Şimdi Ara

Tartışmasız bir uydu alıcı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
10.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dsmartın verdiği cihaz daha kötüdür fakat bu cihazı almakla 300 350 Tl gibi bir rakam cebime kalıcak, cihazı bilmeseniz bile bu fiyat farkına değermi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiz

Dsmartın verdiği cihaz daha kötüdür fakat bu cihazı almakla 300 350 Tl gibi bir rakam cebime kalıcak, cihazı bilmeseniz bile bu fiyat farkına değermi sizce?

He he...

Kusura bakmayın. Sorunuz benim anlayışıma göre, subjektiftir.

Değip, değmeyeceği sizin bileceğiniz bir iştir.
  • @ serkanguzel_

Üstat, herhangi bir yerde/forumda DM800HD için bir incelemeniz var mıdır? Var ise, link vermeniz mümkün mü?

Teşekkürler.
  • Özellikle açtığım başlık bulunmamaktadır !

Çeşitli başlıklarda zaman zaman değindim. Geçmiş mesajlarıma gözatmanız gerekir.

Görüntü kalitesi ile ilgili değerlendirmeler kapsamında, bu başlık içerisinde de değinmiştim.

Kolay gelsin.
  • ne alacağınızı bilmem ve tavsiye edemem ama ne almayacağınızı söyleyebilirim. next 2000 hdtv. çünkü; paranın para zamanı gözümü kapatıp aldım. bin pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niçe -- 10 Mart 2011; 3:59:22 >
  • Baff 2000 HD yi neden önermiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzm

Baff 2000 HD yi neden önermiyorsunuz?

Selamlar,

Sorunuz bana sanırım...

ALI çipset'li olan ürünleri önermiyorum. Kapaisteye matuf donanımsal yetersizler ile
    çözünürlük derinliği vasat olan ürünlerdir.

ALI çipset'lier ; Yumatu full HD (3602), Baff 200HD, Seul Hiremco FX Turbo HD, Next 18500HD v.s. v.s.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Selamlar,

Sorunuz bana sanırım...

ALI çipset'li olan ürünleri önermiyorum. Kapaisteye matuf donanımsal yetersizler ile

ALI çipset'lier ; Yumatu full HD (3602), Baff 200HD, Seul Hiremco FX Turbo HD, Next 18500HD v.s. v.s.

Kolay gelsin.

Baff 2000 HD önermiyorsunuz?
    Donanımsal yetersiz demişsiniz bu ne gibi sıkıntılar doğurur?
    Baff 2000 HD ye alternatif bu fiyatlarda önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır?
    Yardımlarınız bekliyorum..

• quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Sorunuz bana sanırım...

Kolay gelsin.

Tekrar selam,

Sıkıntılara geçmiş mesajlarımda detaylıca değinmiştim. Ama kısaca tekrar değineyim !

ALI 3602 çipset'li HD serisinde flash bellek kapasitesi 4 MB. olduğu için yazılım gelişimi
    yönünden önü şimdiden kapanmıştır. Zira bir çok kullanıcı isteği doğrultusunda eklenen
    ilave özellik ve fonksiyonlar nedeniyle cihaz stabil çalışamamaktadır.

Bu üst sınırda kapasite kullanımın getirdiği bir diğer sorun ise, cihazların kendini sık sık
    resetlemesidir. Bu sorun daha ziyade server kullanımı ile belirgin hale gelmektedir.

Bu seri cihazların en önemli yetersizliği ise, resolution depth (çözürlük derinliği) oranın
    oldukça düşük olmasıdır. Resolution depth konusundaki detaylar için gemiş mesajlarıma
    gözatabilirsiniz. ("Tartışmasız uydu alıcısı" konulu başlıkta kısa bir özet geçmiştim.)

Resolution depth oranın düşük olması nedeniyle, hareketli sahnelerde pikselleme
    (karelenme) yapmaktadır. Özellikle SD yayınlarda HDMI'dan bağlı iken... ( 704x576
    çözünürlü yayınlarda bu sorun bariz görülebilmektedir.)

Bu fiyatlara (200-250 TL aralığında) önerebileceğim alternatif cihaz şimdilik yok malesef...

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Sorunuz bana sanırım...

Kolay gelsin.

Tekrar selam,

Sıkıntılara geçmiş mesajlarımda detaylıca değinmiştim. Ama kısaca tekrar değineyim !

ALI 3602 çipset'li HD serisinde flash bellek kapasitesi 4 MB. olduğu için yazılım gelişimi
    yönünden önü şimdiden kapanmıştır. Zira bir çok kullanıcı isteği doğrultusunda eklenen
    ilave özellik ve fonksiyonlar nedeniyle cihaz stabil çalışamamaktadır.

Bu üst sınırda kapasite kullanımın getirdiği bir diğer sorun ise, cihazların kendini sık sık
    resetlemesidir. Bu sorun daha ziyade server kullanımı ile belirgin hale gelmektedir.

Bu seri cihazların en önemli yetersizliği ise, resolution depth (çözürlük derinliği) oranın
    oldukça düşük olmasıdır. Resolution depth konusundaki detaylar için gemiş mesajlarıma
    gözatabilirsiniz. ("Tartışmasız uydu alıcısı" konulu başlıkta kısa bir özet geçmiştim.)

Resolution depth oranın düşük olması nedeniyle, hareketli sahnelerde pikselleme
    (karelenme) yapmaktadır. Özellikle SD yayınlarda HDMI'dan bağlı iken... ( 704x576
    çözünürlü yayınlarda bu sorun bariz görülebilmektedir.)

Bu fiyatlara (200-250 TL aralığında) önerebileceğim alternatif cihaz şimdilik yok malesef...

Kolay gelsin.

İlginiz ve bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
    Fakat benim yaptığım araştırmalar doğrultuısunda sorunsuz bir cihaz olmadığına karar verdim.
    o yüzden çok para vermek istemitorum ..
    aslında herkesinde istediği gibi benim de istediğim sd yayınlarda kalite ve problemsiz bir cihaz..
    bu fiyat aralığında sd yayınlar en iyi kaliteyi alabileceğim bir cihaz önerebilir misiniz?

• yada hiç uğraşmadan gidip 10 liraya digiturk bağlatağım...
  • quote:

bu fiyat aralığında sd yayınlar en iyi kaliteyi alabileceğim bir cihaz önerebilir misiniz?

Diğer başlıkta, en son arkadaşın biri Goldmaster 9400 VCI almıştı. Görüntü kalitesi oldukça
    iyidir. Sanırım o başlıkta sizin de mesajınız vardı.
  • quote:

quote:

Diğer başlıkta, en son arkadaşın biri Goldmaster 9400 VCI almıştı. Görüntü kalitesi oldukça
    iyidir. Sanırım o başlıkta sizin de mesajınız vardı.

Goldmaster 9400 VCI hiçbir online mağazada yok.
    Üretimden kalmış sanırsam..
  • Doğrudur! IBM çipset'lilerin sıfırı kalmadı malesef...

Sıfırını istiyorsanız, gitti gidiyor gibi yerlere gözatmanızda yarar var.

İkinci el almak istiyorsanız, forumların ikinci el bölümlerinde rastlamanız mümkün olabilir.

quote:

4150, 9400, 9450, 9850, 10400, 10500, 10700, 10900, 54000, 55000, 57000, 64000, 65000, 67000, 75000, 77000, 79000, 80400, 85000, 87000, 89000

Modelleri IBM işlemcilidir.

4150 1 MB.tır.

9400'ün 1 ve 2 MB.lık modelleri vardır.

Cihaz yazılım ve işlevleri aynıdır.

Aralarındaki fark, kasa dizaynlarının değişik olmasıdır. Kasa dizaynını beğendiğiniz
    modellerden birini alabilirsiniz.

Yukarıdaki modellerin kendi içerisinde FTA ve CI özelliklileri olanlarıda vardır.

Goldmaster'in yukarıdaki model numaraları dışındaki model numaraları IBM işlemcili değildir.
    Bu nedenle diğer modellerin görüntü kalitesi nasıldır? Diye bir sorulması zaman kaybıdır.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasanoca

Serkan Bey, önerileriniz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz cihazlara baktım, maalesef ikisi de benim bütçemin epey üzerinde. Atlanta HD konusunda sizin fikriniz / deneyiminiz nedir?

Test etmediğim için kanaat bildiremiyorum.

Ancak SD yayın performansının düşük olduğu yönünde mesajlar okumuştum.

Kullanan bir arkadaşım ise, SD yayınlarda enterpolasyon ve karelenme yaptığını ve cihazın
    zaman zaman kendini resetlediğini söylemişti.

Eğer kullanımı zor ve karışık demezseniz, aynı fiyatlara Dreambox 800HD önerebilirim. Son
    çıkan image'larla birlikte SD/HD görüntü kalitesi iyi düzeye ulaştı diyebilirim.

800HD'de karar kılarsanız, sim 2.01 ve tuner revizyon sürümünün "M" 801A olmasına
    dikkat ediniz.
    Geçenlerde Türkiye'de kim satıyor diye araştırdım. gittigidiyorda iki satıcı
    göründü. Ama direk web satışı yapana ulaşamadım. GG'da 420 - 430 TL aralığında
    satılmakta...

Kolay gelsin.

Dm 800 HD cok iyi bir cihaz. Programları sürekli güncel oluyor ve server paylaşımı yaparak s i f re li kanalları izleyebiliyorsun.

• serkan güzel dostum yumatu sti7101 işlmscili modeli bu mudurhttp://www.hdboxdunyasi.com/Products/YUMATU-FULL-HD-STB.html
  • serkan bey bu yumatu hakkında ne düşünüyorsunuz? yukarıdaki linkteki
  • mesajım bulunsun.arkadaşın açtığı konu başlığı ilgimi çekti.kısa denilebilecek bir süredir uydu alıcısı kullanıyorum sayfalarca yorum konu okudum.uydu işinden daha fazla tartışılan başka konuda görmedim şu zamana kadar. :)
  • Link'teki yumatu ALI çipsetlidir.
  • Samsung UE40D5500 LED TV sahibiyim. Yalnızca ücretsiz HD kanalların seyredileceği, BISS keyi otomatik olarak uydudan güncelleyebilen, halen kullandığım Goldmaster 66000FTA'ya benzer bir uydu alıcısı arıyorum. Yani benim için hiçbir ücretli, paralı, sunuculu sistem önemli değil. Sadece bedava kanallar ve BISS key bulunan NTV Spor gibi kanalları da şifre çözme derdi olmadan izleyebilmek. Bundaki amacım ben yokken annem babam da sorunsuz kullanabilsinler aynı 66000FTA'daki gibi. Bana kalsa Dreambox800HD alırım da, onlar kullanacak sonuçta.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.