Şimdi Ara

Tamron 17-50mm mi Canon 18-135 + 50 mm mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
10.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu lens seçimi kadar zor bişi görmedim hocam.adamı çıldırtır.
    hangine el atsam bilgi çöplüğünde boğuldum.dediğiniz lenslerde güzel.şimdi ikisinden birini tercih etmek için araştırmaya devam...
  • X Files kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam tak-gez için 17-50 veya 17-70 çok uygun değil gibi.sonuç olarak 18-250,18-135 alınabilir gibi. aması varki tamron 18-270 için de bişiler söyleseniz çok memnun olurum...
  • metal6868 M kullanıcısına yanıt
    tamron 18-270'in 200mm. üstü zoomda AF sorunları olabiliyor, sigma 18-250 daha stabil...
    ayrıca dpreview testlerinde sigma az da olsa önde...
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederi.saolun...
  • metal6868 M kullanıcısına yanıt
    Aslında ne kadar zoom ihtiyacın var bunu iyi belirlemelisin. 200mm bile oldukça fazla şekilde zoom yapmaya yarıyor. Zaten belirli bir zoom sonrası eğer lensiniz kaliteli değilse tonlarca sıkıntı çıkabiliyor.

Bunlardan ilki titreşim önleyici. Her ne kadar titreşim önleyiciler olsa da 200 - 250 hatta 150-160 mm den sonra çok küçük sapmalar oldukça farklı bir kadraj ortaya getirebiliyor. Birde Zoom lenslerin uygun fiyatta olanları açıkçası F5.6 dan daha iyi diyafram değeri vermediği için ağırlıklı titreşim önleyici kapatarak yere iyi basan ve akıcı bir kafa yapısı olan triporlara ( veya en azından monopod) ihtiyaç duyuruyor. Yani ben 200 mm de bir fotoğraf çekeceksem, normalin üzerinde bir enstantene kullanmam gerekebilir. Böyle bir durumda açık diyafram + enstantene demek iyi netlenmemiş bir fotoğraf demektir. Zaten bu tür lenslerle kuş çekmek çok kolay olmayacaktır ve her halükarda tripd ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bir alanı netlemek için düşük diyafraf (rakam olarak büyük) yanında gündüz de olsa biraz iso birazda enstantene den faydalanmak gerekebilir. Bu sabit bir yeri çekerken oldukça faydalı olur ama yine kuş vs çekerken sıkıntılar çıkartabilir. Burada da iş iso ya yani makineye düşer.

Genelde 18 ile başlayıp 200 - 250 gibi zoomlara ulaşan lenslerden bu açıdan keskinlik beklemeyin. Zoom sever düşük bütçeli kişiler (amatör yani para kazanma düşüncesi olmayanlar) 18-55 / 55-200 veya 55-250 gibi 2 adet lens kullanır. 18-55 genel manzara vs kullanımı diğer zoom lensler de zoom yapmak için kullanılıyor.

Sen gittiğim yerleri çekeyim düşüncesine sahipsen en uygun çözüm 18-135 olur. Biraz çabalarsan çok iyi fotoğraflar çekebilirsin ama fotoğrafçılık bilgin az ise ve kısa sürede emek harcayıp kendini iyi geliştirmezsen muhtemelen bu tek lens ile çekeceğin fotoğraflardan sonra bu işten soğuman da büyük olasılık olur.

Ben lens takar çıkartırım diyorsan çok sorun olmaz dersen zaten elinde 18-55 varmış, 50mm 1.8 de varmış, bence 55-250 gibi bir lens alıp (hatta 2 el temiz bir lens bulursan çok iyi olur ) zoom ihtiyacını da karşılayabilirsin.

• Aslında makro çekimleri daha çok seven biriyim. 18-55 itici geldi bana hep. Tamron 17-50 ve yanına bir adet güzel tak gez lens düşünüyordum. Ama o kadar çok alternatif varkı. Kararsızlık kadar zor bişi yok hocam. Ama sonuçta sizin gibi bilgisi olan kişileri dinlemek gerekir. Tecrübe tecrübedir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

tamron 18-270'in 200mm. üstü zoomda AF sorunları olabiliyor, sigma 18-250 daha stabil...

HOCAM ŞİMDİLİK TAK GEZ OLARAK SİGMA 18-250 ALDIM ONUNLA TECRÜBE EDİNEYİM BİRAZ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal6868

quote:

Orijinalden alıntı: baberti

HOCAM ŞİMDİLİK TAK GEZ OLARAK SİGMA 18-250 ALDIM ONUNLA TECRÜBE EDİNEYİM BİRAZ...

bence doğru karar, hayırlı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.