Şimdi Ara

Tanıdığa araba satmak mantıklı mı sizce? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok rahatsız oluyorsan beraber birkaç ustaya gidin yeni olan birşey değilse bulun bir orta yol, çünkü hata alıcının alırken gösterseymiş aklı neredeymiş
  • Baktırsaymış yahu
  • Tanıdığa araba satmam. Almam da.

İstediği parayı verirsin, sonra biri gelir adama, "ucuza satmışsın" der.
    Ucuza satarsın, sonra biri gelir adama, "fazla para vermişsin" der.

Sapasağlam verirsin, 1 ay sonra bir yeri bozulur, laf arasında konu olur. Canım sıkılır.

Derttir hep. Tanıdıkla ticaret yapmayacaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlamayın da ustaya göstermemekte hata yapmış. Ama şuan aracın masrafı sizi ilgilendirmez. Ha eğer içim rahat etsin diyorsanız dediğiniz gibi anlaşın 1000 TL ye kadar karşılarım deyin. Eğer fazlasını da isterse benim zaten ödeme zorunluluğum yok deyin kuruş para vermeyin.
  • Eşten dosttan mal alınmaz satılmaz. İlk 2 yorumdan birini seçin
  • Tanıdığa araç sattınız mı, lastiği patlasa sizi arar, sende de oldu mu,kabak mıydı fln diye. Benim ağzım yandı bikere, full servis bakımlı aracımı bir arkadaşa sattım. Hergün telefon, bir gün de geldi elinde çuvalla, içinde amortisör yayı var. Kırılmış serviste değişmek yerine hortum takıp birleştirilmişler. Ama faturaya değişti diye parasını da almışlar. Arkadaş bunu bana nasıl yaparsın diye sitem etti. Açtık faturayı gösterdik ikna ettik. Bıktırdı beni yeminle... Bir daha tövbe ettim tanıdıkla iş yapmak mı, aman...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snaker61 kullanıcısına yanıt
    valla benimde ağzım yandı. hem de yabancıya satacakken arabamı kendisi talip oldu arabama. hocam araba mı satıyosun dedi. evet dedim. fiyatını söyledim. ben senin arabanı alırım senin araban emiz dedi. ben de anlaşırsak neden olmasın dedim ve sattım arabayı. ama dakka bir golbir oldu. moralim bozuldu açıkçası.
  • Arabanın tüm masraflarını ödemelisin. Üstelik komşuna ayıplı mal sattığın için manevi zarar da vermişsin, bunun için de mesela bi 3000 tl daha üste vermezsen çok garip olur.

Vicdanın varsa böyle yap, yoksa karışmam. Sen o arabayı satarken ustaya göstermeliydin aracı, suç %100 sende üzgünüm.

Komşun adına daha çok üzüldüm, araba alıyorsun bir sürü arıza masraf of of. Hem de komşudan ! Bozuk araba satmaktan rahatsızlık duymuyor musun? Neden bozukaraba sattın? Neden sağlam olduğunu test etmedin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Arabanın tüm masraflarını ödemelisin. Üstelik komşuna ayıplı mal sattığın için manevi zarar da vermişsin, bunun için de mesela bi 3000 tl daha üste vermezsen çok garip olur.

Vicdanın varsa böyle yap, yoksa karışmam. Sen o arabayı satarken ustaya göstermeliydin aracı, suç %100 sende üzgünüm.

Komşun adına daha çok üzüldüm, araba alıyorsun bir sürü arıza masraf of of. Hem de komşudan ! Bozuk araba satmaktan rahatsızlık duymuyor musun? Neden bozukaraba sattın? Neden sağlam olduğunu test etmedin?

Sadece gazozla olacak iş değil bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı bu şekilde kullanığınızı.İçine sinmiyorsa geri alabileceğinizi ,Söyleyin.Herkesin vicdanı rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 70milyonbiziizliyo

Arabamı yan komşum berbere sattım. satmadan önce bi baktıralım istersen dedim. çünkü ben arabadan pek anlamam dedim. o da ben senin arabanı biliyorum. araban temiz dedi. Dün satışı yaptık. bugün bana arabayı ustaya gösterdim. arabada 1500-2000 tl masraf varmış dedi. ne yapmamı önerirsiniz?
    şu anki düşüncem 1000 tl ye kadar olan masrafını karşılamak. bu düşüncem ne derece doğrudur sizce?

Sen kontrol yaptıralım dediğinde o da kabul etseymiş. Sen dürüstlüğünü yapmışsın, iş senden çıkmış artık. Aranızdaki muhabbete bağlı tabii sen bilirsin.
  • Dostla alisveris olmaz hele ki 2. El olayi cok tehlikeli

• Eğer gerçekten baktırmayı teklif ettiysen ve o da üşenip yanaşmadıysa sakın 1000 lira falan vermeyin. Para kolay kazanılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Arabanın tüm masraflarını ödemelisin. Üstelik komşuna ayıplı mal sattığın için manevi zarar da vermişsin, bunun için de mesela bi 3000 tl daha üste vermezsen çok garip olur.

kafan güzel galiba. adam arabayı satarken arabaya baktır demiş zaten. alan adamın dengesizliği. baktırsaymış. noter satışı olduktan sonra geçti bor'un pazarı sür eşşeği niğdeye atasözü geçerli olur.

• Doğru adama hiç borcunuz yok ,hic bisey yapmak zorunda da degilsiniz.

Ama ben olsam vicdanen düzgün bi ustaya gösterir ,gercekten benden kalma bi sorunsa masrafin yarısını karşılardım ...

• Bir kez yakınıma araba sattım bir daha yeminliyim.50 kişi araya girdi piyasanın 2-3milyar altına verdim.bir daha kârlı bile olsa satmam...

• İkinci el arabada illaki masraf olur.

• kardeşim ver parasını geri al ya da ödeme! ödemek zorunda değilsin. tanıdığından almasa isteyebilecek mıydi?
  • Senin tanıdığın bildiğin bir ustaya git fiyat çıkarsın.Eğer ki sen diyorsan hakikaten yapılması lazım 500 tl gibi bir rakam teklif et üstünü o tamamlasın.Yok diyorsa arabayı aynı fiyattan geri al.Ama orta bir yol bulun sonuçta her gün yüz yüze bakıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.