Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Bir tarihci olarak genclerin tarihimizi aptal saptal ipe gelmez sekilde anlamalarina, sanli osmanli padisahlarinin art niyetli tarihci gecinen yazarlarin kitaplarini okuyarak ogrenmelerini gordukce icin aciyor mu ?

Osmanlı padişahları da insan. Ve hata yapanları da var. Asıl Osmanlı Padişahlarını evliya gibi gösteren tarihçileri gördükçe içim acıyor.
  • "Mustafa Kemal Atatürk"ün tam doğum tarihi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akıldakalıcı

hülagu han hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Hülagü Han Cengiz Han'ın torunu. İlhanlılar Hükümdarı. Aslına bakarsan Hasan Sabbah'a kısmen sempati ile bakıyordum. Hülagü'nün Alamut'u patlatması pek hoşuma gitmedi.
  • Takıbe alalım bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer1905

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

değildir ne biçim tarihçisin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

"Mustafa Kemal Atatürk"ün tam doğum tarihi??

Çok farklı şeyler dönüyor bununla ilgili. 25 Aralık, 4 Ocak ya da 13 Mart olarak değişik bilgiler var. Ama bildiğim 4 Ocak.
  • quote:

quote:

quote:

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Oğlum 11. yüzyıl öncesi Türk Tarihini öptün attın. Selçuklu, Osmanlı hatta günümüzde bile göçebe Türkler var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Bir tarihci olarak genclerin tarihimizi aptal saptal ipe gelmez sekilde anlamalarina, sanli osmanli padisahlarinin art niyetli tarihci gecinen yazarlarin kitaplarini okuyarak ogrenmelerini gordukce icin aciyor mu ?

Osmanlı padişahları da insan. Ve hata yapanları da var. Asıl Osmanlı Padişahlarını evliya gibi gösteren tarihçileri gördükçe içim acıyor.

Peygamberimizin bile hatasi olmusken padisahlarin olmaz demiyorum zaten, yalniz konuya bakip sorulan sorulara goz atsaydin, demk istedigimi anlardin ya neyse bosver

• Mustafa Armağan Kadir Mısıroğlu gibi resmi tarih düşmanı tarihçiler hakkında ne düşünüyorsun?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Oğlum 11. yüzyıl öncesi Türk Tarihini öptün attın. Selçuklu, Osmanlı hatta günümüzde bile göçebe Türkler var.

Hocam Türkler göçebe değildir.Türklerde yaylak kışlak vardır.Asla göçebe diyemezsin Türklere.Eğer göçebe dersek onların medeniyetini yok saymış oluruz.Benim bildiğim bu

• timurun yezidin yandaşlarını açığa çıkarmak için kullandığı evlilik ve gerdek gecesi olayı gerçekmi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Hocam Türkler göçebe değildir.Türklerde yaylak kışlak vardır.Asla göçebe diyemezsin Türklere.Eğer göçebe dersek onların medeniyetini yok saymış oluruz.Benim bildiğim bu

Senin bildiğin yanlış. Sen göçebiliği her gün farklı bir yerde yaşamak falan mı sanıyorsun ki? Göçebelikte yaylak-kışlak vardır. Her mevsim farklı bir yerde konaklanır. Daha kolay toparlanıp göç edebilmek için çadırlarda yaşanır. En büyük yardımcıları attır. Her mevsimin özelliğine göre, yazın daha yüksek yerlere, ilk baharda tuz göllerinin kıyılarında kışın daha güneyde ve çöl yakınlarına son bahar da ormanlık alanlarda konaklarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

timurun yezidin yandaşlarını açığa çıkarmak için kullandığı evlilik ve gerdek gecesi olayı gerçekmi?

Dostum ilk kez böyle bir şey duydum kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1,1-dimetil hekzan

Mustafa Armağan Kadir Mısıroğlu gibi resmi tarih düşmanı tarihçiler hakkında ne düşünüyorsun?

Bu adamlara tarihçi diyemezsin dostum. Belli bir kesime hitap eder ve onları memnun etmek için yalan yanlış şeyler yazarlar. Bir zümreye hizmet ettikleri açık. Kitapları okunmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

Osmanlı Mısır'ı nasıl kaybetti?

Rus savaşında İngilizlere verdi diye biliyorum Kıbrısla birlikte
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkler göçebemidir ?

Değil midir?

Senin bildiğin yanlış. Sen göçebiliği her gün farklı bir yerde yaşamak falan mı sanıyorsun ki? Göçebelikte yaylak-kışlak vardır. Her mevsim farklı bir yerde konaklanır. Daha kolay toparlanıp göç edebilmek için çadırlarda yaşanır. En büyük yardımcıları attır. Her mevsimin özelliğine göre, yazın daha yüksek yerlere, ilk baharda tuz göllerinin kıyılarında kışın daha güneyde ve çöl yakınlarına son bahar da ormanlık alanlarda konaklarlar.

evet doğru hocam bundan bahsediyorum ama buna göçebe diyemeyiz.Çünkü göçebe dersek hergün farklı bir yerde yaşamak algılanıyor toplumda bu da tarihimizin yanlış anlaşılmasına sebebiyet veriyor.Göçebe dediğimiz olay hergün farklı bir yerde konaklamak ama bizim tarihimizde yaylak merkez,kışlak merkez vardır.Medeniyetler de o merkezlerde gelişir.

• Dersim İsyanı hakkında çok şey söyleniyor. Siz ne diyorsunuz ?
  • Pele ilk golünü ne zaman ve kime karşı atmıştır?
  • Bak dostum dediğimi anlamıyorsun sanırım. Göçebelik budur. Her mevsim farklı bir yerde yaşamak. Her gün farklı bir yere göç eden bir toplum yok zaten. Olamaz da. Kişi başına 120 koyun ve 100 at düşüyor. Bunlarla her gün göç etmek mümkün değil zaten.

Evet toplumda öyle algılanıyor. Lakin tekrarlıyorum: Göçebelik her gün göç etmek değil. Her gün farklı bir yerde yaşamak değildir.
  • amerikayi ilk bulanin vikingler oldugunu soyluyorlar ?

kizilderililere turk diyorlar.batiya goc edenlerin haricinde doguya gidenlerin de oldugu onlarinda amerikata girdigi?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.