Şimdi Ara

Tarihi başarı: Yerli jet uçağı Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
3.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yok hocam 20 senedir cok sey yapıldı sen görmüyorsun haa simdi soyle düşünürsek 500 milyar hedef ihracat vardi mesela o olmadı, savas uçağı sözü vardi oda kısmen gecikti eee eğriye eğri doğruya doğru diyoruz 😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Ya insanlar konuların tüm aşamalarını takip etmedikleri için son aşamayı sanki seçim günü bir den bire yapılmış sanıyor. Savunma meraklıları bu projelerin yıllardır çalışmalarının her aşamalarından haberdar. Bu uçak yada helikopterin bu zamanlarda uçması için çalışıldığını uzun süredir biliyorduk. Hatta gecikme bile oldu sayılır. Millet sadece seçim yatırımıymış gibi düşünmekten vazgeçsin artık. Yapılan her şeyden vatan için gurur duymasını öğrensinler.

Bu yüzden @kraaz gibi boş beleşlerin laflarına aldırış etmemek gerek. Çünkü onların kafaları da sadece seçim zamanı çalışıyor, tabi doğru çalışsa çok daha iyi olacak o da ayrı mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 25 Nisan 2023; 15:39:27 >
  • Sertac1010 S kullanıcısına yanıt
    Tubitak bilgeme gitmeni tavsiye ederim. Sadece savunma sanayide (inşallah ilerde piyasayada yaparız) yarı iletken çipler özellik füze ve iha siha larda yerli olarak üretiyoruz ve kullanıyoruz. Keşke hazımsızlık değilde bilgi ile konuşan bi toplum olabilsek ama ne yazıkki idolojimiz buna engel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha iyilerine vesile olur inşallah.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @noobszle bak sana pilot hakkında bir analiz yapayım

Ben @AnadoluEfes gibi

F16 yazılım geliştirme baş yazılımcısıyım

olacam

f16 motorunu dahi devşirip çalıştıramıyorsun

diyen birini evire çevire ağzının payını öyle bir verirdim ki insan içine bir daha çıkamazdı.

Ama neden tek kelime edemiyor pilotumuz?  

valla hocam herkes eğitimini bir konuda alıyor, ben zaten onun seviyesiz olduğunu anlıyorum bir şey tartışılmaz, sen yoluna devam et hocam su hayatta başarı ve mutluluk diliyorum once kendini sonra aileni sonrada su ülken için hizmet et allah yolunu açık etsin seninde bizim de 🥰😘

• noobszle kullanıcısına yanıt
    Suriye savaşı , mülteci krizi , ambargolar , covid19 , deprem - yangın - sel ve sonra yine rusya-ukrayna savaşı - sonra yine deprem

Ambargolar ve çip krizi de büyük bir sorun , Türkiye dünya da teröre en çok para harcayan gek devlet. Afrika ve orta doğu da terör yok , hepsi yeraltı kaynakları ve islam düşmanlığı üzerine kurgulanmış.

• 4yashiro kullanıcısına yanıt
    Şu papaz eriğini imam eriğine çeviren dahiyane projelerin yapıldığı Tübitak mı?

Olayın Mersin Mut İmam Hatip Lisesi’nde 2016’da meydana geldiğini belirten Varank, “Bahsi geçen proje, TÜBİTAK’a sunulan bir proje olmayıp okuldaki birkaç öğrencinin şaka amaçlı yaptıkları bir gösteri niteliğindedir. Bu öğrencilerin, bütün medyayı ve sayın vekilimizi trollemesini de başarılı buluyorum ve tebrik ediyorum kendilerini” diye konuştu.

Üzgünüm trollendiniz  

milliyet
    ‘Papaz eriğini imam eriğine çevirme şakaydı’
    https://www.milliyet.com.tr/kultur-sanat/papaz-erigini-imam-erigine-cevirme-sakaydi-2777481

• 4yashiro kullanıcısına yanıt
    Lozan diyenler sizler değil miydiniz biz mi uydurduk?

• Kronik muhalifler yine sahnede :/

• emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun. Rabbim her daim yar ve yardımcıları olsun inşeALLAH.

Hazımsız güruh geçmişte de oldu şimdide var maalesef, bu ve bunlar gibilerin bu ülkeye hiçbir katkısı olmadığı gibi olanları da iftiralar ile eleştiriler ile akıllarınca baltalayıp yok etmek hevesi çabası içinde oluyorlar. Geçmişte bu başarılmış olabilir ama bu günden sonra ve gelecekte asla bunu başaramayacaklar ne güçleri yetecek nede o kirli zihniyetleri inşeALLAH.

Ayrıca bir kurumun olması onun herşeyi yapıyor anlamına gelmez. Evet kurumların kuruluşu önemlidir ama o kurumlarda faaliyet göstermezsen ARGE olmaz ise ürün üretmezsen o kurumların tabeladan başka bir şey olmadığını görürsünüz. Yani bunun çin hem mühendislerinin olması gerekiyor ve o mühendislerinin özgün projeler üretmesi gerekiyor ve o üretimi destekleyecek hükümet olması gerekiyor. Geçmişte bunlar eksik olduğu için ürünler çıkmadı şuan bunlar olduğu için bu ürünler üretiliyor. Ama keşke daha önce bunlar üretilseydi de şuan başka ürünler için çabalayıp üretiyor olsaydık.

SavunmaTRtwitter
    “🇹🇷✈TUSAŞ ekibinin #HÜRJET'in ilk uçuşunu heyecanla takip ettiği anlar...”
    https://twitter.com/SavunmaTR/status/1650844261523259393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 25 Nisan 2023; 17:29:36 >

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Eğitimin üniversitelerin hali ortada. Siz daha çok beklersiniz yerli motoru. Türkiye'nin ar-ge ye ayırdığı bütçe ortada. Siz o bütçeyle anca pancar motoru yaparsınız, o da piyasadaki müadillerinin çok gerisinde zaten.
    Amerika Avrupa parça tedariği sağlamasa Edirne'den öteye adım atamazsınız. Çünkü günümüz çağına yaklaşacak ne mühendislik ne de bilim var bu ülkede. O füzeleri geliştirmemizin sebebi de Çinlilerin bize teknoloji transferi sağlaması yüzünden. Yoksa o komik ar-ge bütçesiyle anca kaporta üretirsiniz.

• Eskiden askerleri disiplinli, ağırbaşlı olarak bilirdim. Çok konuşmayan ama konuşunca hiçbir zaman rezil olmayan bireyler olarak bilirdim. Şimdi buralarda savaş pilotunun madara olması üzücü.  

• Umit_22 kullanıcısına yanıt

Ruhu teslim olmuş Ümit kardeşim, peki ne yapacağız o zaman. Oturup rakı balık içip kader deyip masa başında çürüyüp gidecek miyiz? Hiç mi bir şeyler yapmaya çalışmayalım. Kader deyip razı mı olalım elin gavuruna? Yada önce pancar motoru sonra uçak motoru hayali kurup bir şeyler mi yapalım? Dedelerimiz vatan kurtulsun diye cephelerde mermi sıkmasaydı bugün esaret içinde olmaz mıydık? Çok kalabalıklar diye geri çekilselerdi bizler olmazdık değil mi?

Bir yerlerden başlamak gerek, delikanlı. Elin gavuru sömürgelerine sattı ezik ürünleri para yaptı arge yaptı yenisini yaptı kendi kullandı.para kazanma dertleri hiç olmadı hep sömürgelerden beslendiler.

Ayrıca Edirne'den çıkamazsında tarih oldu aga :)) Boru veremezsen adama füzesine malzemede olmuyor senin vatanın cennet cennet, o onu vermiyorsa beriki verir, sende onu vermeyene başka şey vermezsin:) Devletler böyledir. Küsmeler, biri birini sevmezler; menfaatler çarpışır yolunu bulursun.

• Umit_22 kullanıcısına yanıt

Bunlar biten ve üretilen kullanılan motorlar

tei
    TEI - TEI-TS1400 Turboşaft Motor Geliştirme Projesi
    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-ts1400-turbosaft-motor-gelistirme-projesi

tei
    TEI - TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru
    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-pd170-turbodizel-havacilik-motoru

Buda şuan yapılıyor olan motor TF1000 ve sonrasında geliştirilecek motor

GEçmişte yapılanları gömenlere sesi çıkmayanlar, yıllarca batı arabalarını Türkiye ye ye yerli diye iteleyen montaj ailelerine sesini çıkartmayanlar. Yav insan montajladığın arabanın bir motoruu merak eder en azndan ARGE geliştiriryapmaya çalışır onu bile beceremeyen, hiçbir faaliyet göstermeyen zihniyet, şuan yapılanları eleştirme hadsizliğine giriyor. Madem öyle yapılsaydı bu güne kadarda motor sorunumuz olmasaydı niye yapılmadı diye sormuyor ama yapıldığında her türlü karalamayı kötülemeyi nefretini kusmayı hak görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 25 Nisan 2023; 18:53:33 >

savaş pilotu değildir o beyefendi

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Çok ilginçsiniz gerçekten. Bana prototip olan bir ürünü sanki şu anda kullanılıyormuş gibi kaynak gösteriyorsun. Verdiğin linkte bile proje olarak sunuluyor. Bunlar proje olarak kalır. Motor yapma teknolojisini herkes biliyor merak etme. Olay günün şartlarını yakalamak. Türkiye'nin ar-ge ye ayırdığı bütçe ile TSK nın güncel envanterini karşılayacak motor yapmanız imkansız. İş paraya ve mühendisliğe bakar. Zaten kaynak olarak gösterdiğin sitede bile hiçbir detay verilmiyor. Power point sunumu gibi site yapmışlar. Buna karşılık geliştirilmekte olan yeni Amerikan ve Batı teknolojileri hakkında makaleler bulabiliyorsun.

Bu ülkede yetişmiş kaliteli mühendisler var yalanına herkes inanıyor ya ben en çok buna şaşırıyorum. Kardeşim ar-ge yatırım yapmayan, eğitimi 20 yılda geriye giden bir ülkenin ciddi olarak kaliteli mühendisleri olduğuna mı inanıyorsunuz. 20 senedir yapılan tüm ürünler Amerika ve Amerika'nın müttefiklerinin bize sağladığı parçalar sayesinde üretildi.

Altay tankı Kore tankı, geçen çıkan gemi İspanyol gemisi, Bayraktarlar ve diğer dronelar zaten batı parçalarından geçilmiyor. Drone teknolojisi eve kargo getirmeye kadar yaygınlaştı. Onun bile motorunu kamerasını cartu curtu ithal parçalar. Ukrayna ile anlaşma yapıldı, Ukraynalılar motor verecek ihalara.

Gelmişsiniz hala yerli motor yapıyoruz diye prototip ürünü gösteriyorsun. Birde sanki çalışıyormuş gibi kelime oyunları yapılıyor. Motoru ateşledik diye. Siz böyle devam edin yerli motoru görürsünüz bir gün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.