Şimdi Ara

Tanrının Çalışma Prensibi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukken her akşam yatmadan önce tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.

• Cin alinin hikayelerini okuyan herkes aynı şeyi anlıyor,eğip bükemiyor, ve ilahiyatçılara ,papazlara,hahamlara,ve çok iyi bildiğini iddia edenlere gerek kalmıyor,ve bunu ölümlü,yazdı,diğerini olduğu gibi, gerçi boşa yazıyorum ,bunuda anlamazsın.

https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=321331
    Haydaa bu yazdıkların şintoizm için de geçerli sayılabilir. Her halukarda müslümanlığa inanan her kişiye karşı inanmayan üçten fazla insan var. Batıl dediğiniz bir yığın inançta din adamlarının bir yığın iddiası oluyor. Hiç de dünyaya bir şey olmuyor. Dünyaya ne kimin neye inandığından. Anca boş lakırdı işte. (Dünyanın yerinden oynayacağı) Ne inançlar geldi geçti. Bu da gelir bu da geçer aldırma

Bu da gelir bu da geçer ağlama

Buddha gelir Buddha geçer ağlama
    Şahsen beyni çalışmaya çalışmaya örümcek ağı bağlamış bir yobaz olmaktansa kafir olmayı tercih ederim.

Ölüme çare bulamamış olması insanın mı suçu? Çok über süper tanrının yarattığı sorunun hesabını yarattığı şeyde mi arıyorsun kafaya bak. Ayrıca sorun olan ölüm değil, sorun olan yaşamdır. Hastalık yaşamda vardır, yemek, giyinme, barınma, çalışma sorunu yaşamda vardır. İnsan yaşarken çile çeker.

Tanrı hastaya şifa vermez. Şifayı bulmak için uğraşan doktorlar yani insanlar vardır. Bu sorunu çözmek için insan uğraşır. Bu sorunu yaşayan yani hasta olan kişi şifayı bulana ya da ölene kadar acı çeker. Tanrı seni iyileştirmez, seni kapısına gittiğin doktorlar iyileştirir iyileştirebilirse. Tanrı senin faturalarını ödemez. Tanrı, sen ruhsal sorunlar yaşarken seni tedavi etmez, seni yatıştırmaz. Tanrı senin geçim derdi sorununu gidermez. Hayatta kalmayı başarabilirsen bunu sen kendin sağlarsın. Tanrı sana iş bulmaz. İşi sen bulursun. Hatta iş kolunu, o iş sektörünü sen yaratırsın bir insan olarak. Yanan bir evden senin masum çocuğunu tanrı kurtarmaz. Ya bir itfiaye eri ya da oradaki vatandaşlar kurtarır. İnsanoğlu sorunlarıyla başbaşadır. Onları çözen yine kendisidir. Çözemedikleriyle ise ya yaşama devam eder ya da bu mümkün değilse zaten ölür zaten yaşayamaz.

Kimse benim sahibim değil. Senin sahibin varsa bilemem. Senin kafa yapınla dünya işleri öyle yürümüyor. Senin kafa yapına göre üzerinde yaşadığın topraklar da sana ait değil tanrıya ait ama ülke sınırları gerçeği var. Ülke sınırları içinde düşünürsen mülkiyet diye bir şey var. Bugün git bir garimenkul sahibinin arazisine de ki burası senin toprağın değil tanrının toprağı burada herkes yaşayabilir. Sana önce götüyle güler sonra polis zoruyla defettirir veya başka yollarla haddini bildirir. Kısacası yazdığın zırvaların hiçbir somut bağlayıcılığı ve hükmü yok. İşler göreceli olan inançlara göre yürümüyor. O yüzden az ötede boş yap.
  • sözün sahibini de yazsaydın. mafya babalarından biriydi galiba

peki çalışarak zengin olanlar tanrıya isyan ederek zengin olmuşlar mı demek istiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Adamın içtiği büyük ihtimalle senin fare zehringibi değil

Burada çalışma ile alakalı bir şey yok olsaydı çalıştım işe girdim bisikleti aldım hee gece dua ettim olırdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O her şeyi affeder

• başlığı ve konuyu beraber düşün. çalmak tanrını bir emriymiş gibi birşey çıkıyor.

çalışarak kazananlar tanrının çalışma prensibini anlamamış da ondan mı çalışmışlar demek istedim
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    nerde geçiyor bu bilgi
    az öğrenin de öyle sallayın. çalmak=kul hakkı kul hakkını sahibinden başkasını affetmez. Allahın kanunu bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

başlığı ve konuyu beraber düşün. çalmak tanrını bir emriymiş gibi birşey çıkıyor.

çalışarak kazananlar tanrının çalışma prensibini anlamamış da ondan mı çalışmışlar demek istedim
    Hayır, öyle bir anlam yok. Çalışarak kazananlarla da pek alakası yok aslında bu sözün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

nerde geçiyor bu bilgi
    az öğrenin de öyle sallayın. çalmak=kul hakkı kul hakkını sahibinden başkasını affetmez. Allahın kanunu bu
    Allah kendisine şirk koşulmasını kesinlikle affetmez. Bunun dışındaki günâhları dilediği kimseler için affeder. Allah'a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur." (Nisâ, 4/48)

Yeni Akit Gazetesi

İSLAM

Allah'ın hiç affetmeyeceği günah var mıdır?

Tövbe ettikten sonra affolunmayacak günah yoktur. Ancak günahın affedilip affedilmeyeceğini bilemeyiz. Tövbe ettikten sonra Allah dilerse affeder, dilerse affetmez.

Allah'ın hiç affetmeyeceği günah var mıdır?

Yüce Yaratıcımız ALLAH'ın bağışlamayacağı günahlar nelerdir acaba? Yani hangi günahları işlersek kesin cehennemlik oluruz?

Tövbe ettikten sonra affolunmayacak günah yoktur. Ancak günahın affedilip affedilmeyeceğini bilemeyiz. Tövbe ettikten sonra Allah dilerse affeder, dilerse affetmez. Bunun için tövbemizin kabul şartlarına uygun olması gerekir. Şartlarına uygun olarak yapılan tövbeyi Allah affedeceğini bildiriyor.

Tövbe edilmemiş olan günahlara gelince; bunlardan şirk asla affedilmeyecektir. Bunun dışında kalan günahlar ise affedilebilecek günahlardır.

Büyük günâhların belli başlıları şunlardır:

Allah'a ortak koşmak, adam öldürmek, zina iftirasında bulunmak, zina etmek, İslâmî cihaddan kaçmak, sihir yapmak, yetimin malını yemek, ana-babaya karşı gelmek, Mekke'nin hareminde günâh işlemek, faiz yemek, hırsızlık yapmak, içki içmek, kumar oynamak.

Bir Müslüman hafife almadan, kalbinde iman olduğu halde büyük günâh işlerse, dinden çıkıp kâfir olmaz. Ehl-i sünnet, büyük günâh işleyen kimsenin kâfir olmayacağını, cehennemde ebedî kalmayacağını, tövbe etmeden ölürse dahî, Allah dilerse lütuf ve ihsanıyla onu affedeceğini, dilerse adâletiyle cehennemde ona azap edeceğini kabul eder. (bk. Şerhu Akideti't-Tahâviyye s. 370).

Kebâirin (büyük günâhların) en büyüğü Allah'ı tanımamak, zatında, sıfatında ve fiillerinde O'na ortak koşmaktır. Buna ekberu'l-kebâir denir.

"Allah kendisine şirk koşulmasını kesinlikle affetmez. Bunun dışındaki günâhları dilediği kimseler için affeder. Allah'a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur." (Nisâ, 4/48)

mealindeki ayetten şirk dışında bütün günahların affedilebileceğini görmekteyiz. Eğer bir kimse şirk ve inkarından vazgeçp iman etse, elbette o da affedilecektir.

Ey günâhta aşırı giderek nefislerine zulmetmiş kullarım, Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin; muhakkak ki Allah bütün günâhları bağışlar. Şüphe yok ki O, çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir." (Zümer, 39/53)

(Resûlüm!) Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver. Fakat azabımın da pek acıklı bir azap olduğunu kullarıma haber ver." (Hicr, 15/49, 50)

• Yeyip içip her türlü günaha devam affeder affeder

Sihir yapanlar asla affedilmez diyor,sihir yapmayi taniyor bu durumda,aciklarmisin nedir bu sihir yapma ?

• eyupgucluer kullanıcısına yanıt
    Mesala 🌒 ayı ,ortadan ikiye ayırmak gibi,

Pardon , peygamber yaparsa mucize,sen yaparsan sihir diye adlandırılan şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 1 Ocak 2019; 14:40:36 >
  • Yani "peygamber" disindakiler de yeterli egitimi yada yetenegi aldigi takdirde ayi ikiye bolebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eyupgucluer

Yani "peygamber" disindakiler de yeterli egitimi yada yetenegi aldigi takdirde ayi ikiye bolebiliyor
    Oradaki asıl mucize Hindistan, Çin, Mısır, Roma veya benzeri irili ufaklı devletlerin hiçbirinde göğü inceleyen hiçbir bilimadamı, astronom veya tarihçinin bunu görmemesi, yazmaması. Kimseye göstermeden yapabilmek yani.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Onlar mi gormek istemiyor yoksa yapan mi kimseye caktirmadan yapmaya calisiyor onu anlamadim ayrica Allah katinda en buyuk gunahlardan birini isleyen biri neden digerlerinden gizlesin ki bu ozelligini,youtube'a upload etse milyarlar kazanir

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

O her şeyi affeder
    yüce zeus mu..

evet gerçekten de büyük ilah..
  • Tanrının çalışma prensibine bakılırsa onun varlığıyla yokluğunun hiçbir farkı ve önemi yok. Tanrı var olsa da aynı olmasa da. Dolayısıyla tanrının varlığının hiçbir anlamı kalmıyor. Çünkü sonuç itibariyle insan yine kendisiyle baş başa. Sorunlarını çözmek zorunda olan ve çözen yine insandır. Bundan dolayı insanın tanrıya ihtiyacı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Ocak 2019; 17:22:17 >
    sizin probleminiz de bu bir ayet al hoop insanı cehenneme postala veya garanti cennet

kuran peygamberin hayatı anlaşılmadan anlaşılmaz arkadaşım. alıntıladığın yazıdan da anlaşılacağı üzere sonuç Allahın elinde ve kul hakkı hakkında bir şey yazmamışsın en azından haklı olduğumu yazabilirdin ama normal karşılıyorum zira insan görmek istediğini görür.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    sizin görmediğiniz de orada hazır bulunan ebu cehilin bile bu olayı yalanlamaması var mı incelkediğin kitaplarda bu olayı yaşandığı çağda yalanlayan bir kaynak

dünya kaç defa alt üst oldu kaç defa kütüphaneler yakıldı. araştırın öğrenin ondan sonra gözünüzün önündeki hakikati görün veya bekleyin göstersinler
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.