Şimdi Ara

Tavan folyosunu söktüm yapışkanı kaldı! yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
30.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bunca insan bu folyoyu nasıl söküyor acaba. Herkeste bu kadar sağlam basınçlı makine olmaz sonuçta.
  • konuyu hortlatmak gibi olmasında, benim aracım beyaz ve tavaında güneş yanıkları başladı, orjianlliği bozulmasın diye diye tavanın yarısının boyası kalktı. şimdi daha çok bozulmasın diye folyo yaptırmayı düşünüyorum, araçla aynı renkte olunca muanede problem çıkarmıyorlar demi ?

anladığım kadarıyla çift renk olduğundan problem çıkmış burda, yoksa aynı renk oluncada problem çıkarıyorlarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxxly

konuyu hortlatmak gibi olmasında, benim aracım beyaz ve tavaında güneş yanıkları başladı, orjianlliği bozulmasın diye diye tavanın yarısının boyası kalktı. şimdi daha çok bozulmasın diye folyo yaptırmayı düşünüyorum, araçla aynı renkte olunca muanede problem çıkarmıyorlar demi ?

anladığım kadarıyla çift renk olduğundan problem çıkmış burda, yoksa aynı renk oluncada problem çıkarıyorlarmı ?

Dediginiz doğrudur. Araç ile ayni renk olursa sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar uğraşana kadar folyoyu işletseydin hocam. Yasak olan folyo değil, araçta yaptığın kısmi renk değişimini ruhsata işletmemiş olman. Ruhsata rengi bej-siyah, beyaz-siyah, kırmızı-siyah gibi işletebilirdin.
  • bende kaput folyosunu çıkardığımda aynı sorunla karşılaştım

çözüm: mazot+güneş ışığı

mazotu yayın sıcakta bekletin ister silin ister yıkama tabancası ile basınçlı su tutun.

ben yarım saat bekledikten sonra su tutturmuştu kalanları tekrar mazotla silip çıkardım.

tiner vs. denemeyin boyanın rengi atabilir.
  • selulozik tiner suyla karistirilip tavana dokmeden bezle silince yapiskanlar cikar

• quote:

konuyu hortlatmak gibi olmasında, benim aracım beyaz ve tavaında güneş yanıkları başladı, orjianlliği bozulmasın diye diye tavanın yarısının boyası kalktı. şimdi daha çok bozulmasın diye folyo yaptırmayı düşünüyorum, araçla aynı renkte olunca muanede problem çıkarmıyorlar demi ?

Beyaz arabada güneş yanığı nasıl oluyor ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani mudur bir ss koymamissin ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

hocam araba 14 yaşında, bide araç ağaç altındaydı, kuş pisliği olmuş bi miktar. biraz üşengeçlik biraz ciddiye almama, 1 hafta içinde parmak boyunda boya attı. (ramazandı :/ )
    sonra üstelemedim yine küçük filan dedim, ama git gide yemeye başladı üstten şimdi tavanın yarısı nerdeyse soyuldu. neyseki beyaz boyanın altındakide beyaz. soluk beyazın altından temiz beyaz çıkıyor. boyayı atıyor.

birde acemilik ilk aldığımda pasta cila yaptım sanırım tavana yaptırmasaydım, boyayı dahada inceltmezdim.

sahibinden.com da ilan var ostimde 100 liraya yapiyorlarmış ama yaptırsam mı, böyle mi kalsa, satarken problem olurmu hiç bir fikrim yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

hocam araba 14 yaşında, bide araç ağaç altındaydı, kuş pisliği olmuş bi miktar. biraz üşengeçlik biraz ciddiye almama, 1 hafta içinde parmak boyunda boya attı. (ramazandı :/ )
    sonra üstelemedim yine küçük filan dedim, ama git gide yemeye başladı üstten şimdi tavanın yarısı nerdeyse soyuldu. neyseki beyaz boyanın altındakide beyaz. soluk beyazın altından temiz beyaz çıkıyor. boyayı atıyor.

birde acemilik ilk aldığımda pasta cila yaptım sanırım tavana yaptırmasaydım, boyayı dahada inceltmezdim.

sahibinden.com da ilan var ostimde 100 liraya yapiyorlarmış ama yaptırsam mı, böyle mi kalsa, satarken problem olurmu hiç bir fikrim yok.

aracı sıfırmı aldınız ikinci el mi acaba?
    sormamın sebebi orijinal boya kolay kolay atmaz ,hadi diyelim attı alltan tekrar beyaz çıkması düşündürücü

• er76. kullanıcısına yanıt
    2. el aldım hocam. araçta kaza yoktu. alttan çıkan nası diyim normal boyaya parmağını sürtersin pürüzsüz kayar, alttan çıkan mat, elin kaymıyor. ama temiz beyaz.
  • WD 40 yağlayıcı her derde deva bi ürün , almanı tavsiye ederim..
  • Neyse halletmişsiniz geçmiş olsun
  • Foxxly kullanıcısına yanıt
    alltan boya çıkması ilginç
    aynı renk folyo vizede problem olmaz
    kolay gelsin kazasız belasız :)
  • er76. kullanıcısına yanıt
    tşkler hocam. unutmazsam bi indiğim resmini eklerim.
  • boyanın zarar görmemesi için aşağıdaki ürünü tavsiye ederim.

Folyo ve Tutkal Sökücü: http://www.devpareklam.com/urun/42/0/71/folyo_ve_tutkal_sokucu.html
  • Wd40 sprey ile sil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın üstündeki folyoyu söktükten sonra birkaç kimsayasal deneyip bende başarısız oldum. Hem boyaya zarar veriyor hemde etkili temizlemiyorlardı o yüzden çok fazla zorlamadım. Ama en etkili ve zararsız yöntemi buldum sanırım. Bir adet diş macunu ve diş fırçası bu kadar basit. Forumlarda da rastlamadım nasıl bilinmez şaşırdım açıkcası. Yüzey büyük fırça küçük olduğu için işlem biraz zaman alıyor ama kesin çözüm. Bir de püf noktası var uygulamadan önce kirlenmesini bekleyin yapışkanlara birkaç gün toz yapışsın. Temiz kısımları gereksiz fırçalamaktan kurtulursunuz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.