Şimdi Ara

Tartışma: Motorinin fiyatı benzine ulaşırmı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ABD'de yıllardır motorin benzinden daha pahalı satılmaktadır. Cunku motorinin maliyeti daha dusuk degil arkadasların ifade ettigi gibi. TR'de Ucuz satılmasının nedeni vergilendirme sistemi. Sonucta vergi oranını degistirerek bir gecede bile benzinden daha pahalı yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 4 Kasım 2009; 17:52:49 >
  • Bu matorin benzinden pahali olsun yada esit fiyat olsun diyen arkadaslarin araclari benzinli ondan boyle konusuyolar bunun adi ise bencillik : kimse tarlasini motorinle calistiran ciftcileri vs dusundugu yok ha ozaman ne olur domatesin kilosunu 5-6 tl den alir rahatlarsin ozaman kendini avutursun oh ayni fiyat diye , eger gaz pedalina basarken kirkbin kere dusunuyosan boyle dusunmende kendini dusunmende normal koyluye ciftciye giren girsin banane degilmi?? yok turkiye 84 kurustan benzin ihrac ediyomus vs yahu allah askina buna nasil inaniyoruz??
  • Burası İngiltere değil ama bir tıkla fiyatları görebilirsiniz
    TIKLA

Bence de tarım ve ulaşım sektörlerine geri ödeme yada başka türlü bir indirim yapıp ;pompa fiyatları bizde de eşitlenecektir diye düşünüyorum.
  • Uluslararası Nakliyat yapanlar genelde Türkiye'den dizel (diesel/mazot/motorin) almıyorlar. Tankları yeterince büyük çekicilere yurtdışında dizel alıp Türkiye'deki fiyatları mümkün olduğu sürece ödemek istemiyorlar. Bu tür garaj sahibi ulusşararası nakliyat şirketlerinin dizeli rafineriden veya akaryakıt şirketinden doğrudan % 6-8 indirimle ve vadeli aldıkları da doğrudur.

Suriye'deki Volkswagen Yetkili İthalatçısına bir e-mail yazdım. İthal edilen benzinli araçların spesifikasyonları Suriye'ye özel olup olmadığını ve Suriye'deki benzin sınıflandırması ve kalitesini öğrenmek için. Gerekirse Reyhanlı'dan bir koşu karşıya geçip depoyu fuller, biraz çay ve ıvır zıvır alır, geri dönerim.

Benzin fiyatının vahimden sonrası komik zaten. Sanırım devlet çok fazla iyi gidecek bir ekonomiyi yönetemeyeceğini düşündüğü için sun'i bir frenleme yapıyor. 70 milyon insanın yaşadığı, %5'i kadarının da sırf Almanya'da çalıştığı kudretli bir toplum, halk ve insan kitlesinin yarattığı dinamizm, sinerji, enerji, güç, kuvvet, üretim ve tüketim ile Avrupa'da kolayca ilk 3'e girebilir ama sanırım evliliğe hazır olmayan genç kız gibi devlet de böyle bir büyüklüğün altından kalkmaya hazır değil. Biz bir müddet daha böyle 70'li yıllar yönetimine ve devlet anlayışına boyun eğeceğiz gibime geliyor.

Bazen gözlerim bozuluyor, benzin tabelasındaki fiyatı 3,41 değil de 1,41 diye okuyorum... Sonra gözlerimi ovuyor ve gerçekle yüzyüze kalıyorum.

• bu ülke zamlarla yaşamaya mahkum

adam takır takır işleyen dükkanının vergi levhasına matrhasız yazdırıyorsa

vergi verene enayi gözüyle bakılan bu ülkede bezin 5 lirada olur dizel belkide 6 lira

ee devletinde dediği şu madem öyle işte böyle
  • Hiç vergi vermeyen incelemeye alınıyor.
    Çok vergi veren de incelemeye alınıyor.

Hiç vergi vermeyenin kaçırdığına kesin gözü ile bakılıyor, 3 yıl arka arkaya matrahsız yazanın tepesine iniliyor.
    Çok vergi verenin de en az bir o kadarını kaçırdığına inanılıyor, aynı sektörde ortalamanın üzerindeyseniz yandınız.

Hiç vergi vermeyeni muhasebecisi bir yolunu bularak kurtarabiliyor. Zarar, masraf, envanter, aktif/pasif, muhtasar, tevkifat, tarh, amortizasyon.
    Çok vergi vereni de "siz bu kadar kazandığınıza göre bu kadar da kaçırıyorsunuzdur, haaa...." diyen kravatlı müdürün çekmecesi kurtarıyor....

Devletin vergi gelirini israf etmesi de halkın bu kadar fazla vergi vermesine sebebp oluyor. Devletin ÖİV gibi utanç duyulacak bir vergi kaleminin bulunması ise daha da vahim. Özel İletişim Vergisi. Zaten herşeyden KDV alınıyor, verginin vergisi neden alınıyor. Çifte kaymaklı peynirli künefe mantığını ne zaman terk edecek bu düzen?

60 litre benzin aldığınızda kafadan 135 TL vergi vermiş oluyorsunuz. Halkın ve devletin barış içerisinde yaşaması halkın ve devletin birbirini sevmesine dayalı değil mi? Peki maden öyle ise neden bu sevgi vergilerle gölgeleniyor acaba?

Üzülüyorum, ama bu pek bir işe yaramıyor. Üzüldüğümle kalıyorum. Sonra da sinirleniyorum. Kendime zarar verip bir de kızıyorum.

Bu her gün böyle devam edip gidiyor...

Taner Göde

• "Hiç vergi vermeyen incelemeye alınıyor.
    Çok vergi veren de incelemeye alınıyor.

Hiç vergi vermeyenin kaçırdığına kesin gözü ile bakılıyor, 3 yıl arka arkaya matrahsız yazanın tepesine iniliyor.
    Çok vergi verenin de en az bir o kadarını kaçırdığına inanılıyor, aynı sektörde ortalamanın üzerindeyseniz yandınız.

Hiç vergi vermeyeni muhasebecisi bir yolunu bularak kurtarabiliyor. Zarar, masraf, envanter, aktif/pasif, muhtasar, tevkifat, tarh, amortizasyon.
    Çok vergi vereni de "siz bu kadar kazandığınıza göre bu kadar da kaçırıyorsunuzdur, haaa...." diyen kravatlı müdürün çekmecesi kurtarıyor.... "

yazınızın bu kısmına hiç ama hiç katılmıyorum.
    mükelleflerin incelemeye alınması konusunda herkes sürekli incelemede gibi bir anlam çıkarmışsınız hiç bir yıl ülke geneli mükelleflerin %5 inden fazlasının incelenmesi olmamıştır teknik anlamda da olamaz zaten. kaldıki eğer şartlar mümkün olsa ve bütün mükellefler her yıl incelemeye alınsa (biraz ütopik bir durum) bu durum en ideal ve istenen durumdur.
    vergi incelemesinde mevzuata uygun işlem tesis eden mükellefin ceza alması zaten mümkün değildir.
    işin bir diğer yanıda yukarıda verdiğim oran neticesinde bir mükellefin arka arkaya sürekli incelenmeside pek olagan değildir (özel durumlar istisnadır)
    kaldıkı mükellefin incelemeye alınmasının mükellef anlamından defterlerini teslim etmek ve bir kezde görüşmeye gitmek haricinde bir zorluğu olmadığını düşünüyorum.tabi defter belgeleri tam ve düzenli ise.
    gelelim hiç vergi vermeyene veya fazla verene vergi kaçırıyor gözüyle bakılıyor eleştirinize.
    hangi ülkede olursa olsun vergi toplamakla mükellef kurum vergi mükelleflerine şüpheci bir gözle bakmalıdır yanlışmıyım aksi takdirde bu işin içinden çıkmak mümkün değil.
    kıravatlı müdürün çekmecesi konusuna ise daha öncede size zorla matrah artırımda bulunduğunuzu söylediğinizdede söylediğimi söylemek istiyorum.
    kimse sizden bu şekilde bir şey talep etmez eğer ediyorsa onun hayatını söndürebilirsiniz.
    bir çok yerde bir çok şey için şikayet maili atıyosunuz bu konuyla ilgili bakanlığa gelir idaresi başkanlığına veya vergi dairesi başkanlığına yazılı olarak başvurun bakın bakalım o müdür orada kalabiliyormu.
    o zamanda size söylemiştim siz defter belgenize güveniyorsunuz vergi mahkemesinde idare karşısında her açıdan üstünsünüz.

işin içinden birisi olarak şunu açıkça ortaya koymak lazım türkiyede vergi ile ilgili o kadar çok sorun varki ama bunların en sonuncuları arasında vergi idaresinin mükelleflere baskısı sayılabilir.
    zaten rakamlar ortada dediğiniz gibi olsa toplanana verginin büyük kısmı gelir ve kurumlar vergisinden olur.
    ama bizde kimse gelir ve kurumlar vergisi yani doğrudan vergi ödemez.
    toplanan verginin en büyük payı dolaylı vergidir. ve zaten en büyük sorunda budur.

• Eğer dizel araçlar artmaya devam ederse ulaşır
  • Beşliradan ankonunu anca alırız domatesin
  • Bence geçmesi lazım. çünkü rafineri çıkışı benzinden yüksek.

Mazotlu araç kullananlar zaten az yakıyor. Bir de az ödeyince iyice vergi kaçakçısı pozisyonuna düşüyorlar. Bence geçmişe yönelik sağlam bir vergi hesaplanıp, mazotçulardan tahsil edilmeli.

Amca'lar üstün zeka. Akılları alınmalı biraz diye düşünüyorum...
  • dizel benzini gecerse eger insandan biodizel yapip hem cevreye hemde insanliga hizmet edecegim
    Varsa etrafta killandiginiz huylandiginiz adamlar verin listeyi bekliyorum.
    benim otobüsün 400 litrelik deposu var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.