Şimdi Ara

Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart
    Gigabyte H97-HD3/DDR3 1600MHZ S+V+Gl+16x 1150p

Islemci
    Intel Core i5 4690K 3.5 Ghz 6mb 1150p

Ram
    Kingston HyperX XMP 8GB 1600 MHz D3

Ekran Karti
    MSI R9 380 GAMING 4GB 256 BIT GDDR5 DP HDMI 2XDVI

DVD
    Pioneer DVR-221LBK 24X DVD-R/+R siyah

HDD
    Seagate Barracuda 3.5" 1TB 7200RPM

KASA
    Zalman Z3 Plus 600 watt Mid Tower

KDV Dahil 2.973

Benim sizlerin tavsiyeleriyle cikardigim ddr4 sistem :

EKRAN KARTI/GPU
    Sapphire R9 380 Nitro Dual-X OC 4 GB GDDR5 256 BIT AMD Radeon DX12

ANAKART
    MSI H110M PRO-VD intel H110 Soket 1151 DDR4 2133 Mhz VGA&DVI

RAM
    GSKILL 8 GB RipjawsV Kirmizi DDR4 2400 Mhz CL15 1.2V tek modül

ISLEMCI/CPU
    Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2 Ghz 6mb Önbellek 14nm

KASA
    Zalman Z3 Plus 600LE 600 Watr MidT ATX Pencereli siyah Kasa

HDD/HARDDISK DEPO
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64Mb cache 7200Rpm

Simdi bu bilgisayarci benim eski takayi 400 den sayiyor 2600 e yuvarliyor ama biz tanidik selamiyla 2500 cekeriz

Eski taka kasam :

GIGABYTE KASA

ATI Radeon HD 3600 1GV 128 BIT EKRAN KARTİ

KINGSTON 2 GB 775 MHZ DDR3 RAM

500 GB HDD = HARDDISK DEPO
    INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 , 3.O2 GHZ ISLEMCI

ASUS P5G41T-M LX ANAKART LGA 775 SOKET PIN

BU SISTEME YETECEK WATTA PSU = GUC KAYNAGI

Simdi sizlere sorum adamin cikarttigi sistem guzel mi islemcinin k olmasi hosuma gitti ve kasayi iyi saydi bence
    Ddr4 sistemde ki anakart iyi degil dedi o islemciye gitmez falan dedi bilgili birine benziyor ben burda her hafta boyle sistem cikartiyorum test ediyorum 6500 den iyi diyor.Ben baska yerden toplasam kasayi satamicam bi yere sizce napayim sistem güzel gibi ?

Edit :
    Bilgisayarcinin sistemi kesinlikle almayacagim sizinki ile arasinda bir kiyasta soz konusu asla degildir.

Konu guncel asagida ki postlarimda cevap bulamadigim bazi sorular var aydinlatirsaniz müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xArathorn -- 5 Ocak 2016; 15:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• H97 anakarta oc yapılmıyor 4690k alakası yok. Üstelik anakart arasındaki farkları genellikle üzerindeki ekstra özellikler korumalar dual bios vb belirler oc yapmadıkça performans farkını pek anlayamazsın. Bir yanlışım varsa düzeltin. Z97 PC Mate alsan oc için çokta yeterli geleceğini düşünmüyorum.
  • alttaki sistem iyi aslında daha geleceğe dönük tabikide senin kararın ancak oyunlarda pek bir fps farkı yok...
  •  Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

Oyun performansı "tanıdığın sistemiyle" (ilk sistem) aynı + 120 GB lık ssd bulunan , fiyat olarak da uygun olması için Gaming serisi anakart yerine daha temel seviyede anakartla kurulmuş , ileride ihtiyaç hissettiğinde aynı marka/model bir 8 lik bellek daha ekleyerek kapasitesini artırabileceğin , skylake gibi uzun yıllar sana hizmet edebilecek güncel bir platform

Elindeki eski "takayı" da ikinci elden gidebilecek bir fiyata satar bütçeye katkıda bulunursun 2750₺ alınabilecek iyi sistemlerden biridir kardeşim.

• Tanıdığınız önerdiği olmamış hiç almayın
  • Hepinize teşekkürler ya benim kafam karisti i5 4690k islemci cok iyi falan dedi i5 6500 den nesil olarak yüksek dedi.ve o 200 tllik msi h110m anakartla o islemcinin 3 te 1ini kullanirsin anca falan dedi beni bu konu hakkinda aydinlatirmisiniz neden skylake sistem daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xArathorn

Hepinize teşekkürler ya benim kafam karisti i5 4690k islemci cok iyi falan dedi i5 6500 den nesil olarak yüksek dedi.ve o 200 tllik msi h110m anakartla o islemcinin 3 te 1ini kullanirsin anca falan dedi beni bu konu hakkinda aydinlatirmisiniz neden skylake sistem daha iyi.

Kardeşim , tanıdığın bonzai çekmiş galiba sen yanına gitmeden evvel :)

Birincisi söylediğinin tam tersi , 6500 nesil olarak 4690K dan üstündür , 4690K adından da anlaşılacağı gibi 4.nesildir , 6500 ise 6.nesil...

Şunu demek istemiş olabilir , 4690K overclock ile 6500 ün performansını aşabilir , doğrudur mümkün.

İkincisi , kastettiği " MSI h110M ile benim göstermiş olduğum 4690K nın performansını tam kullanamazsın" ise , bu seferde "sıvadığının" göstergesidir , H110 a 4.nesil işlemci hmm , tanıdığını küçük gördüğümden değil , işin teknik kısmında cahil, araştırmayan kendini yenilemeyen işe sadece malımı satıp geçeyim gözüyle bakan insan diye sezinlediğim için gel sen bu kardeşlerini dinle tavsiyelerimize göre ihtiyacını gör derim ben...

Tavsiye ettiğim sistem Türkiye şartlarında uygun ve performanslı , Amazon falan düşünmüyorsan bu tutara alınabilir.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Yok oyle degil kardes h100m yi alalim demed8 zaten gibayte h97 ddr3 onerdi 4690k icin.E sizlerde h97 overclok yapamiyor diyorsunuz ve bu zaten gene falso.

• Konu guncel yarin alinacak yardim ederseniz buyuk sevaba girersiniz duaciniz olurum simdi msi h110m ile i5 6500 stabil tam gucte kullanabilirmiyim adam bana o anakarti ucuz die eklemisler o anakarta i5 6500 takarsan yazik edersin islemcye dedi.

Edit kingston hyperx 8 gb 1600mh ram kit ozelligi var yanina bitane daha takarsan ilerde 1600mhz ikiye katlanir falan dedi ama ana kart zaten 1600 mhz verio en fazla o nasil olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xArathorn -- 4 Ocak 2016; 22:28:38 >
  • xArathorn kullanıcısına yanıt
    h110m ile 6500'ü stabil tam güçte kullanırsın.İşlemciye yazık olmaz.Ram'de ikiye falan katlamaz sadece bellek miktarı 2 katı olur doğal olarak.mhz'sinde bir değişiklik olmaz
  •  Tanidik bilgisayarcinim cikarttigi sistem alsam mi yardim ?(Guncel yeni sistem 2800 tl)

Benim onarım bu elindeki sistemi sattinmi 2500 2400e gelir

• Bilgisayarcı tanıdığına teşekkür ederek yollarını ayır derim. Ben de 4.nesil kullanıyorum ama burada sana güzel bir sistem önerilmiş. Sen gidip 4.nesil alacağım diyorsan bugün değil ama ileride pişmanlıklar yaşarsın.
  • 3. Nesil demek istediniz hrralde.Bende zaten 4. Nesil istiyorum.

Tavsiyeleriniz icin tesekkurler msi h110m kalsa anakart olarak b150m ile arasinda cok fark varmi ekran kartini 380x yapayim bari diyorum ben bide o ramler 2666mhz ama anakart zaten 2133 mhze ye kadar desteklemiyormu niye fazla aliyoruz.

Bide bu adam benim kafami karistirdi 6500 un 6 sina bakma dedi 4690k dedi bi dusuk neslin yuksek modeli daha iyi falan dedi bide israrla 1151 soket 1150 den once cikti yani daha yeni nesil degil dedi kafami allak bullak etti sogudum resmen.Simdi ben kasayi vatandan toplasam bende ki eski kasayida internetten kaca okutabilirim gercekci bir düşünce şekli ile.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4954#ov

Adamin onerdigi kart bu oc a uygunmu degil mi ben mobildeyim pek anlamiyorum bu bir koz olucak elimde bu bilgi onemli o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xArathorn -- 5 Ocak 2016; 11:04:56 >

• Yıl 2016 ddr3 sıfır sisten toplanmaz allah aşkına ya ikiside 380 ve 380xi besliyomu besliyor o yüzden güncellik daha on planda olmasi lazim Rami öyle seçmenin sebebi ise indirimde 2133 mhzla aynı para olduğu için bence sana tavsiye ettim sistemi al 380 ile 380x arasinda 2 FPS oynuyor değmez daha fazla bayilmaya

• Kardeşim bence sen buradaki arkadaşların sözünü dinle..
    Neden dersen.. Buradaki kimse önerdiği sistemden bir menfaat sağlamaz.. Ve hepside donanımla haşır neşir olan kişiler..
    Ve önerileri hep f/p düzleminde olur...

Tanıdığınız sonuçta ticaret adamı ve ilk önceliği kendi karı olur.. Bu sebeple kendi karını etmeden size tam verimli bir sistem önermez..
    Burada 250 tl ye aldığım ssd ye dışarda tanıdık bilgisayarcılar en düşük 320 tl fiyat çekiyor..
    Zannediyor ki piyasadan haberimiz yok..
    Sana tavsiyem forumdakiler yönünde

• Hepinize cok tesekkur ederim 380x daha pahali cok bişey farketmiyorsa 380 makul olur ssd eklerim artisi o olur kasayi bi sekil baska biyere satabilirmiyim bakicam parcalarida vatanda gidip direk montajlatiriz.

Simdi mesela 380x pahali ve pek farki yok o yuzden 380 tavsiye ediyorsunuz ya peki b150 anakart ile h110 arasinda cok fark var mi nerden kissak kar pederede cok yüklenmek istemiyorum iki anakart arasinda ki fark ne ?

Birde isim vermeyimde forumda aktif bilgili bir donanim tavsiyeri* bana amd radeon 4 gb 256 bit 380 yerine israrla nvdia 4gb 128 bit gtx 960 öneriyor ama onun disinda ki herkes sistemi onerirken 380 i tavsiye ediyor testlerde 5 fpsde olsa 380 onde ama bu kisi bana 5 fps icin nvdia yazilimi ve ek özelliklerinden vazgecmememi soyledi bu konuda ne yapayim ?

• tanıdık bilgisayarcının dediğini alsın bir daha ki sefere akıllanıp gelir
  • trefetr T kullanıcısına yanıt
    Af edersiniz ama bu nasil bir üslub ben burada ki her bireyin görüşünü dinliyorum ve her biri altin degerinde ben 20 yasinda uni okuyan bi gencim az cok piyasi ve sistemleri biliyorum ama bu bilgiyi yeterli degil abimim bir bilgisayarcı arkadasi var biz zaten alisverisimizi vatandan yapicaktik ama abim bi onada gidelim fikrini alalim diye diretti ben 2 haftadir bu forumda arastirma yapiyorum zaten adamin cikarttigi sistemi bastan begenmedim ama cok kesin konusuyordu ve ben.burda canli cnsli her hafta boyle bilgisayarlar topluyorum beni dinle falan demesi insana "acaba" dedirtiyor çünkü yabanci birisi değil senelerdir tanisikligimiz var güven ordan geldi ama ben genede degerli fikirlerinizi almak icin size danışmak istedim bilmiyorum size gore belki benim yaptigim ahmaklik.

• xArathorn kullanıcısına yanıt
    Guven felan yok kimseyi kandirma.
    O seni durtme pesinde sende durtulmeme pesindesin.

Guvenin olsaydi buraya konu acmadan direk alirdin sistemi.
    Buradaki insanlarin tavsiyelerini ciddiye almayacaksan neden konu acarsinki.

Amacin ne ?
    En iyi sistemi en makul fiyata almakmi ?
    Yoksa Tanidik ile Forum uyeleri arasinda bir secim yapmakmi ?

Boyle bir secim yapnak icin konu actiysan diyecek birsey yok .
    Ama kesin birsey var oda tanidik dedigin adama guvenmemen.

• red01 R kullanıcısına yanıt
    Jb.ati kullanıcısına yanıt
    Konunun buraya sapacagi belliydi bisey demiyorum konu farkindaysan tanıdığın sistmeini almalimiyimdan yeni sistemin nasil olmasina dondu en son sordugum sorularda aklimda ki bazi sorulari cevaplayip emin olarak almak icin köstek olacaginiza destek olsaniz ne olur sanki abi polemik cikarmak niye.

Parcalar vatandan alinacak ona gore parca onerirseniz sevinirim verdigibiz rami bulamıyorum mesela vatanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xArathorn -- 5 Ocak 2016; 14:25:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.