Şimdi Ara

--> TATİL REHBERİ <--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Tatil başlangıcı için sizlere şu ana kadar gittiğim yerlerde ve yollarda neler yapılabileceğinden bahsedeceğim. Genel olarak tatillerimde Ege ve Akdeniz' i tercih ettiğim için. Birkaç öneri sunacağım. En sona otel önerilerimi de ekleyeceğim.

Ben İstanbul' da yaşamımı sürdürüyorum. Ama şu ana kadar birkaç kez dışında hep Tekirdağ üzerinde ulaşımımı sağladım.

Öncelikle aracınızı tatil öncesi mutlaka ama mutlaka yetkili servise götürün. Bakımını yaptırın. Daha sonra bir lastikçiye götürün diş aralıklarını ölçtürün.

Yola çıkmadan 1 saat öncesi navigasyon kullanıyorsanız, rotanızı belirleyin. Telefondan haritayı kaydedin. En kötü yanınızda bir harita bulundurun. Ben tüm yolları biliyorum demeyin, 2 yaz önce tatile gidiyordum. Tekirdağ istikmeti çok doluydu. Bir köy yolundan Malkara' ya çıkmıştım. Çok yardımı olmuştu haritanın.

Bu bölümü ilk kez çıkacaklar için yazıyorum.
    Tekirdağ istikametinden İstanbul çıkışlı tatil semtlerine varış süreleri;

Düz yolda en fazla 120 km/h basıyorsunuz tabi. Genel olarak 100 km/h hız ile. Ben rahat rahat gidişleri yazdım. Tabi biraz hızlı kullanırsanız maksimum 30 dakika kısalır yollar ama etrafınızı göremezsiniz.

İstanbul ->Enez = 4 saat
    İstanbul ->Erikli = 4 saat
    İstanbul ->Gelibolu = 4 saat
    İstanbul ->Çanakkale = (Vapur dahil) 5 saat 15 dakika gibi
    İstanbul -> Altınoluk = 5 saat
    İstanbul ->Ayvalık = 6 saat
    İstanbul -> İzmir = 8 saat 30 dakika gibi
    İstanbul -> Urla, Çeşme = 9 saat
    İstanbul -> Didim = 10 saat 30 dakika
    İstanbul -> Kuşadası = 11 saat
    İstanbul -> Bodrum = 12 saat
    İstanbul -> Marmaris = 12 saat 15 dakika
    İstanbul -> Fethiye = 13 saat
    İstanbul -> Antalya = 16 saati gözden çıkarın diyeyim.

Evet arkadaşlar şimdi yollarda dinlenebileceğimiz tesislere geçelim.

1) İstanbul' dan Tekirdağa hiç durmadan gelin. Tekirdağ' dan 10-15 km dışında tesisler bizleri bekliyor. Ben hep Namık Kemal Tesislerin' de duruyorum. Çayı, kahvesi çok güzel öneririm. İsterseniz azcık ilerde birkaç tesis daha var. Ama Namık Kemal daha nezih diyebilirim.

2) Tekirdağ' dan çıkıyoruz. Keşan' a geliyoruz. Işıklarda saat kaç olursa olsun simit satan abilerimizden sıcak simitlerimizi alıyoruz. Gelibolu' ya geliyoruz. Bence vapur için zaman kaybetmeyin. Hemen GESTAŞ iskelesinden vapurumuza biniyoruz. Geçen sene 3 kişi + araca 37.5TL ödediğimi hatırlıyorum. Ama GESTAŞ altını çizeyim.

3) Vapurdan iniyoruz. Lapseki' deyiz. Sağa dönüyoruz. Upuzun dümdüz bir yol bizi bekliyor. Genel olarak Lapseki çıkışından 10km sonra tepeden inerken meyvecilerin yanında polis olur dikkat ederek yavaş yavaş gaza yükleniyoruz. Çanakkale' ye geliyoruz. Yola devam ediyoruz. Çanakkale çıkışında Fiat galerisinin yanında Miller Tesisleri var orada bir çay içiyoruz yüzümü yıkıyoruz. Yola devam ediyoruz. İnşallah bu yıl çalışma olmaz. Ama yaklaşık 15 yıldır çalışma olan Çanakkale-Ayvacık yoluna giriyoruz. Ezine' yi geçtikten sonra. Ayvacık dönüşü var. Assos' a gidecek tatilcilerimiz buradan dönecekler. Çok virajlı ve dar yoldur. Dikkatli sürünüz.

4) Ayvacık dönüşünden sonra dağdan iniyoruz. Küçükkuyu' ya geldik. Hiç dikkat bozmadan Altınoluk' a gidiyoruz. Altınoluk' ta ben vakit kaybetmeyin derim. Ama yorulmuş şöförlerimiz, belediye binasının yanından tepeye çıksınlar orada Kardeşler Çay Bahçesi var. Oradan manzaranın tadını çıkartabilirler.

5) Altınoluk' tan Ayvalık' a gidiyoruz. Ayvalık' ta konaklayacak tatilciler ikinci Ayvalık tabelasından dönsünler. Yolu uzatmayın.

6) Ayvalık çıkışında Ekbir Tesisleri var orada mutlaka durun derim. Enfes ''Ayvalık Tostu'' nu deneyin. Susurluk ayranı önerimdir.

7) Ayvalık' tan sonra çift geliş çift gidiş yol var. Polis çevirmesi olacağını sanmıyorum. 130/140 a çıkabilirsiniz. Petrol Rafinerisini göreceksiniz sağ tarafta Aliağa' ya geleceksiniz yani. Hiç durmadan devam edin. İzmir' e girin. İzmir' de de mola vermeyin. Otoban, çevreyoluna çıkın. Urla, Çeşme' ye gidecekler tabelaları takip etsinler. Çeşme otobanı da gayet güzeldir. Çevreyi seyrede seyrede gidin buradan itibaren.

8) Çeşme dönüşüne girmeyip Güney Ege' ye gideceklerle devam edelim. İzmir bana hep karışık gelmiştir. Tam hatırlamıyorum o tabelaları ama sürekli Kuşadası tabelasını takip edin. Bodrum, Marmaris peşinden gelecek. Otobana girdikten sonra Kuşadası' na gelmeden otobanın üzerine bir dinlenme tesisi olacak. KFC ve Burger King otobanın üzerinde havada, çöp şişçi karada diyim ben. Orada dinlenin kahve için. Yola devam edin.

9) Kuşadası' na gidecekler; Selçuk, Kuşadası tabelasını takip etsinler. Kuşadası yolundan Didim' e gidecekler ulaşımlarını sağlayabilir.

10) Otobandan devam ediyoruz. Yaklaşık 75-80 km sonra otobandan çıkıyoruz. Normal yoldan devam ediyoruz. Bodrum' a gidecekler tabelaları takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.

11) Bodrum' a gidenlerden sonra. Biz dümdüz devam ediyoruz. Lakin sabah çıkmışsanız akşam, akşam çıkmışsanız sabah olacak neredeyse sevimli dinlenme tesislerinden birine giriyoruz. Bol zeytinyağlı yemeklerimizi yiyoruz. Ama fazla abartmayın yerken uykunuz gelebilir. Kazalara yol açmayalım neticede. Yolumuza devam edelim. 30-40 Km ilerde Marmaris dönüşü var. Tabelaları izleyerek devam edin Marmaris' e gidecekler. Lütfen hız yapmayın manzarayı izleyerek gidin.

12)Marmaris' ten sonra yolumuza devam ediyoruz. Hız kesmeden Fethiye' ye devam ediyoruz. Dalaman' dan sonra hız yapmayın. Deniz kenarından gideceksiniz nasılsa durun hava alın. Fotoğraf çekin. Keyif alın biraz.

13) Antalya' ya gidecekler. Ve yolu kısaltmak isteyenler. Fethiye' sapağından sonra Uğurlu' ya varacaklar. Oradan D400 karayoluna yani Girmeler' e değil. Yani sağa değil sola Burdur istikametine devam edin.

14) Zaten Antalya' ya vardıktan sonra sürekli deniz kenarından bir yol var. Adana' ya kadar böyle gidiyorsunuz. Keyifli bir yoldur.

Evet arkadaşlar Tekirdağ-Gelibolu istikameti böyle. Alternatif 2 yol daha var. Biri Tekirdağ' dan vapura biniyorsunuz. Bursa' da iniyorsunuz. Susurluk istikametinden İzmir' e varıyorsunuz. Yukarıda anlattıklarımı takriben tatil yolunuza devam ediyorsunuz. Diğer yol Antalya' ya kısa yol. O da İstanbul' dan Gebze' den aşağı inmek. Henüz kullanmadım pek bilgim yok. Afdiliyorum sizlerden.

Şimdi de tatil semtlerinden yapabileceklerinizi yazayım diyorum.

Assos' ta kaleyi mutlaka gezin. Bir akşam yemeğinizi sahil kenarında yiyin.

Altınoluk' ta tekne turlarına katılabilirsiniz. Henüz katılmadım bir bilgim yok. Gece yürüyüş yapıp roma dondurmacısından dondurma alabilirsiniz.

Ayvalık' ta daha çok merkez değil de Cunda' da sahil kenarında akşam yemeği yiyebilirsiniz. Efsane sakızlı dondurmayı deneyebilirsiniz. Sakız satın alıp daha sonra evinizde muhallebilerinizde falan kullanabilirsiniz.

İzmir' de başlıcaları yazmak istiyorum. Konak Meydanın' da mutlaka fotoğraf çekilin. Sağ tarafında ünlü kumrucusu var orada kumru yiyebilirsiniz. Tarihi asansöre gidebilirsiniz. Teleferik Tesisleri, Balçova' ya uğrayın derim. Kordon' da 2-3 tur atın. Benim İzmir hakkında bilgim bu kadar İzmirli' lerin affına sığınıyorum şu an.

Urla' ya gittiğim de arabamla bir tur atıp sahilde çay içip dönmüştüm.

Çeşme' de Ilıca Kumrucu Hüseyin'de kumru yiyin. Şantiye 'de Açıkhava sinemasına gidin. Veli Usta'dan dondurma ve sütlü tatlılar yemeden dönmeyin. Aya Yorgi Koyu' na mutlaka gidin.

Kuşadası' na giderken Selçuk' ta çöpşiş yiyin. Güvercin Adası' na gidin fakat geçen sene giriş yasaktı. Efes' e ve Meryemana Kilisesi' ne mutlaka uğrayın. Kaplıcalarının ünlü olduğunu duymuştum ama bilimiyorum. Gezin derim.

Didim' de plajların keyfini çıkartın. Şarapları ile ünlüdür belirtmekte fayda var.

Bodrum Bodrum ... Salı ve Çarşamba günleri pazarına mutlaka gidin. Kalesini gezin. Lokmasını deneyin. Turgutreis' te bir akşam geçirin. Akyarlar' da plajı kullanın. Gece hayatına katılın. Zeki Müren' in evini gezin. Kos Adası' na gidin. Gittiğinizde büyüleneceksiniz zaten.

Marmaris' te tekne turlarına katılın. Berrak denizin keyfini çıkarın.

Fethiye' de denizin keyfini çıkarın.

Antalya'nın görülmesi gereken yerlerinin başında, köklü bir tarihe sahip olan antik kentler var. Myra Antik Kenti, Aspendos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Perge Antik Kent, Simena Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti, Side Antik Kenti ve Antiphellos Antik Kenti en sağlam halleriyle sizleri misafir etmeye hazır. Şehrin alışveriş merkezlerinde alışveriş yapabilir ve sevdiklerinize hediyeler alabilirsiniz. Adrasanda Alışveriş yapabileceğiniz gibi Adrasanda Dalış Keyfi de yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda Olimpos'ta paraşüt heyecanına dahil olabilir ve rafting turlarına katılabilirsiniz. Rafting için en çok tercih edilen bölge Dim Çayı'dır.

OTEL ÖNERİLERİM:

Altınoluk; Cahithan Otel Yarım Pansiyon hizmet vermekte.

Ayvalık; Berk Resort Otel, Haliç Park Hotel, Acun Otel, Mola Butik Otel(Bu yıl konaklayacağım.)

Çeşme; Sheraton Çeşme Resort tek önerim.

Didim; Ramada Didim Akbük yeni bir tesis ama övüyorlar.

Kuşadası; Kuşadası Aqua Park Oteli, Ephesia Resort Otel

Bodrum; Latanya Beach Otel, Kefaluka Resort Otel, Magic Life Bodrum

Marmaris; Turunç Otel(Bu sene deneyeceğim.), Marmaris Park Otel

Fethiye; Mandarin Butik Otel, Lykia World Fethiye

Antalya; Crystal Otel, Rixos Zinciri

Benim şu ana kadar bulunduğum oteller bunlar. Bazılarına bu yaz yeni gideceğim.

Okuduğunuz için teşekkürler. Size faydası olduysa ne mutlu bana iyi forumlar. Teşekkürler. İyi tatiller..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 2 Haziran 2014; 15:45:40 >

• Güzel paylaşım elinize sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgürkartal

Güzel paylaşım elinize sağlık...

Rica ederim. Sorunuz varsa alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel paylasim, boyle konularin artmasi lazim.Tesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Extravaganza*

Guzel paylasim, boyle konularin artmasi lazim.Tesekkurler..

Yorumunuz için teşekkür ederim. Birkaç yazı yazmayı daha düşünüyorum taril bölgeleri ile ilgili.

• Bozcaada:

İstanbul' dan yaklaşık 6 saat 10 dakika kadar sürüyor. İsterseniz Çanakkale iskelesi, isterseniz de Geyikli İskelesin' den ulaşımı sağlayabilirsiniz. Yazın Geyikli' den her saatte bir sefer, Çanakkale' de sadece sabahları 08:30 da sefer vardı geçen yaz.

Bozcaada, bana kalırsa Türkiye' nin en güzel adası. Ada içinde her yere bisikletle ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Vapurdan indiğinizde şehir merkezine giriyorsunuz hemen. Dileyenler arabalarını okul bahçesinde ki otoparka bırakıp hemen sol taraftan butik otellerde konaklayabilirler. Ben yer bulamadığım için henüz orada konaklayamadım. Ben; vapurdan iniyorsunuz yolu takip ediyorsunuz otellerin yazılı olduğu tabeladan sola dönüyorsunuz. Mira Otel' i görmüştüm. Fiyat bilgisi almak için arabamı parkettim gayet nezih bir tesis. 4 binadan oluşuyor ve 22 odalı bir aile yönetimli otel. Sabah kahvaltılarında Ege kahvaltıları sunuluyor. Hizmet oda-kahvaltı önerim bu oteldir. Gittiğimde hep burada kalırım.

Öncelikle 2-3 gecede adayı gezmeyi eğlenmeyi bitiriyorsunuz. Adaya zaten saat 18:00 gibi varacağınızdan ilk işiniz otelinizi bulmak olsun. Biraz dinlendikten sonra çıkın derim. Merkeze gidin arabanızı parkedin. Denize karşı bir restauranta gidin. Balık seçimi size ait tabi ama şarap seçiminizi ada şaraplarından seçin benim ağzıma en yatkın olan Corvus markasıydı, öneririm.

İkinci gün sabah kahvaltıdan sonra çıkın ve rüzgar güllerini görün. Tam nereden girildiğini hatırlamıyorum ama adanın kenarından dolaşan bir yol vardı oradan girin manzara izleye izleye gidin. Dönüşta adanın ortasında ki yoldan merkeze gelin kaleyi gezin. Öğlen yemeğini ada merkezinde istediğiniz şekilde halledebilirsiniz. Daha sonra limanın yanına gidin bir cafeye diyim oturun ve sakızlı dibek kahve deneyin. Adanın tadına varın. Dükkanlarda satılan karadut şarabı, domates reçeli ve zeytinyağı almayı unutmayın. Akşam yemeğini yine sahilde bir restaurantta tüketebilirsiniz. Ertesi
    sabahta kahvaltıdan sonra otelden ayrılın. Dibek kahveyi damağınıza işledikten sonra yola koyulun.

Başka bir tatil yazımda görüşmek üzere esen kalın iyi forumlar..

• Paylaşımınız için teşekkürler. İki çocuklu bir aile olarak plajı ve denizi kum, denizi derin olmayan bir Antalya oteli arıyorum. Aklımdaki oteller Rixos lares, limak lara ve adora.

Plaj ve deniz ile ilgili her sitede farklı yorumlar var. Sizin tavsiyeleriniz ne olabilir. tşk...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eve Spor Salonu Kurma Rehberi
    10 yıl önce açıldı
    En İyi Otel Arama Siteleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukefe

Paylaşımınız için teşekkürler. İki çocuklu bir aile olarak plajı ve denizi kum, denizi derin olmayan bir Antalya oteli arıyorum. Aklımdaki oteller Rixos lares, limak lara ve adora.

Plaj ve deniz ile ilgili her sitede farklı yorumlar var. Sizin tavsiyeleriniz ne olabilir. tşk...

Kusura bakmayın bildirimlerde sorun yaşandığı için sorunuzu göremedim. Ben Antalya' da Crystal Palace Side' de kalmıştım. Hizmet kalitesi, odalar ve yemekler oldukça iyiydi. Havuzu pek kullanmadım. Sonuçta Akdeniz' e gidiyoruz. Öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Orijinalden alıntı: ufukefe

Paylaşımınız için teşekkürler. İki çocuklu bir aile olarak plajı ve denizi kum, denizi derin olmayan bir Antalya oteli arıyorum. Aklımdaki oteller Rixos lares, limak lara ve adora.

Kusura bakmayın bildirimlerde sorun yaşandığı için sorunuzu göremedim. Ben Antalya' da Crystal Palace Side' de kalmıştım. Hizmet kalitesi, odalar ve yemekler oldukça iyiydi. Havuzu pek kullanmadım. Sonuçta Akdeniz' e gidiyoruz. Öneririm.

Teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel paylaşım,
    Kesinlikle böyle konuların artması,
    Böyle arkadaşların buralarda yazması gerek.
    Ufacik bir tecrübe size çook büyük kolaylıklar sağlayabiliyor.
    Keyifle okudum,
    Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edizfbc

Güzel paylaşım,
    Kesinlikle böyle konuların artması,
    Böyle arkadaşların buralarda yazması gerek.
    Ufacik bir tecrübe size çook büyük kolaylıklar sağlayabiliyor.
    Keyifle okudum,
    Elinize sağlık.

Rica ederim tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim. Sorunuz varsa alabilirim herzaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.