Şimdi Ara

Tasarım,fotoğraf için monitor tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni toplayacağım sistem için iki adet monitor satın alacağım. iki monitorle eş zamanlı olarak 3d animasyon, grafik tasarım ve fotoğraf işleme gibi işlerle uğraşacağım. birinci ana monitorden dileğim program arayüzlerini ve renk bilgisini başarılı bir biçimde gösterebilmesi. aynı zamanda uzun çalışma saatlerinde gözü yormaması.(mat ekranlar belki bilmiyorum)
    diğer 2. monitor ise birincisi kadar kaliteli olmak zorunda değil çünkü ana monitor kadar sık kullanılmayacak. ancak onunda ayrıca pivot özelliğine sahip olması iyi olurdu.
    bu monitorleri gtx 590 ile çalıştıracağım ve limit 1000tl civarı. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

not; iki monitöründe performans ve fiyattan ödün vermeyecek şekilde mümkün olduğu kadar gneiş olmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonengokalp -- 29 Nisan 2011; 21:45:37 >

• Ben de video işlemleri için bakınıyorum.IPS panel monitörlerin bu işler için uygun olduğunu duydum.Bilhassa renkleri doğru bir şekilde gösteriyor.Şimdilik fiyat açısından bulabildiğim en uygun monitör DELL UltraSharp U2211H
  • açıkçası gördüğüm bi çok ajans(yurtdıiında özellikle) dell kullanıyorlar. o yüzden mantıklı.ancak gecikme süresi 8ms imiş. biraz zayıf değilmi. bu değer çalışmayı etkiler mi?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonengokalp -- 30 Nisan 2011; 2:28:07 >
  • Söylediğin gibi ben de gördüğüm kadarıyla Dell,yurtdışında daha fazla kullanılıyor.Özellikle filmlerde hep dikkatimi çekmiştir.8 ms tepki süresinin çalışma hayatında kullanılan programlar üzerine olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum.Fakat oyun,film,vs. için aynı şeyi söyleyemiycem.Onun dışında bu işler için Mac bilgisayarlar da kullanılmakta ve onların da ekranı zaten ips.
  • anladım teşekkürler. iki tipide araştırayım. bu arada haberler menusune yeni geldi

http://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/Mitsubishiden-iPS-kullanan-3D-destekli-23inc-monitor.htm

biraz pahalı ama taşıdığı nitelikler bakımından iyi gibi. tabi mitsubishi nasıldır bilemiyorm.
  • Biraz daha zamanım olduğu için araştırmaya devam ediyorum.Şimdilik DELL UltraSharp U2211H üzerinde karar kıldım.Başka bir F/P Ips monitör bulamazsam büyük ihtimal bunu tercih ederim.

Tn ile Ips arasında bir de pva panel monitörler var.IPS kadar olmasa da Tn panellere göre daha başarılı sonuçlar çıkarıyormuş.Onları da incele istersen.

Ayrıca şu konuya da bakabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_45186224/tm.htm

Bol şans.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.