Şimdi Ara

TAVSİE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: eceyhan74

andy1 pm'de mesajınız var.

Yukarda detayları net yazdım, hatta Panasonic 2011 serisinide yazıyorum L42E2UE bu seriyi Türkiyede bir çok Arkadaşa aldırmıştım, sebebi basitti SD resim işlemesi tek kelime ile muhteşemdi, Medya Player üzerinden yine 24p resim kalitesi oldukça üst seviyedeydi, fiyatıda 1300 liraydı !

Sizin Sharp serisinde nerdeyse renk kalibrasyon değerleri aynı, yani mavi renk doygunluğu var, panasonic serisinde oyun modunda bu renk scalası normal hale geliyordu, Sharpta ise bu modu sinema olarak seçmek gerek ki sinema modunda tv izlenmesi ne kadar doğru olur bilmiyorum ama seyredenler var !

Panel ilk kullanımdan sonra ayarları ile kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz fakat yinede konrast değeri düşük olduğundan, tercih size kalmış !

Kontrast değeri düşük panellerde izlenim keyfinden biraz fedakarlık etmeniz gerekir, ilk defa panel alıp kullanacaksanız, eleştirimi boş verin, görüntü size mükemmel gelebilir !

• sen cevapladıkça ben sormaya devam ediyorum andy1 panasonic plazmaların buzzing ve yüksek elektrik sarfiyat sıkıntısı var. aslında bence yüksek elektrik tüketimi diye bişey yok. 2500 cc motor bir arabaya binip bu çok yakıyormuş demek gibi bişey. aylık 20-25 tl fark ediyor. plazma led farkı. philips pfl 6xxx ve 7007 serileri var. bunlar için ne dersin? senin siteni okudum bu arada. başarılı.
  • quote:

sen cevapladıkça ben sormaya devam ediyorum andy1 panasonic plazmaların buzzing ve yüksek elektrik sarfiyat sıkıntısı var. aslında bence yüksek elektrik tüketimi diye bişey yok. 2500 cc motor bir arabaya binip bu çok yakıyormuş demek gibi bişey. aylık 20-25 tl fark ediyor. plazma led farkı. philips pfl 6xxx ve 7007 serileri var. bunlar için ne dersin? senin siteni okudum bu arada. başarılı.

genelde andynin söyledikleri doğru....maç seyretmek için diyorsun..ama digiden hd mi seyrediyorsun maçları...? digide her hafta bir maç 3d veriliyor...buda önemli olabilir..ağırlıklı olarak maç ve film ise...plazma mı led mi olacak...ona karar vermek lazım..plazmanın artı elektrik yükü dediğin gibi 25 tl falan olmaz..en fazla günde 8 saat kullanacağını varsayarak 15 tl civarı bir yük getirirki...bu keyfin bedelide normal.....hd yayınlarda zaten tüm tv ler mükemmele yakın...ama iş sd yayına gelince ve bazı maçlarıda sd izleyeceksen....plazmada pana vt serisi... pahalı ise st serisi... led tv dede bütçeni zorlayarak sony 46 hx-850 tavsiyemdir...çok sorun çıkarmasına rağmen..hatalı bir panele denk gelmezsen...sammy es-7000 de güzel paneldir..sd yayınlarda lg ye göre biraz daha iyidir...

• ganeja ilgin ve bilgilendirmen için sağol. az önce neredeyse sony 46 hx-850 alıyorduk teknosa 3700 tl. oğlan durmayınca ayrılmak zorunda kaldık. hanım philips pfl 7007 ile hx850 arasında kaldı kaldık diyelim. finansbank 5 ay sonra ödemeli ve 10 ay vadeli kampanyası varmış cazip geldi ama kısmet değilmiş herhalde. önümüzdeki maçlara bakcez.
  • Keknosa'da başımdan bugün geçen olayı kısaca özetleyim arkadaşlar;
    Önce bizi bir güzel karşıladılar. Efendim ne bakmıştınız gibisinden. Tv bakıcam Sony 850 Philips 7007 veya Panasonic plazmalara bakıcam dedim. Önce Sony'e gittik. Arkadaş güzelce kötledi. Yok mkv desteği yok falan filan. Oradan panasoniclere geçtik. Plazmalar şöyle yakıyo böyle ısınıyo. Sonra philipsciler aldılar. Öve öve bitiremiyorlar.Ambilight testi gösterdiler arka fon yeşil. Bakın ne güzel oluyor renkler falan. Ya hemşerim arka fon yeşil (yapraklar falan var) neyin testini yapıyorsun insan düz beyaz fon koyar dedim afalladı. Ambilightın ne olduğunu biliyorum bana anlatmayın diyorum dur abi 3d açalım dediler cart balıklı çizgi film. Aklım sony'de kaldı dedim bana 1 saat önce sonyi kötüleyen arkadaş paneli şöyle iyi görüntü muhteşem falan demeye başladı. E dedim mkv desteklemiyodu hani. Ne oldu şimdi. Abi usb'den desteklemiyo ama media playerla açılıyo demez mi. Hacı dedim zaten bilgisayarımla bağlarım seyrederim ne olacak ki dedim. O olur bak dedi. Bu sefer abi zaten philips bununla yarışamaz görüntü bunda daha net falan demeye başladı. Oradan panasonic ledlere geçtik. wt50 serisinden bir tanesinin ortasında yukarıdan aşağıya yeşil çizgi. Abi renk ayarlarındandır yok bağlantı şeysi çıkmıştır. Hoca dedim bunu kaldırın arızalı ürünü teşhir etmeyin bari çocuk mu kandırıyosunuz diye çıkışınca tv'yi kapattılar. Sonuçta philipsde philipciler sony ve diğerlerini kötülediler, sony tarafında sonyciler. Benden size tavsiye. Aklınız karışıksa direkt keknosaya gidin ki sizi iyice çorbaya çevirsinler.

• quote:

sen cevapladıkça ben sormaya devam ediyorum andy1 panasonic plazmaların buzzing ve yüksek elektrik sarfiyat sıkıntısı var. aslında bence yüksek elektrik tüketimi diye bişey yok. 2500 cc motor bir arabaya binip bu çok yakıyormuş demek gibi bişey. aylık 20-25 tl fark ediyor. plazma led farkı. philips pfl 6xxx ve 7007 serileri var. bunlar için ne dersin? senin siteni okudum bu arada. başarılı.

Plasmalarda net olarak yazıyorum, rsik var ise buzzing diyorsunuz ben buna rsik diyorum, Led ürünlerde risk yüzdesi %30 daha fazladır !

Buzzing olayı, nadir olarak çıkar, sorun sizi fazla rahatsız ediyorsa servise bir telefonunuza bkar, değişim yaparlar !

Led alsanız, ışık sızdırması, ghosting vs bir sürü farklı detayı yazmak mümkündür, buna evinizdeki yetersiz kablo ve cihazlarıda eklersen LED tvde vasat görüntü alma ihtimaliniz %40 seviyelerine yaklaşır !

Elekrtik sarfiyatına gelince, 3D panellerde bu sarfiyat led ve plasma fark etmez en üst noktaya çıkar, yani 80kw tüketim yazan panel 300 kw tüketimlere ulaşır, üreticiler yazarlar çizerler, gerçek ev kullanımları ise çok ama çok farklıdır !

Evde çocuk var demişsiniz, şahsi fikrim çocuk var ise ve 3D panel alacaksanız 1 değil 10 defa düşünmelisiniz !

3D paneller satılıyor ama ben Türkiyede hiç bir satış sitesinde en ufak çocuklara dair uyarı görmedim, normalde bu ürünlerde uyarı olması gerekir, Avrpada bazı firmalarda var, Japonyada ise tüm firmalarda uyarılar var özellikle çocuklar için !

Bu sebeblede Plasmalar sizin için çok daha uygun olacaktır, Led ürünlerde yüksek kontrast özellikle 3D filmlerde çocuklarda her hangi bir göz sorunu var ise bunu tetikleme riskleri vardır, mesela stereo körlük gibi, yada baş dönmesi, sersemlik, gözlerde tuaf yorgunluk gibi, yüksek kontrast değerleri ve yüksek hrtz sinyalleri çocuğunuza farklı yada olumsuz olarak yansıyabilir !

Biraz tuaf yorum oldu farkındayım, ama işin gerçeğide bu, Japonyada girip bakabilirsiniz bir çok üretici 3D panellerinin altında uyarı eklerler, çocuk sahibi ise ürünümüzü almadan önce ücretsiz göz danışmanlarımıza müracat edebilirsiniz, Aramak istemiyorsanızda Mitsubushi sitesinde görebilirsiniz !

Philps serilerine gelince, 7 serileri bana göre standart seriler, kontrast değeri ortalamanın üzerinde değil, Siya seviyesi aynı şekilde standart, en önem verdiğim detay panellerde siyah renk üretimidir yani gölgelenme detayları satnadrtın üzerinde olmalaıdır, filmde bir gece sanhesinde en siyahtan gri tona kadar detayları verebilmeli !

Renk kalibrasyon derğeri başka bir konudada yazmıştım, Sharp serisi ile malesef nerdeyse aynı hatta bu panelde sadece mavi renk tonlaması ilede kalmıyor, bunu siz kendiniz ayarlamalısınız, son olarakta medya bağlantısı bana göre bir hayli zayıf kalıyor, tam detay istersenizde özelden verebilirim sorun olmaz !

İyi tarafları,3D görüntüde şaşılacak kadar iyi preformans sunuyor, canlı ve paralk görüntü sunumunda dahil edebiliriz !

• Andy1 pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;
    32 inch, smart TV, 3D gerek yok, maksimum bütçe 900-tl.

ÖNERİLERİNİZ NE OLUR ACABA?

Üzerinde durulabilecek alternatifler:

PHILIPS 32PFL4007
    http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/philips-32pfl4007h12-32pfl-4007h12-81-cm-full-hd-smart-led-tv,-200hz,-500000:1,-4xhdmi,-3xusb/productdetails.aspx?I_ID=59209

LG 32LS570S
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-32ls570s-32ls570s-full-hd-81-cm-led-smart-tv,mci-200-hz,4xhdmi,3xusb,hd-uydu-alicisi/productdetails.aspx?I_ID=60246

SAMSUNGUE32ES5500
    http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/samsung-ue32es5500-ue32es5500-led-smart-full-hd-81-cm-tv,-100hz,-3xhdmi,-usb,-one-design/productdetails.aspx?I_ID=59798

BİRBİRİNE GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ, EKSİKLİKLERİ, VS YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

ÖNCELİKLERİM: görüntü kalitesi, ekranda yansımanın minimum düzeyde olması, smart tv özelliğinin tüm internette gezmeye elvermesi.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: serdaru

Merhabalar;
    32 inch, smart TV, 3D gerek yok, maksimum bütçe 900-tl.

ÖNERİLERİNİZ NE OLUR ACABA?

Üzerinde durulabilecek alternatifler:

PHILIPS 32PFL4007
    http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/philips-32pfl4007h12-32pfl-4007h12-81-cm-full-hd-smart-led-tv,-200hz,-500000:1,-4xhdmi,-3xusb/productdetails.aspx?I_ID=59209

LG 32LS570S
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-32ls570s-32ls570s-full-hd-81-cm-led-smart-tv,mci-200-hz,4xhdmi,3xusb,hd-uydu-alicisi/productdetails.aspx?I_ID=60246

SAMSUNGUE32ES5500
    http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/samsung-ue32es5500-ue32es5500-led-smart-full-hd-81-cm-tv,-100hz,-3xhdmi,-usb,-one-design/productdetails.aspx?I_ID=59798

BİRBİRİNE GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ, EKSİKLİKLERİ, VS YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

ÖNCELİKLERİM: görüntü kalitesi, ekranda yansımanın minimum düzeyde olması, smart tv özelliğinin tüm internette gezmeye elvermesi.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

Görüntü kalitesinde en iyisi açık ara 32PFL4007 modelidir zaten sen de görürsün. Bu modelin diğerlerine göre eksiği medya oynatımı yani usbden oynatacağın dts formatları filmleri açmayacaktır fakat bunun için görüntü ve panel kalitesi tehlikeye atılır mı düşünmek gerek. Bunun yanında 32pfl4007 alana kadar, 32pfl5507 e bakarak ol, belki indirime girer :)

• teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.