Şimdi Ara

Photoshop için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 19can84 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Photoshop'ta baskıya gidecek fotoğraflara rötuş amaçlı bir sistem toplayacağım. Yüksek çözünürlüklü profesyonel fotolar olacaklar. Eskiden olsa gözüm kapalı parça seçerdim ama uzun zamandır bu konulara Fransız kaldım :) Bu konuda tavsiyelerinize açığım. Donanım seçenekleriyle beraber monitörde de Photoshop odaklı seçim yapmam gerekiyor, gerçeğe yakın renkler önemli. IPS panel zorunlu gibi. PC'yi babam kullanacak, 24-27" arası IPS monitör sanırım güzel olur.

Donanım olarak ekran kartının çok üst seviye olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Önceliğim Photoshop'ta güzel performans veren bir işlemci. RAM minimum 16Gb, orası kolay. İleride 32Gb'a yükseltilebilir. NVMe SSD de kolay seçilir. Gerisi işlemci ve anakart ikilisine kalıyor. Tavsiye verebilirseniz çok mutlu olurum. Bütçe olarak kasa ve monitöre ek olarak rahat bir klavye/fare ile 15 bin seviyeleri güzel sonuç verebilir diye tahmin ediyorum.

Hazır sistem de olabilir. Satın alacağım firmanın sistem montajını yapıp kargolaması gerekiyor babama kullanıma hazır olması açısından. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em1r -- 29 Aralık 2022; 0:45:14 >

• Kasa,monitör,klavye fare,hepsi mi 15000 tl olacak.

• Evet her şey dahil ama üç aşağı beş yukarı ayarlanabilir bütçe gerçekten aradaki farka değecekse, örneğin 20bine çıkılabilir.  Ama 15 bin seviyeleri tercihimdir :) 2Tb HDD de eklemeyi düşündüm depolama amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em1r -- 29 Aralık 2022; 0:46:41 >
  • İtopya'dan bir hazır sistemi ufaktan editledim ama tahminimce ekran kartı gereksiz güçlü oldu. Daha alt modellerle fiyat daha uyguna gelebilir.

• Size güçlü işlemci lazım.

• Bu sistem hangi siteden acaba?

• em1r kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Photoshop için Macbook Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.