Şimdi Ara

Tavan folyosunu söktüm yapışkanı kaldı! yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
29.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün aracımı muayeneye götürdüm tavandaki siyah folyodan dolayı aracı muayeneden geçirmediler. Eve döndüm folyoyu söktüm ancak folyonun yapışkanı folyoda değilde tamamen araçta kaldı. Benzin yağ çözücü wd40 asprins kaynar su denemediğim şey kalmadı toplasanız 2 avuçluk yeri temizleyebildim.

Biryerden decabit isimli temizleyici duydum şuan onu arıyorum, sizce nasıl temizleyebilirim araca zarar vermeden?

---------------------------------------------

19 mart 2013
    Arkadaşlar biraz zahmetlide olsa hallettim. Koçtaştan hg nin etiket temizleyicisini aldim. Bunu birkaçkez sürdüm iyice yumusadi sonra sağlam basıncı olan bi yikama makinasi buldum bi arkadaştan yavaş yavaş iyice yakın tutarak çıkardım. Makineedki basınç o kadar yüksektiki elimi kesti su. Bir yere çok fazla tuttum küçücükte olsa vernige zarar verdi. Ben bunu hondada yaptım boyası sağlam olmayan araçlarda tavsiye etmem. Silgi ile koca silgi bitti bir parmak yer ancak temizlendi. Bu yapışkan o kadar illetki temizlerken bagajın üstüne cama falan gelenler bile araci yıkarken bayağı uğraştirdi beni. Tavanda bölge bölge yine hafif izler var bir pasta istiyor sonuc olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 26 Haziran 2014; 14:25:22 >

• folyoyu yaptırdığınız yere sorsanız daha mantıklı olmazmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Dün aracımı muayeneye götürdüm tavandaki siyah folyodan dolayı aracı muayeneden geçirmediler. Eve döndüm folyoyu söktüm ancak folyonun yapışkanı folyoda değilde tamamen araçta kaldı. Benzin yağ çözücü wd40 asprins kaynar su denemediğim şey kalmadı toplasanız 2 avuçluk yeri temizleyebildim.

Biryerden decabit isimli temizleyici duydum şuan onu arıyorum, sizce nasıl temizleyebilirim araca zarar vermeden?

Folyoyu altına sıvı sıkarak mı taktılar yoksa direk yapıştırma yaparak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

folyoyu yaptırdığınız yere sorsanız daha mantıklı olmazmı

2 sene önce nerde yaptırdığımı bile hatırlamıyorum tut ki hatırladım onlar getir şu kadara temizleyelim der....

bu arada evet sıvı sıkarak taktılar kuru kuru nasıl oturtacaklarki meğilli yerleri vs... yani yeni tip plastiklerden değil...
  • quote:

quote:

2 sene önce nerde yaptırdığımı bile hatırlamıyorum tut ki hatırladım onlar getir şu kadara temizleyelim der....

bu arada evet sıvı sıkarak taktılar kuru kuru nasıl oturtacaklarki meğilli yerleri vs... yani yeni tip plastiklerden değil...

Artıkların nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum, belki alakasız olabilir ama denemeye değer... Etiket şeklinde kağıt yapışkan artıkları bildiğimiz kurşun kalem silgisi ile sürtülerek çok kolay çıkartılıyor. Bir deneyebilirsiniz, belki faydası olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: و (VaV)

quote:

quote:

Artıkların nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum, belki alakasız olabilir ama denemeye değer... Etiket şeklinde kağıt yapışkan artıkları bildiğimiz kurşun kalem silgisi ile sürtülerek çok kolay çıkartılıyor. Bir deneyebilirsiniz, belki faydası olur...

aklınla bin yaşa bunu nasıl düşünemedim... kesinlikle büyük bir silgi alsam, bez ile el ile uğraşmaktan daha kolay olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 19 Mart 2013; 11:23:20 >

• Decabit yerine Resinol almanızı öneririm. Decabit zift sökücüdür Resinol ise reçine,folyo sökmek için kullanılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim arabamda da tavan folyo kaplı durumda. Muayenede kesin yasak mı arkadaşlar. Şansımızı denesek mi?İstasyona göre hafif kusur sayarlar belki.. kesin bir bilgisi olan var mı acaba??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: و (VaV)

quote:

quote:

aklınla bin yaşa bunu nasıl düşünemedim... kesinlikle büyük bir silgi alsam, bez ile el ile uğraşmaktan daha kolay olacaktır...

İnşaAllah faydası olur kardeşim... Sonucu burda yazarsanız belki benzer sorunda faydalananlar olabilir...

• gazyağıda bu konuda çok başarılı
  • Hocam bi gaz yağını deneyin ve muhakkak tavana boya koruma yaptırın verniğe yağ çözücü sıkarak baya zarar vermişsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chncnyhn -- 19 Mart 2013; 11:52:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saraci41

Benim arabamda da tavan folyo kaplı durumda. Muayenede kesin yasak mı arkadaşlar. Şansımızı denesek mi?İstasyona göre hafif kusur sayarlar belki.. kesin bir bilgisi olan var mı acaba??

KESİN YASAK, RENK OLAYINDAN KALIYOR.
  • tuvturk sık sorulanlarda cam filmi folyo hafif kusurlu geçer yazıyor ama neyse bakalım gidince anlarız
  • Tekrar folyo yaptir gitsin
  • quote:

Dün aracımı muayeneye götürdüm tavandaki siyah folyodan dolayı aracı muayeneden geçirmediler. Eve döndüm folyoyu söktüm ancak folyonun yapışkanı folyoda değilde tamamen araçta kaldı. Benzin yağ çözücü wd40 asprins kaynar su denemediğim şey kalmadı toplasanız 2 avuçluk yeri temizleyebildim.

Öncelikle size önerim sağdan soldan duyup da bilmediğiniz malzemeler kullanmayın. O folyonun yapışkanı değil sıvının kutuyup bırakmış olduğu pisliklerdir. Önerime gelirsek öncelikle sıcak su deneyin iyi ce yumuşasın ve sonra """MİKROFİBER"" bezle temizlemeye çalışın. Eğer sonuç vermez ise tekrar yazın o zaman size kimyasal öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Öncelikle size önerim sağdan soldan duyup da bilmediğiniz malzemeler kullanmayın. O folyonun yapışkanı değil sıvının kutuyup bırakmış olduğu pisliklerdir. Önerime gelirsek öncelikle sıcak su deneyin iyi ce yumuşasın ve sonra """MİKROFİBER"" bezle temizlemeye çalışın. Eğer sonuç vermez ise tekrar yazın o zaman size kimyasal öneririm.

HOCAM ONU DENEDİM, YARIM SAATTE BİR KARIŞ TEMİZLEYEBİLDİM.

• mümkünse kaliteli bir resim çekip koyabilir misiniz?
  • ben mellured kullanmıştım başarılı bir ürün
  • Saf alkol ile temizlemeyi deneseniz bir faydasi olurmu acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.