Şimdi Ara

Tarihi Erdogan ve Özgür Özel görüşmesi başladı. 18 yıl aradan sonra ilk kez CHP'ye ziyaret (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

4 yıl önce 6lı masa kurulduğunda "KK adaylığını meşrulatacak, kanmayın" dediğimde bunlar yine saldırıyordu bize ama ne oldu?

Geçen yıl KK aday olunca peşinde kuyruk olup pirom aşşağı pirom yukarı diyenlerde bunlardı.

şimdide ekoyla mansurun peşinde koşturup onların aday olmalarını umuyorlar ancak büyük zaferle biten seçimlerde Özgür Özel'in elinin ne denli güçlendiğini, parti içinde ağırlığını ne denli artırdığını ve muhalif medyayıda kendine çektiğinin farkında değil bu ergen çakma muhalif troller..

Özel bu süreçte nasıl hareket ediyor hiç takip edilmiyor yada görmezden geliniyor. Özel'in baş yardımcısı bugün mülteciler konusunda geri kabul anlaşmasını CHP iktidar olsa dahi iptal etmeyeceklerini, AB ile konuşacaklarını söylüyor ve mültecileride zorla geri göndermeyeceğiz, gönüllü geri dönüşü teşvik edeceğiz diyor. Bugünde Erdoğan-Özel görüşmesindede mülteciler konusunda tek bir konu konuşulmamış zaten.

Her iki tarafda bu görüşme trafiğinden memnun. Erdoğan seçimler sonrası soft power kulvarında hareket ederken Özel'de imajını yenileyip 2028 adına ağırlık koyma derdinde. Erken seçim konusuda aklında yok çünkü Özel kendi adına adaylığı için yeterli olgunluğu görmüyor. Erken seçim kararı alınsa aday tartışmaları çıkacak çünkü. Burada hangi muhalif kişi Özel'i aday olarak görmek ister oradanda düşünmek lazım. CB adaylığına baş koymuş ve İBB'yi 2.plana atmış bir belediye başkanı varken Özel tıpkı KK'nın yaptığı gibi parti tabanını kendine mahkum ederek sonuca gitmek istiyor. KK 2023 döneminde adaylığı için ne diyordu? "Ben aday olmak istemedim, partim beni istedi, anketlerde ismim çıktı aday oldum" dedi..Tabi yersen..Ancak KK adaylığını dayattımı? dayattı..Ama biz 4 yıl boyunca trol olduk, ocu-bucu olduk..

Erdoğan'da böylesi bir tabloyu istediği için Özel'i parlatıyor. KK döneminde hangi zaman ekonomi bakanını brifing versin diye CHP'ye gönderme teklifinde bulundu Erdoğan? Özel böylesi jestleri kendisi için artı puan olarak görüyor işte. Erdoğan'a yıllarca KK adım attırmadı ama ben yaptım diyor. Her alanda bir miting, bir etkinlik yapıp ismini gündemde tutuyor. Ama asıl kritik olan kısım ise Özel'in tamda Erdoğan'ın istediği gibi bir muhalefet lideri profilinde hareket etmesi.

Biz bunları yazınca bazı çakma muhalifler çamura yatıyor. Özel ilmik ilmik adaylığını olgunlaştırıyor ve aday olsa bile Erdoğan'a alan açmak adına her türlü pazarlığada kapalı kapılar ardında girecek.

Tüm bunlar yaşanırkende, İBB başkanı eko ise KK ile özel görüşme için rendevu ayartlattı. Önümüzdeki günlerde KK ile bir akşam yemeği yiyip aralarındaki soğukluğu gidermek niyetinde..Yani bunun anlamı, eko bile gelinen son tablonun farkında ve aciz bir şekilde KK'nın eteklerine yapışıyor şimdi..Yahu Türkiye siyasetinde KK'mı kaldı? hani yenilikti, yani değişimdi? paçalar tutuşup ikinci plana girince eko soluğu KK'nın yanında alacak şimdi..Sonra biz Özel yeni KK oluyor dediğimizde suçlu oluyoruz. Yiyende yiyor yaşanan tiyatroyu.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Benim dediğimi söylüyorsun aynısı kk yaptı, aday olmayacağım dedi aday oldu sonuç ortada

Özgür Özel de şuan kendisi parlaması lazım

Erken seçim olursa yapamaz o yüzden bekliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

İstanbul ve Ankara'da sabaha kadar Kayyum atayamaz

Atadığı an kaybeder , bu demek değildir ki seçim olsun

3-5 tane kendisi bilmez zannediyor ki erken seçim olsun

Kazanacağız , iktidar biziz oliley diye dolaşıyor bu şuan canı burnunda halk için tepki gösterir

Özgür Özel ne diyor millet erken seçim ister iktidar da onaylasa destekleriz yani top çeviriyor

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Erken seçim, aday konuşması kesinlikle seninle aynı düşünüyorum

Erdoğan dikkat ederlerse özgür Özel hiç dokunmuyor

Bunu bile anlamıyor , bunlar ne kadar inkar etse de CHP bildiğin Alevî halk partisi oldu, kk da bunların önderi

O yüzden İmamoğlu her ne kadar siyasette yok olsa da CHP de az çok yandaşları destekçileri daha önce partiye yerleştirdikleri var , kk kendisine çekerek onları da kendi safına koyma peşinde, İmamoğlu da seçim sonuçları sonrası gelişen oylardan memnun değil

Yavaş zaten hiç bir zaman cumhurbaşkanlığı istemedi

Gelinen noktada özel kendisi için zamana ihtiyaç duyduğu farkında, zamanı gelince aday olacak

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

KK ne zaman ben aday olmayacam dedi ? Sürekli ince ince göstere göstere adaylığını işliyordu.

Not: Bu arada parti genel başkanı kimse Cumhurbaşaknı adayı o olmalı bence. Çift başlılık olmaması için. Yoksa CHP genel başakanı Özgür Özel ama Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi var Cumhurbaşkanı başkası oldumu hep sıkıntı parti başka bir şey söyleyecek Cumhurbaşkanı farklı iç çatışmalar ve güç dengeleri sıkıntı olacaktır. Bak mesela Zafer Partisi Sinan Oğan'ı aday çıkardı partisi CHP dedi Sİnan Oğan AKP dedi flan bunlar insanın olduğu yerde olan şeyler.

Şuan ki sistemde Özgür Özel'in aday olması daha doğru olan gibi görünüyor 2028 sürecinde.

• Trolleri beslemeyin maaş alamasinlar

Görmezden gelirseniz yazmayi birakirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 12 Haziran 2024; 7:22:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

CHP'de değişim dediler ve KK'yı devirdiler. Buraya kadar herşey makul karşılanabilir ancak sonraki süreçte Özel'in KK'ya olan bakış açısının değişmemesi ve KK'yı onore eden siyasi adımları devam edince değişim olayınında aslında bir tiyatro olduğu görüldü. KK'nın parti içindeki adamları tasviye edilmedi, yerleri değiştirildi. Misal araştırın bakın faik öztrak nerede şimdi? Bunun gibi birçok örnek var CHP içinde.

KK zaten kurultayı kaybettikten sonra Ankara'da açtığı çalışma ofisi ile perde arkasında gerçekleştirdiği yoğun mesailer Özel'i çok rahatsız ediyordu. Hatta 31 mart seçimlerinde CHP kaybetseydi şimdi biz KK'nın CHP'ye tekrardan kurultaya götürme sürecini konuşuyor olacaktık. Bu olmadı, CHP seçimleri kazandı, Özel eline avantaj geçirdi ama KK'yı da tasviye edecek parti içi gücü olmadığınıda anladı. KK ile arasını iyi tutmaya çalışıyor o da.

Öte tarafdan benzer adımları şimdide ekrem yapmaya başladı. KK ile görüşecek. Bunu kendisi istemiş. Bu tablodada ortaya çıkan sonuç KK'nın hala CHP'de etkin bir rol oynadığı ve gölge lider konumunda varlığını sürdürdüğüdür. Bunu Özel'de biliyor ekremde.

Mansur ise 2023 seçimlerindeki tutumuyla zaten CB adaylığı konusunda çoğu kesimde hayal kırıklığı yarattı. CHP adınada onu CB adayı çıkarmazlar, bu çok ütopik bir karar olurdu.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Düşünüyorum da Alevî partisi oldu CHP , Aleviler ne zaman bu kadar güç kazandı Baykal sağolsun gitti bir Alevî pirosuna üçkağıtçı, arkadan iş ceviren birisine bıraktı

• Kılıçdarın nefret dilinden sonra bunlar güzel ve umut verici şeyler.

• Troller Ce Ha Pe' ye methiyeler dizmeye başlamış, kıyamet yakın...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.