Şimdi Ara

Tandberg vePowerVU EMU'lu Cihaz ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
14.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kef14

Enigma 2 cihazlar da şuan tandberg açık mı?

Alıntıları Göster
    Tandberg şifrelemesini çözen şey OSCAM-EMU isimli emülatör oluyor, Enigma2 cihazın kendisi değil.

Yani bu emulatör kurulmadıkça, Enigma2 cihaz şifreli yayınları açamaz. Cihazın isminin ne olduğunun bir önemi yok.

OSCAM-EMU'nun kurulum klasöründeki "Softcam.key" dosyasındaki anahtarlar güncel ve aktifse, çözülebilen kanalları izlersiniz.

Malum kanallar frekans değiştirdiler ama anahtarları değişmedi.

PowerVu'lu kanallar da aynı şekilde izlenebilmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Tandberg şifrelemesini çözen şey OSCAM-EMU isimli emülatör oluyor, Enigma2 cihazın kendisi değil.

Yani bu emulatör kurulmadıkça, Enigma2 cihaz şifreli yayınları açamaz. Cihazın isminin ne olduğunun bir önemi yok.

OSCAM-EMU'nun kurulum klasöründeki "Softcam.key" dosyasındaki anahtarlar güncel ve aktifse, çözülebilen kanalları izlersiniz.

Malum kanallar frekans değiştirdiler ama anahtarları değişmedi.

PowerVu'lu kanallar da aynı şekilde izlenebilmekte.

Alıntıları Göster
    Güncel softcam var mi? Paylaşmanız mümkün mü? TF ye baktim, sürekli güncel paylaşım da bulunan üyeyi göndermişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Güncel softcam var mi? Paylaşmanız mümkün mü? TF ye baktim, sürekli güncel paylaşım da bulunan üyeyi göndermişler.

Alıntıları Göster
    GitHub'dan aldığım Softcam'i manuel güncelleyerek kullanıyorum. Paylaşmıyorum.

Yapacağınız şey, WinSCP gibi bir FTP yazılımı ile, cihazın OSCAM klasöründeki Softcam.key'e girip anahtarları güncellemek, sonra da OSCAM'i yeniden başlatmak. Zor bir şey değil bu.

Kendiniz öğrenin, kendiniz güncelleyip kullanın.

• Arkadaşlar benim halihazırda kullanmakta olduğum uydu alıcısı cihazı vu+ duo bu cihaz ile powervu şifreli kanalları nasıl açabilirim ? softcam dosyası var oscam midir nedir o zıkkımda var ama powervu şifreli kanalları bir türlü açamıyorum softcam dosyasındaki şifrelerde güncel ama yine de açamıyorum sinyal kalitesi 80% sinyal seviyesi 95% ama yok açılmıyor bilgisi olan varsa yardımcı olsun ya da powervu açan ve "doğru düzgün çalışan" bir uydu cihazı önersin mümkünse bizzat kendi kullandığı ve kefil olabileceği bu cihaz kesin açar sorunsuz açar diyebileceği bir cihaz varsa önersin saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ardıç Tunç

Arkadaşlar benim halihazırda kullanmakta olduğum uydu alıcısı cihazı vu+ duo bu cihaz ile powervu şifreli kanalları nasıl açabilirim ? softcam dosyası var oscam midir nedir o zıkkımda var ama powervu şifreli kanalları bir türlü açamıyorum softcam dosyasındaki şifrelerde güncel ama yine de açamıyorum sinyal kalitesi 80% sinyal seviyesi 95% ama yok açılmıyor bilgisi olan varsa yardımcı olsun ya da powervu açan ve "doğru düzgün çalışan" bir uydu cihazı önersin mümkünse bizzat kendi kullandığı ve kefil olabileceği bu cihaz kesin açar sorunsuz açar diyebileceği bir cihaz varsa önersin saygılar
    PowerVu için OSCAM'da bir ayar yapılması lazım demiştim, linkini de vermiştim. O ayar yapılmadığı sürece softcam'in güncelliğinin bir anlamı yoktur.

1-Bilgisayar ve Enigma2 cihaz aynı modeme bağlanır. İnternet tarayıcısından cihazın OSCAM web arayüzüne girilir ve "Stream Relay" kapatılır

(OSCAM web arayüzü, Enigma2 cihazın IP'si:8888 veya 8081 şeklindeki adres)

Config -> Stream Relay -> Mode 0 - disabled

ya da "oscam.conf" dosyasına şunlar yazılıp kaydedilir:
    quote:

[streamrelay]
    stream_relay_enabled = 0

2- DVB-Api ayarı yapılır

Config -> DVB-Api -> API for extended CWs > 2 - OE 2.0

ya da "oscam.conf" dosyasına şu yazılıp kaydedilir:
    quote:

[dvbapi]
    extended_cw_api = 2

3- Güncel şifrelerin yazılı olduğu softcam.key dosyası, bir FTP programı aracılığıyla, cihazdaki OSCAM klasörüne gönderilir ("etc/tuxbox/config/oscam-emu" dizinine). OSCAM-EMU tekrar başlatılır.

FTP bağlantısını nasıl kuracağım diye sormayın. Onu da kendiniz halledin. En basit kısım o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 6 Temmuz 2020; 14:6:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

PowerVu için OSCAM'da bir ayar yapılması lazım demiştim, linkini de vermiştim. O ayar yapılmadığı sürece softcam'in güncelliğinin bir anlamı yoktur.

1-Bilgisayar ve Enigma2 cihaz aynı modeme bağlanır. İnternet tarayıcısından cihazın OSCAM web arayüzüne girilir ve "Stream Relay" kapatılır

(OSCAM web arayüzü, Enigma2 cihazın IP'si:8888 veya 8081 şeklindeki adres)

Config -> Stream Relay -> Mode 0 - disabled

ya da "oscam.conf" dosyasına şunlar yazılıp kaydedilir:
    quote:

[streamrelay]
    stream_relay_enabled = 0

2- DVB-Api ayarı yapılır

Config -> DVB-Api -> API for extended CWs > 2 - OE 2.0

ya da "oscam.conf" dosyasına şu yazılıp kaydedilir:
    quote:

[dvbapi]
    extended_cw_api = 2

3- Güncel şifrelerin yazılı olduğu softcam.key dosyası, bir FTP programı aracılığıyla, cihazdaki OSCAM klasörüne gönderilir ("etc/tuxbox/config/oscam-emu" dizinine). OSCAM-EMU tekrar başlatılır.

FTP bağlantısını nasıl kuracağım diye sormayın. Onu da kendiniz halledin. En basit kısım o.

Alıntıları Göster
    Ustam sen çok yaşa bu konuda yanlış bilgiler edindiğim gibi doğrusunu araştırma zahmetine dahi girmemiş olmaktan ötürü kendimden hicap duyuyorum zira üşenmeyip yardımcı olmak adına yazdığınız softcam dosyası ayar tarifinden de anladığım kadarıyla bu durum hakkında daha önce de yorumlar/makaleler yazmışsınız ve ben "doğru bildiğim" ayar konfigürasyonunu sorgulama hatayı o konfigürasyonda arama zahmetine dahi girmedim oysa şimdi sizin konfigürasyon tarifinizle kendi konfigürasyonumu karşılaştırdığımda bende ki konfigürasyonun hepsinin baştan sona hatalı olduğunu fark ettim ve yarın ilk işim konfigürasyonu sizin tarifinize göre yeniden ayarlayıp uydu antenimi de thor uydusuna yeniden döndürüp orada ki Discovery Europe Networks paketini uydu cihazımda yeniden çalıştırmayı deneyeceğim size çok teşekkür ederim @MarcosReborn sayenizde kafamda ki at gözlüğünün farkına vardım ağlanacak halime gülüyorum hemde elinde Muahaha!! yazılı pankart tutan smiley ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardıç Tunç -- 7 Temmuz 2020; 22:39:41 >

• Windows işletim sistemi olan bir bilgisayara oyun veya program kurduğunuzda, onun default-varsayılan ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.

Enigma2 cihazlarda Linux tabanlı bir işletim sistemi çalışır ve onun üzerine çeşitli eklentiler kurulur. Eklentilerin ayarlarını değiştirmek gerekebilir. Aynı mantık.

Eklentileri yapanların sayfalarından her türlü bilgi edinebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.