Şimdi Ara

tamron 17-50 vs canon 17-85 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    55-250 mm gibi zoom bir lens almak için çok acele etmeyin. Çünkü zoom lenslerin resim kalitesi genelde elinizdeki diğer lenslerdeki resim kalitesi olarak kıyaslayınca çok kötü kalacaktır.

Başka bir konuya yazmıştım. Buraya da fotoğrafları ekliyorum.

28mm
     tamron 17-50 vs canon 17-85

90mm

200mm

En alttaki fotoğraf 200mm ile çekildi. Zoomlamanın ne kadar olduğunu göstermek açısından örnek teşkil edebilir. İlk fotoğrafta sağ alt tarafta bulunan alanı 200mm ile çekince aradaki farkı görmen için iyi bir örnek.
    Yani çok zoom yapmanın avantaj sağlayabileceği yerlerde detay olarak ve kalite olarak fazlaca bir getirisi olmayan lens. İhtiyacınızın da olacağını açıkça zannetmiyorum. Zoom merakınız varsa da ilerleyen zamanlarda daha düşük aralıklarda daha kaliteli bir lens düşünün ki çektiğiniz bir işe yarasın. Bendeki 18-200 lensi çokça mecbur olduğum yüzünden kullanıyorum.

Tripod a gelince Çin'den alış veriş çokça yaptım ve markaya çokça denk geldim. 75 Dolar gibi bir fiyat demek 200 TL gibi bir rakam çıkar ki, performansı ve Türkiye geçmişi olmayan bir marka. Bir iki yerde incelemesini seyredeyim dedim Rusça ve Çince bulmuştum bir şey anlamamıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_29021968/tm.htm

Burada tripod ile ilgili konu var. Oraya bakabilirsin. Veya İstanbul'da isen Hayyam pasajına gidip bizzat bakabilirsin. Şimdi birde Çinden ne geleceği belli olmaz. O kadar da beklersin. Eğer Flash (tepe Flaşı vb ) malzemeler düşünütsen sana rahatlıkla tavsiye edeceğim yerler ve markalar olacaktır. Çin'den çok malzeme aldım ve alıyorum ama bilmediğim ürünler ve satıcılardan uzak duruyorum.

• X Files kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul'da değilim maalesef.

Mesajınızı okumadan evvel o linkteki 55-250 yi aldım.
    O linkte paylaştığım resimde lensin altında soyulmalar görülüyor.Onun haricinde göze batan bir sıkıntısı yok gibi görünüyor.
    Aslında 55 250 yerine 18-200 de almayı düşündüm.Çünkü bazen geniş açı ihtiyacı oluyor ve lens değiştirecek vakit olmuyor o açıdan düşündüm 18*200 ü fakat pek tavsiye etmediler.Aralık ne kadar genişlerse kaliteden o kadar taviz veriyoruz.

Ben o bahsettiğim tripodu (yunteng vct 600av) araştırdım fakat düzgün kaynak bulamadım.Alacağım arkadaş teknosadan satın almış.Yani ülkemizde satılmış.
    Ben 75 doların yarısına alacağım Sizce almalı mıyım cazip midir?

Hocam flashta almak istiyorum ekonomik iş görecek bir şeyler özellikle.O konuyu henüz araştırmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Acayip Adamm -- 23 Mayıs 2015; 21:13:02 >

• Bir Acayip Adamm B kullanıcısına yanıt
    18-200 lensi ben dediğim gibi belirli konularda kullanıyorum. Zaten parasını çoktan çıkarttı fazlasını bile. Yoksa oturayım sahne hazırlayayım veya şöyle güzel bir yerde iyi bir çekim yapayım dersem pek işe yarayacak bir lens değil. Veya uzak bir yerden çekeyim de bakayım kendimden geçeyim diyebileceğim bir fotoğraf çekebileceğimi pek ümit etmiyorum.

Yine de hayırlı olsun.

Tripod konusunda yazdıklarımı yineleyeceğim. Ben markayı bilmiyorum ve iyi veya kötüdür diye bir şey diyemem. Ancak görüp sağlamlığına inanıyorsanız düşünebilirsiniz. Yakınınızda işten anlayan birisi varsa gösterin. Malzemesi nasıl, sağlam mı, ağırlığı ne kadar. taşıma kapasitesi nedir vb gibi çok değişken var.

Aslında doğa, portre vb konularda ağırlıklı kullanacaksanız Tripod tan ziyade monopod kullanın. Monopod amacı daha çok titreşim önleyiciyi kapatmak için kullanılır. Çünkü titreşim önleyici de aslında çok küçük titreşimler oluşturarak net bir çekim yapılmasını sağlar.

Tripod ziyade uzun pozlama için kullanılır. Yani shutter süresini uzattığınızda gerekli olacaktır. Yine gündüz ND filtreniz yoksa bir işe teknik olarak yaramaz. Eğer makineyi sabitleyeceğim derseniz o zaman monopod daha işlevseldir.

Diğer konuda arkadaşın verdiği örnek çok güzel oturmuş. Aslında verdiği tavsiye üzerine pekte bir şey yazmak, söylemek gerekmez. Bende Kodak bir tripod kullanıyorum. Geçen yanımdaydı ama gece kullanmak için açıp kurup çekeyim diyene kadar sabit bir yere koyup makineyi öyle çektim. Arkadaşın örnek verdiği ürün sanırım hem monopod hem tripod olarak kullanılabiliyor.

• tamron 17-50 2.8 kullanıyor olmama rağmen eğer bu aralıkta bir lens alacaksanız sigma olanını alın. neden bilmiyorum ama bana daha cazip daha bir güzel geliyor sigma olanı.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Hocam önerilerinizi dikkate alacağım.
    O arkadaştaki tripodu inceleyeceğim beğenmezsem tripod işini biraz erteleyeceğim.
    Sanırım profesyonel olarak ilgileniyorsunuz fotoğrafçılıkla.
    Şimdilik hedefim tamron veya sigma 17 50 ayarlamak ilk fırsatta.
    Daha sonra filtre ve flash konularını araştıracağım.
    Benim gibi bir amatör için tavsiye ettiğiniz f/p flash var mı?
  • Bir Acayip Adamm B kullanıcısına yanıt
    Profesyonel değilim. Daha çok ticari olarak ilgileniyorum. Para kazanırken para kazanmanın ilk yolu alırken kazanmaktır. O yüzden bir şey alacaksam ve iyi paralar harcamam gerekiyor ise çok ciddi araştırırım. Birde hafızam iyidir çabuk öğrenir makinelerin dilinden çok iyi anlarım ama aynı başarıyı insan ilişkilerinde pek yakalayamıyorum. )

Flaş kullanmanız için oldukça erken bir dönem. Yinede ben Çin'den Pixel Mago aldım. Çok ta iyi performans aldım. 2. yi sipariş ettim. Kısmetse geldikten sonra bir tane daha alacağım hem yedek gibi hemde gerektiğinde 3 tane birden de kullanabilmek için.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.