Şimdi Ara

Tavsiye isteyenlerin %90 i 60-70 bin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evi varken ikinci bir evi alıp kiraya verme fikri BENCE çok yanlış. Öyle olaylar duydum ki kiracı çıktıktan sonra aldığı kiradan daha fazla eve masraf eden mi ararsın, kirasını alamayan mı ararsın,karakolluk olan mı ararsın. Bence paran varsa arabanın en iyisine bineceksin. Yada şöyle anlatayım Evin varsa bir yerde kullanmadığın paran da varsa o paranın alabileceği en iyi arabayı almalısın. Ev alayım sonra kiraya vereyim sonra kredisi bitince tekrar kredi çekip o krediyle 5-6 yıl sonra araba alırım düşüncesi bence çok yanlış. 4 sene sonra yaşayacağımızın garantiside yok, araba kullanacak kadar sağlıklı kalabileceğimizin de garantisi yok. O nedenle hevesim varsa hiç beklemeden alırım. Uzun yola gidiyorsam ve aile olarak seyahat etmek zorunluluğu varsa en iyisini alırım. Ev aldıktan sonra araba işi gibi bunun da sonu gelmez.bir ev daha alayım sonra bir ev daha nefsin istekleri bitmez.Sonra bir bakmışız adam reno torosa biniyor 10 tane evi var, fren tutmuyor bir yere uçuyor evleri mirasçılar bir güzel paylaşıp yiyorlar. Mirastan kalan evlede en çok yapılan satıp yeni araba almak.Yani sen rezil olacağına paran rezil olsun benim felsefemdir.Mirasçıları kavga ettirecek kadar fazla mal bırakmaya gerek yok.

• Abi sen bu forum niye bakıyorsun ki ya. Forum otomobil maskesi altında üstün insanların buluşma alanıdır. Yukarıda da yazılmış zaten forumun özellikleri oraya bakarak daha iyi anlayabilirsin.
  • ortalığın arabaya boğulması hiç bir şeyin iyiye gittiğini göstermez!

bundan 20 yıl önce kredi faizleri yüksekti, evet kimse kredi çekmeye cesaret edemezdi.. ama insanlar birikim yapardı birikim!

90lı yıllarda da inşaat furyası vardı mesela.. insanlar o evleri tiko parayla alırdı.. çünkü o beğenmediğiniz yüksek faiz döneminde adam gibi tasarruf ederdik..

şimdi tasarruf edenler enflasyonun altında faiz verilerek cezalandırılıyor..
    birikimi olmayanlar ise düşük faize güvenerek açıldıkça açılıyor.. mevduat sahibinin birikimler erirken kredi çekenler de iyice borca batıyor..

peki iki taraf da zarardaysa kim karda?
    tabi ki bankalar..
    rekor karlar açıklayan, ve borsada da başı çeken bankalarımız..

müteahitler..
    vatandaş kredi kullandığında bankadan parasını tak diye alan müteahitlerimiz..

ve tabi otomobil üreticileri-ithalatçıları..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda otomobil tavsiye isteyenlerin actigi konulara bakiyorum da hep 60-70 bin uzeri.

Para yok diye aglamasin kimse. Vergiler bu kadar yuksek de olsa demek ki bu pahali !!! araclar halen peynir ekmek gibi satiliyor.

Demek ki Turkiye dogru yolda. !!!

Gecen sene bir avrupa birligi uyesi olan Polonya'ya gittim. Adamlar bizim bindigimiz araclarin 4 te 1 ine binmiyor. Gerisini siz dusunun artik.

Millet rant parası yiyor deniz kıyılarını yabancılara satıyoruz teneke araba almak için. Teneke araba eskir çürür, satılan toprak geri alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

ortalığın arabaya boğulması hiç bir şeyin iyiye gittiğini göstermez!

bundan 20 yıl önce kredi faizleri yüksekti, evet kimse kredi çekmeye cesaret edemezdi.. ama insanlar birikim yapardı birikim!

90lı yıllarda da inşaat furyası vardı mesela.. insanlar o evleri tiko parayla alırdı.. çünkü o beğenmediğiniz yüksek faiz döneminde adam gibi tasarruf ederdik..

şimdi tasarruf edenler enflasyonun altında faiz verilerek cezalandırılıyor..
    birikimi olmayanlar ise düşük faize güvenerek açıldıkça açılıyor.. mevduat sahibinin birikimler erirken kredi çekenler de iyice borca batıyor..

peki iki taraf da zarardaysa kim karda?
    tabi ki bankalar..
    rekor karlar açıklayan, ve borsada da başı çeken bankalarımız..

müteahitler..
    vatandaş kredi kullandığında bankadan parasını tak diye alan müteahitlerimiz..

ve tabi otomobil üreticileri-ithalatçıları..

Hocam tasarruf eden gene etsin. Ona bir mani yok ki. Bizim insanimizin buyuk bir kismi para biriktiremeyen kisim. Bunu da turkiyedeki bireysel emeklilik sistemine girenlerin oranindan anlayabiliriz. Biz yarin icin degil bugun icin yasayan bir milletiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda otomobil tavsiye isteyenlerin actigi konulara bakiyorum da hep 60-70 bin uzeri.

Para yok diye aglamasin kimse. Vergiler bu kadar yuksek de olsa demek ki bu pahali !!! araclar halen peynir ekmek gibi satiliyor.

Gecen sene bir avrupa birligi uyesi olan Polonya'ya gittim. Adamlar bizim bindigimiz araclarin 4 te 1 ine binmiyor. Gerisini siz dusunun artik.

Millet rant parası yiyor deniz kıyılarını yabancılara satıyoruz teneke araba almak için. Teneke araba eskir çürür, satılan toprak geri alınmaz

Valla hocam Uzan orneginde oldugu gibi kendi halkimza satilani da gorduk.

• Halk olarak zenginledik tabiki...

Eskiden Almanya'da çalışanlar tatile geldiklerinde imrenirdik, hiç görmediğimiz araçlarla ya da ortalıkta çok nadir olan araçlarla gelirlerdi. Şimdi bakıyorum, bizim neredeyse çoğumuz onlardan daha iyi araçlara biniyor.

Bir de ortalığa bakın, araçların neredeyse yarıdan fazlası 10 yaşından daha genç ve 20.000 lira üstü araçlar. Elbette şahin de doğan da çok ama şehrin işlek noktalarından birinde her türlü insanın geçtiği noktalardan birinde 100 tane araç için kendiniz bir anket yaparsanız hepimizin geçmiş zamana göre ekonomik olarak iyileştiğini görebilirsiniz.
  • bi saçmalamayın beyler ya sanki açılan konuların hepsi olumlu sonuçlanıyor 100 konu açılıyorsa araç tavsiye isimli 90 ı fake
  • para enflasyona yenik düşürülüyor, kuşa dönüyor, bundan ala engel ne olabilir ki?

bireysel emeklilik ise emeklilikle alakası olmayan, aynı zamanda ihtiyaç olup da parayı çekerseniz sizi cezalandıran bir sistem..
    paranın değerlendirildiği araçlar ya borsa gibi riskli, ya da tahvil gibi düşük getirili.. bi de bu saçma yatırım şekli için fon yönetimi bilmemnesi kesiyorlar..
    halkı söğüşlemenin yeni bir yolu.. maksat göz boyayarak tasarrufların vadesini çok çok uzatmak, bankaları biraz daha zengin etmek, borsaya daha fazla destek, düşük faizli fonlama..

hem olası bir krizde de vatandaş dövize saldıramaz.. eli kolu bağlı, tasarruflarının dibe vuruşunu seyreder..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

para enflasyona yenik düşürülüyor, kuşa dönüyor, bundan ala engel ne olabilir ki?

bireysel emeklilik ise emeklilikle alakası olmayan, aynı zamanda ihtiyaç olup da parayı çekerseniz sizi cezalandıran bir sistem..
    paranın değerlendirildiği araçlar ya borsa gibi riskli, ya da tahvil gibi düşük getirili.. bi de bu saçma yatırım şekli için fon yönetimi bilmemnesi kesiyorlar..
    halkı söğüşlemenin yeni bir yolu.. maksat göz boyayarak tasarrufların vadesini çok çok uzatmak, bankaları biraz daha zengin etmek, borsaya daha fazla destek, düşük faizli fonlama..

hem olası bir krizde de vatandaş dövize saldıramaz.. eli kolu bağlı, tasarruflarının dibe vuruşunu seyreder..

Halkin soguslendigine kesinlikle katiliyorum. Dunyadaki en fazla sagilan halklardan biriyiz. Ama eskiden de sagiliyorduk. 15 sene once de sagiliyorduk. Simdi en azindan bizi saganlar kendileri zengin de olsa bize de biseyler veriyorlar. Eskiden saganlar sadece kendileri iciyordi sutumuzu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

60-70 bin liram olsada arabaya baglamam tercih meselesi... Sadece benim çenemi yorar 60-70 bin lira, şahine binmeye devam :)

İstanbul / Beykozdayım bütün akrabalarımız komşularımız sıfır arabalar çekti tabi kötü araçlar hayla var ama eskisine oranla oldukça az. Kastamonluyum buraya baktığımda ise hayla Toroslar,Şahinler,121ler cirit atıyor bence gelişme var ama herkezi etkileyecek kadar bir gelişme olmadı eskiden zengin olan hayla zengin fakir ise hayla fakir...

Normalde bu tıp seylere takılmam ama hayla ne demek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr faruk

quote:

60-70 bin liram olsada arabaya baglamam tercih meselesi... Sadece benim çenemi yorar 60-70 bin lira, şahine binmeye devam :)

İstanbul / Beykozdayım bütün akrabalarımız komşularımız sıfır arabalar çekti tabi kötü araçlar hayla var ama eskisine oranla oldukça az. Kastamonluyum buraya baktığımda ise hayla Toroslar,Şahinler,121ler cirit atıyor bence gelişme var ama herkezi etkileyecek kadar bir gelişme olmadı eskiden zengin olan hayla zengin fakir ise hayla fakir...

Bazi yorelerde oyle konusulur takilma bunlara.

• quote:

quote:

quote:

Pekı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pekı

"Hayla"nın aslında "hala" olarak kullanılması gerektiğinin farkındayım, Arada alışkanlıgımı yazıyada aktarıyorum malesef...

Dikkatiniz için Teşekkürler...

• kendimize ait olmayan paraları harcıyoruz o kadar.:) ucuz araba ile pahalı araba arasında aylık ödeyeceğin para aynı kalıyor nihayetinde.. Halk kıyamet gibi borçlu,, çevremde iyi kötü borçlu olmayan kimse yok gibi.araba alıyorsun kredi ile satarken alan adam kredi ile onun satacağı adam da kredi ile. krediyi kim veriyor(du),çok dolaylı olarak Bernanke :) şimdilerde dere kuruyo gari diyolla. yani benim aracımı satacağım adamın kredisi çıkmayabilir belki,, e o zaman istediğim paraya piyasa da oluşturamayabilirim. ulan biraz fiyat kırarım olmadı ama, yine satılmazsa o zaman işler p*k:)

bir de eskiyle yeni arasında muazzam farklar var mesela ben yıllar önce flash bellek almıştım 2GB, ayak üstü 20 lira vermiştim. oysa ki şubatta BİM getirmiş hem 16GB hemi de 17.90 tl.. benim hesaplarıma göre böyüklerimiz refah ve böyümeyi yanlış yapmaktalar.. normali => (20TL/ 17,90 tl).( 16BG/2GB)=8.93 :) yani ben eskiden 10bin liralık araca biniyorsam bu gün 89binlik araca binmem lazım,, en doğal hakkım..

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Kastınneydi moniye bak hele
  • Arkadaşlar gereken cevabı vermiş eklemek istediğim bir şey de var.
    Polonya'yı örnek vermişsiniz. Polonya'da eminim insanlar 5 yıllık araç kredisi çekip maaşının 25 katına otomobil almıyordur.

Çok yakın tanıdığım insanlar var böyle, çalışanına para yok iflas ediyoruz diyor, filodan Mercedes C kiralamış biniyor.
    Madem maaş verecek durumun yok neden ucuz bir otomobil yerine aylığı 2000 küsür lira olan arabayı kiralamış dolanıyorsun?

Başka bir örnek; adam dar gelirli, kredi çekiyor tasarruf yapacağı yerde, kirada oturduğu halde 80bin lirayı arabaya bağlıyor.

Çevir o yoldan geçen 70-90bin aralığında fiyatı olan arabaların sürücülerini büyük çoğunluğunun ceplerinden nakit para çıkmaz, araç şirket kayıtlıdır, üstünde borç vardır vs vs

Zengin görünmeye çalışmak başka bir şeydir, zengin olmak başka bir şeydir.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Eminim birçok kişi eleştirir.Benim param,sana ne ? Altımda 2010 honda civic var ama çok yakıyor,fakirim....AKARYAKIT ÇOK PAHALI !...uzar gider.Konunuz ancak en iyi şu söz özetler.''Cebinde bol parası var,harcayacak.Ama cesareti ve karizması yok,teneke dediği 4 tekerlere binmeye.''Şu ülkede özel lüks tüketime harcanan paraların bilançosunu görseniz....ohooo ağzınız açık kalır.

Belediyede staj yapıyorum.Belediye başkanının altında audi a8 var.Diyeceksin bu adam koca mhp belediye başkanı,işte karizmasıdır,statüsüdür sonra efenim şudur,budur protokoller.Muharrem İnce'den bir dilekçe geldi.Adam belediyenin yaptığı akaryakıt harcamalarının mali değer tablosunu istemiş.En yukarıda belediye başkanının meşhur audi a8 i vardı.Bilin bakalım aylık ne yazıyordu.Tam tamına 6.800 tl falan,bir garibanın senede zor harcadığı para.Gerçek hayatta olduğu gibi sanal ortamda da örnekleri çok.Konunuz gayet net ve yazdığınız objektif içerikli metin için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 30 Haziran 2013; 2:44:58 >

• direkt cevap yazmaya girdim konuya.

Bu forum da herkes 1.85 boy ve üstü herkes adonis mavi göz ve sarışın saç göbeksiz ! ondan sonracığıma babalar fabrikatör 3 yat 5 kat Full geziyorlar dolaşıyorlar piskevit yiyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Valla hocam Uzan orneginde oldugu gibi kendi halkimza satilani da gorduk.

Olur mu halkımıza satılmıyor. 3 tarafımız denizlerle çevrili halkımızın %80'i hiç denize girmemiş. Antalyada İngilizler belediye başkanı seçmiş İngiliz. Siz daha uyuyun paranız bitince bu topraklar parayla geri alınamayacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.