Şimdi Ara

Eve Spor Salonu Kurma Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tackwarz Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kimi arkadaşlar salonların pahalı olmasından, kimileri hocaların kötü olmasından kimi evine yakın olmamasından. Ben kendi tecrübelerim ile size yardımcı olmaya çalışacağım.
    Öncelikle avantajları ve dezavantajlarından bahsedelim.
    Avantajları
    Salondaki gibi alet sırası beklemezsiniz.Yada arkadaşlarınızla sohbete dalıp set aralarında 5 dakika mola vermezsiniz.
    İstediğiniz müziği açarsınız, salonlarda genelde motive etici değil de rahatlatıcı müzikler çalıyor, evdeyken motive edici playlistinizi açarsınız
    İstediğiniz kıyafeti giyersiniz. Atlet donla çalışırsınız
    Kendi kendinizin koçu olursunuz antrenman programını kendiniz yazarsınız, motivenize yardımcı olur
    Daha hesaplı olur. 1 yıllık salon parasına evinize çok güzel set çekebilirsiniz
    .....
    Dezavantajları
    Eğer ki hareketleri yanlış yaparsanız uyaranınız olmaz, sakatlanmalara sebep olabilir.
    Kendinizi motive edemeyebilirsiniz, bu kişiden kişiye değişir ben evde daha iyi motive olabiliyorum
    Salondaki alet çeşitliliğini bulamazsınız
    Ağırlıkları tak çıkar derken fazla zaman harcayıp vücudunuzu soğutabilirsiniz

Not:Eğer ki sıfırdan başlayacaksanız kesinlikle evde çalışmanızı tavsiye etmem. Bir çok hareketi yanlış yaparsınız ve sakatlanmalara yol açar.

Gelelim alınacaklara Ben genelde Delta markasını tercih ediyorum F/P açısından gayet iyi ürünler oluyor. N11 de çek vb fırsatlarla daha da ucuza mal edebilirsiniz
    Olmazsa olmazımız dumbellar

Dumbellarımız kesinlikle ayarlanabilir dumbell olmalı. Sebebi ise sürekli sabit ağırlıklar ile çalışmak size fayda sağlamaz.Boşa kürek çekersiniz
    Dumbellarda iki farklı seçenek var. Biri vinly(plastik) ağırlıklar diğeri ise döküm ağırlıklar.Ben döküm olanını tavsiye ederim.
    Vinly Ağrılık
    DökümAğırlık

Vinly plakalar çok büyük olur.Kullanım ömrü kısadır içi kum dolu olup dışına plastik çekilmiştir bu ağırlıkların. 5 kg vinly ağırlık ile 10 döküm ağırlığın boyutu aynıdır. Enine ise vinlyler 2 kat daha büyük oluyor. Fakat oldukça hesaplıdır. Yarı yarıya fiyat farkeder.Genelde vinlylerin kilosu 2TL dökümlerin 4TL olur. Benim başlarda çok bütçem olmadığı için bu plakaları tercih ettim zamanla döküm ağırlığa geçtim. Örneğin 4 tane 5kg 8 tane 1kg plastik ağırlığı ve iki tane kısa barı 60TLye aldım.Eğer bütçeniz yüksek değilse kullanılabilir fakat dumbell side band gibi hareketlere bacağınızın arasına girer rahat çalışmanızı engeller.

Z/Düz Bar
    Olimpik bar(salonda kullanılan) ve normal barlar var. Olimpik olanlar daha kalındır imkanınız varsa alın ama fiyatları +100TL dir. Fiyat konusundan dolayı tercih etmiyorum

Z barı sadece kol hareketlerinde kullanırsınız fakat bilek kemikeriniz çok güçsüzse ağrıya sebep olabilir.Göğüs vs. çalışamazsınız performansınızı düşürür.Fiyat35TL
    Düz barı bench press barbell curl gibi çoğu harekette kullanırsınız. Daha iyidir fakat 120 cm olanlarını tavsiye etmem çünkü oldukça kısa oluyorlar ve kenarlarına fazla ağırlık takılamıyor. Geniş tutuş hareketlerinde sizi engelleyebilir. Boyunuza göre 152cm veya 168cm olanlarını tercih edin. Daha uzununa gerek yok diye düşünüyorum. Fiyatları uzunluğuna göre değişiyor ben 50TL olarak yazıyorum bunu

Sehpa
    Sehpalar da oldukça önemlidir yerde yatarak bir yere kadar bench press yaparsınız fakat daha sonraları incline(yukarı eğim) ve decline(aşağı eğim) göğüs hareketleri de gereklidir. Önünde leg extension ve leg curl hareketleri yapmanızı sağlayan aparatlar bulunur

Bu tarz sehpaları tavsiye etmem çünkü üstüne yatınca sallanma yapar. Üstüne ağırlık takma yeri yok barı elinize alıp yatmak oldukça zorlar sizi.

Bench press yaparken bar koyma yeri bulunuyor ve üstüne yatınca sallanma yapmaz fiyat 250TL
    İsteğe göre ağırlık kemeri ,eldiven gibi şeyler alabilirsiniz

Bulk dönemi için gayet idealdir fakat definasyonda koşu bandı bisikler gibi aletler olmadığı için yağ yakarken zorlanırsınız.

Şimdi gelelim fiyatlarını hesaplamaya
    Ağırlık plakaları 30+30 kg döküm olarak alırsanız 60x4=240 TL +20 TL dumbell barı =260TL
    Sehpa 250TL
    Z bar, düz bar eldiven vs. 100TL
    610TL ye size mal olur eğer sıcak fırsatları takip ederseniz çok daha ucuza kapatabilirsiniz

Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

• Konu için teşekkürler gayet yararlı, ancak evde böyle çok alet alıp sıkılan daha sonra elinden çıkarmaya çalışan çok oluyor Çünkü evde yeteri kadar motive olamıyor insan.Bende evde çalışıyorum ama asla böyle aletler almam çünkü sıkılacağım bi süre sonra
  • bu irade sporu sıkılan salondada sıkılır bahane arıyorsan çok, onun dışında 120cm lik düz bar kaç kiloya kadar dayanabilir aynı kalınlıkta uzunluk arttıkça kırılma olasılığı artar doğal olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReturnOfLegend R kullanıcısına yanıt
    bu yazdıklarının hepsini alalı 1 yılı geçti. toplamda 2-3 ay falan anca çalıştım. sonra kaldı. şuan ki evimde koyacak yer yok. bana 400lira veren çıksa hemen hepsini satarım. ve gider spor salonuna yazılırım. bu kadar net !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor salonu açmak için
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.