Şimdi Ara

Taksiye çarpmada yatış parası? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
3
Favori
9.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AliUmut07

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

Hem kendiniz diyorsunuz verdiğim örnekte aynı şey mi diye. Sonra da kaskosu yaptırıyor daha ne değer kaybı diyorsunuz.

Aracın tamiri ile değer kaybı aynı şey mi? Biz burada tamirinden bahsetmiyoruz ki? İster kendi yaptırsın, ister kaskodan yaptırsın bununla ne alakası var? Yani mevzuyu tam anlayabilmek için illa ki bir musibet mi yaşamak gerekir? Veya birden fazla?

beyler alıntıyı böyle yapmasaymışsınız keşke, neyse. benim anlatmak istediğim kısaca şuydu: herkes kaza yapabilir ve her aracın parçaları değişebilir. önemli olan servis değil midir kazalarda? atıyorum bir yara aldınız. sizin deriniz yenilendiği zaman eskisi gibi olmuyor mu, ilacını kullandığınızda? yani aracın bir yeri değişmiş diye değer kaybetmemeli ama hiç kimsenin aracı kaybetmemeli. sonuçta kaza da ölüm de bir ihtimal trafikte. bu durumlarda; eskiye en kısa zamanda, en iyi yoldan dönebilmek asıl olan.

iyi akşamlar.

edit: alıntı yanlışı

Yahu nerelerden girip, nerelerden örnekler veriyorsunuz şaşırıyorum vallahi. Bu nasıl bir mantıktır? Ya kusura bakmayında ister istemez yaşınız kaç demek geliyor insanın içinden. Neden deriden örnek veriyorsunuz ki? Ayak kırılsa eskisi gibi olabilir mi? Tökezleyerek yürüse? Kolu kırılsa, 2 santim kısalma durumu olsa? Bunun gibi yüzlerce örnek çıkar. Sizin deri dediğiniz mevzu da, araçta far, tampona gibi şeyler değişmiş ise bunlara eş değer olur Bunları kır, çarp bunlar değişir, önemsizdir. Ön cam değişsin, kapı camı değişsin bunlar önemsizdir.

şu forumda üslubu düzgün, türkçe konuşmayı-yazmayı bilen bir üye bulduğum an başlıyorum 5 vakit namaza.

neyse,

ne varmış örneğimde? ben yüzeysel olarak yazdım aklıma ilk geleni. böyle irdeleyeceksek hiçbir konuda örnek vermememiz gerekir, matematiksel orantılar dışında. ayrıca ölüm dışında her şeyin bir dönüşü vardır. olmayan şey -matematik dışında- ''imkansız'' kavramıdır. bunu neden mi diyorum? dedem, Allah'ın sevgili kuluymuş ki felçten dönmüş zamanında. yatalak kalır falan denmiş, sadece sol eli felçli kalmış. buna da şükür. ben ise 3 gün yoğun bakımda kalmış biriyim. hastaneye giderken nefes alamamanın ne demek olduğunu ben bilirim. ve şu an ne durumdayım biliyor musunuz? iyi ve titiz bir tedavi sayesinde, eskisinden daha iyi durumdayım. akciğer, bronş iyileşiyor; metal yığınları mı iyileşmeyecek?

neyse,
    istediğiniz örnekleri de vereyim; içimde kalmasın.

3 yıl önce accent eramızla pertlik kaza yapmamıza rağmen, -kaza sırasında alkollü olunca- aracı yetkili serviste yaptırıp eskisi gibi binmiştik. hatta sol öndeki çözülemeyen sorun da çözülmüştü. daha sonra yine kaza yaptık, araç bu sefer perte çıkarıldı. ve o araç bugün, günde en az 100 km'lik yol yapıyor ve hiçbir sorun çıkarmamış daha. nereden mi biliyorum? aracı kiracımız kullanıyor çünkü. bu araç perte çıkmadan önce piyasasında satılabiliyordu, bizzat teklif etmişlerdi. ne oldu da değer kaybetmedi? çünkü işini bilen ustaların elinden geçmişti. 2 kapısı değişti, ön alt kısım, çamurluklar, camlar ve daha birçok benzer parça değişmişti ama eskisi gibiydi, bu yüzden değer kaybetmedi.

daha önce mazda pick-up'ımız vardı. birkaç sene önce antalya'da sel olduğunda, ekmek kamyonu yola dikkatsiz çıkmıştı ve aracın önü bildiğiniz yok olmuştu. o da yapıldı, alındığı fiyatın -km'sinde dolayı- biraz aşağısında satıldı. onun sahibi de burada yaşıyor hala, görüyorum bazen.

neyse, iyi servis değer kaybettirmez. tecrübeyle sabittir.

iyi geceler.

Üslupta ne varmış onu anlamadım? Birde Türkçeyi düzgün konuşan birileri? Güldüm nedensizce Neyse sizin bildiğiniz kendinize, benim bildiğim kendime. Gereksiz polemik..

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

ticari araçlarda yatma parası tüm kazalarda sözkonusudur.Ticari araç kullanan biri olarak şunu söyliyim.Tekerin dönmediği her an zarardır.Bir ticari aracın günlük yatması demek ortalama 500TL günlük zarar yaşaması demektir.Bu aracın kiralık oldugunu düşünürsek durum daha vahimdir.Herhangi birisi ticari araca vurup suçluysa ticari araç sahibinin yatma parası istemesi hakkıdır düşüncesindeyim.Normal binek araç olsa 1 ay sanayide kalsın sorun değil ama ticari bu tekeri yolda dönmezse eve ekmek gelmeyeceği anlamına gelir.Bilmem açıklayıcı olabildim mi

Eeeee ticaret bu, kârı da var zararı da.
  • quote:

Üslupta ne varmış onu anlamadım? BirdeTürkçeyi düzgün konuşan birileri? Güldüm nedensizce Neyse sizin bildiğiniz kendinize, benim bildiğim kendime. Gereksiz polemik..
    fikrinize saygı duyarım. ayrıca amacım asla polemik olmadı, olmayacak da. yalnız türkçe ile ilgili cümleniz benim için de mi geçerli? eğer öyleyse yanılıyorsunuz, ''bayağı'' yanılıyorsunuz. ama değilse, birkaç üye biliyorum türkçe'yi doğru bir şekilde kullanabilen.

iyi geceler.

• quote:

quote:

Üslupta ne varmış onu anlamadım? BirdeTürkçeyi düzgün konuşan birileri? Güldüm nedensizce Neyse sizin bildiğiniz kendinize, benim bildiğim kendime. Gereksiz polemik..
    fikrinize saygı duyarım. ayrıca amacım asla polemik olmadı, olmayacak da. yalnız türkçe ile ilgili cümleniz benim için de mi geçerli? eğer öyleyse yanılıyorsunuz, ''bayağı'' yanılıyorsunuz. ama değilse, birkaç üye biliyorum türkçe'yi doğru bir şekilde kullanabilen.

iyi geceler.

Ya arkadaşım abartma ya, sırf 1 kelimemi bulmuşsun oradan daha da şeyini arıyorsun. Ben millete kendimi göstereceğim diye dikkat etmiyorum. Böyle alışmışım. Sizin tabirinizle forumun alayı ana okul talebesi madem. Kendinize, Türkçe'ye özen gösteren bir forum bulun madem. Bana göre bir kısımda anlatım bozukluğu var yazınızda. Orasını da siz bulun artık Sanki burada ders veriyoruz. Ayıptır yahu, bana bile yaptılar bunu ne diyeyim

Ha eklemek istiyorum. Başlangıcını büyük yapmamışsın. Noktadan sonraki kelimeleriniz büyük harfle başlamamış. Hani neredeymiş, Türkçe'mize özen gösteren, dikkatli üyemiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 16 Kasım 2012; 0:39:35 >

• Ticari araçlar kaza durumunda ''iş kaybı'' adında bedel talep edebilirler.
    Tabi bu bedeli talep edebilmeleri için suçlu tarafın karşısı olması gerekir.
    Burada herkes ''yok yeaaa,alamaz,yok öyle bişiii'' dese de o kişiler otobüs,minibüs,taksi gibi ticari araçlar ile maddi hasarlı bir kazaya suçlu olarak karışırlarsa iş kaybı bedelini peşin,peşin vermek zorunda kalırlar.
    Emsal kararlar mevcutur u konu hakkında.
    Fakat burada kilit nokta şu; ticari aracın bu meblayı talep edebilmesi için kusurun çoğunun karşı tarafta olması gerekir.
  • quote:

quote:

quote:

iyi geceler.

Ya arkadaşım abartma ya, sırf 1 kelimemi bulmuşsun oradan daha da şeyini arıyorsun. Ben millete kendimi göstereceğim diye dikkat etmiyorum. Böyle alışmışım. Sizin tabirinizle forumun alayı ana okul talebesi madem. Kendinize, Türkçe'ye özen gösteren bir forum bulun madem. Bana göre bir kısımda anlatım bozukluğu var yazınızda. Orasını da siz bulun artık Sanki burada ders veriyoruz. Ayıptır yahu, bana bile yaptılar bunu ne diyeyim

Ha eklemek istiyorum. Başlangıcını büyük yapmamışsın. Noktadan sonraki kelimeleriniz büyük harfle başlamamış. Hani neredeymiş, Türkçe'mize özen gösteren, dikkatli üyemiz

sağolun, bilmiyordum cümlelerin büyük harf ile başladığını.

neyse,

hatalarınız bir değil, bin.
    türkçe'yi doğru kullanmak, dikkat çekmek için değildir; zorunludur. (çok zor bir şeymiş gibi!)
    kimseyi küçümsemiyorum, küçümsemem de. insan hata yapabilir. biz de hatalarını üslubuna uygun şekilde belirtiriz burada. gitmesi gereken biri varsa; o da şu durumu anlayamayan sizsiniz.
    -neredeyse- eminim ki, yazım anlatım bozukluğu içermiyor.
    üslup sorununuz var. bana ''sen'' diye hitap etmişsiniz ama olsun; ben bozmayayım üslubumu.
    alıntınızın bildirimi geldiğinde, aklıma gelen olası cevaplardan biri değildi bu çıkışınız. bunu gerektirecek bir şey yazmamıştım. gereksiz yere sinirlenmişsiniz.

LÜTFEN ALINTI YAPMAYIN. YANLIŞ ANLAMAYIN AMA; GERÇEKTEN YORDUNUZ BENİ.

iyi günler,
    iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Ticari araçlar kaza durumunda ''iş kaybı'' adında bedel talep edebilirler.
    Burada herkes ''yok yeaaa,alamaz,yok öyle bişiii'' dese de o kişiler otobüs,minibüs,taksi gibi ticari araçlar ile maddi hasarlı bir kazaya suçlu olarak karışırlarsa iş kaybı bedelini peşin,peşin vermek zorunda kalırlar.
    Fakat burada kilit nokta şu; ticari aracın bu meblayı talep edebilmesi için kusurun çoğunun karşı tarafta olması gerekir.

Ayrica tazminat isteyenin gunluk gelirini belgelendirebilmesi ve bu gelirden mahrumiyetinin net bir sekilde ortaya konmasi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 16 Kasım 2012; 18:35:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Ayrica tazminat isteyenin gunluk gelirini belgelendirebilmesi ve bu gelirden mahrumiyetinin net bir sekilde ortaya konmasi gerekir.

Gelir belgeleme sorun olmaz ticari araçlar için,hepsi günlük yakıt fişlerini saklarlar.
    Fakat tam aldıkları kadar değil genelde daha düşük miktarlı yakıt fişlerini saklarlar.
    Ki bu da bir kaza durumunda belgelenebilir günlük gelirin düşük olmasına karşı taraftan alınacka tazminatın düşük olmasına yol açar.
    Ve bu nedenle aklı başında bir taksi,dolmuş yattı parası alabilmek için durduk yere gelip çarpmaz,çalıştığında daha fazla kazanacağını bilir.

• quote:

quote:

quote:

Gelir belgeleme sorun olmaz ticari araçlar için,hepsi günlük yakıt fişlerini saklarlar.
    Fakat tam aldıkları kadar değil genelde daha düşük miktarlı yakıt fişlerini saklarlar.
    Ki bu da bir kaza durumunda belgelenebilir günlük gelirin düşük olmasına karşı taraftan alınacka tazminatın düşük olmasına yol açar.
    Ve bu nedenle aklı başında bir taksi,dolmuş yattı parası alabilmek için durduk yere gelip çarpmaz,çalıştığında daha fazla kazanacağını bilir.

Yakit fisini saklamasi degil kendi kestigi fisler olmasi lazim.

Ticari taksi/minibus sahiplerinin hangisi gelirini duzgun beyan edip vergisini oduyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ticari taksi/minibus sahiplerinin hangisi gelirini duzgun beyan edip vergisini oduyor?

Benim bahsettiğimde bu zaten,yakıt fişleri v.b birkaç giderin ortalaması ile muhasebecileri gerekli belgeleri düzenler.
    Fakat geliri düşük gösterdikleri için günlük kazandıklarından çok daha düşük bir mebla ellerine geçer yattı parasından.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bahsettiğimde bu zaten,yakıt fişleri v.b birkaç giderin ortalaması ile muhasebecileri gerekli belgeleri düzenler.
    Fakat geliri düşük gösterdikleri için günlük kazandıklarından çok daha düşük bir mebla ellerine geçer yattı parasından.

Gecen donem gelir vergisi ibraz etmediyse avucunu yalar.

Neyse uzatmanin anlami yok, insallah boyle bir davayla karsilasmayiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gecen donem gelir vergisi ibraz etmediyse avucunu yalar.

Neyse uzatmanin anlami yok, insallah boyle bir davayla karsilasmayiz.

Gelirini ibraz etmemesi gibi bir durum olamaz,eğer gelir belgesi düzenlenmediyse trafikte dolaşamaz.
    Az veya çok gelir belgesini düzenler tüm ticariler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Ben hala taksi sahibiyim.Yane sizin gibi eski taksi sahibi değilim.Her gün bir kuralla karşılaşıyoruz.

.............................

Biraz sert olmuş ise kusura da bakmayın.

Hımmm ben de diyorum kullanıcı ismi nereden tanıdık geliyor diye.. Muhtemelen "korsan taksi" konusundan..

Eyvallah.. Kazasız belasız hayırlı işler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 16 Kasım 2012; 21:00:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hımm, evet üslup farkı var. O zaman şöyle diyelim. FORUM üyesi, polemiği başlatan sizsiniz. Kendiniz dediniz forumda parmakla göstereceğim kişiler Türkçe'ye dikkat ediyor diye. Size layık değil bu forum

Anlatamıyorum ben yeterince sanırım? Ben böyle yazıyorum bu kimseyi ilgilendirmez. Neyi nasıl yazacağım ne sizi ne de başkasını ilgilendirir. Uzatmanın manası yok. Ben kendi kafamda size notumu verdim. Siz de nasıl istiyorsanız öyle yapın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

quote:

Orijinalden alıntı: eldenayriyim

o uzun saçlıyı saçlarından tutup ....

ondan sonra taksiciyi gasp ettiler kafasını kestiler
    iyi ediyorlar bende ticari taksicilik yaptım kmsenin karısına kızına asılmadım kimseyi bilerek dolaştırmadım bazen kaybolduğum oldu bir keresinde yolcuya sordum acelen varmı yok dedi o zaman buluruz dedim dolaş dolaş buldum sonunda :D :D müşteriye dedim kafana göre takıl ne kadar verirsen ver dedim adama abartısız 20 dk fazladan dolaştırdım adam dolap beygiri olmuştu :DD :D
    İstanbulda minibüscü taksici bu ikili piyasanın en cahil insanlarından kurulu bir camia
    Taksicilere yapılan gaspı falan tasvip etmiyorum ama her türlü pislik onlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ticari araçlarda yatma parası tüm kazalarda sözkonusudur.Ticari araç kullanan biri olarak şunu söyliyim.Tekerin dönmediği her an zarardır.Bir ticari aracın günlük yatması demek ortalama 500TL günlük zarar yaşaması demektir.Bu aracın kiralık oldugunu düşünürsek durum daha vahimdir.Herhangi birisi ticari araca vurup suçluysa ticari araç sahibinin yatma parası istemesi hakkıdır düşüncesindeyim.Normal binek araç olsa 1 ay sanayide kalsın sorun değil ama ticari bu tekeri yolda dönmezse eve ekmek gelmeyeceği anlamına gelir.Bilmem açıklayıcı olabildim mi

günlük yatan arabanızın kaybı 500 tl ama vergiye sıra gelince günlük kestiğiniz fiş mazot fişi kadar gidin oradan ticari yatma parası alırsa ödemek zorunda kalacaklarınız daha fazladır 100 tizcari kazasının 80 ninde ticari suçlu
    hak hukuktan bahsetmeyin arkadaşım siz kendi meslektaşınıza karşı hak hukuk gözetmezsiniz her umuma açık taksi durağını kişisel olarak sahiplenerek diğer arkadaşınızın hakkına ne kadar saygı duyduğunuz belli
    dediğim GİBİ piyasanın en eğitimsiz en kalitesiz insanları ve işsiz güçsüzler in işi oldu TAKSİ MESLEĞİ

Neyin kafasını yaşıyorsun arkadaşım? Taksici falan değilim imzama bakarsan anlarsın ki bir önceki mesajında salak salak konuşmuşsun.Sen ne iş yapıyorsun?mesleğini bilmiyorum fakat Bir laf vardır ben sana doktor mühendis olamazsın demedim,adam olamazsın dedim.Nedense paralel bağlamda çok uyuşuyor sizinle.

ne olursan ol banane benim ne iş yaptığım çok önemli değil ama eskiden taksiciydim eskide kaldı çünkü o kadar onursuz gurursuz şerefsizin arasında kalamadım yukarıdaki video da ki gibi taksicilerin içinde yapamadım bir birinin ekmeğinde gözü olan arabasına binen kadınlaara asılan kızlara salça olan vb gibi onursuzca davranan bir meslek bu mesleğin adı TAKSİCİLİK
    TAKSİ yatarsa 500 tl zarar etmez 500 tl lik hayvanlık yapmaz o kadar
    Kadir gecesi taksiye bindim eminönünden o zamanlar gece tarifesi var gece 12 ye de 15 dakika var adam taksi metreye bastı cart gece açtı tarifeyi
    aa gece oldumu dedim saat kaç dedim ( tabii ben işi biliyorum ya taksimetrenin saati ileri ya da ilk açarken iki defa bastı açılışa )

yarın ELHAMDÜRİLLAH MÜSLÜMANIN diyecen KADİR GECESİ YAPMA BARİ

Nerede taksiciliği yaptın bilmiyorum ama harbiden psikolojini fena bozmuşlar senin.Allah yardımcın olsun.

HEM ANADOLU YAKASINDA HEM AVRUPA YAKASINda bilmem bilirmisin BARBAROS BULVARINDA ceple var umuma açık taksi durağı diye adamlar orayı sahiplenmişler tabela bile yapmışlar BARBAROS TAKSİ diye bütün umuma açık taksi duraklarında durum böyle
    Göztepe köprüsünde üst geçitin altında KAVACIK KÖPRÜDE durum aynı hayvanatlık kol geziyor vergi vermezler ben aylık 1000 tl ye yakın vergi vb gibi ücretler ödüyorum devlete maaşımdan benim devlete bir katma değerim var çalışırım maaşımdan vergş alır ssk keser işssizlik ödeneği keser benim verdiğim vergiyi kuyumcu vermiyor be
    BASINDA KUYUMCUYU SOYMUŞLAR DİYE HABER ÇIKAR YA ÜZÜLMEM
    TAKSİCİYİ GASP ETTİLER ÜZÜLMEM önce insan olsunlar
    KEZA MİNİBÜSCÜLER AYNI HAYVANATTIR BUNLAR

• İzmir'de belediye otobüsleri her yere gidiyor ne taksiciyle ne de minibüsçüyle muhattap olmaya gerek kalmıyor.Hele metro veya trenin gittiği bir yer varsa özel arabadan bile rahat.
    Şimdiye kadar 1-2 kere ancak binmişimdir işim düşmesin hiçbirine.
  • Ticarî araç 10 gün serviste yatacak olsa yerine 500-1000 lira verip kiralar işletme sahibi.kiraya ödediği bu parayı talep etme hakkı varmı bilemem ama varsa bu hak özel araç sürücüsü içinde geçerli olur.o da araç kiralayacagim diyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yok öyle bir şey. yalnız bu nedir ya? her kaza yapan dava açar oldu. adamın tamponu değişir, değer davası açar; taksisi gider, yatış davası açar. kaza ya bunun adı, illaki bir şeyler zarar görecek. gerçi bir tampon değişti diye aracın değerini kaybetmemesi lazım ama, neyse.

iyi akşamlar.

kaza var kaza var... apaçi apaçi makas atanlara, akıllılık yapmaya çalışıp araya girmeye çalışanlara benim canımı ve malımı ya da malımın değerini hiçe sayanlara hiç acımam kimse kusura bakmasın

istemeden olmuştur ona bişey demem, bir kere bir bayan önden çarptı onun far gitti benim tamponda çizikler vardı geçmiş olsun dedim eşiyle telefonda konuştuk ayrıldık ama apaçiyse o kazayı yapan arabanın değer kaybı benim zaman kaybım aracı kullanamamanın verdiği kayıp vs. ne alabilirsem alırım ki aklı başına gelsin adam olsun! anası babası adam etmemiş belki devlet adam eder

• quote:

Orijinalden alıntı: flashemre

Merhaba arkadaşlar. Bugün Alsancak'ta ticari taksi aracımın orta direğine çarptı. Yalnız olay 10/7 benim kabahatim ki kendisi istese durumdan çok rahat kurtulabilirdi. Ama inceleme sonucunda da bana suç bulunacağını düşünüyorum. Sorum şu ki daha önce böyle birşey başıma gelmedi ve ben bu araç için araç sahibine yatış parası gibi birşey ödemek zorunda mıyım? Adamda şoförmüş ve bu tarz birşey geveledi. Benim aracımın sigortası bunu karşılıyor mu? Yoksa bu işin bir standartı var mı internette adam gibi bir açıklama bulamadım. Sizlerden bu konuda tecrübesi olan var mı?

Kanuni olarak öyle bir hakkı yok böyle oyunlara gelmeyin arkadaşlar. Ayrıca o taksi hiç bir şekilde serviste yatmayacak. O adam macun çektirip öyle dolaşacak her gece bir işlem yaptıracak aracına. Kesinlikle böyle bir oyuna gelmeyin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.