|
Tavan vantilatörü tavana neyle monte edilir? (2. sayfa)
-
-
Arkadaşlar bende neredeyse her odaya bu pervanelerden almayı düşünüyorum ancak, bizim tavan tamamen lambiri. Bu montajda ve kullanımda bir sıkıntı yaratır mı acaba? -
Bende aldım 10 gündür kutusunda duruyor. Ne nasıl tavana montaj yapacağımı biliyorum ne de elektriğe bağlamasını -
Bilmeyenler bir elektirikçi çağırıp ona bağlatsın. Neticede tepenizde dönüp duran ağır bir şey. -
Merhaba arkadaşlar benimde başım tavan vantilatörüyle dertte. Montajını yaptım ancak sanırım bağlantılarında sorun var. Vantilatör şu lambalı olanlardan çalıştırınca hem lamba hemde fan çalışıyor. Halbuki ben ikisininde ayrı ayrı çalışmasını istiyorum. Kış aylarında fanın çalışmaması lazım.
Ayrıca anahtarda ayrıca hız kontrolü var 0'dan 5'e kadar onuda çalıştıramadım sanırım aynı anda hem fan hemde lambanın çalışması bu yüzden. Hız ayarını çalıştırabilirsem fanı istemediğim zaman kapatabilir sadece lamba olarak kullanabilirim.
Bağlantı resimlerini ekledim. Elektrik işlerinden pek anlamıyorum malesef, anlayan arkadaşların resimlere bir göz atıp yardım etmesini rica ediyorum. Teşekkürler.
http://b1207.hizliresim.com/z/x/b72nk.jpg
http://b1207.hizliresim.com/z/x/b72ty.jpg
http://b1207.hizliresim.com/z/x/b72z9.jpg
-
arkadaşlar bende tavan vantiratörü aldım benim tavan tuğla asmolen tavan ve üzeri alcı ile kaplı hiç sıva yok ben bu vantilatörü nasıl baglaya bilirim çelik dübel ile baglasam alcıları patlatır olmaz
plastik dübel kullansam tutarmı acaba
isterseniz resimlerini paylaşabilirim -
ben elektrikçide çalıştığım zaman yazın takıyorduk
genelde takıldığı zaman tavanda biraz sarsılma yapar yer vantilatörü kadar serinletmiyor ama
taktıracaksanız güvendiğiniz bi ustaya taktırın derim -
-
istanbul beyoglunda bunu takabilecek guvenilir usta var mı bildiginiz. -
www.serviskapinda.com dan montaj hizmetini satın alabilirsin. Türkiye çapında yetkili servisleri ile bu hizmeti sağlıyor. -
en üstte tavana takılan kısmı eksik -
Konuyu hortlatayim koctastan iki tane aldım bu aletten, eleman normal dübel sarsıntı yapar deyip çelik dübel aldırdı bir de. İki çelik dübel rahat taşır mi bunu, tavan olunca düşmesi tehlike
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: syerturan
Konuyu hortlatayim koctastan iki tane aldım bu aletten, eleman normal dübel sarsıntı yapar deyip çelik dübel aldırdı bir de. İki çelik dübel rahat taşır mi bunu, tavan olunca düşmesi tehlike
Çelik dübelin bir tanesi bile ağırlık anlamında taşır ama salınımdan dolayı en az 2 tane gerekir ve onları da dönme hareketinden etkilenmeyecekleri şekilde takmak gerekir. Onun dışındakilere kesinlikle güvenmeyin, ben "abi avizenin kancasına tak, bişey olmaz" diyen dangalak elektrikçiler bile gördüm. -
Elektrikçi yaptı montajı. Normal dubel kullandı ancak kutudan çıkanlarla değil kalın dubel ve vida ile monte etti.
Umarım sorun yaşamazsınız, aşağı doğru sürekli ağırlık ve çalıştığında oluşacak yüksek gerilim kuvveti. "Bana göre" kalınlıktan bağımsız olarak plastiğin başa çıkamayacağı bir yük bu. -
selam arkadaslar,quote:
Orijinalden alıntı: ozkan1979
arkadaşlar bende tavan vantiratörü aldım benim tavan tuğla asmolen tavan ve üzeri alcı ile kaplı hiç sıva yok ben bu vantilatörü nasıl baglaya bilirim çelik dübel ile baglasam alcıları patlatır olmaz
plastik dübel kullansam tutarmı acaba
isterseniz resimlerini paylaşabilirim
kac yillik konuyu bir hortlatayim...
benimde su an tasindigim evde tavanlar asmolen tavan dedikleri türden ve 2cm lik alcı ve arkasinda 40cm lik kopuk bulunuyor.
asmolen tavana montaj yapabilen yada yaptırabilen arkadaslar oldu mu?
nasil bir yol izlediniz?
www.serviskapinda.com ile görüstüm. gelen ustalar zemin uygun degil ise takmadan gidiyorlarmis ve benim zemini uygun hale getirmem gerekiyormus.
zemin uygun olsa seni neden cagirayim yada senden neden yardim isteyeyim...
evet var mi fikir yada bilgi verebilecek arkadaslar ?
-
Asmolen tavan için pratik fikri olan vardır diye aradım bulamadım. 12 kg lık avizeyi çapraz yönlerde 5 uzun saplamayı bağlayarak monte etmiştim. 1 yıldır sıkıntı yok. Ama vantilatör hareketli olması sebebiyle bunu vantilatörde uygulamadım. Sanırım zahmetli yolu seçerek montaj yapacağım. Bunun için 40 cm civarına uzatılmış matkap ucu, yine yaklaşık aynı boyutlu vida/civata gerekecek. 40 cmlik vida bulunmaz sanırım. Bu nedenle civata kullanmam gerekecek. Birde epoksi.
Asmolen tavan denilen yapı kafes sistemi şeklinde kirişlerin arasına hafif olması amacıyla köpük koyulmasıdır. Tavandaki beton kafes kısımları bulup oraya sağlam beton dübelleriyle ya da kimyasal dübel ile ya da her ikisini birlikte kullanarak 100-200 kilogram bile rahatlıkla asabilirsiniz. Yük haraketli ise hem kimyasal dübel hemde beton dübelin birlikte kullanılması çok daha iyi olacaktır uygun kombinasyonu bulmalısınız. Neresi kafes sistem neresi asmolen yani köpük olduğunu anlamak içinde ya elinizde tavana tık tık yapacaksınız ses yankısız ve tok geliyorsa betondur, ses yankılı ve boş bidon gibi geliyorsa asmolen tarafındasınızdır. Bir diğer yolda direk güneş ışığında tavana yakın bir mesafeden boylu boyunca tavana bakın asmolen olan yerler dikdörtgen biçiminde kendini belli eder genelde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz tık tık sesi ve yansıma ile anlamak her durumda mümkün değil. İşçilik iyiyse bakarak anlamak imkansız . 40-50 cm lik tel parçası ile de çok kolay betonun konumunu bulunur. Ama zaten benim sorunum kirişleri bulmak değildi. Avize yerini değiştirmeden pratik montaj. Zahmetli olan yol ile montaj yapacağım. 32 cm lik straforu delip üst betona sabitleyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X