arkadaşlar merhaba ;
ben evimde ttnetin vermiş olduğu tplink archer c5v ac1200 modemi kullanıyordum, dün yeni aldığım keenetic hopper (KN-3810) modem elime ulaşana kadar.
sorunumda burada başlıyor. Keenetic hopper modemimin kurulumunu yapamadım. öncelikle pppoe bilgilerini iki modemi birbirine bağlayarak klonlamayı denedim varan 1 tplink modem üzerinden bilgiler keenetic modeme kopyalanmadı. daha sonra bazı bölgelerde ttnetin bu özellikleri kopyalamaya izin vermediğini öğrendim ve manuel kuruluma geçtim. pppoe bilgilerimi doğru eksiksiz girmeme, Vlan ID 35 değerlerini vermeme daha sonrasında ipv4 e ip adresi yok bilgilerini eklememe rağmen hiç bir türlü internet bağlantısı alamadım. ttnet müşteri hizmetlerini aradım modemin daireme gelen bağlantı ile uyumlu olmadığını bildirdiler, Ne alaka o da router keenetic te router wan portu var. sanırım internetim FTTB apartmana kadar fiber elektrik odasında switch kutudan dairelere duvardan prizle cat kablo ile internet dağılımı yapılıyor o cat 6 yı tplink e taktığımda çalışıyor keenetic e taktığımda internet gelmiyor. Keenetic desteği aradım onlarda bayram tatilinde oldukları için destek alamadım.
bu arada modem ayarlarını kurcalarken modem saat tarih ayarlarının geri olduğunu gördüm 1970 yılını gösteriyordu. tarih ve saat güncellememe rağmen gene de internet gelmedi. sorunum bu şekilde 2 gün tatilde internetsiz kalmak üzereyim yardımlarınızı beklerim...
Merhaba arkadaşlar aşağıda linkini ve kullanım kılavuzunu paylaştığım anakartımın özelliklerinde 2 adet M2 NVME disk desteklesiği yazıyor fakat ben 2. M2 nin nereye ve nasıl takılacağını bir türlü bulamadım beni bu konıda bilgilendirirseniz öok öeönun olurum
Kullanım kılavuzu
Arkadaşlar yeni toplamak istediğim bilgisayara:
"Asrock X570S PG Riptide - AM4 Socket, 5000+ MHz (OC) DDR4, m.2, USB 3.2 Gen2, ARGB LED, Type-C, ATX Oyuncu Anakart" model anakart almayı düşünüyorum.
Sizce almalı mıyım?
Almamalıysam neden?
Almamalıysam ryzen 7 veya 9 işlemci için uygun maaliyetli [2500-3000 TLbandında] anakart önerileriniz neler olur?
Bu marka ve anakart ile ilgili düşüncülerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum
Ürün İnceleme Videosu:
Ürün İnceleme linki:
Satın alma linki:
Harici Disk SCSI(UAS) Sorunu[Konu Çözüldü]
|
|
gigabyte ga-m61pm-s2 anakart tavsiye
|
|
|
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 91
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.979 (Bu ay: 443)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware