Şimdi Ara

Taşınabilir HDD USB 2.0'da Çalışmıyor USB 3.0'da Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler. Toshiba Store Art 1.5TB PX1525E-1HK0 marka eski bir HDD var. Normalde USB 2.0 bağlantı destekli ama dün akşam USB 2.0 bağladığımda takılan USB aygıt bozuk olduğundan çalıştırılamadı hatası vermeye başladı. USB 3.0'dan bağlayınca herhangi bir sorun yok. Ondan sonra dedim Bluray Player'a bağlayıp bir film izleyeyim ama onda da görmedi. Hem de 1 gün öncesinde yine takıp film izlemiş olmama rağmen. USB 3.0'da sorunsuz çalıştığına göre yazılımsal bir şey olduğu kanaatine vardım. Bilgisi olan bir arkadaş varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Nette biraz araştırdım low level format atmak lazım falan yazan yazılar okudum ve atmaya karar verdim. 10 saat sürdü atmak. Format bitince USB 2.0 da çalıştı kapatıp açtım HDD'yi tekrar aynısı gibi oldu. USB 2.0' da çalışmayıp 3.0 da neden çalışıyor hala sağlam bir bilgi bulamadım. Diyeceksiniz ki USB 3.0 da calışsın ne olacak ama Bluray Player'a bağlayıp film izlemek için kullanıyorum HDD'yi yani bir işime yaramıyacak USB 2.0 da çalıştıramazsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpAwN17 -- 1 Aralık 2016; 14:48:14 >

• Merhaba, bilgisyarınızın usb 2.0 portu hdd'niz için gereken enerjiyi sağlayamıyor gibi görünüyor, bir olasılıkta kablosunuzun yeterli verimle çalışamayıp hdd'nize usb 2.0 enerjisiyle yetememesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe Zorba

Merhaba, bilgisyarınızın usb 2.0 portu hdd'niz için gereken enerjiyi sağlayamıyor gibi görünüyor, bir olasılıkta kablosunuzun yeterli verimle çalışamayıp hdd'nize usb 2.0 enerjisiyle yetememesi.

usb 3.0 daha az mı elekrik kullanıyor 2.0 a göre acaba. Adaptörü değiştirince sorun ortadan kalkabilir mi?
  • Usb 3.0 daha fazla elektrik tüketiyor ama asıl olay bilgisayarın usb 3.0 portunun daha fazla elektrik verip verememesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe Zorba

Usb 3.0 daha fazla elektrik tüketiyor ama asıl olay bilgisayarın usb 3.0 portunun daha fazla elektrik verip verememesi

PC de herhangi bir soun yok diğer taktığım bütün hddler sorunsuz çalışıyor. Sadece benim hdd takılan usb cihazı bozuk diye uyarı veriyor. Trojen vs bulaşmoıış olabilir mi acaba? Benim düşüncem giren virüs ya da trojen eskiyse usb 3.0 etkilemiyor usb 2.0 etkiliyor olabilir. Yazılan virüsün zamanında 3.0 olmayabilir. Kaspersky son sürün indirip denedim netten ama virüs bulamadı.
  • Virüs konusunda usb 2.0 3.0 bağlantısıyla ilgili olduğunu zannetmiyorum, ama gerçekten olay enteraesan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bilgisyarınızın usb 2.0 portu hdd'niz için gereken enerjiyi sağlayamıyor gibi görünüyor, bir olasılıkta kablosunuzun yeterli verimle çalışamayıp hdd'nize usb 2.0 enerjisiyle yetememesi.
  • aynı sorunu yaşıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.