hiç mi iyi taksiciyle karşılaşan iyi anısı olan yokmu?taksiciyi çileden çıkaran müşteri yokmu?bir müşteri biner sigara içmek ister.yasak derseniz o zaman otobüse binerim sigara içilmeyen taksi olurmu der.başkası biner bu taksi niye pis kokuyor.arabayı avrupalıdan yüzde 50 pahalı alırız taksimetremiz en az yüzde yüz daha ucuzdur benzini yüzde 50 daha pahalı alırız sonrada derlerki almanyada fransada arabalar mersedes pejo audi siz niye bunlara biniyorsunuz.demem o ki müşteri ne ki taksici ne olsun.üniversite okumuşu bile kural tanımıyor.geçen sene üniversiye okuyan 2 velet yarışırken caddede bekliyen 3 taksiciyi öldürdü.eğitiö sistemi insanlara birşey vermiyor.sadece daha fazla kazanmanın yolunu açıyor.
geçmiş olsun
Belediye otobüsleirnde eskiden biletçi vardı.Öğrenciyken bi gün bindim parayı verdim adam 2 sn içinde para üstünü verdi bi baktım eksik.Dedim ben öğrenciyim masaya parmağıyla vurdu noluyo diye anlamadım ben o anlamadığımı ifade eden bakışla adama baktım bi daha vurdu baktım paso göstermek zorunludur yazan bişey var.Evet öyle birşey var ama Okul sezonunda %99 u sormazdı.Ver paramı inecem dedim verdi indim.Arkadan gelene bindim ne paso sordu ne bişey.
quote:
Orjinalden alıntı: mrtky
hiç mi iyi taksiciyle karşılaşan iyi anısı olan yokmu?taksiciyi çileden çıkaran müşteri yokmu?bir müşteri biner sigara içmek ister.yasak derseniz o zaman otobüse binerim sigara içilmeyen taksi olurmu der.başkası biner bu taksi niye pis kokuyor.arabayı avrupalıdan yüzde 50 pahalı alırız taksimetremiz en az yüzde yüz daha ucuzdur benzini yüzde 50 daha pahalı alırız sonrada derlerki almanyada fransada arabalar mersedes pejo audi siz niye bunlara biniyorsunuz.demem o ki müşteri ne ki taksici ne olsun.üniversite okumuşu bile kural tanımıyor.geçen sene üniversiye okuyan 2 velet yarışırken caddede bekliyen 3 taksiciyi öldürdü.eğitiö sistemi insanlara birşey vermiyor.sadece daha fazla kazanmanın yolunu açıyor.
var var bi kere heralde taksicinin dönüş yoluna denk gelmiştim bindim 5 lira mı ne tuttu elimde bozuk yoktu benden olsun dedi.
ne zaman kısa mesafe için taksiye binecek olsam, daha binmeden, kapıyı açıp gideceğim yeri söylüyorum.. gerçi izmirdeyim, kısa mesafe için hiç "hayır olmaz" diyen taksiciye rastlamadım.. bir diğer enteresan taktik ise, gideceğim yere çok yaklaştığımda taksimetreyi kesmeye başlıyorum, mesela 4.80lira olduysa, hemen kenarda ineyim diyorum, 5lira verip inerim, en fazla 2 adım fazla yürümüş olurum ama en azından kimsenin de hakkını yememiş olurum..
quote:
Orjinalden alıntı: antique
ne zaman kısa mesafe için taksiye binecek olsam, daha binmeden, kapıyı açıp gideceğim yeri söylüyorum.. gerçi izmirdeyim, kısa mesafe için hiç "hayır olmaz" diyen taksiciye rastlamadım.. bir diğer enteresan taktik ise, gideceğim yere çok yaklaştığımda taksimetreyi kesmeye başlıyorum, mesela 4.80lira olduysa, hemen kenarda ineyim diyorum, 5lira verip inerim, en fazla 2 adım fazla yürümüş olurum ama en azından kimsenin de hakkını yememiş olurum..
Bu arada geçmiş olsun...
Ya bu istanbulda taksiciler adamı kanser eder, sonra da pankart açıp korsan a hayır die bağrınırlar , bi kere bozukları asla yoktur ve yön duyguları alınmış gibidir sanki yeni marstan dünyaya gelmiş havasında sorular sorarlar ki seni ne kadar kazıklayabiliceğini anlasın die El insaf bakırköyden taksi durağından bahçeliewlere gidiyos die taksiye bindim taksiçi yolu bilmiom dedi , esenler otogardan halkalıya gidicem tem bağlantısı duruken e5 den götürmeye çalışan mı ararsın , bide en süperi havalimanından binilen taksidir onu anlatmaya cümleler yetmez
Bende İzmir'de oturuyorum. Taksilerde herhangi bir problem yaşamadım ne yalan söyliyim. İstanbul'a ilk uçakla gittiğimde ilk gelen taksiye bindim. Bir daha havalimanında binmem arkadaş taksiye. Metroya biniyorum ordan metrobuse. Bavulu elimde taşıyorum biraz ama kafam rahat.
İstanbul Havalimanı taksilerin %99u sorunlu
Ankarada da Aşti ve Emek Ankaray çıkışındaki taksiciler çok adi adamlar. Adam yakın mesafe olduğunu duyunca sinirden aynen trafik canavarı logosundaki yaratığa dönüşüyor.:) Birde bayram dönüşleri 5 liralık yere 10 lira verirsen götürüm diyorlar, aynı anda 3 müşteri almaya falan kalkıyorlar. tam mafya bu adamlar. e tabi i.melih gökçek servisleri kaldırarak adamların ekmeğine bal sürdü. insanlar da mecbur kalınca istedikleri gibi şerefsizlik yapıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: DayLight66
Ankarada da Aşti ve Emek Ankaray çıkışındaki taksiciler çok adi adamlar. Adam yakın mesafe olduğunu duyunca sinirden aynen trafik canavarı logosundaki yaratığa dönüşüyor.:) Birde bayram dönüşleri 5 liralık yere 10 lira verirsen götürüm diyorlar, aynı anda 3 müşteri almaya falan kalkıyorlar. tam mafya bu adamlar. e tabi i.melih gökçek servisleri kaldırarak adamların ekmeğine bal sürdü. insanlar da mecbur kalınca istedikleri gibi şerefsizlik yapıyorlar.
biz bi kere aşti'den emek'e gidecektik. Kısa mesafe olduğunu anlayınca, otopark parası istedi benden 5 kağıt extra'dan şerefsiz. Neymiş efendim aşti bunlardan para alıyormuş otopark ücreti falan. sahtekara bak sen. Kızılay meydanında asacaksın bunları çamaşır gibi ipe
quote:
Orjinalden alıntı: mrtky
hiç mi iyi taksiciyle karşılaşan iyi anısı olan yokmu?taksiciyi çileden çıkaran müşteri yokmu?bir müşteri biner sigara içmek ister.yasak derseniz oulmuy zaman otobüse binerim sigara içilmeyen taksi olurmu der.başkası biner bu taksi niye pis kokuyor.arabayı avrupalıdan yüzde 50 pahalı alırız taksimetremiz en az yüzde yüz daha ucuzdur benzini yüzde 50 daha pahalı alırız sonrada derlerki almanyada fransada arabalar mersedes pejo audi siz niye bunlara biniyorsunuz.demem o ki müşteri ne ki taksici ne olsun.üniversite okumuşu bile kural tanımıyor.geçen sene üniversiye okuyan 2 velet yarışırken caddede bekliyen 3 taksiciyi öldürdü.eğitiö sistemi insanlara birşey vermiyor.sadece daha fazla kazanmanın yolunu açıyor.
Olmaz mı?
Bi keresinde Edirnekapı'dan bindim... Köprüyü geçtik çatalçeşme bağdat caddesinde tavacı recebin orda indim.. gece tarifesini açmıştı.. saat 03.00 sularıydı... (yamulmuyorsam) 50 küsür lira mı ne tuttu... ama gece vakti gidene kadar sohbet filan etmiştik... genç bi arkadaştı şoför... abi 35 ver yeter dedi... güzel bi anıydı benim için...
bu tiplere
Bende de iki farklı olay oldu. Birincisi; anlattığına benzer ancak 9 tuttu bende 10 TL verdim. Diğer olay ise İstanbul Trafiğini herkes bilir. Taksici benim dediğim yoldan değilde daha uzun yoldan gitti ama benden her zaman gittiğim kısa yol parasını aldı.
Çok nadir taksi kullanıyorum. Ama şanslıyım sanırım son derece temiz otolara, kibar şoförlere denk geldim.
Belki duymuşsunuzdur, ama taksiciye para verirken çok dikkat edin, hatta para uzatırken kaç para verdiğinizi söyleyin. Yoksa 50 lira veripte, yok abi sen 5 lira verdin diyebilir ,ve hemen bir adet 5 lira gösterebilir. Aman ayık , uyanık olun.
quote:
Orijinalden alıntı: bagator816
Arkadaşlar bugün taksiye bindim kız arkadaşımda vardı yanımda.taksimetre 4,4YTL yazdı taksici 5 YTL dedi.e dedmi 4,4 YTL yazıo dedim.taksici bu mesafe için böyle alıyoruz dedi.kız arkadaşımda yanımda olunca sesimi çıkarmadım.5 ytL yi verdim.neredeyse bir ekmek parası fazla aldı benden.haram zıkkım olsun.izmiri bilenler için taksi durağı ve plakasını verebilirim.sorum şu ben bu adamı bi kuruma şikayet edebilir miyim.bu durum ispatlanabilir mi? yada suç üstü yapılabilir mi?yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle geçmiş olsun.
Ülkemizde tüm şikayet mercileri yavaş işlediğinden cezayı kendin kes bence. Aynı duraktan başka bir gün çevirdiğinde misal 5.6 TL tuttuğunda in ve 5 TL ver. Taksici aradaki farkı istediğinde önceki taksinin plakasını verip "git ondan al" de. Uzatırsa çak ağzının ortasına 2 tane olsun bitsin. Taksici dediğin bu dilden anlar çünkü.
quote:
Orijinalden alıntı: DayLight66
Aynen katılıyorum ancak "adi" kelimesi hafif kalmış.
Terbiyesizlik ve öküzlük konusunda hiçbir taksi durağının eline su dökemeyeceği bir taksi durağıdır Ankaray Emek Taksi durağı.
Yaklaşık 1 yıl önce haddini bildirdiğim 1 tanesi 3 yaşındaki bebeler gibi abisini çağırdıktan sonra olay büyüme aşamasına gelmiş, ona da ağzının payını verip susturduktan sonra yolcumu karşılayacağım için aracımı tam da duraklarının içine parkettikten sonra ikisi de seslerini bile çıkaramamışlardır. Ayrılırken 3 arkadaşı daha durağa geldiği için bir anda erkekcik kesilen bu anatomik olarak erkek görünümlü ama ruhu mahalle karısı olan bu ucubeye tavsiyem, en azından erkek gibi hissetmek istiyorsa tek başına durmayı öğrensin. Yoksa böyle ikinizi birden susturup yollarım durağınıza.
Ayrıca DayLight66 adlı kullanıcının yazdıklarını hem 2 ayrı forumda farklı olaylarda hem de Ankara'nın 2 yerel gazetesinde haber olarak okudum. Ayrıca birkaç yıl önce 2 arkadaşım benzer muameleye maruz kaldılar.
Forum üyelerine naçizane tavsiyem: Emek Ankaray Taksi Durağı'nı kullanmayın. Durağın önü Konya Yolu. Şehrin diğer kesimlerinden Aşti'ye yolcu getiren binlerce taksi her gün orada duruyor. Onları kullanın. 6 ay önce arabamı sattığımdan bu yana 3 kez yolcu uğurladım 1 kez karşıladım. Evimin bulunduğu yön gereği Aşti içinden binmiyorum. Hepsinde de size önerdiğim şeyi yaparak Konya Yolu'ndan çevirdim ve en fazla 30 saniye beklemişimdir.
bursadan gemliğe kadar 5TL ye götüren ( ne verirsen demişti elimdeki parayı görüp en küçüğü seçmişti ) insanları da gördüm.
15TL tutan yere hayıflanıp sürekli trip yapan yaratıkları da gördüm. Eğer bu işe bir standart getirirlerse taksicilerin hepsi yeniden insan kimliğine kavuşur. Yoksa yüksek oranla yaratıklar taksicilik yapmaya başlamış, insan olanlarıysa bunlar yüzünden arada kaynıyor...
Taksiye bineceğim zaman hep aynı durağın taksisine binerim, bu yüzden şimdiye kadar olumsuz bir şeyle karşılaşmadım(istanbuldayım) ama geçen sene bursaya gitmiştim; orada 2 kez taksiye bindim ve ikisinde de pişman oldum, ilki sizinki gibi fazla para almaya çalıştı, ikincisi ise yolu uzattı. Yanınızda kim olursa olsun hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin, hiç olmazsa taksicinin yüzüne karşı haram olsun deyin ve gerekli şikayeti yapın.
bu işin çözümü önce eğitim, ardından denetleme ve ağır para cezalarıdır. bir de bunların sicil kayıtlarını tutup aynı yanlışa devam edenleri atacaksın.