Şimdi Ara

Tanrının Çalışma Prensibi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Benim kurduğum analoji gayet haklı da seni aştı anlaşılan.

Hazret i İsa bir bebekken halka seslendiğinde yaradan konuşmuyor orada. İsa konuşuyor. İsa istedi, yaradan mümkün kıldı, İsa yaptı.

Mail göndermek istedin, Bill Gates bunu mümkün kıldı, gönderdin. Artık gönderdim demen cahilce olur demek ki.

Ayrıca o cümleden kişinin arka planı bilip bilmediğini anlayamazsın. Haybeye çırpınma.
    Haksız olduğun yerde kendini haklı göstermek için laf cambazlığı yapman bir işe yaramaz. Karşımda tartışacak yetin yok anlaşılan. Blok
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Duygu sömürüsü ve tespiti ayırmayı öğren
    Bir de kibir ve hakareti öğren
    Sonra konuşuruz.

Yine de açıklayayım. Can çıkıyor huyum çıkmıyor.
    “Sen daha ciddi cevabı hakketmiyorsun” yazmışsın ya hah işte orada kibir ve hakaret var. Hak tayin etmek sana mı kaldı muhterem?
    Burada kibir ve hakaret var demek duygu sömürüsü yapmak veya mağduriyete yatmak değil, tespit yapmak.
    Neyse öğrendin (belki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 2 Ocak 2019; 19:45:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı çıkarmakta gecikmediğin için hakkını vereyim. Teşekkür ederim. Sağa sola cahil diye saldırmayı bırakırsın belki artık.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    işte hakaret olarak gördüğün durum tespitiydi hakaret değil böylece cehaletini gösterek diğer arkadaşı da haklı çıkarmış oldun onun yerine ben teşekkür edeyim de yaptığının karşılığını vermiş olayım
    Hakikat tek
    Siz hepiniz

Anlamayanlar için edit: bkz: “ben tek siz hepiniz”
    Şair burada hakikatten yana olduğunu, sizlerin de ister tek tek ister sürüyle gelebileceğinizi anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 3 Ocak 2019; 0:25:0 >
    ne oldu yazacağını mı unuttun kendi silahın sana dönüce şaşırttın galiba hakikat yerine başka bir şey yazacaktın galiba
    Okuduğunu anlamada sonuncuyduk

Kendine yontmada da birinciyizdir herhalde

Şahsen beyni çalışmaya çalışmaya örümcek ağı bağlamış bir yobaz olmaktansa kafir olmayı tercih ederim.

Ölüme çare bulamamış olması insanın mı suçu? Çok über süper tanrının yarattığı sorunun hesabını yarattığı şeyde mi arıyorsun kafaya bak. Ayrıca sorun olan ölüm değil, sorun olan yaşamdır. Hastalık yaşamda vardır, yemek, giyinme, barınma, çalışma sorunu yaşamda vardır. İnsan yaşarken çile çeker.

Tanrı hastaya şifa vermez. Şifayı bulmak için uğraşan doktorlar yani insanlar vardır. Bu sorunu çözmek için insan uğraşır. Bu sorunu yaşayan yani hasta olan kişi şifayı bulana ya da ölene kadar acı çeker. Tanrı seni iyileştirmez, seni kapısına gittiğin doktorlar iyileştirir iyileştirebilirse. Tanrı senin faturalarını ödemez. Tanrı, sen ruhsal sorunlar yaşarken seni tedavi etmez, seni yatıştırmaz. Tanrı senin geçim derdi sorununu gidermez. Hayatta kalmayı başarabilirsen bunu sen kendin sağlarsın. Tanrı sana iş bulmaz. İşi sen bulursun. Hatta iş kolunu, o iş sektörünü sen yaratırsın bir insan olarak. Yanan bir evden senin masum çocuğunu tanrı kurtarmaz. Ya bir itfiaye eri ya da oradaki vatandaşlar kurtarır. İnsanoğlu sorunlarıyla başbaşadır. Onları çözen yine kendisidir. Çözemedikleriyle ise ya yaşama devam eder ya da bu mümkün değilse zaten ölür zaten yaşayamaz.

Kimse benim sahibim değil. Senin sahibin varsa bilemem. Senin kafa yapınla dünya işleri öyle yürümüyor. Senin kafa yapına göre üzerinde yaşadığın topraklar da sana ait değil tanrıya ait ama ülke sınırları gerçeği var. Ülke sınırları içinde düşünürsen mülkiyet diye bir şey var. Bugün git bir garimenkul sahibinin arazisine de ki burası senin toprağın değil tanrının toprağı burada herkes yaşayabilir. Sana önce götüyle güler sonra polis zoruyla defettirir veya başka yollarla haddini bildirir. Kısacası yazdığın zırvaların hiçbir somut bağlayıcılığı ve hükmü yok. İşler göreceli olan inançlara göre yürümüyor. O yüzden az ötede boş yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Ocak 2019; 22:7:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

Kaşınıyorsun evlat

Alıntıları Göster

Babiş yaş kaç

12 eylülü hatırlarmısın,yoksa 68 kuşağımısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 2 Ocak 2019; 23:48:51 >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Geçen bir söz paylaştım onun açılımını yapmışsın,belki jetonları düşer.

Duâ için açılan milyarlarca elden çalışan iki el evladır.

• Olmayan seyin prensibi olmaz.

Boyle sacma seyleri nerden cikariyorsunuz.

Kizdirmayin kelimi.

Almiyim ayagikin altina..

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Babiş yaş kaç

12 eylülü hatırlarmısın,yoksa 68 kuşağımısın

Alıntıları Göster
    Amacın ne beni ne olarak göstermeye çalışıyorsun?

Ben bu oyunlara gelmem

• Arthur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    basit denklem mesela üzüm için asma ağacına mı teşekkür etmen gerekiyor. senin bakışınla üzümü veren asmadır. şifayı veren doktormuş

klasik gözümle görmediğime inanmam mantığı bu
    Ben duvara anlatıyorum anlaşılan. Evet üzümü veren asmadır ama teşekkür edebilecepim bir bilinci yok. Asmanın insan gibi bir bilinci olsaydı zaten teşekkürden fazlasını beklerdi karşılığında o da bizden bir şey isterdi. Çünkü insan bilincinin olduğu yerde kapitalizm bu şekilde işler. Her şey karşılıklıdır.

Şu dünyada yaptığın her eylem ve verdiğin her karar gözünle gördüğün şeyler üzerinedir. Dışardan yediğin yemeğin içinde fare pisliğini görmediğin için restoranı şikayet edemezsin ama görsen edersin. Bir ülkede yatırım yapmadan önce o ülkenin haline bakar ve görürsün ona göre yatırım yaparsın. Görmeden hatta enine boyuna incelemeden uzmanlardan danışmanlık almadan hareket etmezsin. Bu örnek eğitim sistemi için de meslek seçimi için de ülke yönetimi için de geçerli ve öenekler çoğaltılabilir. Kimse görmediği şeyler üzerine plan yapmaz.

Madem inanmaya verdiğin önemi gözünle gördüklerine vermiyorsun o zaman senin için görme eyleminin de hiçbir anlamı olmamalı.

• Sen bizi nasıl görüyorsan ,seni bizde aynı tarif ediyoruz .

tamam işte gözüne göre yaşa ve öl
    günü gelince anlarsın ama nafile
    tabi ki hakikat tek yoksa der miyiz

la ilahe illallah

bu hakikati yalanlayıp yalanlayıp işne geldiği yerde kendine yontmak en büyük cehalettir. zira kendi dediğinden habersiz olduğunu gösterir.
    Senin hakikatin sana benim hakikatim bana muhterem. Ben esinlenmemi yaşadım. Benim esinlenmem bana seninki sana.
    Ama yineliyorum. Ben tek siz hepiniz, istediğin yandaşınla saldır, farketmiyor bana.
    Sana açıklamak için harcadığım vakte acıdım. Kaybol.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.