Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1lac

quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Ermeni soykırımında net olarak kaç kişi öldü?

1

1.sinden bahsediyorum...
  • Türkiye daha önce RTE gibi büyük başbakan gördü mü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Peki Türkler nasıl islama geçiş yaptı? hep derler Gök Tanrı inancına benziyordu falan filan ama bunlar hiç inandırıcı değil, sonuçta din toplumun en önemli benliklerinden birisidir ve kolay kolay vazgeçilmez. O zaman olan neydi? Araplar Türklere savaş başlatıp (diğer toplumlara yaptıkları gibi) sonucunda zorla İslam'a mı geçirtti? Bunu çok merak ediyorum ne oldu bunu hep saklıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2n2

quote:

Orijinalden alıntı: TEKADAM.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Whitfield

quote:

Orijinalden alıntı: Whitfield

Hitler'in Alman sevgisi mi yoksa Yahudi nefreti mi daha fazlaydı? Bana göre Yahudi nefreti ama

N'oldu niye bu soruyu atladınız arada

Hocam çok soru geliyor o yüzden atlayabiliyorum bazen kusura bakma.

Hitler'in Alman sevgisinden çok Yahudi nefreti vardı. Daha ergenlik döneminde iş bulmaya çalıştığını ancak bulamadığını, devletin her türlü üst kademesinde ve iş verenlerinin çoğunun Yahudi olduğunu Kavgam adlı eserinde belirtir. Bu yüzden asıl amacı Alman devletinin yükseltmekten çok Yahudileri ülkeden def etmek olmuştur.

Hitlerin Yahudileri öldürmesinde ki amaç İsrail topraklarına yahudileri göndermek miydi? Yahudi lobisi fark ettirmeden Hitler'i kullandı mı?

İsrail toprakları Rotschild ailesi tarafından, Filistin devletinin borçları karışılığında mı satın alındı?

2. Dünya savaşının çıkış sebebi Milliyetcilik kavramını ortaya çıkararak imparatorlukların yıkılması mı ?

Kurtuluş savaşından önce İstanbul işgal edilmişti. Fakat biz savaşı kazanınca neden işgal güçleri hiç bir direniş göstermeden İstanbul'dan ayrıldılar ?
    Aynı kuvvetler Çanakkale'yi geçmek için ellerinden geleni yapmışlardı. Sonra geçtiler ama hiçbir şey yapmadan geri gittiler tek bir mermi bile atmadılar neden?

Hitler döneminde bir Yahudi devleti yoktu. İsrail toprakları da yoktu.

Sadece komplo teorisi.

II. Dünya Savaşı'nın çıkış sebebi Hitler'in Polonya'ya saldırmasıdır. O dediğin neden I. Dünya Savaşı.

Anlattığın şeylerde kronolojik olarak bir bilgi yanlışı var. Ayrıca Çanakkale'yi geçemediler. Direniş olmamasının sebebi ise Mondros ile elimizin kolumuzun bağlanması.

Teşekkürler ama aklıma yatmayan şeyler var o yüzden soruyorum..

Hitler döneminde yahudi devleti yoktu... Peki Balfour Deklarasyonu hakkında ne diyeceksiniz ?

İsrail topraklarının satın alınması veya başka türlü ele geçirilmesi Balfour Deklarasyonu sayesinde olmadı mı?

Yahudilerin avrupa topraklarını bırakarak orta doğuda ki topraklara göç etme zamanı 2. Dünya savaşı'nın sonrasına denk gelmesi rastlantı o zaman ?

"Direniş olmamasının sebebi ise Mondros ile elimizin kolumuzun bağlanması" demişsiniz ben işgal güçleri neden İstanbul'da direnmedi diye sormuştum...

Balfour öyle bir devletin kurulmasını öngörüyordu. İsrail'in kuruluşu 1948'dir. İkinci Dünya Savaşı'nın bitişi 1945. İlluminati şeylerine pek de inanma.

o zaman bunların hepsi rastlantı ilginç....

Rastlantı demiyorum. Ama illa olayı illuminati gibi şeylere de bağlamak yanlış.

İlluminati demedim ki ???

şu soru arada kaynadı :) "Direniş olmamasının sebebi ise Mondros ile elimizin kolumuzun bağlanması" demişsiniz ben işgal güçleri neden İstanbul'da direnmedi diye sormuştum...

Anadolu'da yunan kuvvetlerini yenmemiz ve ingiltere'de hükümet değişikliği.

tamam neden çekildiler değil çekilirken neden İzmir gibi İstanbul'u yakmadılar ? ellerinde bu güç vardı, karşı koyacak kimse yoktu, bütün kuvvetlerimiz anadolu'da idi..

Yunan kuvvetleri savaşta galip gelemedikleri için,savaş esnasında yakıp yıktılar.İngiliz ordusu ise hükümetlerinden gelen emirler üzerine çekildi.İstanbul'da,Anadolu'da olduğu gibi savaş yoktu.Neden yakıp,yıksınlar? Türk kuvvetleri İstanbul'a yönelecekken çekilip,gittiler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Bir tarihci olarak genclerin tarihimizi aptal saptal ipe gelmez sekilde anlamalarina, sanli osmanli padisahlarinin art niyetli tarihci gecinen yazarlarin kitaplarini okuyarak ogrenmelerini gordukce icin aciyor mu ?

Osmanlı padişahları da insan. Ve hata yapanları da var. Asıl Osmanlı Padişahlarını evliya gibi gösteren tarihçileri gördükçe içim acıyor.

cuk

• kuvayi inzibatiye ayaklanmasını kim bastırdı ? Soruya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoğukZebani

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Bir tarihci olarak genclerin tarihimizi aptal saptal ipe gelmez sekilde anlamalarina, sanli osmanli padisahlarinin art niyetli tarihci gecinen yazarlarin kitaplarini okuyarak ogrenmelerini gordukce icin aciyor mu ?

Osmanlı padişahları da insan. Ve hata yapanları da var. Asıl Osmanlı Padişahlarını evliya gibi gösteren tarihçileri gördükçe içim acıyor.

cuk

Ne var ki burada , ağır liseli alert

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1lac

quote:

Ermeni soykırımında net olarak kaç kişi öldü?

1

1.sinden bahsediyorum...

1 kişi öldü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerkez Ethem hain miydi?
  • Osmanlı'da harem aslında eğitim merkeziymiş doğru mu?

Macarların Türk olduğu doğru mu?(Hungary=Hun Türkleri)

Abdülhamit'in petrol haritası yaptırdığı doğru mu?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 17 Haziran 2013; 15:37:32 >
  • Ural atay dil ailesi varmıdır ? Varsa ne derece doğrudur ? Ne derece yanlıştır ?

ural - altay dil ailesinde

ural lar ( finlandıya ve macaristan )

altayda lar ( türkler mogollar tunguzlar var ve kore japonlarda buna dahil gösteriliyor )

Şimdi bunlar tamamiyle aynı ırk mıdır =? Yoksa ayrı ama kültür alışverişinin yapıldıgı bir ırk toplulugumudur.

Yoksa hint- avrupa gibi latinler germenler farslar diye tamamiyle ayrı ama ortak bir geçmişe mı sahiptir ?

Yoksa örnek verdiğim hint- avrupa tamamiyle aynı ırkmıdır ?
  • Sorulara cevap vermeden bir şeyler yazmak istedim.

Arkadaşlar hepinizin sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bazen alanımın dışında aşırı derecede ayrıntı sorular geliyor, onları da bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışıyorum. Bilmediğim sorulara da bilmiyorum diye yanıt veriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

Lakin konuyu tartışmaya çekenlere sesleniyorum. Eğer sadece körü körüne savunacağınız şeyleri söylemeye geldiyseniz lütfen başka konu açın kendinize. Konumdan gidin. Rica ediyorum sizden. Eğer Mustafa Armağan gibi bir edebiyatçının tarihçi olmadığını savunduğum için objektifliğimi kaybettiğimi söyleyecekseniz lütfen konumu kirletmeyin. Ben yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ve beni tanıyanlar elbet vardır. Hiçbir zaman objektifliğimi elden bırakmamaya çalıştım. Lütfen gidin ve kendinize ayrı bir konu açarak orada Mustafa Armağan'ın yazılarını paylaşın. Böylece sözde objektifliğinizi korumuş olursunuz.

Bunun dışında çok güzel sorular geliyor. Yeni nesil tarihe meraklı bir şekilde yetişiyor. Yeni nesil dediğime bakmayın aslında ben de henüz yirmili yaşların başındayım. Tarihe meraklı, araştırmak, okumak isteyen arkadaşlara şu önerileri vereceğim, lütfen ama lütfen dikkate alınız:

-Sebebsiz yere Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan insanları kaale almayın.
    -Sebebsiz yere Osmanlı İmparatorluğu'nu ve padişahlarını karalayan insanları kaale almayın.
    -Kendi ideolojisine ters bir şey söylediğiniz için sizi eleştiren insanları kaale almayın.

Bundan sonra elimden geldiğince yine soruları yanıtlamaya devam edeceğim arkadaşlar. Konuya girip tarihe, tarihimize merak gösteren tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime teşekkür ediyorum.

İyi forumlar, Tarihçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugoss

Osmanlı'da harem aslında eğitim merkeziymiş doğru mu?

Teşekkürler...

bende öyle bildiğim için sorayım dedm. aslında orası enderun gibi eğitim veriliyormus bayanlara ve padişah vezir gibi devlet yönetimindeki kişi evleneceği zaman . eğitim almş bir bayanla evlenıyormus. aldıkları eğitimde devlet yönetimi flnda varmıs yani
  • Devam et hocam iyi gidiyorsun... Severim tarihi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ne düşünüyorsun bir tarihçi olarak ?
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • popüler tarihi merak edenlere

ali çimen-tarihi değiştirenler setini öneririm

not:banada doğu tarihi hakkında kitap önerir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Herif

Çerkez Ethem hain miydi?

Chp tek parti diktatorlugune gore evet haindi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ugoss

Teşekkürler...

Doğru. Bunu bir sonraki sayfada açıkladım. Bir önceki sayfalarda da açıkladım.

Macarlar Türk. Bu da doğru. Hristiyan olmuşlardır. Lakin Türklük özelliklerini tam olarak kaybettiklerini söyleyemeyiz.

Bu konu hakkında bir bilgim yok. Lakin böyle bir söylence var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaTil13

popüler tarihi merak edenlere

ali çimen-tarihi değiştirenler setini öneririm

not:banada doğu tarihi hakkında kitap önerir misiniz?

Doğu'dan kastın Eğer Japonya, Çin gibi ülkelerse çok fazla kaynak bulamazsın dostum. En iyisi kütüphaneleri iyice bir araştırman.

Kütüphaneler Dewey sistemine göre sıralanmıştır.
    Numaralara bakarak 950-959 bul. Burada Asya ile ilgili kitaplar vardır. İkincisi numarası 900-999 arası olanlar ise tarihtir.

Örnek veriyorum: 957.995
  • quote:

Güncelleme:

Sorulara cevap vermeden bir şeyler yazmak istedim.

Arkadaşlar hepinizin sorularını yanıtlamaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bazen alanımın dışında aşırı derecede ayrıntı sorular geliyor, onları da bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışıyorum. Bilmediğim sorulara da bilmiyorum diye yanıt veriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

Lakin konuyu tartışmaya çekenlere sesleniyorum. Eğer sadece körü körüne savunacağınız şeyleri söylemeye geldiyseniz lütfen başka konu açın kendinize. Konumdan gidin. Rica ediyorum sizden. Eğer Mustafa Armağan gibi bir edebiyatçının tarihçi olmadığını savunduğum için objektifliğimi kaybettiğimi söyleyecekseniz lütfen konumu kirletmeyin. Ben yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ve beni tanıyanlar elbet vardır. Hiçbir zaman objektifliğimi elden bırakmamaya çalıştım. Lütfen gidin ve kendinize ayrı bir konu açarak orada Mustafa Armağan'ın yazılarını paylaşın. Böylece sözde objektifliğinizi korumuş olursunuz.

Bunun dışında çok güzel sorular geliyor. Yeni nesil tarihe meraklı bir şekilde yetişiyor. Yeni nesil dediğime bakmayın aslında ben de henüz yirmili yaşların başındayım. Tarihe meraklı, araştırmak, okumak isteyen arkadaşlara şu önerileri vereceğim, lütfen ama lütfen dikkate alınız:

-Sebebsiz yere Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan insanları kaale almayın.
    -Sebebsiz yere Osmanlı İmparatorluğu'nu ve padişahlarını karalayan insanları kaale almayın.
    -Kendi ideolojisine ters bir şey söylediğiniz için sizi eleştiren insanları kaale almayın.

Bundan sonra elimden geldiğince yine soruları yanıtlamaya devam edeceğim arkadaşlar. Konuya girip tarihe, tarihimize merak gösteren tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, abilerime teşekkür ediyorum.

İyi forumlar, Tarihçi.

Roma kentinin ismi nereden gelir kardeşşş

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.