Şimdi Ara

Tavla ustaları bakabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
17.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Belanir

quote:

Orijinalden alıntı: fcp_

quote:

Orijinalden alıntı: jubelyagyu

quote:

Orijinalden alıntı: fcp_

quote:

Orijinalden alıntı: jubelyagyu

quote:

Orijinalden alıntı: Belanir

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Yapabileceği hamle olduğu için 6 zarı ile 5 kapısındaki pulu alamaz, yatması gerek. 5teki pul 2ye gidecek ve bir pul alacak. Senkazanmışsın.

quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Yapabileceği hamle olduğu için 6 zarı ile 5 kapısındaki pulu alamaz, yatması gerek. 5teki pul 2ye gidecek ve bir pul alacak. Senkazanmışsın.

doğru cevap bu beyler. Oynayabileceği hamle olduğu sürece altı zarı ile beş kapısındaki pulu alamaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Oynayabileceği hamle var, haklı olan sensin. 5deki pulu 3 zarı ile oynamak zorunda.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Oynayabileceği hamle var, haklı olan sensin. 5deki pulu 3 zarı ile oynamak zorunda.

aynen budur.

Oynayabileceği hamle olduğu sürece pulu alamaz ve sallamalı mı ? Nasıl bir mantıkdır bu ya aklım almıyor doğrusu. O zaman bütün pullarım toplanma vaziyetindeyken de 3 2 gelen zarlarla 3. ve 2. sıradan pul toplamam değil oynayabileceğim için 4-5-6. sıralardaki pullarımı sallamam gerekiyor. Böyle saçma şey duymadım.

Arkadaş açıklamış zaten. Tavlada toplarken veya oynarken herhangi bir zorunlu durum olmadığı sürece oyuncu öncelikle istediği zarı oynama hakkına sahiptir. Yani önce 6 zarı ile 5teki pulu alıp daha sonra küçük zar ile diğer pulu alabilir. Rakip kazanmıştır. 15 senedir tavla oynarım. Bu oyunu da çok iyi oynadığımı düşünüyorum. Boşuna tartışmayın. Mynet vb. saçma sapan kendine göre kuralları olan internet sitelerinin kurallarını da lütfen örnek olarak göstermeyin.

Not: Mynet'in kuralı nasıl bakmadım. Mynet sadece örnektir. Bu gibi bazı sitelerde ince kurallar yanlıştır.

Kusura bakmada 15 yıldır boşuna tavla oynamışsın kardeş, tavla bir zar oyunudur ve zar neyi gösterirse o oynanır kafana göre istediğin bişeyi yapamazsın, yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi kırığın varken ilk öne kırığı girmen gerektigi gibi ilk önce oynanabilen pul varsa oynanmalıdır aksi halde herkes kafasına göre alır yada almaz, o zaman ben 6 ı zarınıda sonra almak istiyorum derim önümde rakibin pulu varsa kafanızdan şeyler uydurmayın bence. tavlanın oynanma mantıgını dusundugunuzde cevap basit cokta zor değildir.

Yazdıklarımı okumamışsın heralde. Zorunlu durum olmadığı sürece dedim ben. Kırık olduğunda önce kırığı girmek bir zorunluluktur. Ancak arkadaşın bahsettiği oyunda her iki şekildede oynanabildiği için oyuncu istediği seçimi yapmakta özgürdür. Örnek olay; Lakin önce büyük zarı oynayıp sonra küçük zar oynanabiliyor durumu varken, önce küçüğü oynayıp sonra da büyük zarı oynamak istediğinde hiçbir şekilde oynayamıyorsa ilk bahsettiğim olayı yapmak zorunludur. Yani önce büyük sonra küçük zarı oynamalıdır. Resimde bahsedilen durumda kırık girme veya 1 zarı oynayınca diğerini oynayamama gibi bir durum bulunmadığından oyuncu istediği zarı önce oynamakta özgürdür.

Önce buyuk zarı oynama gibi bir zorunluluk yoktur tavlada o bazı insanların kurallarıdır mesela şey gibi vurup kacmak yok gibi tavlada öyle bir kural yok ama pul toplanırken oynanması gereken pul mutlaka oynanmalı cunku karsı tarafta aynı sekılde olabılır buda adaletı saglar bısekılde

Katır inadı dedikleri bu olsa gerek. O kadar yazmaya üşenmemişsin de benim yazdığım 2 satırlık örneği düşünmeye üşenmişsin. İddaa ediyorsun ki '' pul toplanırken oynanması gereken pul mutlaka oynanmalı ''. Diyelim bütün pullarımı toplanır vaziyette içeriye soktum ve 15i de 2 ve 3er pullar halinde 1-2-3-4-5-6 kapılarında dağılmış durumda. Bu durumdayken attığım zar 2 ve 3 olsun. Şimdi senin iddaa ettiğin saçma kurala dönecek olursak bu durumda ben atmış olduğum 2 ve 3 zarlarını, bu kapılardaki pulları toplayarak oynayamayacağım. Neden? Çünkü 4-5-6 kapılarındaki pullarımla 2 ve 3 zarlarını oynayabiliyorum ve bu saçma kurala göre mutlaka oynamalıyım. O zaman pullarımın çoğu 1-2 kapılarına yığıldıktan sonra anca toplamaya başlayabiliyorum. Bu sözde kuralını nasıl bir mantığa dayandırabiliyorsun? Belirtmemişsin ama hadi ona da ihtimal veriyorum: Son iki pula özel bir kural ise bu şayet işte söylediğin gibi adaletsizliği önleme adına, eee önceki toplananlar ne olacak? Karşıdaki adam 3 atınca 4-5-6 kapısından sallamayıp 3 kapısından pulu aldı (olması gerektiği gibi), 2 atınca 3-4-5-6 kapısından sallamayıp 2 kapısından pulu aldı vs... Ama son zara gelince adam büyük attı, sen adamın o ilk zarlarda topladığı gibi zar attın ve kaybettin. Çünkü son zara özel bir kural var efendim neymiş o pulu oynayacaksan alamazsın. Eee senin aldıkların neydi peki? Adalet anlayışın da güzelmiş.

Katir inadi lafinla nedemek istiyosun sen onu soyle ilk once burda bisey anlatmak istiyosan Anlatirsin anlatamazsan bu tarz konusmalara gerek yok. İlk once okudugunu anlamayi ogren oynayabildigin pul var derken ben arkadasin bahsettigi durumdan bahsediyorum butun pullarin doluyken hepsini 1 e topla oyle al demiyorum, kuralin sacmaligi falan yoktur sacma gelen istedigi gibi oynasin arkadasim uzatmanin alemi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birşey anlatılır da okuyan anlar. Katır inadıyla ne demek istediğimi de söyleyeyim belli ki onu bile anlamamışsın, inatçılıkta son noktayı temsil eden bir deyimdir. Ben okuduğumu da gayet iyi anladım ve her iki durum için de söylediğin sözde kuralın saçma olduğunu izah ettim. Gerek bütün pulların içerdeyken gerekse de son iki pulun kalmışken böyle bir kural olmaz, olursa bile söylemiş olduğun gibi adaleti değil esasında adaletsizliği getirir. Bunun da nedenini gayet açık biçimde yazdım. Hani ben ilk önce okuduğumu anlamayı öğreneyim de, sen okumasını öğren anlamak sonraki aşama... 5 ve 2 kapısındaki pulları 6 ve 3 zarlarıyla aldırtmıyorsunuz, aslında size laf anlatanda kabahat. 6>5 ve 3>2, son iki pula gelesiye kadar böyle alabiliyorsun son pulda kuralı koyunca adalet mi sağlıyorsun? Ah, ah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 9 Haziran 2012; 4:15:13 >
  • Bazı mesajlar mantıklı ama bazı kıyaslar çok saçma. Ya gerçekten anlamamışsınız ya da laf olsun torba dolsun.

Şimdi altı zarı ile beş kapısını alır diyen vatandaşlar cevap verin. Üç kapısında bir pul, beş kapısında bir pul var. Zar da dört bir geliyor. Sizin mantığınızla bakarsak üç kapısındaki pulu dört zarıyla alabiliyoruz diğer pulu bir sallayabiliyoruz. Sonuçta tercih hakkı oyuncuda değil mi?

Kendi zarı olmayan bir kapıdan pul almak için önce oynayabilecek hamlenizin kalmaması lazım. Örneğin dört ve beş kapısında pullarımız olsun. Zar altı beş gelsin. Beş zarıyla beş kapısını almak zorundayız. Daha sonra kendi kapısında alacak pul olmadığı için altı zarıyla dört kapısındaki pul alınır. Sen diyemezsin ki ben altı zarıyla direk beş pulunu, beş zarıyla da dört pulu alırım. Şekil bellidir. Ama sonuç itibariyle bu durumda iki pul da alındığı için kimse buna takılmaz.

Biz de zamanında vurkaç yok, büyük zar önce oynanır,vurmak zorunlu vs kurallar duyduk ama tavlanın kuralı budur.

Örnekleri çoğaltabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannavaro1903 -- 9 Haziran 2012; 23:20:11 >

• quote:

Şimdi altı zarı ile beş kapısını alır diyen vatandaşlar cevap verin. Üç kapısında bir pul, beş kapısında bir pul var. Zar da dört bir geliyor. Sizin mantığınızla bakarsak üç kapısındaki pulu dört zarıyla alabiliyoruz diğer pulu bir sallayabiliyoruz. Sonuçta tercih hakkı oyuncuda değil mi?

Bizim mantığımıza göre 3 kapısındaki pul 4-1 zarının 4ü ile önce alınamaz. Çünkü oynanacak zardan daha büyük bir yerde yani 4 zarı attık 5 kapısında pul var bu yüzden 3 kapısındaki pulu alamazsın. Zarla aynı sayıdaki kapıdaki pulu veya daha küçüğündeki kapıdaki pulu alabilirsin. Daha küçüğündeki kapıdaki pulu alabilmen için de zardan daha büyük kapıda pul kalmaması gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi?

• bu konuyu birleşmiş milletlere taşıyacağım.
  • 2 pulu da alamaz diyenler neyin kafasını yaşıyor ? Hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum , adamın 5 kapısında 4 pulu var diyelim , 6x6 attığında gele mi diyecek ? Arkadaşın kazanmış kardeşim yıllardır tavla oynuyorum inan senin dediğin gibi bir durumla karşılaşmadım .

quote:

Bazı mesajlar mantıklı ama bazı kıyaslar çok saçma. Ya gerçekten anlamamışsınız ya da laf olsun torba dolsun.

Kendi zarı olmayan bir kapıdan pul almak için önce oynayabilecek hamlenizin kalmaması lazım. Örneğin dört ve beş kapısında pullarımız olsun. Zar altı beş gelsin. Beş zarıyla beş kapısını almak zorundayız. Daha sonra kendi kapısında alacak pul olmadığı için altı zarıyla dört kapısındaki pul alınır. Sen diyemezsin ki ben altı zarıyla direk beş pulunu, beş zarıyla da dört pulu alırım. Şekil bellidir. Ama sonuç itibariyle bu durumda iki pul da alındığı için kimse buna takılmaz.

Biz de zamanında vurkaç yok, büyük zar önce oynanır,vurmak zorunlu vs kurallar duyduk ama tavlanın kuralı budur.

Örnekleri çoğaltabilirim..

Yanlışınız var hocam anlayamamışsınız dediğimizi . Üç kapısında 1 pul , 5 kapısın da 1 pul varsa ve 4x1 atıldıysa oyuncu ya 5 kapısından pul alır (4 sallar 1den alır ) , yada 4 sallar , 3dende 1 tane sallar ki aklı selim adam bunu yapmaz . Oyunda oynayacak hamle kalmadığında alınır mantığı yerine atmanız gerekenin fazlasını atmışsınız neden almayasınız mantığı hakim . Üstte de belirttim yıllardır internette , arkadaş çevresiyle tavla oynarım hayatımda duymadım sizin dediğinizi . Belli bir yöreye ait bir şey olmasın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 20 Aralık 2012; 6:17:02 >

• ya arkadaş, dünyanın en basit oyununu nasıl bu kadar zor anlıyorsunuz?

konuyu açan arkadaş kaybetmiş öncelikle. tüm pullar içerideyken, en büyük kapıdaki puldan daha yüksek zat attığın takdirde, en büyük kapıdaki pulu alma hakkın vardır. yani arkadaşın rakibi 6 zarı ile 5'teki pulu alabilir. 19 senedir tavla oynarım, bunun aksini söyleyeni ilk defa görüyorum.
  • arkadaşın kazanmış

• arakdaşın kaybetmememiş sende kaybetmemişsin oda kazanmamış onlar kazanmış sence ne olabililir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: q-_-p

arakdaşın kaybetmememiş sende kaybetmemişsin oda kazanmamış onlar kazanmış sence ne olabililir?

Amacın neydi ki
  • q-_-p kullanıcısına yanıt
    Sene olmuş 2015 ??
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.