Şimdi Ara

Tavada Waffle Tarifi - SS li (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
33
Favori
13.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugün günlerden waffle. Üst malzemelerim hazır. Karışımda dolapta dinleniyor. Hadi bakalım
    Üzerine çikolata sürmek isteyenler ya nutella ile denesinler ya da çikolata eritmek için aşağıdaki yöntemi kullansınlar.

Küçük bir tencereye su koyalım. Bu tencerenin üzerine de içine düşmeyecek büyüklükte bir tabak koyalım. Tabağın içine çikolatamızı parçalara ayırarak koyalım. Ocağın altını açalım.
    Su kaynadığı zaman çikolata da erimeye başlayacak. Zaten çok kısa sürede bütün çikolata eriyecektir.

Tarifi görmeyen falan varsa bi up yapalım da millet tatlı yesin

• AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    afiyet olsun. ben muz + çikolata + baya baya bol antep fıstığı ezmesi ile seviyorum. çeşitlilik bakımından zayıf bi karışım ama özellikle o waffle ekmeğinin tadını en çok böyle alıyorum. evde olsam yapardım ama bisiklet turuna çıktım artık haftaya belki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elinize sağlık. Canı waffle isteyen biri için evde yapılabilecek gayet güzel bir tarif olmuş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bi deneyeyim dedim sonuç gayet iyiydi bidahaki sefere dondurma ve antepfıstığı ile süsleyeceğim
     Tavada Waffle Tarifi - SS li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 28 Mayıs 2014; 15:41:16 >

• Krep olsun waffle olsun herneyse artik hicbi zaman tavada ceviremiyorum sunlari :s

• İlginç bir waffle tarifi, krep gibi birşey heralde hamuru.İzmir'de tek yerden waffle yerim o da edem waffle'dır.
  • Akıtmanın tatlı olanı la bu

• Krep güzelmiş

Saka bi yana emek vermissin eline saglik

• Yukarı çekelim gerilerde kalmış
  • biliyorum orayı, çok yedim orda.

konuyu açtığımdan sonraki süreçte waffle makinası aldım. ancak makinada hamur belli miktardan fazla koyulamadığı için tavadaki gibi kalın waffle ekmekleri pişiremedim ve açıkçası tadını tam alamadım. yani nasıl desem, tavada incecik pişirirsen dandik oluyor olabilir ama tavada kalın pişirince çok lezzetli oluyo be. hakkaten böyle pofuduk pofuduk etli butlu oluyo, lezzetin doruklarına varıyosun. tabi ben genelde sandviç usulü kapalı yapıyorum.

evde yaptığım ve özellikle de bol antep fıstığı ezmesi ile lezzetlendirdiğim bu waffle'ın lezzetini dışarıdaki hiçbir yerde bulamıyorum. bu arada bi ayrıntı olarak söyliyim, dışarıda genelde antep fıstığı ezmesi kullanmıyor waffle'cılar. kendilerine sorsan: "waffle da antep fıstığı ezmesi kullanılmaz!" diyebilirler belki ama bence kullanılmamasının asıl nedeni maliyet olsa gerek. ben şahsen lezzetin doruklarına varıyorum evde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Ağustos 2016; 22:43:12 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.