Şimdi Ara

Tanrının dili ARAPÇA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi öncelikle bu soruya nasıl geldiğimi ve geldiğimizi anlatayım:

kuran-ı kerimi iyi araştırıp Türkçe meallerine bakarsanız bazı ayetlerin mantıksız, gerçek dışı anlaşılamaz, kavram karmaşası matematik hatası gibi hatalar mevcuttur

(Örn: kadınlara bırakılan miras olayı hatta geçen arap ülkelerin birinde kadınlar gösteri yaptı +parantez (kurana bak sen tanrı hatalı baskı göndermiş galiba arap ülkelerindekiler yeni farkına varıyor bunların)

Neyse konuya geri dönecek olursak türkçe meallerde sıkıntı oluştuğu ve bunu dile getirildiği zaman ise kuran arapçadır dile çevirildiği zaman anlamı kayboluyor ana dilde okusaydık bunlar olmazdı vb vs diyorlar

Şimdi gelelim:

1- Irak, İran, Afganistan, Suriye, Yemen, vs vs Arap ülkesindeki halkların çoğu arapça bilmesine rağmen bu katliam savaş nedir bu mezhepcilik nedir madem arapça biliyorsunuz bu savaş karmaşanızın sebebi nedir ? (sudi arabistan yemene bomba atıyor oda ona atıyor yemende 2 milyon çocuk ac geziyor ve savaş halen devam ediyor)

bunu da geçtik

2- Tanrı arapçaya neden özel din yapsın ? Çin ülkesindeki insanlar adam arapçayı nereden bilecek ? Kanada'da daki Arapça öğrenmek zorunda mı ? yada Afrikadaki kabilelerin Arapça'dan nasıl haberi olacak ? ayrıca her şeye gücü yeten herşeyi bilen Tanrı neden Arapça istiyor ? başka dil mi bilmiyor yoksa ? ama buna bile Tanrı diğer dünyada arapça konuşacak kabirde arapça geçecek diye inanan kitle var

Evet dini bütün müslüman arkadaşlar buyrun açıklayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 19 Eylül 2018; 11:2:7 >

• Doğru . Ulan Kur'an Arapça, Kur'an'ı dil olarak en iyi kavrayan adamlar Arabistan'dan Yemen'den Umman'dan vs.. çıkıyor .

Bu adamlar yanlış anlayacak bizim çomarlar doğru .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortadogudaki savas katliam soykirim aclik haksizlik yolsuzluklarin tamaminin islamla alakasi yok.

Bunlarin hrpsini allah pardon insanlar ediyyi..

Hem zaten

Gercek islam bu degil..

• Çok merak ediyorum Hindistan bölgesinde olsak bizler ne gibi zorluklar çekerdik...

Ayrıca bunun üstün Atatürk'e laf edenlere ne demeli ? Atatürk sayesinde arapçayı unuttuk bu nasıl bir zihniyet ? (sanki okuma yazmayı bilen çok sayıda kişi vardı ya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 18 Eylül 2018; 15:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

Çok merak ediyorum Hindistan bölgesinde olsak bizler ne gibi zorluklar çekerdik...

Ayrıca bunun üstün Atatürk'e laf edenlere ne demeli ? Atatürk sayesinde arapçayı unuttuk bu nasıl bir zihniyet ? (sanki okuma yazmayı bilen çok sayıda kişi vardı ya ?
    Hindistanda olsaydin ya kral kobraya yada firavun faresine tapardin.

Zira tembel toplum heryerde ayni mok..

Ataturk ve cumhuriyet bas dusmani olan halifrlik ve siyasal islamin kokunu kazimadigi icin basarisizdir.

Ustelik ataturk te tipki muhammedin islamin simgesel olmasi gibi turkculugun simgesidir.

Oysa ulkeyi yutturulmaya calisildigi uzre ne o nede yuce din kurtarmistir.

Ulkeyi cesitli ulkelere memleketi pewkeks cekme pahasina da olsa dis destek alarak vatansiz yasanmayacagini bilen anafolu halki kurtartmistir.
    Buna olumu gorup sitmaya razi olmak denilebilir.
    Birinden duydum.buyuk ihtimal yalandir..
    Ulke kuruldugunda para icin uyisturucu imal edip satilmis gelen parayla halifeden kalan borclar odenmeye ve silah gida malzeme alinmaya calisilmistir.
    Sahnede milyonlarca coluk cocuk nene dede dururken spotlar ismetler kemallere odaklanip simge yaratmistir.

Zira bilincsiz toplumlar simgeler bilincli toplumlar ilkeler etrafinda birlesir..

Iyi kotu halklar birlesmis ve memleketi kurtarmis ama akabinde kendi ayagina sikarcasina dinin kendilerini bu hale getirdigini unutup yine seccadelere gomulmus ve hizla uyumaya gecmistir.

Uyusunlar bakalim.

Uyuyan toplumlar baska toplumlarin tekmesiyle uyanir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 18 Eylül 2018; 18:18:56 >

• Guzel muzik ve anlam dolu mesajla basbasin..

https://youtu.be/iYQLuu0zNvY

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Hindistanda olsaydin ya kral kobraya yada firavun faresine tapardin.

Zira tembel toplum heryerde ayni mok..

Ataturk ve cumhuriyet bas dusmani olan halifrlik ve siyasal islamin kokunu kazimadigi icin basarisizdir.

Ustelik ataturk te tipki muhammedin islamin simgesel olmasi gibi turkculugun simgesidir.

Oysa ulkeyi yutturulmaya calisildigi uzre ne o nede yuce din kurtarmistir.

Ulkeyi cesitli ulkelere memleketi pewkeks cekme pahasina da olsa dis destek alarak vatansiz yasanmayacagini bilen anafolu halki kurtartmistir.
    Buna olumu gorup sitmaya razi olmak denilebilir.
    Birinden duydum.buyuk ihtimal yalandir..
    Ulke kuruldugunda para icin uyisturucu imal edip satilmis gelen parayla halifeden kalan borclar odenmeye ve silah gida malzeme alinmaya calisilmistir.
    Sahnede milyonlarca coluk cocuk nene dede dururken spotlar ismetler kemallere odaklanip simge yaratmistir.

Zira bilincsiz toplumlar simgeler bilincli toplumlar ilkeler etrafinda birlesir..

Iyi kotu halklar birlesmis ve memleketi kurtarmis ama akabinde kendi ayagina sikarcasina dinin kendilerini bu hale getirdigini unutup yine seccadelere gomulmus ve hizla uyumaya gecmistir.

Uyusunlar bakalim.

Uyuyan toplumlar baska toplumlarin tekmesiyle uyanir..

Alıntıları Göster
    Kusura bakma hocam katılamayacağım bu kısma o kadar yazılan çizilen tarihe işlenen yenilik sistemi var ayrıca Atatürk'te zaten bizim düşündüğümüz gibi düşünüyor

• Buna katilsan sasardim.

3 5 kisiden daha duyunca itibar edip arastirmaya koyulursan daha neler goreceksin.

Malum adamin sevicilerine halaret edip malum baska adami ilahlastirip entel gecinmek..

Metanetli olur ogrenmeye devam eder vekurtarilmaya layik biri oldugunu kanitlarsan seni matrixten kurtarmak icin hazirlik yapabiliriz..

• Hahaha fazla macera aramıyorum sadece gerçekleri araştırıyorum ve sizin anlattığıniz olaya dair hiç bir belge mantık yurutemiyorum

Ayrıca müzik istiyorsan buyur

https://youtu.be/OZafwTE1q4Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 18 Eylül 2018; 19:31:9 >
  • Ilgili belgeler arastirsikca karsina cikacaktir..sabirli ol..

Muzik iyiymis..

• dini bütün müslümanlardan niye cevap gelmemiş diye düşünürken

Tanrı arapçayı neden özel din yapsın ?

cehaleti cevap oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

dini bütün müslümanlardan niye cevap gelmemiş diye düşünürken

Tanrı arapçayı neden özel din yapsın ?

cehaleti cevap oldu
    arapçayı derken yalnış yazdım harf hatası arapçaya neden özel din yapsın demek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 19 Eylül 2018; 11:3:9 >
  • Şu belgeler mısıroğlunun belgeleri değilse link versende bir baksak.

Savaşta şehit olan, gazi olan tabii ki Türk milletidir. Kimsenin milleti küçümsediği yok. Ama kendi halinde kalsalardı, birlik olup bu sınırlara kadar alabilir miydik? Millet kendi kendine cumhuriyete geçebilir miydi? Seçme seçilmeyi, kadın haklarını, çağdaş eğitim sistemini kahvede oturanlar kendileri yapabilir miydi? Birilerinin kölesi olmamızı imamlar engellermiydi?

Neyse 3-5 link verirsen okuyup düşünürüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    dinin arapçayla bir alakası yok dil arapça çünkü ilk muhataplar arap. kuranı yanlış bulma amaçlı değilde anlama amaçlı okusaydınız bunu böylece öğrenecek ve arapça sorun olmayacaktı ayrıca kuran Allahın insanlara gönderdiği kitaplardan sadece birisidir. her canlı birer ayettir insana rabbini tanıtan. insanın kendisi bir ayettir rabden ibret almak isteyene baktığın her şey bir ayettir insana ilahını tanıtan
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Demogoji yapma.

Isin ne.

Sabah aksam kaba et buyutevegine arastir oku..

Elde belge hazir kita cahil yetistiriciligi yapmiyorum..

• Kimin boş konuştuğu anlaşıldı. Atatürke laf atan cahil yobazlardan farklı olmanı ummuştum.

İnternette onlarca saat, belki 100 saat Atatürk karşıtı siteleri okumuşumdur. Mantıklı bir noktalarını bulamadım.

Hatta bazen "yahu hiç birisimi mantıklı değil, bu kadar da olmaz" dedim ama sonuç bu. Belki sen mantıklı bişeyler bulmuşsundur diye yazmıştım. %90 aldığım cevabı aldım.

Haşhaş konusuna da bi ara bakmıştım mesela. Genelde kadıoğlu tayfası eroini sanki Atatürk bulmuş gibi davranır. Bu topraklarda binlerce yıldır en kaliteli afyonun hep üretildiğini görmez, 100 yıl önce afyona dünyanın bakışının nasıl olduğunu söylemez, ama iş çamur atmaya gelince Atatürk bıdı bıdı bıdı...

Neyse lafı atıp kaçıcan heralde, boşuna şeetmeyim o zaman...

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Ima ve ucuz laflarini sana aynen iade ediyorum..

Senin lafi nilmem neresinden anlayanlarin sey edip etmemesi benim seyimde olmaz..

Baska yerden yediklerinin rovansini tri bun oyunculuguyla almaya calisma.
    Karni tokken baska seyler yemrk zorunda kalabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 19 Eylül 2018; 14:32:57 >
  • Hiç bir bilgi vermeden, açıklama yapmadan dh klasiği bir konuşma daha. Genelde konu dışı veya ülke gündeminde görürdüm ama kültür ve bilim bölümüne yakışmadı, neyse...

• Sacma sapan demogoji ve fanatiklik yapildii muddetce bolume yakismayan onlarca konu 100 lerce mesaj mevcut.

Onlari da mi okumadin..

Bilmedigin konuda susup okumak gizeldir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

Şimdi öncelikle bu soruya nasıl geldiğimi ve geldiğimizi anlatayım:

kuran-ı kerimi iyi araştırıp Türkçe meallerine bakarsanız bazı ayetlerin mantıksız, gerçek dışı anlaşılamaz, kavram karmaşası matematik hatası gibi hatalar mevcuttur

(Örn: kadınlara bırakılan miras olayı hatta geçen arap ülkelerin birinde kadınlar gösteri yaptı +parantez (kurana bak sen tanrı hatalı baskı göndermiş galiba arap ülkelerindekiler yeni farkına varıyor bunların)

Neyse konuya geri dönecek olursak türkçe meallerde sıkıntı oluştuğu ve bunu dile getirildiği zaman ise kuran arapçadır dile çevirildiği zaman anlamı kayboluyor ana dilde okusaydık bunlar olmazdı vb vs diyorlar

Şimdi gelelim:

1- Irak, İran, Afganistan, Suriye, Yemen, vs vs Arap ülkesindeki halkların çoğu arapça bilmesine rağmen bu katliam savaş nedir bu mezhepcilik nedir madem arapça biliyorsunuz bu savaş karmaşanızın sebebi nedir ? (sudi arabistan yemene bomba atıyor oda ona atıyor yemende 2 milyon çocuk ac geziyor ve savaş halen devam ediyor)

bunu da geçtik

2- Tanrı arapçaya neden özel din yapsın ? Çin ülkesindeki insanlar adam arapçayı nereden bilecek ? Kanada'da daki Arapça öğrenmek zorunda mı ? yada Afrikadaki kabilelerin Arapça'dan nasıl haberi olacak ? ayrıca her şeye gücü yeten herşeyi bilen Tanrı neden Arapça istiyor ? başka dil mi bilmiyor yoksa ? ama buna bile Tanrı diğer dünyada arapça konuşacak kabirde arapça geçecek diye inanan kitle var

Evet dini bütün müslüman arkadaşlar buyrun açıklayın....

Allah'ın dili yoktur çünkü dil ve lisan insanlara mahsustur yani Allah her insanla anlaşır yani kullarıyla anlaşması için dile ihtiyacı yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.