Şimdi Ara

Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Benden sonraki yorumda parçalar paylaşıldığı için kasa seçimini görmediğimden dolayı , benim de diyeceklerim yukarda size anlatan huso hoca ile aynı. O seçilen kasaya almayı düşünülen anakart olmaz atx önerdiğim şeyler hiç olmaz dı

Ben atx boyutta bir kasa seçilmiştir diye düşündüm anakrtlar da büyük atx modeller istenince. Yorumları sonuna kadar okudum tabi , şunu diyeceketim neden atx yapıda bir kasa alınmıyor diye. Yer ve çeşitli sepeplerden dolayı imiş anladım.

Şu an için ertelenecek gibi sanırım alınması düşünülen parçalar sağlık olsun. Bu mini ıtx anakartlarda boyutlarına göre aşırı pahalı yaw Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ] ne bilm... zor yani.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Erhan hocam size de huso hocama da bilgi ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Haklısınız heyecanımın yaratmış olduğu acele duygusundan dolayı bilgilendirmemi düzgün yapamamışım 🙂

Malum sebeplerden dolayı🙂 küçük kasa seçmek durumunda kaldım yoksa benim tercihim h510 kasadan yanaydı. Bende konfigürasyo da güncelleme yaparak anakartı asus x570i ye çevirdim ekran kartını iptal edip ağustos ayına kadar radeon 520 ekran kartımı kullanarak kullanmak üzere revize ettim. Diğer parçalarda da herhangi bir değişiklik yapmadım. Bugün hızlı kargoyla siparişlerimin bir kısmı gelmeye başladı kısmetse artık pc toplandığında sonuçları da sizlerle paylaşırım🙂

Ne kadar haklısınız ki ufaldıkça ucuzlayacağına pahalılanıyor işçilik adı altımda bizlere giydiriyorlar🤔😁

Aynı giyim mağazaları gibi oğlanın montu benim montumdan daha pahalı😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraturkgeldi -- 18 Mart 2022; 11:19:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muraturkgeldi kullanıcısına yanıt

Aynen hocam giydirme konusunda haklısınız Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ]  hayırlısı olsun yavaş yavaş bütçe oldukça olsun. Şimdilik o şekilde idare edersiniz artk.

• Kısmetse hocam işimiz bütçeye kaldı ağustosa kadar daha fazla giydirmezlerse tabi🙂

• ITX her zaman pahalıdır hocam...

• huso kullanıcısına yanıt

Huso hocam pahalı öahalı ama hazır sistem ryzen 5 b550 anakart konfigürasyonlara oranla çok uygun bir sistem oldu bence

• @Erhan1982DZC @huso

Arkadaşlar işlerden fırsat bulduktan sonra sonunda projeyi hayata geçirdim
    Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ]
    Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ]

Hayırlı Olsun.Sistem bilesenleri nedir?

• Asus ROG Strix X570-I Gaming Amd X570 DDR4 4800 MHz (OC) Am4 AX Wifi + Bt Mini-ITX Anakart

Cooler Master Masterlıquıd ML240L V2 RGB LED Fanlı Sıvı Soğutma Kiti (Intel&AM4 Destekli)

Pny CS2130 1TB 3500/1800MB/S Nvme Pcıe M.2 SSD - Siyah

G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18S-8GVK (2 adet)

Samsung Odyssey G3 24” 1 Ms 144 Hz Freesync (Dp + Hdmı, Has+Pivot) Full Hd Monitör LS24AG300NUXUF

AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8 Çekirdek 36MB Cache AM4 Soket 7nm İşlemci

High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S)

H210 Mini-ıtx-case Siyah (PSU YOK)

Asus cerberus gtx 1050 ti

Bu şekilde huso hocam

Benzerini toplamak isteyenlere yol gostermesi acısından yanına maliyetleri de yazarsanız makbule gecer.

Bir de kisisel olarak X570-I yi Millet İncehesap dan 1400-1500 e alıp burada 3000 e yapıstırıyordu.Sorması ayıp siz kaca aldınız?

Sistem Hayırlı Olsun.Cok Guzel Sistem olmus.Hele 5800X falan cok super olmus.

240 AIO yeterli oluyor mu?

Ram direkt 3600 hatta 3800 calısabiliyor mu?

Gule gule kullanın.

Huso hocam ram3600 de çalışabiliyor

240 sıvı soğutmayı daha tam yükte denemedim ama kullandığım kadarı ile şimdilik yeterli resimde de gördüğünüz gibi cama yakın mesafe fazla da sıcak olmuyor bu konum.

Son olarak kart tavsiye ederkende söylemiştiniz ama ben maalesef dolar kur artışından folayı o fiyatlata denk gelemedim biraz tuzlu oldu benim için

Fiyatlarıyla bilerek vermedim satın alırken günlük indirimli fiyat neden ne bulduysam onu aldım hepsi anlık fiyatlardı ama elbette merak gidersin diye aldığım fiyatlarıda sizler için paylaşabilirim üç aşağı beş yukarı fiyat bilgisi olur okuyana ve inceleyene

1 Asus ROG Strix X570-I Gaming Amd X570 DDR4 4800 MHz (OC) Am4 AX Wifi + Bt Mini-ITX Anakart 3161,28 TL

2 Cooler Master Masterlıquıd ML240L V2 RGB LED Fanlı Sıvı Soğutma Kiti (Intel&AM4 Destekli) 1551,06 TL

3 Pny CS2130 1TB 3500/1800MB/S Nvme Pcıe M.2 SSD - Siyah 1372,31 TL

4 G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18S-8GVK (2 adet) 1219,8 TL

5 Samsung Odyssey G3 24” 1 Ms 144 Hz Freesync (Dp + Hdmı, Has+Pivot) Full Hd Monitör LS24AG300NUXUF 2298,99 TLL

6 AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8 Çekirdek 36MB Cache AM4 Soket 7nm İşlemci 5399 TL

7 High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) 1253,5 TL

8 H210 Mini-ıtx-case Siyah (PSU YOK) 1200

9 "Bofigo 60x120 Cm 2 Raflı Çalışma Masası" 311,74 TL

10 Asus Cerberus-GTX1050TI-04G 4239,68 TL (peşin fiyatı 3600 küsürdü vade farkıyla 4200 Küsür liraya geldi)

TOPLAM: ₺22.007,36

Ekran kartını malum ağustostan önce almayacaktım ama elimdeki eski ekran kartı vga çıkışlı olduğu için monitörde de sadece displayport ve hdmi olduğundan dolayı mecburiyetten almak zorunda kaldım kısmetse ağustosta bunu satar üstüne ekleme yapar orta üst seviye en azından 8gb bir karta geçiş yaparım

Hayırlı Olsun Tekrar Gule Gule Kullanın.İslemci Olayını daha birkac gun once dahi bir arkadas 4650 ye aldı.Keske 4500 bantlarında Mat bilgisayardan getirebilseydiniz iyi olurdu.

Digerlerinin fiyatları iyi tek absurd duran Ekran kartı olmus maalesef yani keske 1000TL bandında en azından GT730 ya da 1030 bandında bir Ekran kartı alabilseydiniz gecici olarak iyi olurdu.Acıkcası 4000TL ye 1050Tİ gorunce icim cız etti.Ama maalesef durum bu benim 600TL ye Sıfır alıp 500Tl ye sattıgım 1050Tİ ye 3000-3500TL Satıs Fiyatı var.

Gule Gule Kullanın tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraturkgeldi -- 5 Nisan 2022; 20:18:31 >

Hayırlı olsun sistem , güzel olmuş . Ekran kartı piyasası yüznden malesef böyle oldu şimdilik dediğiniz gibi. İlerde denildiği 1050 tiyi satıp bütçe olursa daha iyi bir karta geçilir. Ekran kartı ve ram gibi şeyler sonradan kolay değişen parçalar. ( ramin değişmesi için demedim :) kolay tak çıkart olduğu için, sistemden kolay söküldüğünden değişim kolay oluyor diğer parçalara göre anakart gibi vs....

Ekran kartı değişiminde de sistem güçlü olduğundan rahatça çoğu kart bütçe olduğu sürece gözü kapalı alınabilir. Tekrar hayırlı olsun sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 6 Nisan 2022; 11:9:37 >

Teşekkür ederim erhan hocam...

Ramleri sipariş ettim gelsin değiştireceğim😁😁😁

Gğnümüzde herşey dövize endeksli olduğu için çok pahalı maalesef. Gpu piyasasına birde madencilik eklenince çekilmez oluyor maalesef şuanda 1050 ti nin bile maliyet zorluğunu çekiyorum

Normalde bu ekran kartını istiyordum ben bakarken 6-9 binlerdeydi şimdiki fiyatına bakar mısınız

https://www.hepsiburada.com/xfx-speedster-merc-319-amd-radeon-rx-6900-xt-black-rx-69xtacbd9-16gb-gddr6-256bit-dx12-ekran-karti-p-HBCV00000E8SV9?magaza=GNC+Bili%c5%9fim&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraturkgeldi -- 7 Nisan 2022; 12:40:9 >

Boşverin hiç bakmayın şimdi artık, eskiden 2. el araba alınıyordu o paralara ...Tavsiye ve düşünce[Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC)] Alınır mı?[ÇÖZÜLDÜ] 

Bakmıyorum demiyelim de aramıyorum diyelim erhan hocam aradasırada açıp ilanlarına bakıyorum böyle sadece başıma ne geldiyse araba sevdasından geldi zaten ne araba alabişdim ne zamanında pc toplayabildim herşey aniden gelişti😁

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.