Şimdi Ara

Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgisayarcı deyince şöyle bir irkildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozur dilerim pirasa demeliydim heralde adamin bayisi var green bilgisayar kisaca bilgisayarci diyorum dogru kelimeyi siz Bilgilerin Efendisi rica etsem lutfeder misiniz?

• H110 giriş seviyesi b150 ondan birazdaha üst seviye

• Gerekli yorumlar zaten yapılmış ama ben de bir yorumum bulunsun ki benim de aynı görüşte olduğumu gör için rahat bir şekilde bilgisayarcının dediği hiçbir söze bir daha güvenme. Bir arkadaş çok güzel bir noktaya değinmiş aslında biz burada sana sistem önerirken bir kâr etmiyoruz, senin halinden anladığımız ve işlemciydi, ekran kartıydı bu konularda bilgi sahibi olduğumuz için o parayla alabileceğin en iyi performansı sağlayacak bilgisayarı sana topluyoruz. Çünkü zamanında böyle mahalledeki bilgisayarcıların uydurma laflarından çok çektik hepimiz ve bu ortamda da bu hiçbir şeyden anlamayan 20-30tlye format atan bilgisayarcılara bir dur demek amaçlı bulunuyoruz kimi zaman. Senin sırf bilgin yok diye adam sana bir şeyler uyduruyo ve sen de güveniyosun mahallenin bilgisayarcısı. 4690kya h97 bir anakart önermek bir insanın bu konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunu fazlasıyla gözler önüne serer yani büyük bir falsodur bu. Yeri geldiğinde düz 4690 işlemciye z97 anakart alınabilir ilerde k serisi bi işlemci alıp overclock yapma ihtimalinden dolayı ama anakartta böyle bir şey yapılmaz çünkü anakartı sen oraya koydun mu onu soketi desteklediği sürece kaldırmazsın 10 yıl bile gider. Ki bu yüzden skylake sistem öneriyoruz ki kendin güzel bi sistem toplamışsın. Adamın 4690kya da 6500den yüksek nesil demesi ayrı komik nereden öğreniyor bu bilgileri bilmiyorum. Anakartın desteği konusuna gelince sonuçta 1151 soketse niye işlemcinin 3te1ini kullanasın böyle saçma düşünce mi olur? Anakart o soketi destekliyorsa o işlemcinin gücünü her türlü kullanır. Sonuçta sen ekran kartına işlemcine bilmem neyine overclock basacak da değilsin ki anakartın kaldırmakta zorlansın. Baksan emin ol o anakartla gayet mutlu bir şekilde kullanan vardır. Hiçbir zaman bilgisayarcılara güvenme bilgisiz bilgisiz sallarlar işte. Kendi sistemine veya burada arkadaşların sana önerdikleri sistemden birine yönel

• quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

Bilgisayarcı tanıdığına teşekkür ederek yollarını ayır derim. Ben de 4.nesil kullanıyorum ama burada sana güzel bir sistem önerilmiş. Sen gidip 4.nesil alacağım diyorsan bugün değil ama ileride pişmanlıklar yaşarsın.

Pardon ben ddr3 ddr4 diyorsunuz sandım islemci.nelsinden bahsediyormussunuz bende 6. Nesil skylake sistem istiyorum zaten.

Suddenly30@

Hocam biliyorum zaten kariniz olmadigini sistem tavsiye ederken niyetinizin iyi oldugunu 2 senedir takipteyim konulari da ddr4 sistemi yeni iki hafta once gordum yeni yeni anliyorum son kararim vatandan alacagiz parcalari Jb.ati nin cikarttii sistemi ama ram 2400 mhz gskil yada corsair koyucam cunku vatanda kingston 8 gb ddr4 tek modul ram yok eski kasayida forumun ikinci el kismi ile ve baska yollardan satmayi denicem internetten gitmesse oturdugum ilcede 250 tl veren bir yer var en olmadi oraya veririm zaten vu bilgisayarci ya toplatsak allah bilir kablolari sarmas dolas iğrenç bir montaj yapacak gözümde canlaniyor herkese yorumlari icin tesekkur ederim en kisa zamanda aliyoruz sistemi kurulunca sistem fotoğraflar la tasarimini gösteririm vatan yalova bayii insallah kasa montajini iyi yapiyordur.

• Şimdi sana çıkartılan sistem şöyle:

Anakart
    Gigabyte H97-HD3/DDR3 1600MHZ S+V+Gl+16x 1150p

Islemci
    Intel Core i5 4690K 3.5 Ghz 6mb 1150p

Ram
    Kingston HyperX XMP 8GB 1600 MHz D3

Ekran Karti
    MSI R9 380 GAMING 4GB 256 BIT GDDR5 DP HDMI 2XDVI

DVD
    Pioneer DVR-221LBK 24X DVD-R/+R siyah

HDD
    Seagate Barracuda 3.5" 1TB 7200RPM

KASA
    Zalman Z3 Plus 600 watt Mid Tower

KDV Dahil 2.973

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Burada bir kaç düzenleme gerekli:

1- anakart
    Asus Z97-K Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart

2- ekran kartı
    Sapphire Amd Radeon R9 380 OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDRR5

yada 200 TL daha fark verip

2- ekran kartı
    Sapphire Amd Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDDR5

Yapılabilir anakart değiştiği için daha yüksek MHZ ye sahip RAM almanda mümkün olacaktır.

Açıkçası bilgisayarcının çıkarttığı sistem anakart haricinde güzel, senin 6 nesil sistemine baktığımızda ise bilgisayarcının sistemi ile senin sistem arası performans farkı % -5 ile % +5 arası olacaktır. Yani nerede ise aynı performansa sahip sistemlerdir.

6 nesil işlemci iyidir diyenler kafanı karıştırmıştır, ancak o işlemci 6. neslin ilk işlemcilerindendir dolayısı ile o ballandıra ballandıra anlattıkları 6 nesil süper inanılmaz gibi bir performansıda yoktur, 6. nesil ilk çıkan işlemcilerin. İntel ilerde 6. nesil için daha ust seviye işlemciler çıkartırsa o zaman 6. nesil almak daha mantıklı olucaktır.

DDR4 ile DDR3 farkına gelirsek şu an oyunlarda bu fark % 0 ile 2 arasıdır. Peki bu durumda aradaki fiyat farkına değer mi ?

Ancak 6 neslin tek artısı anakartta kullanılan çipset ve bu çipsetin sağlayacağı bant genişliği- işlemci - ram ve gpu ile arasında bulunan saniyedeki veri aktarım hızıdır. Ama bilgisayarcının da dediği gibi 6. neslin ilk çıkan sıradan işlemcilerindense bir yada 2 önceki neslin üst işlemcileri tercih edilmesi gayet mantıklıdır.

Ayrıca bilgisayarcın çok fazla fiyat farkı çıkartmaz ise 4690K yerine 4770K yada 4790K da tercih edilebilir.

Sonra ver voltajı bas kırbacı

• Simdi ben suan kendi ekonomik ozgurlugumu kazanmis birisi degilim sistemi degistiremem oyle istediğim zaman ama ddr4 sismtem gelecek icin daha saglikli degil mi yeni seyler hep bu sisteme gelicek islemci 14nm hem 2015 guncel ?Dediginiz sistemde de butce uçuyor gerek var mi illaki oca oc destekli anakartlar cok pahali ve overclokcla ugrasacak biriside degilim kendimi biliyorum sogutma falan filanda giriyor isin icine oc girince ve ben profosyenel bir kullanici degilim fabrika cikisli hizinda kullanmak daha makul geliyor.Cpu testlere bakiyprum 4690k ile 6500 arasinda stabil duzeyde oyle bi fark yok ve 4690k daha pahali.Aslinda adam bana sizin dediginizi söyledi alt neslin ust modeli dedi ama anakartti oc desteklemeyen koymasi ve h100m anakarti yerin dibine gomup islemcinin 3 te birini kullanirisn anca benim dedigimi yap ayni sistemi baska kisilerede kurdum super falan demesi bilgisizlikten midir yoksa kurnazlik yapip kendine kar mi cikartiyor biz rehavete gelip guvenip alsak demekki patladik arti simdi ktilardan ek kablolar falan cikicak ek seyler bu onlari cep yapar falan bide kasayi allah bilir nasil monte edicek bu eger bilgisizlikse bu bilgisizlik ile ne derece duzenli ve hava sirkulasyonuna onem vererek kablolari gizleyerek yapar? Simdi adamdan mi alayim sistemi vatandan mi? Adam iyi para biciyor bence kasaya 400 lira guzel o kasaya.

• Başka bir şey demiyorum...
     Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 6 Ocak 2016; 21:07:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xArathorn

Simdi ben suan kendi ekonomik ozgurlugumu kazanmis birisi degilim sistemi degistiremem oyle istediğim zaman ama ddr4 sismtem gelecek icin daha saglikli degil mi yeni seyler hep bu sisteme gelicek islemci 14nm hem 2015 guncel ?Dediginiz sistemde de butce uçuyor gerek var mi illaki oca oc destekli anakartlar cok pahali ve overclokcla ugrasacak biriside degilim kendimi biliyorum sogutma falan filanda giriyor isin icine oc girince ve ben profosyenel bir kullanici degilim fabrika cikisli hizinda kullanmak daha makul geliyor.Cpu testlere bakiyprum 4690k ile 6500 arasinda stabil duzeyde oyle bi fark yok ve 4690k daha pahali.Aslinda adam bana sizin dediginizi söyledi alt neslin ust modeli dedi ama anakartti oc desteklemeyen koymasi ve h100m anakarti yerin dibine gomup islemcinin 3 te birini kullanirisn anca benim dedigimi yap ayni sistemi baska kisilerede kurdum super falan demesi bilgisizlikten midir yoksa kurnazlik yapip kendine kar mi cikartiyor biz rehavete gelip guvenip alsak demekki patladik arti simdi ktilardan ek kablolar falan cikicak ek seyler bu onlari cep yapar falan bide kasayi allah bilir nasil monte edicek bu eger bilgisizlikse bu bilgisizlik ile ne derece duzenli ve hava sirkulasyonuna onem vererek kablolari gizleyerek yapar? Simdi adamdan mi alayim sistemi vatandan mi? Adam iyi para biciyor bence kasaya 400 lira guzel o kasaya.

O arkadaşın yorumunu şimdi okudum , uykularım kaçtı

Ne demeye çalışmış neyi ne ile bağdaştırmış 4.nesil için çıkarılan uç nokta işlemciler 6.nesil de yok mu demek istemiş (4790K nın muadili 6700K dan bihaber miymiş...) ben çözemedim.

Bu yüzden dostum sana bir sistem tavsiye etmiştim diye hatırlıyorum birkaç gün önce çoğu parça 20-30₺ kadar daha uygundu o zaman alıp geçeydin şimdi evinde kullanıyordun hizmeti de TR şartlarında en iyi firmaydı... :)

Hala ihtiyacını karşılayacak sistem düşünüyorsan onu alabilirsin , OC ile uğraşmıyor isen 6600K,6700K hız aşırtmadıktan sonra, fazladan vereceğin 300-500 lira olarak kasanda mışıl mışıl uyur biz sana fiyat/performans oranı en üst noktada,geliştirilebilir bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz bilgisayarcı amcalar gibi hiçbir şeyi de itelemiyoruz Önce kendine sor , ihtiyacım var mı , almakta kararlı mıyım ?

İkisine de cevabın evetse önerdiklerimizden birini alıp geçer mutlu mutlu kullanırsın , karar vermediğin her gün kötü bir tercih yapmana sebep olabilir , fiyatlar/dolar kuru daha kötü seviyelere çıkabilir...

• Tanıdığının sistemi güzel fakat ileriye dönük değil! Önerdiğim sistemi alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsin..
    Ayrıca bende elimdeki sistemi satınca aynı sistemi almayı düşünüyorum..

Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Stones -- 11 Ocak 2016; 20:12:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xArathorn

Konunun buraya sapacagi belliydi bisey demiyorum konu farkindaysan tanıdığın sistmeini almalimiyimdan yeni sistemin nasil olmasina dondu en son sordugum sorularda aklimda ki bazi sorulari cevaplayip emin olarak almak icin köstek olacaginiza destek olsaniz ne olur sanki abi polemik cikarmak niye.

Parcalar vatandan alinacak ona gore parca onerirseniz sevinirim verdigibiz rami bulamıyorum mesela vatanda.

Tanıdığının sana yazdığı sistem kötü değil seni kazıkladığı falanda yok öncelikle bunu belirteyim. Ama o işlemciye z97 anakart daha iyi olurdu. Fakat ddr4 yeni nesil bir sistem toplasan daha akıllıca olur tanıdığın büyük olasılıkla elindekileri satmaya çalışıyor belki daha skylake işlemcileri getirmemiştir bile. Her neyse 2. sistem daha iyi ama biraz daha iyi bir anakart al h170 chipsetli mesela. Tekrar söylüyorum yorumlarda abartıldığı kadar seni kazıklamaya çalışan bir satıcı değil fiyat sistem güzel yani skylake çıkmasaydı alınabilirdi. Ekran katını gtx 970 almaya çalış ve daha iyi bir psu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 11 Ocak 2016; 20:42:58 >

• xArathorn kullanıcısına yanıt
    Eğer tanıdık bilgisayarcı ise bakma ona.

Kimsenin ekmeği ile oynamak istemem ama burada cebinden para çıkacak kişi sensin.

Kendi verdiği sistemdeki 4690K ya koyduğu çipset H97. H serisi OC yapmayacaklar için OC özellikleri kırpılmış bir seri diyebiliriz.

Burada arkadaşların topladığı H110 vb çipsetler ise H97 nin üst modelleridir. Yani eğer arkadaşının dediği gibi H110 işlemciye yazık ediyor ise, işlemcinin 3 te 1 ini ancak kullanmanı sağlıyor ise. H110 dan daha geride bir çipset olan H97 4690K ya ne yapar onu bir sormak lazım. 5 te birini falan kullanır sanırım.

Çipsetlerde işlemci performansını etkileyecek pek bir şey olmaz. Eskiden temel farkları ortaya koyan her şeyi zaten işlemcinin içine gömdüler geçen bu sürede. Şu an anakartlar genişleme portları ve OC kabiliyetleri üzerinde fark ortaya koyuyorlar.

Yani pahallı bir anakart ile ucuz arasındaki fark. Malzeme kalitesi, USB ve Sata port sayıları. 10Gbit USB ve Sata bağlantıları gibi ya da 2*16X SLI desteği, raid desteği gibi özetlenebilir.

Kısaca
    OC yapmayacak isen.
    GTX980Ti ile SLI düzeneği kurmayacaksan.
    Saniyede 800MB yazma okuma hızı olan SSD ler ile uğraşmayacaksan.
    Kasa içinde 10 tane SSD ile Raid kurma gibi fantezilerin yok ise.
    Kasaya 20 tane USB aygıtı aynı anda bağlamayacaksan.
    Sıvı azot ile soğutma yapmayacaksan.

ÇOK pahallı bir anakart almana gerek yok. Buradaki ÇOK u özellikle kullandım ki iyice İnternet kafe anakartlarına da kaçmayın. En azından 4 tane USB 3.0 ve Doğal Sata3 kontrolcüsü olsun yani.

• Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim yeni girebildim hesaba ne zamandır şu siteye girmeye çalışıyorum pcden giremiyorum telefonumda internetim bittiği için baglanamadım yeni üyelikte açılmıyor sürekli google yonlendiriyor baglanmıyorda en sonundan gmail gelen kutusunda gezinirken geçiçi bir şifrenin gönderildiğini gördüm öyle giriş yapabilidim geç oldu kusura bakmayın.Pcyi aldık vatanda 2800 tutan parçaları kasayla birlikte 2450 ye aldım eski kasayı verdim tanıdık bilgisayarcıdan sistem sizin tavsiye ettiğiniz gibi malları kutusunda beraber açtık beraber montajladık hava sirkülasyonu güzel kabloları gizledik şuan saat pek musait değil telefonu pcye baglamam lazım fotolar için en yakın zamanda bir teşekkür konusu açıcam.

Ekran kartını gelen yorumların coğunluğu yüzünden saphitre 4 gb R9 380 olarak tercih ettim mühendis murat hocam ısrarla gtx960 öneriyordu aklım kaldı ama sistem iyi oldu ya her türlü fpsleride güzel crysis 3 cok yüksek msa x4 de 46 47 aşırı videolu actionda en az 35 gördüm sıcaklıklarda iyi 4 fan çalısıyor buz gibi genelde kasa işletim sistemi olarak win 7 ultimate 64 bit kullanıyorum win8 ben sevmiyorum win10da eski pcmde yaşadığım saçma salak bir problem yüzünden soğudum amd 15.12 driverını kurdum oyunlarda çıkan directx leri yükledim directx dxdiag'da 11 olarak gözüküyor 12'yi nasıl kurabilirim directx 12 yazınca direk amd 15.12 driveri çıkıyor cahilliğimden mi bilmiyorum directx12 o mu oluyor ?.

ANAKART MSI B150 M BAZUKA tercih ettim pc açılırken top tüfek el bombası falan çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xArathorn -- 22 Ocak 2016; 4:13:31 >

• Eğer ddr4 lü sistem alınacaksa kesinlikle ssd olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.