Merhaba, Photoshop'ta baskıya gidecek fotoğraflara rötuş amaçlı bir sistem toplayacağım. Yüksek çözünürlüklü profesyonel fotolar olacaklar. Eskiden olsa gözüm kapalı parça seçerdim ama uzun zamandır bu konulara Fransız kaldım :) Bu konuda tavsiyelerinize açığım. Donanım seçenekleriyle beraber monitörde de Photoshop odaklı seçim yapmam gerekiyor, gerçeğe yakın renkler önemli. IPS panel zorunlu gibi. PC'yi babam kullanacak, 24-27" arası IPS monitör sanırım güzel olur. Donanım olarak ekran kartının çok üst seviye olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Önceliğim Photoshop'ta güzel performans veren bir işlemci. RAM minimum 16Gb, orası kolay. İleride 32Gb'a yükseltilebilir. NVMe SSD de kolay seçilir. Gerisi işlemci ve anakart ikilisine kalıyor. Tavsiye verebilirseniz çok mutlu olurum. Bütçe olarak kasa ve monitöre ek olarak rahat bir klavye/fare ile 15 bin seviyeleri güzel sonuç verebilir diye tahmin ediyorum. Hazır sistem de olabilir. Satın alacağım firmanın sistem montajını yapıp kargolaması gerekiyor babama kullanıma hazır olması açısından. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em1r -- 29 Aralık 2022; 0:45:14 > |
Bildirim