Şimdi Ara

Tanesi 180 TL olan Schwalbe lastiğin 2 tanesini 180 TL ye aldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
10.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • böyle yüksek bütceler ayırmadığımızdan bende senelerdir iç içe 2 adet dış lastik takarım... lastikler hiç patlamaz... ancak şöyle bir sorun varki, sanırım sürtünmeden dolayı bisikletin akışı çok kötü, yani alet gitmiyor.. ama sorun değil, ben bunu dağ taş kullandığımdan zaten yavaş gidiyorum ve bu ağırlığa alıştım... şehir içi içinde baska bir bisiklet kullanıyorum... tek sorun bir sebepten lastiği değiştirmek gerekirse, janttan ayırmak çok zor oluyor.... şimdiiii... bu lastiklerin yapısıda aynı mantık gibi, üst yüzeyde kalın bir get var.. bu sürtünmeye ve akışa etkisi nasıl... kullananlar fark hissediyormu... akış iyimi... ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

Lastikleri bugün taktırdım ve hemen 10 km'lik bir tur yaptım. Hemen her tür yol koşulunda denedim lastikleri. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, eşekten inip ata binmiş gibiyim. Lastiklerin asfalt performansı gerçekten harika. İvmelenme olayına şaşırdım kaldım. Keşke daha önce bu değişikliği yapsaymışım. Daha iyi lastikler muhakkak ki vardır, ancak Rubena'dan sonra bu lastiklere geçince önceki günlerinize üzülüyorsunuz inanın. Yol tutuşunu çok beğendim. Bisikleti kaydırma korkusu olmadan yatırabiliyorsunuz. Sert frenlerde Rubena'daki gibi arka tekeri önüme alır mıyım acaba korkusu yaşamadım hiç. Paket taşlarıyla döşenmiş bozuk bir zeminde de fren dememeleri yaptım ve ilk seferinde kayınca şaşırdım. Sonra lastiğe bakınca taşların arasından çıkmış otlar nedeniyle olduğunu gördüm ve içim rahatladı. Sonraki denemelerde kayma hiç olmadı. Kendinizi güvende hissediyorsunuz. Daha sonra yaklaşık 2 km'lik bir yol inşaatına girdim. Toprak zeminde de performansını beğendim. Güvenli bir sürüş sağlıyor. Ama aniden mıcırlara denk gelince tıkandım tabii. 50 metrelik o mıcırlı yolu düşmeden nasıl geçtiğime şaşırıyorum. Bu lastiklerin değil, benim temkinli sürüşümden kaynaklandı elbette. Islak zeminde deneme şansı bulabilir miyim derken, hafif yağmur çiselemeye başladı. Ama asfalta çıktığımda durmuştu maalesef. Bu nedenle ıslak zemin performansı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Yokuş performansı ise, eski lastiklerimden çok daha iyi. İnanın daha yüksek viteste çıktım yokuşları, ama çok daha rahattım. Bu tur sonunda benzinciye girerek, tozdan görünmez haldeki lastikleri ve tabii ki bisikletin tamamını tazyikli suyla yıkadım. O sırada lastiklerin bisiklete ne kadar yakıştığını fark ettim. Ben buradayım der gibiydi. Hem bisikletin görünümüne sağladığı katkı, hem de güvenli bir sürüş sağladığı için gerçekten alınması elzem olan bir parça bu lastikler. Daha önce o kadar önemsemeyen bendeniz, lastiğin ne kadar önemli olduğunu böylece öğrenmiş oldum. Bu lastiklerin ömrü yaklaşık 10-15000 km kadar. 50000 diyen arkadaş latife etmiş sanırım.

Uzun lafın kısası, parasını hak ediyor. Güvenli ve uzun ömürlü bir lastik istiyorsanız gözü kapalı alabilirsiniz. Sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Kardeşim öncelikle güle güle kullan yaklaşık 1 seneyi geçmiş ama olsun :)

ben de uzun süredir mtb dış lastik bakıyorum 26'' ve biçok modelin arasında kaldık arkadaşımla.Bisikletim xvert motion ve çok hevesle aldım,ilk defa dış lastik alacağım ve almışken iyisini alayım diyorum.Bütçeme göre continental mountain king 2.20 ve schwalbe black jack 2.10 arasında kaldım ama ucuza ve herkesin olumlu yorum yazdığı rubena scylla 2.10 modelini de düşünmüyor değilim.Lakin gönderdiğin linkte schwalbe marathon plus 2.0 ve 2.10 modelleri var mtb dış lastiği,sizin aldığınız biraz yol lastiği ve hafif arazi tarzı galiba ama bunlar marathon un mtb lastiği gibi duruyor,fiyat olarak gayet uygun ne dersiniz acaba bunlardan alıp uzun süre lastikten yana sıkıntı yaşamamalıyım,yoksa biraz daha uygun bişeyler mi bakmak lazım?

• Şu an kargoyla birlikte 240 liraya geliyor çifti. Çok pahalı değil mi ya? Motorumun dış lastiğini bile 50 liraya almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Şu an kargoyla birlikte 240 liraya geliyor çifti. Çok pahalı değil mi ya? Motorumun dış lastiğini bile 50 liraya almıştım.

motora en dandiğini bisiklete en pahalsını alıca pahalı olur tabi , ölmeden motordakinide rs corsa vs bir lastikle değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

quote:

Şu an kargoyla birlikte 240 liraya geliyor çifti. Çok pahalı değil mi ya? Motorumun dış lastiğini bile 50 liraya almıştım.

motora en dandiğini bisiklete en pahalsını alıca pahalı olur tabi , ölmeden motordakinide rs corsa vs bir lastikle değiştirin.

Motor Honda Today. Üstünde gelen lastiğin aynısından aldım. 50 lira. Hiç sıkıntı da çıkarmamıştı.
  • quote:

quote:

quote:

Motor Honda Today. Üstünde gelen lastiğin aynısından aldım. 50 lira. Hiç sıkıntı da çıkarmamıştı.

Çok uzun mevzu malum, sizin motorunuzu hangi lastik uyar vs en ufak bir bilgim yok, zaten ben ne kadar yazsamda size birşey ifade etmez, kısaca düşük hızda kullanıyorsanız kullanın ama 50km hızı geçiyorsanız boş vakitlernizde lütfen altın elbiseli adamın ilginizi çeken videolarını izleyin. tavsiyem tüm canlı yayınları izlemeniz yönünde , heryıl yüzlerce kişi o dandik İRC marka lastikler yüsünden hayatını kaybediyor, haftada sara sara 3-4 bölüm izleseniz yine yeter.

ölenler felç kalanlar kolu bacağı kopanlar görmek bizi üzüyor, lütfen az biraz vakit ayırıp bakın, emin olun pişman olmazsınız. videolar sıkıcı değil zaten espiriler muhabbetler dönüyor, Türkiyede güvenli sürüş kavramını bu adam oluşturdu,sayesinde 5-6 tane kurs açıldı yüzlerce insan bilinçlendi, sabredip izleyin en fazla 2-3 saatiniz boşa gider. Ama kolunuz bacağınız kopmaktan kurtulur.
    En basidinden rüzgarlı havalarda yavaş sürün diyor adam yıllardır habere bakın, insanların bu kadar basit bir şekilde öldüğünü görünce çok üzülüyoruz kardeşim. Alt tarafı rüzgar. (5 gün önceki haber)http://www.hurriyet.com.tr/lodosun-savurdugu-motorsikletin-surucusu-oldu-40017131

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok uzun mevzu malum, sizin motorunuzu hangi lastik uyar vs en ufak bir bilgim yok, zaten ben ne kadar yazsamda size birşey ifade etmez, kısaca düşük hızda kullanıyorsanız kullanın ama 50km hızı geçiyorsanız boş vakitlernizde lütfen altın elbiseli adamın ilginizi çeken videolarını izleyin. tavsiyem tüm canlı yayınları izlemeniz yönünde , heryıl yüzlerce kişi o dandik İRC marka lastikler yüsünden hayatını kaybediyor, haftada sara sara 3-4 bölüm izleseniz yine yeter.

ölenler felç kalanlar kolu bacağı kopanlar görmek bizi üzüyor, lütfen az biraz vakit ayırıp bakın, emin olun pişman olmazsınız. videolar sıkıcı değil zaten espiriler muhabbetler dönüyor, Türkiyede güvenli sürüş kavramını bu adam oluşturdu,sayesinde 5-6 tane kurs açıldı yüzlerce insan bilinçlendi, sabredip izleyin en fazla 2-3 saatiniz boşa gider. Ama kolunuz bacağınız kopmaktan kurtulur.
    En basidinden rüzgarlı havalarda yavaş sürün diyor adam yıllardır habere bakın, insanların bu kadar basit bir şekilde öldüğünü görünce çok üzülüyoruz kardeşim. Alt tarafı rüzgar. (5 gün önceki haber)http://www.hurriyet.com.tr/lodosun-savurdugu-motorsikletin-surucusu-oldu-40017131

Altın Elbiseli Adam'ı takip ediyorum da motorun son hızı zaten 55 kilometre, ona da düz yolda anlık çıkıyorum, uzun süreli değil. Kendi lastiği Duro.

Büyük bir motor olsa tabii ki lastik çok önemli ama 50cc scooter olduğundan virajlarda falan yatmıyorsun zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 27 Kasım 2015; 16:39:47 >

• Ben uyarıyımda hocam gerisi size kalmış sizin motor nasıldır en iyi siz bilirsiniz sonuçta ,artık her gördüğümü uyarıyorum yolda ışıkta durakta . Sanane benim canımdan lan ... diyen bile oldu. 1 can 1 candır. Bir söz vardır 50km hızın üstüne çıkarsan ölüm riski başlar diye. Siz yinede önleminizi alın.

euroncap 64km kaza testihttps://www.youtube.com/watch?v=Lv8Gl5R6Cn0

Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.