Şimdi Ara

Tanrının dili ARAPÇA ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bildiğimi iddia eden, sonrada kaçan ben değilim. Ama az biliyorsam bile, bilmeyip sadece çamur atanın karşısında da susmam.

Konuyu çarpıtan da çamur atan da sensin. Eroin satıp borcunu ödemiş diyorsan çıkıp anlatacaksın. Binlerce yıldır bu topraklarda ekildiğini yanlışlayacaksın. Osmanlı ve öncesinde olmadığını göstereceksin. Dünyada o sırada haşhaşa ve morfine şimdiki gibi bakılmadığını ispatlayacaksın. Haşhaşın ne kadar ekilip, ne kadarının ihraç edilip, bundan ne kadar vergi toplandığını ve bununla ne kadar borç ödendiğini göstereceksin. Yavaş yavaş kanunlarla neden sınırlandırıldığını anlamlandıracaksın.

Ya da pek birşey yapmadığı halde parlatıldı ne demek? Atatürk olmasaydı, kurtuluş savaşının olabileceğini mantıklı bir biçimde izah edeceksin. Sonrasında cumhuriyetin nasıl kurulabileceğini, inkılapları kimlerin tapabileceğini söyleyeceksin. Açıkla dedim, kaçtın. Atatürk olmasa şunlar şunlar yapılabilirmiydi dedim, sustun. Şimdi kim konuyu değiştirmiş oldu? Kim fanatiklik yapmış oldu?

O zaman sen edebinle oturmayı bileceksin!

Zamanında dini eğitim görüp, sonradan dinden soğuyan bir arkadaşıma benziyorsun. O da herşeyi bildiğini, her konuya tarafsız gözle bakabildiğini falan iddia ederdi. Fakat Atatürk ve onun zamanıyla ilgili bilgilerde o imam-hatip kültüründen kurtulamamıştı. Onunla konuştuğumuzda bariz şekilde kendisinin yanlış olduğunun alenen ispatı olan imzalı belgeleri bile inkar ederdi.

Bazı kör inançlarından kurtulmuş olabilirsin ama sende hala taassup var gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

dinin arapçayla bir alakası yok dil arapça çünkü ilk muhataplar arap. kuranı yanlış bulma amaçlı değilde anlama amaçlı okusaydınız bunu böylece öğrenecek ve arapça sorun olmayacaktı ayrıca kuran Allahın insanlara gönderdiği kitaplardan sadece birisidir. her canlı birer ayettir insana rabbini tanıtan. insanın kendisi bir ayettir rabden ibret almak isteyene baktığın her şey bir ayettir insana ilahını tanıtan
    1- niye ilk muhataplar arap (hele ki arap) dünyada en sevilmeyen ırklar bunlardır çöl hırsızları...

2- kuranı yanlış bulma amaçlı derken ??? sen hiç oturup Türkçe mealini okumaya çalıştın mı baştan sona illa bazı yerlerde anlamsız cümleler illa bazı yerlerde mantık hatası bazı cümleler ters bir biriyle alakasız birden konunun değişmesi vb şeyler mevcut,

3- Her canlı birer ayettir derken ? o zaman şuan okuduğun ekran LCD de bir ayet ? hava da bir ayet yada yanında bulunan bardağın çünkü oda bir şekil bulmuş maddeden meydana gelmiş...

Diğer arkadaşlara gelince arkadaşlar tartışmayı uzatmayalım konudan dışarı çıkmayalım lütfen

• Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    1- peygamberler tarihini araştırısan peygamberler en çok bozulan toplumlara gelir. işte devrin en bozulmuş toplum da o topraklardaydı.

2- kuranı anladığını iddia edip çarpıtanların en büyük yanılgısı bir ayeti alıp tüm dertlere çare olması gerektiğini düşünmek. bir derde çeşit çeşit deva sunabilir kuran bu çelişki değildir. muhatap insandır ve insan karakteri farklı farklıdır. bunu anlamak bu kadar zor değil. ayrıca kuranı bir roman mı sanıyorsunuz ki herkes hemen şıp diye anlasın geçmiş ve gelecek bütün insanlara hidayet kaynağı iddiasında olan bir kitabı herkesin anlamaması daha doğrusu tam anlamaması kadar normal olan bir şey yoktur. ve tam anlaşılacak diye bir şart da yoktur. anladığını yaşayan sorumluluktan kurtulur.

3- evet saydığın her şey bir ayet
    en basit açıklaması saydıklarının bir yapanı var. evrenin de bir yaratanı var.
  • En son iman edecek olana ilk cevap Arapçadan gelse idi bu konjokturel gerçeğe yansımış bir hakikat olacaktı.

En son ingilizler iman edecek ancak en fazla Arapçayı onlar okuyacak çunku.

Din ingilizlere geldiğinden (kabaca roma cermen diyelim) ingilizin anlam bozukluğunu üstümüzde taşımamız mumkun değil. Zaten Osmanlı viyanaya giderken aşsa idi bu engeli kitabı sahibi olan ingilizlere iade edecekti de denebilir.

Din ingilizlere geldi esasen dini de ingilizler getirdi ancak ne hikmetse Arapça tab ettiler.

Sondan başa doğru gelirseniz İngiliz olan kafamıza Arapçayı turkçe uzeeinden çözümsediğimizi de anlayacağız da vakit var daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikea kurulum kitapcigi bile daha evrensel

• Atatürk olmasaydı hebele gübele yazılan sûnî Osmanlıca'ya kalmıştık. Şimdi Tacikistan'da Kril alfabesiyle yazıyorlar diye Rusça mı konuşuyorlar. Hayır, adamlar bal gibi Kuzey Farsçasını krille yazıyorlar adı da Tacikçe (Tojikî) diye Farsçaya yakın bir dil. Alfabe, dil değildir arkadaşlar. Biz de Latin abecesiyle Türkçe yazıyoruz İspanyolca değil.
  • Bu yüzden Tanrının dili arapça değil peki arapça değil ise

Kuran daki mantık hataları neyden oluşuyormuş demek arapça ile alakalı değil kuran hatalı oda eşittir

Kuran mantık hatası
  • (Goz goruyor beni golgede) hatası yani mantık hatası eseme hatası nedir.

Kainatta bir ışıma var ve esasen bu ışık göz. Bu beni görür ben onu değil.

Bu açıdan kitabın mealinde ki mantık hatası özneye yöneliktir. Belirtili nesne ve özne karışmıştır.

İşi yapan ile etkilenen aynı kişi olabilir ancak kural gereği işi yapan ve etkilenen farklı olursa ilahiyat oluşurken özne bozukluğu ilahiyatı oluşturamaz.

....................

İngilizce düşünürsek biz etkilenen olmamız gerekirken sair dillerde etkiyi oluşturan ile etkilenen dişil ya da eril anlamlara ayrılır. Bu da mesela Arapça mantığında ilahı insanlaştırabilirken İngiliz mantığında ilahı ayrıksılaştırır. Totalde ilahi kelam mantığa seslenir ve ilgili sinir hücreleri uyarılır. Faraza arabalar aslında ingilizken ingilizlerin esasen ırka değil kafa mentaline göre çözülmeye bir anlayış mevcut denebilir.

Bu açıdan özneyi ve Belirtili nesneyi karıştırma hali eseme hatasıdır.

Kitabın özne olduğu hal kainattaki ışımanın yani gözün doğru tespitine yönelik olarak meal ile çözülür.

..............

Mantık hatası Genel manada anlatım bozukluğu olarak göze çarpar. Özünde disleksi de denen sol lobun yorum bakımından sağ lobca anlamaya idrake düşünmeye zorlanması halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Ekim 2018; 16:19:31 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    İkincil mantık hatasının sebebi de yine göz hatasıdır. Ben anne denen bireyin gözünden görürüm. Ben denen özne daha görmedi. Matrix de uyanan neo gibi.

Bu yorum yani disleksi sorununa yol açar. Özne fail olma bakımından belirtilen iştir hep etkilenenler.

Bu açıdan ben denen özneyi belirtildi nesne olmaktan kurtarmak için anne denen tanımı değiştirirsin.

....

Ben dünyada var olduğum her an anne denen benim bakışım hep belirtilidir. Yani hep bir doğum olmuş ve özne yani ben oluşmamış olurum.

Bunu şöyle aşarız. Beni doğuran anne ise benim eşim esasen annemdir ve ben bu halde esmeye hakim olabilirim. Artık doğumumu kontrol edebileceğim gibi anne denen bireyi oluşturmaya ildir ve meseleye kendi gözlerimle bakarım.

Eşimi annem kabul etmem beni iktidar sahibi kılar. Öncekinden farklı olarak anneyi koruyabiliyorum. Annenin aynı zamanda benim kızım olduğunu da anlatmıştı. Bu kere kızımı da koruyabiliyorum.

............

Bu durum mantık yani akli olmayanı engeller. Geldiğin dünyada hiç bir iraden yokken bir anda bütün mülke etkin özneyi oynayabilirsin.

Kitabın yaratıcıya göndermesi budur. Esasen ilah eş sahibi değilken buna en layık olandır ve sen özneyi doğrulttukça onunla yarışırsın.

Bir kere yaradanı anlama halin olacak ki ilahiyat oluşsun. Halbuki sair her hal ilahiyat başlığında türemeyi açıklıyordu.

• Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    Kurani hangi dilde okursaniz okuyun anlayarak okuyanda tiksinti uyandirir..

K9nu kilit uye ban..

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

İkincil mantık hatasının sebebi de yine göz hatasıdır. Ben anne denen bireyin gözünden görürüm. Ben denen özne daha görmedi. Matrix de uyanan neo gibi.

Bu yorum yani disleksi sorununa yol açar. Özne fail olma bakımından belirtilen iştir hep etkilenenler.

Bu açıdan ben denen özneyi belirtildi nesne olmaktan kurtarmak için anne denen tanımı değiştirirsin.

....

Ben dünyada var olduğum her an anne denen benim bakışım hep belirtilidir. Yani hep bir doğum olmuş ve özne yani ben oluşmamış olurum.

Bunu şöyle aşarız. Beni doğuran anne ise benim eşim esasen annemdir ve ben bu halde esmeye hakim olabilirim. Artık doğumumu kontrol edebileceğim gibi anne denen bireyi oluşturmaya ildir ve meseleye kendi gözlerimle bakarım.

Eşimi annem kabul etmem beni iktidar sahibi kılar. Öncekinden farklı olarak anneyi koruyabiliyorum. Annenin aynı zamanda benim kızım olduğunu da anlatmıştı. Bu kere kızımı da koruyabiliyorum.

............

Bu durum mantık yani akli olmayanı engeller. Geldiğin dünyada hiç bir iraden yokken bir anda bütün mülke etkin özneyi oynayabilirsin.

Kitabın yaratıcıya göndermesi budur. Esasen ilah eş sahibi değilken buna en layık olandır ve sen özneyi doğrulttukça onunla yarışırsın.

Bir kere yaradanı anlama halin olacak ki ilahiyat oluşsun. Halbuki sair her hal ilahiyat başlığında türemeyi açıklıyordu.
    ne anlatmak istiyorsunuz ? sizce bu anlatmak istediğiniz gerçekten anlayabilen var mı ? sizde bir kur-an 2 gibisiniz anlaşılması zor ve anlattığınız cümlelerin başka yönde de anlaşılacağı gibi cümleler kurmuşsunuz...

Değişen bir şey yok kuran mantık hataları ve anlamsız cümleler içeren muhammedin kendi kendine yazmış olduğu diğer incil, tevrat ve diğer din kitaplarının birleşimiyle karıştırılarak muhammedin çıkarlarının eklenmesiyle oluşan bir kitap ve o döneme ait olduğu da her yönden belli...

• Arapça (اللغة العربية, el-lugatu l-‘arabiyye ya da sadece عربي, ‘arabi), Hami-Sami Dilleri Ailesi'nin Sami koluna mensup bir dildir. İslâm'ın kutsal kitabı Kur'an, Arapça dilindedir. Günümüzde 60 ülkede konuşulan Arapça, dünya genelinde en çok konuşulan 5. dil olup aynı zamanda Birleşmiş Milletler'de kabul edilen 6 resmî dilden birisidir.

Standart Arapça olarak kabul edilen bu dil (العربية الفصحى) El-Arabiyye el-fushâ (Fasih, Düzgün Arapça) olarak ifade edilir ve tüm Arap devletlerinin resmî dilidir. Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika'da halkın çoğunluğunca, İran ve Türkiye'de ise Arap azınlıklarca kullanılan diller, Arapçanın lehçeleridir. Standart Arapça herhangi bir ülkede halk dili olarak konuşulmamakla beraber resmî dil olduğu için eğitim görmüş her Arap standart Arapçayı anlar ve konuşabilir. Standart Arapça olarak kabul edilen dil Kur'an'ın dilidir. Kur'an Arapça olması nedeniyle Arap dili İslâm dininde özel bir yere sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tırrek Widow -- 24 Ekim 2018; 16:56:2 >

• Ne boş insanlar var, dikkat çekmek için habire içi boş konular açıyorlar, dön dolan aynı bilgi çöplüğüne yuvarlanıyorlar. Depelenip oradan çıkıp tekrar dönüp dolaşıp aynı şekilde aynı çöplüğe yuvarlanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 24 Ekim 2018; 20:50:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ne boş insanlar var, dikkat çekmek için habire içi boş konular açıyorlar, dön dolan aynı bilgi çöplüğüne yuvarlanıyorlar. Depelenip oradan çıkıp tekrar dönüp dolaşıp aynı şekilde aynı çöplüğe yuvarlanıyorlar.
    kim boş anlamadım içeriği okumadan boş boş yorum yapanlara da ben gıcık oluyorum hele ki sizin gibi

Varsa bilimsel açıklamanız bir bilginiz söyleyin de insanlar bilinçlensin
  • Tanrı TÜRKTÜR

Aksini iddia eden vatan hainidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Buna katilsan sasardim.

3 5 kisiden daha duyunca itibar edip arastirmaya koyulursan daha neler goreceksin.

Malum adamin sevicilerine halaret edip malum baska adami ilahlastirip entel gecinmek..

Metanetli olur ogrenmeye devam eder vekurtarilmaya layik biri oldugunu kanitlarsan seni matrixten kurtarmak icin hazirlik yapabiliriz..
    Toplum tamda bu durumda.

Arasını bulamadık.

"Entel" olmak içinmi yapılıyor bunlar yoksa altında başka şeymi aramalıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Tanrı TÜRKTÜR

Aksini iddia eden vatan hainidir
    Tanrı her şeydir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.