Şimdi Ara

Tavsiye! Emanet Araç almayın, Kimseye aracınızı emanet vermeyin. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
16.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Yaşım ehliyete yetmediği dönemlerden”....beri araç kullanırım”
    Sebebini sorabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi değerler konusunda her zaman ne alan nede veren konumda olmak iyi değildir kendi işinizi kendiniz görmeniz daha iyi emin olun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllar önce arkadaşımın opel vectrasını almıştım, araba aks kırdı bende patladı, usta dediki bu zaten daha önce kaynak yemiş sana denk gelmiş şansına, araç sahibi homurdanmaya başladı bende lanet olsun dedim yaptırdın arabayı daha da kimseden araba almam

• Bide şöyle bir şey var herkes kendi aracını bilir, benim arabamı yakın arkadaşım kullansa hemen boğulur araba hararet yapar o yüzden çok fazla aracımı vermem kimseye

• Emanet araba vermem, İstesin fizana götürürüm 1 kuruş istemem o ayrı, hibe edemeyeceğim tutarda borç vermem, mütevazi tutar borç verip artık istemem verirse eyvallah değilse helali hoş olsun, bunlar prensiplerim, çok faydasını görüyorum, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhbetemiS -- 28 Ağustos 2019; 2:53:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • at-avrat-silah sözünü hiç duymadın mı ?

ha bildiğin halde verdiysen her türlü zarara katlanacaksın
    arabanı başkalarına verip ,sonra ağlayıp sızlama olmaz

büyük bir kaza yapıp ölse ve araba pert olsa ne diyecektin yada birine çarpıp kaçsa ne yapacaktın ?
    hususi araba diye boşuna mı deniliyor ?

hatta yolda görüp acıyıp arabanıza aldığınız kişiler dahi başınızı yakabilir ,bir kaza yaparsan kendisi yada yakınları araba sahibi hakkında dava açıyorlar (aslında birileri uyandırıyor ,bu konuda hem dolandırıcılar var ,hemde legal olarak bu işlere bakanlar var)

ben arabamı veririm ,yolda gördüğümü alırım diyen kendisi bilir ama sonra gelip ağlamayacak
  • Ben veririm Allah göstermesin ölümlü kaza yaşanmadıktan sonra sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

Sakınılan göze çöp batar. Geçmiş olsun
    konunun özeti bu olmuş
  • Kimseye kolay kolay aracimi vermezdim, satmadan önce. Geçenlerde acil bir iş için şehir dışına gidip gelmem gerekti. Arkadaşın birinin eski model Toyota corolla arabası boşta yatıyordu, rent a car'a ödeyeceğim parayı sana vereyim parayı sen kazan dedim aracını iki günlüğüne aldım. Maksadım arkadaş kazansın parayı, durumu iyi değildi biliyordum. Neyse on senedir araç kullanırım ilk defa başıma kaza geldi. Tir sıkıştırdı yandaki bariyerlere çarptım. Kaportada farlarda epeyce iş çıktı allahtan bana bişey olmadı. İlk kez emanet aldım onda da kaza yaptım. Kasko filan olmadığı için tamir masrafları da bana girdi. Onun yerine gidip rent a car dan kiralasaydim çok daha karlıydim üstelik teneke ile yolculuk yapmamış olurdum. İşin özü kimseden emanet araç almayın.

• Kaliteli Alman aracı Polo değildir inşallah

Saka bir yana haklisiniz biraz da olacağı varmış yine size denk gelmesi iyi olmuş. Arabamı sakınmam ben isteyecek olursam da sadece çok yakınımdan aramızda bu tarz muhabbet geçmeyecek adamlardan isterim.

• Benim olay daha klasik. Tatile giderken yol uzun ve yorucu olduğu arkadaşıma verdim. Giderken sorunsuz gittik. Dönüşte bomboş otoyolda anlık bir dalgınlıkla bariyere sürttü. 1600-1700 civarı hasarı kaydı vardı aldığımda. Şimdi yeni hasar kaydı eklendi. Tatil dönüşü moralimiz de bozuldu. Canımızdan kıymetli değil tabi ki. Hayatımda ilk defa birine arabamı vermiştim, ben de pişman oldum, o da mahcup oldu. Dolayısıyla vermemek tabi ki en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 28 Ağustos 2019; 9:29:35 >
  • Arkadaşın 1 yaşındaki arabada halasının oğlu baskı balatayı bitirmeyi başardı yalvara yalvara işim var diyip almıştı, sürmeyi de bilmiyor .Nasıl becerdi ise çekici ile gitti tamire

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berber çırağı traş olurken arada anahtarı alıp turlamaya çıkmıştır.

• Benimde saat gibi çalışan dizel aracım emanet verince hortum patladığı için susuz kalıyor ve hararet yapıyor. Su azaldığı için soğuk su koyuncada üst kapak çatlıyor ve masraf 2 katına çıkıyor.
    7-8 bin TL masrafı çıktı aracın. En iyisi vermeden kötü olmak.

• kaliteli bir Alman markası ne demek yav. yaz gitsin işte markasın. muhtemelen volskwagen'dir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde ben de dayımın aracıyla 1200 km kadar yol yaptım 2 haftada.Istanbula geleceğimiz sırada daha Didim'den çıkamadan arabanın aksı koptu.Üstelik emanet araç diye üzerine titreye titreye sürmeme rağmen.Dayım tabii ki hiçbir şey söylemedi sağolsun,altından hava geçen herşeyde böyle bir risk olur sıkma sen canını dedi lakin benim canım yine sıkıldı tabii,günlerce yatamadım ben mi buna sebep oldum yoksa ömrü mü dolmuştu artık diye.Yani kısacası en yakınınız dahi olsa,insanın içine oturuyor şayet bilinçli bir kullanıcıysanız,birde aks koptuğunda dayım yanımdaydı ona rağmen böyle hissettim ben.Diğer türlüsünü nasıl açıklardım bilmiyorum.Uzun lafın kısası,emanet araç mimlidir derim her zaman,çok çok lazım olmadığı takdirde almayın,kullanmayın.Gerekirse taksiyle gidin,dolmuşla gidin gidilebilecek bir yerse,ama emanet araç olayı risklidir her zaman.Gerekirse verin parayı araba kiralayın düzgün bir şirketten.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Araç Audi A4 1,8 TFSI

Bu arada TFSI motorun parça fiyatlarının TDI motordan daha pahalı olduğunu öğrenmiş oldum.
  • burada daha önemli olan bir konu var, diyelim arkadaşınıza emanet verdiniz, o da kaza yaptı öldü ya da öldürdü, keşke bir arkadaşlık bitmesiyle kurtulunsa ama vicdan ömür boyu sürer, ben de zamanıda senin gibiydim ister ve emanet verirdim ama uzun zamandır böyle muhabbetlere girmiyorum, aracım tamirde aracım şurda burda diyip geçiştiriyorum.
  • Ne emanet araba alırım ne emanet araba veririm.Gideceğim yere terleyerek,ıslanarak giderim yine istemem.

Bazı akrabalarda var diyelim şehir dışına gidecek, diyor ki şu arabayı ver de onla gidelim.Bu arada da ben işe otobüsle gidecem,hemde arabayı verdiğim müthiş zeki kişinin oğlunun indirimli akbiliyle.Hala düşünüyorum ciddi mi söyledi bunları yoksa bizi makaraya mı aldı diye.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.