Şimdi Ara

Catia için sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar catia kullanmak üzere bir bilgisayar alacağım sistem önerilerinizle yardımcı olursanız sevinirim..

• catia ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: denoo

catia ne?

http://www.cadem.com.tr/catia/v4.html
  • cpu amd olsun ramler 1024 mb olsun hdd 250gb sata2 olsun ekran kartı önemli ama çok büyük para ister 1000-2000 dolar fakat sen 350 dolarlık ati(öneririm) veya nvidia almalısın en az son olarak kesinlikle samsung 19'inç almalısın gerisi zevkine göre gider.
  • ne kadar para verebilirsin ?
  • @denoo sağolasın ama 1024MB ram az olmaz mı

fiyatı 2000$-2200$ arası olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi champion24 -- 29 Eylül 2006; 9:27:51 >
  • yaklaşık kendi isteiğini yolla bana maille catia diye belirt ben sana sistem çıkartırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • core2duo E6600 işlemci
    Asusp5b anakart
    2 veya 4 gb ram
    ekran kartı konusunda iyi bir seçim yapmalısın, yazılımlarla firegl olarak modlanabilen ati ekran kartlarından veya aynı şekilde quadro olarak modlanabilen Nvidia kartlardan alman iyi olur, ama ATi x850xt işini görür kanımca
    harddisk keyfine kalmış, 250gb sata2 herhangi bir harddisk, samsunglar sessiz baya düşünebilirsin
    almışken dvd writer da olsun, nec 3551A hem ucuz hem kaliteli
    bilgisayarı uzun süreli açık bırakacağını da dikkate alarak havalandırması iyi olan, güç kaynağı kaliteli olan bir kasa, önerim bütçeni sarsmayacak bir thermaltake kasa ve 420W bir PSU
    fiyata monitör de dahil mi? Dahilse en az 19" bir crt, philips veya samsung olabilir. LCD alma, çünkü uygun fiyatlı 19" LCD'lerin çözünürlükleri pek yüksek değil, 1280*1024 çözünürlükte 19" bir ekranın pek bir anlamı yok
    illa şu markayı şu modeli al diyemedim, kısaca fikir vermek istedim

• core2duo ve amd bunun performansı tartışılır yinede ben amd diyorum. 1024 yeterli gelecektir merak etme bunlar dışında benim ve arkadaşların yazdığı gibi sistemini alabilirsin, son tavsiye burda sıcak fırsatlar topicinde inventus diye bir firma var gördüğüm kadarıyla oldukça uygun fiyatları var ve eksiksiz teknik destek veriyorlar, kolay gelsin.
  • Intel core 2 duo E6600 2.40 Ghz 64 Bit 4 MB L2 cache 1066 Mhz
    Asus P5LD2se INTEL 945 core2 duo
    160 GB sata2 3Gb/sNCQ 7200 1st HDD
    2 GB (2x1GB) DDR2-667 ECC memory
    48x dvd/rw
    ATI FIRE-GL V5000 128MB DUAL DVI CAD/CAM 16X
    Aopen P4 çift fanlı kasa 350 w

benim oluşturduğum sistemde bu arkadaşlar rötüş yapmaya gerek var mı acaba
  • maddi durumun iyiyse rütüşe gerek yok gibi. güle güle kullan.
  • yardımlarınız için sağolun arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: frosch
    LCD alma, çünkü uygun fiyatlı 19" LCD'lerin çözünürlükleri pek yüksek değil, 1280*1024 çözünürlükte 19" bir ekranın pek bir anlamı yok

bütün 19" lcd'lerin doğal çözünürlüğü 1280x1024'tür...üzerine çıkamazsın ancak düşürebilirsin,düşürdüğünde de görüntü bulanıklaşır...

yanlış bilgi vermeyin...
  • rötuş olarak aopen h600b 400w kasa olabilir, bir de ramlerini ECC ram seçmişsin ama o ramler server sistemler için olan ve biraz da pahalı ramler, corsair valueselect ddr2-667 ramleri tavsiye edebilirim sana, fiyatı daha uygun olacaktır.

firGL V5000 kartın fiyatı ne acaba beni bilgilendirebilir misin?

Güzel bir sistem olmuş, hayırlı olsun, güzel tasarımlarına yardımcı olur umarım:)
  • quote:

rötuş olarak aopen h600b 400w kasa olabilir

ama distributor öbür ay diyor :)) b-12 modeli olabilir
  • quote:

rötuş olarak aopen h600b 400w kasa olabilir, bir de ramlerini ECC ram seçmişsin ama o ramler server sistemler için olan ve biraz da pahalı ramler, corsair valueselect ddr2-667 ramleri tavsiye edebilirim sana, fiyatı daha uygun olacaktır.

Güzel bir sistem olmuş, hayırlı olsun, güzel tasarımlarına yardımcı olur umarım:)

evet ramlar konusunda haklı olabilirsin..ekran kartının fiyatı da 386$+kdv
  • yanlış bilgiyi nerede vermişim acaba ben bulamadım bi yanlış bilgi

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

LCD alma, çünkü uygun fiyatlı 19" LCD'lerin çözünürlükleri pek yüksek değil, 1280*1024 çözünürlükte 19" bir ekranın pek bir anlamı yok

bütün 19" lcd'lerin doğal çözünürlüğü 1280x1024'tür...üzerine çıkamazsın ancak düşürebilirsin,düşürdüğünde de görüntü bulanıklaşır...

yanlış bilgi vermeyin...
  • quote:

yanlış bilgiyi nerede vermişim acaba ben bulamadım bi yanlış bilgi

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

yanlış bilgi vermeyin...

uygun fiyatılı 19" lcd'lerin çözünürlükleri pek yüksek değil demişsin,sanki daha pahalı 19"lcd'lerin çözünürlükleri daha yüksekmiş gibi...

ama sen bunu 19"lcd çözünürlüğü zaten 1280x1024,onun yerine 19" crt bir monitör al-doğrudur çok daha yüksek çözünürlüklere sahipler-anlamında söylediysen,ki tavrına göre bunu kastetmişsin,yorumundur,saygı duyarız forumca...

benım algıladıgım gıbı de anlasılıyor cumlen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 29 Eylül 2006; 14:23:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zülbicadeyn

quote:

rötuş olarak aopen h600b 400w kasa olabilir, bir de ramlerini ECC ram seçmişsin ama o ramler server sistemler için olan ve biraz da pahalı ramler, corsair valueselect ddr2-667 ramleri tavsiye edebilirim sana, fiyatı daha uygun olacaktır.

evet ramlar konusunda haklı olabilirsin..ekran kartının fiyatı da 386$+kdv

catia sanırım makına muhendıslerının kullandıgı bır program...ben serbest mimarım ve günümün yarısı bazen tamamı tasarım yapıp bilgisayar başında çizmekle,modellemekle,renderla geçiyor...catıa kullanmasam da autocad,archıtectural desktop,archıcad,3dsmax ileri düzeyde kullanıyorum...sonuçta catia da bir cad/cam yazılımı...

işlemcin gayet sağlam...
    anakartı o pahalı modellerden seçmemişsin,zaten kullanmayacagın ozellıklere fazla para vermenın anlamı yok...overclock da yapmayacaksan...
    bellek onerısı guzel,ddr2 667 corsair...ancak ben olsam biraz daha fazla verip ddr2 800mhz alırdım galiba...
    ayrıca 2x1gb alman gereken mın. bellek...bana 4gb yetmıyor ama xp 32bit en fazla bunu desteklıyor...4gb uzerı bellek destekleyen x64 edıtıon yada server 2003'te calıştığım programların uyumsuzluk gostermesınden korktugumdan çakıldım kaldım 4gb'a...

büyük bir monitöre ihtiyaç duyacaksın...yetmeyecek ekran...bende 19"lcd var,en kısa zamanda 20" widescreen alacagım...

harddısk ideali 2 adet wd raptor 10000rpm,ancak ekonomık dusunursek seagate 7200.10 16mb cache performanslı bir hdd...kapasıte sana baglı,ancak cok buyuk olmasın,doldukça yavaşlıyor sıstem...

kasa tipi yada malzeme kalıtesınden zıyade biliyorsun ki psu çok önemli...aopen'da 400w fsp var,gayet iyi ama almışken kasa ayrı psu ayrı alsan,500w yada 620w enermax belki...

oyun ekran kartlarından seçmediğine göre ekran kartı konusunda araştırma yaptığın anlaşılıyor...3ds max için orta seviye bir cad/cam kartı ancak catia için fazla bile geleceğini sanıyorum...ekran kartına verdıgın paraya acıma,sana zaman ve para olarak geri dönecek emin ol...1 aya kadar firegl v7350 alacagım ve parası sonuna kadar helal olsun dıyorum...

hayırlı ugurlu olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 29 Eylül 2006; 14:47:54 >

• tşk ederim sağolun..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.