Şimdi Ara

'Tanımlanamayan ağ sorunu'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ortak internet kullanıyorum kablolu. Kabloyu laptoba takınca sorunsuz internete giriyorum modem ara yüzüne felan giriyorum fakat masaüstüne takınca tanımlanamayan sorunu diyor. Ayrıca masaüstünden modemin arayüzüne giremiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Ethernet Tanımlanamayan Ağ" Sorununun Çözümü

"Ethernet tanımlanamayan ağ" sorunu, internet bağlantısı olmadığı veya ağa doğru şekilde erişilemediği durumlarda karşılaştığınız bir hata mesajıdır. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, ağ bağlantınızı gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Ethernet kablonuzu kontrol edin: Ethernet kablonuz gevşek veya hasarlı olabilir. Kabloyu her iki ucundan da çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • Ağ bağdaştırıcınızı kontrol edin: Bilgisayarınızın ağ bağdaştırıcısı arızalı olabilir. Ağ bağdaştırıcınızı cihaz yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi deneyin.
    • Modeminizi veya yönlendiricinizi yeniden başlatın: Modeminizi veya yönlendiricinizi yeniden başlatmak, geçici ağ sorunlarını giderebilir. Cihazlarınızı kapatın, bir dakika bekleyin ve tekrar açın.
    • IP adresinizi yenileyin: IP adresiniz yanlış yapılandırılmış olabilir. "Komut İstemi"ni yönetici olarak açın ve "ipconfig /release" ve ardından "ipconfig /renew" komutlarını girin.
    • DNS önbelleğinizi temizleyin: DNS önbelleğiniz bozuk olabilir. "Komut İstemi"ni yönetici olarak açın ve "ipconfig /flushdns" komutunu girin.
    • Sisteminizi virüslere karşı tarayın: Kötü amaçlı yazılım ağ bağlantınızı engelleyebilir. Antivirüs programınızı çalıştırın ve sisteminizi tam olarak tarayın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra da hala "Ethernet tanımlanamayan ağ" hatası alıyorsanız, İnternet servis sağlayıcınızla veya bilgisayar üreticinizle iletişime geçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Driver tanımlı değildir. Aygıt yöneticisine gelin, hata veren drivera sağ tıklayın özellikler - ayrıntılar - özellik altından donanım kimlikleri deyin.

İlk ID buraya yazın." PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_124D1043&REV_09 " bunun gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamFeyz

Driver tanımlı değildir. Aygıt yöneticisine gelin, hata veren drivera sağ tıklayın özellikler - ayrıntılar - özellik altından donanım kimlikleri deyin.

İlk ID buraya yazın." PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_124D1043&REV_09 " bunun gibi.

Hocam hata veren yok iki tane driver gözüküyor ikisinide kaldırdım yükledim düzgün çalışıyor gözüküyor.
  • quote:

Driver tanımlı değildir. Aygıt yöneticisine gelin, hata veren drivera sağ tıklayın özellikler - ayrıntılar - özellik altından donanım kimlikleri deyin.

sisteminizde başka bi network adaptör varsa onları devredışı yapın.

ayrıca ağ özelliklerinden ıp ve dns nin otomatik olduğundan emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

sisteminizde başka bi network adaptör varsa onları devredışı yapın.

ayrıca ağ özelliklerinden ıp ve dns nin otomatik olduğundan emin olun

Alıntıları Göster
    network adaptor yok hocam, ip dns otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: RainyCLoud

quote:

Hocam hata veren yok iki tane driver gözüküyor ikisinide kaldırdım yükledim düzgün çalışıyor gözüküyor.

burada ikitane var demişsin.

i resim koyarmısın?
  • buyrun hocam
     'Tanımlanamayan ağ sorunu'
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanımlanamayan Ağ Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel, arkadaslar cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

Arkadaşlar ortak internet kullanıyorum kablolu. Kabloyu laptoba takınca sorunsuz internete giriyorum modem ara yüzüne felan giriyorum fakat masaüstüne takınca tanımlanamayan ağ sorunu diyor. Ayrıca masaüstünden modemin arayüzüne giremiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum

Notebook ile bağlandığınızda modemin arayüzünde firewall ayarları gibi bir şeyler var mı? Ve varsa acaba yanlışlıkla mac adresi tanımlamış olabilir misiniz? Eğer bu tip bir ayar yapılmışsa sadece belirlemiş olduğunuz makina bağlantı yapar ve diğeriyle kesinlikle giremezsiniz... Tabii bu bir ihtimal ve bakmakta fayda var...
    Ayrıca gönderdiğiniz görüntü eternet portunuzda bir sıkıntı olmadığını gösteriyor ama bu görüntü hani bilgisayara ait o bilgiyi yazmamışsınız... Eğer bağlanamayan" bilgisayar ise dediklerimi denemeniz lazım. Yok bu notebook ise bu durumda ikinci ihtimal de pc nin eternet kartının arızalı olup olmamasına da bakmak gerekiyor...

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

quote:

Arkadaşlar ortak internet kullanıyorum kablolu. Kabloyu laptoba takınca sorunsuz internete giriyorum modem ara yüzüne felan giriyorum fakat masaüstüne takınca tanımlanamayan ağ sorunu diyor. Ayrıca masaüstünden modemin arayüzüne giremiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum

Notebook ile bağlandığınızda modemin arayüzünde firewall ayarları gibi bir şeyler var mı? Ve varsa acaba yanlışlıkla mac adresi tanımlamış olabilir misiniz? Eğer bu tip bir ayar yapılmışsa sadece belirlemiş olduğunuz makina bağlantı yapar ve diğeriyle kesinlikle giremezsiniz... Tabii bu bir ihtimal ve bakmakta fayda var...
    Ayrıca gönderdiğiniz görüntü eternet portunuzda bir sıkıntı olmadığını gösteriyor ama bu görüntü hani bilgisayara ait o bilgiyi yazmamışsınız... Eğer bağlanamayan" bilgisayar ise dediklerimi denemeniz lazım. Yok bu notebook ise bu durumda ikinci ihtimal de pc nin eternet kartının arızalı olup olmamasına da bakmak gerekiyor...

Saygılar...

Cevap için teşekkürler, hocam evet firewall etkin diyor. mac filtreleme etkin değil, gönderdiğim görüntü masaüstüne ait.

• Modemde port yönlendirme gibi özel bir ayarlama yoksa ve sıkıntı çıkarmayacaksa fabrika ayarlarına döndür demeniz mümkün mü?
    Ancak unutmayın özel bir ayar ve şifreleme yaptıysanız hepsi sıfırlanacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Modemde port yönlendirme gibi özel bir ayarlama yoksa ve sıkıntı çıkarmayacaksa fabrika ayarlarına döndür demeniz mümkün mü?
    Ancak unutmayın özel bir ayar ve şifreleme yaptıysanız hepsi sıfırlanacaktır...

hocam port yönlendirme yok bi wifi şifresi var o kadar
  • Arkadaşlar ortak internet kullanıyorum kablolu. Kabloyu laptoba takınca sorunsuz internete giriyorum modem ara yüzüne felan giriyorum fakat

***** masa üstünde ethernet girişi bozuk olmasın kablo laptop ta çalışıyorsa giriş bozuktur bir ihtimal dee yanlış driver ethernet kart bulup anakartınıza uyan onu denemek ****

masaüstüne takınca tanımlanamayan ağ sorunu diyor. Ayrıca masaüstünden modemin arayüzüne giremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayç20

Arkadaşlar ortak internet kullanıyorum kablolu. Kabloyu laptoba takınca sorunsuz internete giriyorum modem ara yüzüne felan giriyorum fakat

***** masa üstünde ethernet girişi bozuk olmasın kablo laptop ta çalışıyorsa giriş bozuktur bir ihtimal dee yanlış driver ethernet kart bulup anakartınıza uyan onu denemek ****

masaüstüne takınca tanımlanamayan ağ sorunu diyor. Ayrıca masaüstünden modemin arayüzüne giremiyorum.

yok hocam bozuk değil tahminimce, harici ethernet kartı aldım onu nasıl aktifleştiricem bilmiyorum. Driverlerı bilgisayar kendisi yüklüyor.
  • RainyCLoud R kullanıcısına yanıt
    ethernet kartı aktifleştirme driver yükleyeceksiniz internetli bir pcden indiri aygıt donanım kimliğindende bulursun driver sitesi devid.info işinizi görürü bu site

takmadan öce sizin ether girişine bakın kartı taktıktan sonra görürsünüz
  • quote:

ethernet kartı aktifleştirme driver yükleyeceksiniz internetli bir pcden indiri aygıt donanım kimliğindende bulursun driver sitesi devid.info işinizi görürü bu site

hocam harici ethernet kartını taktığımda zaten driver kendiliğinden yüklendi de kabloyu takınca ağ bağlantısı yok diyor çarpı oluyor direk. 1 2 saniye tanımlıyor sonra tekrar çarpı şeklini alıyor.
  • quote:

quote:

hocam harici ethernet kartını taktığımda zaten driver kendiliğinden yüklendi de kabloyu takınca ağ bağlantısı yok diyor çarpı oluyor direk. 1 2 saniye tanımlıyor sonra tekrar çarpı şeklini alıyor.

Harici eternet kartını bağladığınız USB portunu değiştirerek de dener misiniz. Hatta özellikle PC nin arka tarafındakileri deneyin derim.
    Ancak buna rağmen çalışmıyorsa PC'nin işletim sisteminde bir sıkıntı olması ihtimali de geliyor aklıma. Çünkü normalde önce görüp daha sonra görmemesi de normal değil...Bu da ya driver sıkıntılı demek (ki küçük bir ihtimal ) ya da dediğim gibi işletim sistemi,nden kaynaklı tamamen başka bir sorun var gibi geliyor bana...

Bu arada işletim sisteminiz nedir ?

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.