Teğmen
Tarihinde Katıldı
Toplam: 160 (Bu ay: 0)
356155 gün 3 s. 28 dk. kaldı
Merhaba.
Belediyenin satmış olduğu bir gayrimenkulu aldım. İçinde kiracı olduğunu biliyordum. Satış öncesinde belediye web sitesinden kira sözleşmesinin 2021 ocak ayında 3 yıllık süre ile yapıldığını ve şubat 2024 'te biteceğini öğrendim. Benim ve ailemin tek evi oduğundan tahliye edebileceğimi düşündüm.
Tapu devri gerçekleştikten sonra ihale tarihinden sadece 15 gün önce belediye iştirakinin yeni bir kiralama sözleşme yaptığını, bu sözleşmenin 5 yıllık olduğunu ve sözleşmenin rayicin 1/7 bedelle yapıldığını öğrendim. Bu kişi parti içi referanslarla gelen bir kişiymiş.
Velhasılkelam; tapuyu üzerime aldıktan sonra ihtarname çektim. Ihtarname site kayıtlarında böyle biri oturmadığı gerekçesiyle geri döndü.. 2. ihtarnameyi mernis adresine çekecektim ki mernis adresini sistemden sildirmiş. Daha sonra bulduğum başka bir adrese de ihtarname çektim. O ihtarname de eski ikametgahı olduğu gerekçesiyle geri dönmüş.
ayrıca bana hiç kira ödemesi yapılmadı, mernis adresini sistemden sildiren ve bu nedenle kendisine tebligat ulasmayan kişilere karşı süreç ne olmalı ne gibi adımlar atılmalı acaba?
Merhaba. Basimdan gecenler hakkinda anlatilacak cok sey var, fakat sadece bir konu hakkinda soru sormak istiyorum.
-Bir belediye iştiraki 30 nisan tarihinde bir gayrimenkul satış ihalesi aciyor. Aciklamasinda kiracılı oldugu belirtiliyor fakat kira sözleşmesi detaylari bilinmiyor.
- İhale bana kaliyor. Tapu devrinden sonra sozlesmeler bana veriliyor ve bingo; belediye istiraki ile kiraci sozlesmeyi satis ihale tarihinden sadece 15 gün önce 5 yillik bir sureyle ve rayic bedelinin 1/6 fiyatina yapıldığı anlasiliyor.
- Rahat anlasilmasi acisindan isin özeti şöyle; belediye istiraki buyuk ihtimalle kendine yakin birine rayic bedelinin cok altinda ev kiraliyor, bu kiralamayi satis tarihinden sadece 15 gün once ve 5 yillik sureyle yapiyor. Neden bunu yaptınız dedigimde ise işin içine siyaset karışıyor.
burasi benim ilk tek evim oldu. İcinde oturacagim. Tebligat cektim ,geri geldi. Kiraci Mernis adresini de nasil olduysa sildirmis, noter bile duruma şaşırdı.
- Ev belediye istiraki tarafindan tam anlamiyla peşkeş çekilmiş. Sozlesme doneminde ayni apartmanda minimum 20 bin tl olan ev 3 bin tl ye kiralanmış. Bu işin de magduriyeti bana kaldi. Dedigim gibi bu yasadigim olaylarin kucuk bir kismi.
sorum şu;. satis ihalesinden 15 gun once yapilan bu gunun gerceklerine uymayan sozlesmeyi gecersiz kılma, degistirme gibi bir durum sozkonusu olabilir mi ?
İŞYERİ KİRA TESPİT DAVASİ HAKKİNDA
Merhaba. Kira tespit davalari sozlesme tarihinden itibaren 5. yilda acilabiliyor.
Sormak istedigim ; 5. yilda taraflar kirara anlastigi icin acilmayan tespit davasi hakki sakli mi kalir ? Ornegin 8. yilda kira tespit davasi acilabilir mi ?
30 eylül'e kadar Roma'ya gidecek 1 arkadaş bana ulaşırsa kullanmadığım 1 adet havaalanı -şehir merkezi QR kodunu kendisine yollayacağım.
Bilet , havaalanı-roma merkez tren istasyonu gidiş geliştir.
romeairportbus'tan alınmıştır.
son kullanım süresi 30 eylül'dür.
Ücretsiz vereceğim.
LCD'lerde Siyah-Beyaz/Renkli izleme elektirik tüketim farkı.
Merhaba.
Plazma tvlerde siyah ağırlıklı görüntülemelerde daha az tüketim yaptığı söyleniyor.
(Not: Plazma Tv’ler, elektrik tüketimleri değişkendir. Biraz açacak olursak görüntüdeki ışık yoğunluğuna bağlı olarak elektrik tüketimlerini otomatik olarak ayarlarlar. Ekranda beyaz oranı arttıkça elektrik tüketimi yükselir, siyah oranı arttıkça da elektrik tüketimi azalır.)
Acaba LCD tvlerde ekranı sürekli siyah/beyaz olarak izlersek elektirik tüketimi düşer mi yoksa LCD ler standart tüketime mi sahip?
Merhaba.
Vize kurallarına bakınca çoğu ülke 6 at bazıları 3 ve 1'er ay pasaport geçerlilik süresi istiyor.
Vizesiz ülkelere 3-4 gün gibi çok kısa seyahat programımız olması halinde pasaport geçerlilik süresi 2-3 ay kalan pasaport sahipleri bu ülkelere giriş yapabilir mi? Burada insiyatif ilgili ülkenin gümrüğünden geçerken pasaport polisinde mi oluyor yoksa Türkiye havaalanından çıkarken gidiş izni mi verilmiyor?
Merhaba.
2020 senesindeki uçuşlarımın çoğu pandemi sebebiyle iptal edildi.
Pegasus açıklama yaparak ; iptal edilen seferlerin 1 sene içinde herhangi bir tarihte kullanılabileceğini söylendi.
2020'de iptal olan ve 1 sene içinde kullanmam gereken biletlerimin son kullanım tarihleri gelmeye başladı fakat gideceğim ülkede kısıtlamalar mevcut. Bu kısıtlamalar Türkiye'nin yüksek riskli olmasından dolayı zorunlu izolasyon-ülkede zorunlu hallerde sokağa çıkma yasağı gibi şeyler.
Pegasus'la bu durumu görüştüğümde ve bu biletlemeler için tarih uzatımı talep ettiğimde ; " ülke kısıtlamalarının kendilerini ilgilendirmediğini, herhangi bir süre uzatımı olmayacağını biletleme ve uçuşumu belirlenen süre sonuna kadar yapmam gerektiğini söylediler ki bu ülkeye seyahat etmem şu kısıtlamalarla imkansız.
Ücret iadesi ve ya bileti açığa alma opsiyonları sunuldu fakat iade istemiyorum, açığa almada da pegasus genelde yeni bilet fiyatından daha yüksek ücret istediği için bunu da kabul etmiyorum .
Bu gibi bir durumda ne yapabilirim? Tüketici hakem heyeti başvurusu olumlu sonuçlanır mı? Tüketici hakem heyetine başvuru yapsam bu bir süreç alacak ve uçuşum bu ay içinde .Hakem heyeti bu ay içinde sonuçlandıramaz ve bunun olumsuz sonuçlanması halinde son biletleme ve uçuş tarihi geçeceği için iade hakkımı da kaybedetmem söz konusu olur mu? ve ya nasıl bir yol önerirsiniz?
teşekkürler.
silinebilir
silinebilir
silinsin
|
|
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 674
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 16.363 (Bu ay: 507)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 243 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar