Şimdi Ara

Tartışılan soruların iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sanırım sınav açıklanmadan bir kaç gün önce.
  • Sizce iptal olur mu ve hangi sorular
  • Termodinamik sorusu cevabi 1 ve 2 yaparak degistirirler benden baska 1 2 yapan var mi
  • ceku61 C kullanıcısına yanıt
    Bende 1-2 Yaptım ama neresi Hatalı olabilir bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceku61

Termodinamik sorusu cevabi 1 ve 2 yaparak degistirirler benden baska 1 2 yapan var mi

başka istek sorun var mı kardeşim
  • Hata yok 3 oncul sabit basincta verilen enerji entalpi değişimine esittir yanlis oncul hocam
    Sabit basinc sistem pistonlu kap dusunuruz pistonlu kapa verilen enerjinin bir kismi is yapar yani hacim artar bir kismida ic enerji değisimine esit olur entalpiye esit olur yanlis mi dusunuyorum var mi boyle dusunen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceku61

Hata yok 3 oncul sabit basincta verilen enerji entalpi değişimine esittir yanlis oncul hocam
    Sabit basinc sistem pistonlu kap dusunuruz pistonlu kapa verilen enerjinin bir kismi is yapar yani hacim artar bir kismida ic enerji değisimine esit olur entalpiye esit olur yanlis mi dusunuyorum var mi boyle dusunen

Hocam ben de senin gibi düşündüm sınav esnasında, I ve II'yi işaretledim.
    Palme entalpinin girişinde şöyle bi tanım yapmış: "Sabit basınçlı sistemde sistemin aldığı veya verdiği ısı, entalpi değişimi olarak ifade edilir." Anlayacağın soru hatalı değil dostum, gitti bizim 1.25 net. Geçmiş olsun.

• Yani Bencede her yanlış soruya iptal demek Saçma yasa sorusu mesela apotemi o soruya yasa değişmez Demiş deneme 9 soru 1 sıcaklıkla Kütle nasıl artıyor pek bilgim yok o soru kimyada al F sorusu bioda mitoz sorusu bunun dısında yok galiba mitoz ve yasa iptallik diğer ikisi bence cevap değişmeli
  • Termodinamik sorusunu cevabi degismeli bence soru yanlis degil aq biri aciklasin 3. Oncul nasil dogru en azindan icim rahatlasin cevap anahtarini osym deki cayci huseyin mi hazirladi
    Fem simetriden okuyorsunuz ama entalpinin tanımı aslında 3 . Öncul
  • Anonim Düşünce kullanıcısına yanıt
    evt fem simetrden calismistim 3.oncul yanlis ona gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anonim Düşünce

Fem simetriden okuyorsunuz ama entalpinin tanımı aslında 3 . Öncul
    Entalpinin tanımı o zaten arkadaş. Tamam her yanlışınız iptal olsun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Entalpinin tanımı o zaten arkadaş. Tamam her yanlışınız iptal olsun ya

Alıntıları Göster
    dH ve dU yu kary?tyryyosunuz..sycaklyk de?i?imi direk dh de?i?imidir..ister sabit basynçly ister sabit hacimli olsun farketmez..dU yani iç enerji de?i?imini hesaplarken fark yaratyr bu dediklerim..her yanly? yapty?ynyz soru iptal olsun dimi?
    Sene icerisinde entalpiyi bende anlamamıstım bir hocam tanımının aslında bu oldugunu soylemisti
  • Beyler cok fazla sorunun iptal olmasını veya cevabının değişmesini beklemeyin , bariz olanlar için de üç beş kuruşu çok görüp itirazınızdan sakınmayın. Bariz olan 3 soru var.
    1-Fizikteki ısı değişimiyle kütle artışı sorusunun yalniz 2 olarak degismesi (Doğru olsa bile,ki değil, mufredatta böyle bir bilginin olmadığına hal değişim grafiklerinde Hacmin artıp ozkutlenin azaldığına dair net bilgiler bulunduğuna eminiz.)
    2-AlF3 sorusunun cevabının 1,2,3 olarak değişmesi
    3-Mitoz sorusunda net 2 cevabın doğru olması (kromatin ve kromozomun aynı olmadığını hepimiz biliyoruz kimse çıkıp orada onu kastediyor demesin.)
  • 3 soruyada katılıyorum ama bence ek olarak yasa sorusu her kitap farklı almıs mesela apotemi o soruya 1-3 diyor yasayı kabul etmemiş bakalbilirsin fen denemesi varsa lys
  • 2silverdevil21 2 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum fakat bu soruda ösym çıkıp kılıfını uydurup bir açıklama getirebilir. Diğer 3 soru için herhangi bir açıklama dahi yapması çok güç
    Fem simetri sayfa 258 aynı cümle yazmakta dikkatli bak
  • 2silverdevil21 2 kullanıcısına yanıt
    Yasa sorusu iptal,olmaz unut mebde yazıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.