınca güvenlikçiler peşimize dolandı. O gün bu gündür indiğim taksinin plakasına bakarım.
  • Taksici ayıp etmiş. Hakkını alması gerekirdi. Tavsiyem meslek odalarına şikayet etmenizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GsDoruk

Bizimde başımızdan şöyle bir olay geçti.

Bir gün Bağdat Caddesinde otopark sorunu olduğu için taksiyle gitmeye karar verdik. Yaklaşık 12 lira tuttu. Annem tam olarak 15 lira verdi ama adam bozuğu olmadığını söyledi. Annemde bunun üstüne 50 lira verdi. Bilin bakalım noldu? Adam anneme bozuk olarak sahte para vermiş. Bir dükkanda bunları harcamaya kakışınca güvenlikçiler peşimize dolandı. O gün bu gündür indiğim taksinin plakasına bakarım.

iyi de 15 lira varken nie 50 lira verdiniz taksiciye yani 15 liranın üstünü veremeyen 50 liranın üstünü nasıl veriyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.