Merhaba arkadaşlar. Oturduğum sitede yapılan çalışmalardan dolayı hat değerlerim çok yükseldi. Geçen hafta Pazartesi günü sitedeki tüm oturanlara ZyXEL P2812 modem verdiler ücretsiz. 1-2 gün sonra da modemdeki Download hızı 28mbps olarak görünüyordu fakat kullandığım 8mbps tarifeden dolayı 10mbiti geçemiyordum. Ayrıca bana sitede fiber altyapının da kurulu olduğunu söyledi modemi getiren teknisyen. Ben de müşteri hizmetlerini arayıp 20mbps Fiber tarifeden istediğimi söyledim fakat bulunduğum bölgede böyle bir hizmetin olmadığını söyledi sevgili bayan. Ben de o sinirle kapattım telefonu. Sonra Online İşlem Merkezinden tarifemi Ultranet Limitsiz'e (16mbps) geçirdim. 1-2 dk net kesikti daha sonra geldiğinde ise modemdeki hızın 16736 olarak değiştiğini gördüm ve hız testi yaptığım zaman da hızımın 16mbps olarak çıktığını gördüm. IDM ile DL yaparaken 20mbps'yi bile buluyorum.
Dün ise yine telekomdan gelen teknisyenler sitedeki apartmanların hepsine CAT6 kablo döşüyordu. Dün akşama doğru bizim daireye geldiler ve apartman boşluğundan mavi CAT6'ı kabloyu odama kadar getirdiler ve 1-2 güne kabloyu bağlayacaklarını söylediler. Ayrıca Fiber altyapının kurulu olduğunu onlar da söylediler fakat durumu açıkladığımda müşteri hizmetlerindeki personelin yanlış baktığını veya fiber altyapının oradan gözükmediğine dair laflar etti.
Ben de modemin hat değerlerine bakayım dedim ona göre tekrar arayacağımı söyledim. Modem değerlerim;
noise margin upstream: 35 db output power downstream: 4 db attenuation upstream: 0 db noise margin downstream: 31 db output power upstream: 9 db attenuation downstream: 9 db
Geçen hafta tarife değiştirdiğim için Fiber tarifeye geçersem ne gibi sorunlar çıkar? Fazladan ücret mi öderim? Veya beni o tarifeye geçirirler mi?