Şimdi Ara

Tavsiyede bulunun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar,ben yeni bi sistem almayı düşünüyorum ama bazı çekincelerim var,amd 64 s939 almayı düşünüyorum ama bi yandanda aklımda yeni çıkacak olan pentiumların 64 bit likleri var.acaba bekleyip te pentium 64 bit mi alsam lga 775 anakartla,yoksa amd 63 mü alsam socket 939.ha bişi daha sorcam,LGA 775 uyumlu anakrtların hepsi yeni çıkacak olan pentium 64 bitlik işlemcilerle uyumlu olcakmı,yoksa ayrı bi anakartmı alınması gerekebilir.teşşekkürler

• SAYIN ARKADAŞIM 64 bit lik bir işlemci gerçek performansını veremez çünkü 64 bitlik adresleme için enaz 4-5 gb RAM lazım ,ve piyasada 64 bit lik programda yok ,zaten 4-5 gb RAm destekli anakartlarda yok .YANİ arkadaşım şuanda alacağın 64 bitlik bir işlemci yine 32 bit çalışacak ve önümüzdeki 1-2 sene bu böyle devam edecek kısaca altyapı yok .Birde şu anda alacağın anakart ve işlemci olayı tam oturmadı birde İNTEL 64 bit çıkarınca işler karıştı ,yani mesela İNTEL p4 e ilk olarak soket 423 pin ile girdi daha sonra soket 478 oldu ,AMD de aynı şekilde yapıyor iki farklı soket tipi var ,ama iki soketide destekleyecek anakartlar mevcut ,yalnız dediğim gibi 64 bit adresleme için ram lazım ram destekleri az yani gerçek 64 bit lik bir program çıksa anakartını değiştirmen gerekli .KISACASI 64 bit e geçiş için enaz 2 sene daha var çünkü şiimdi İNTEL de 64 bit savaşına girdi rekabet olacak ,savaş çıkacak ,sistemlerin oturması için uzun zamanların geçmesi gerekli veya iki firma anlaşacaklar bişeyler olacak.Biliyorum çok uzattım kısacası şimdilik gerek yok

• saol kardeş ,dediklerin bana çok mantıkılı geldi seni dinlicem,adamların para tuzaklarına düşmeyelim dediğin gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

SAYIN ARKADAŞIM 64 bit lik bir işlemci gerçek performansını veremez çünkü 64 bitlik adresleme için enaz 4-5 gb RAM lazım ,ve piyasada 64 bit lik programda yok ,zaten 4-5 gb RAm destekli anakartlarda yok .YANİ arkadaşım şuanda alacağın 64 bitlik bir işlemci yine 32 bit çalışacak ve önümüzdeki 1-2 sene bu böyle devam edecek kısaca altyapı yok .Birde şu anda alacağın anakart ve işlemci olayı tam oturmadı birde İNTEL 64 bit çıkarınca işler karıştı ,yani mesela İNTEL p4 e ilk olarak soket 423 pin ile girdi daha sonra soket 478 oldu ,AMD de aynı şekilde yapıyor iki farklı soket tipi var ,ama iki soketide destekleyecek anakartlar mevcut ,yalnız dediğim gibi 64 bit adresleme için ram lazım ram destekleri az yani gerçek 64 bit lik bir program çıksa anakartını değiştirmen gerekli .KISACASI 64 bit e geçiş için enaz 2 sene daha var çünkü şiimdi İNTEL de 64 bit savaşına girdi rekabet olacak ,savaş çıkacak ,sistemlerin oturması için uzun zamanların geçmesi gerekli veya iki firma anlaşacaklar bişeyler olacak.Biliyorum çok uzattım kısacası şimdilik gerek yok

• ya get onları bekleyeceğine sempron 3100 al derim.anakart epox 8kda3j harika!!!!
  • bbakalım artık bişiler alcaz ama 64 bit hariç
  • quote:

SAYIN ARKADAŞIM 64 bit lik bir işlemci gerçek performansını veremez çünkü 64 bitlik adresleme için enaz 4-5 gb RAM lazım ,ve piyasada 64 bit lik programda yok ,zaten 4-5 gb RAm destekli anakartlarda yok .YANİ arkadaşım şuanda alacağın 64 bitlik bir işlemci yine 32 bit çalışacak ve önümüzdeki 1-2 sene bu böyle devam edecek kısaca altyapı yok .Birde şu anda alacağın anakart ve işlemci olayı tam oturmadı birde İNTEL 64 bit çıkarınca işler karıştı ,yani mesela İNTEL p4 e ilk olarak soket 423 pin ile girdi daha sonra soket 478 oldu ,AMD de aynı şekilde yapıyor iki farklı soket tipi var ,ama iki soketide destekleyecek anakartlar mevcut ,yalnız dediğim gibi 64 bit adresleme için ram lazım ram destekleri az yani gerçek 64 bit lik bir program çıksa anakartını değiştirmen gerekli .KISACASI 64 bit e geçiş için enaz 2 sene daha var çünkü şiimdi İNTEL de 64 bit savaşına girdi rekabet olacak ,savaş çıkacak ,sistemlerin oturması için uzun zamanların geçmesi gerekli veya iki firma anlaşacaklar bişeyler olacak.Biliyorum çok uzattım kısacası şimdilik gerek yok

Yarıldım yazını okuyunca.Niye laf olsun diye yazı yazıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam da arkadaşım zaten 64 bit değil bu işlemciler 32 bit te de daha performanslı değiller mi? Amd 64 bit alması için nedenlerden birisi de daha ucuz olması. Sadece 64 bit olduğu için almıyoruz değil mi?
    quote:

• selam
    Bende senin kafadandım neredeyse bir yıldır bilgisayar alacam. Diyelim ki sen haklısın Intelin 64 leri Nisanda Geldi fiyatı en az kaç dolar olur sence? Ayrıca Biz AMD 64'ü savunurken iişlemcinin 64 Bitlik olmasından değil Soketin 939 olmasından yani ileride çıkacak olan çift çekirdekten mahrum olmayalım diye öneriyoruz. Geleceğe dönük güncellenebilir stabil bir pc'miz olsun diye öneriyoruz herkese. Ayrıca şunu kabul etmek gerekir. Şu koşullarda AMD 64 s939 alınır. Ayrıca fiyatı biraz daha ucuz. Intel p 4 3.0 presscott ile i915 bir anakartın fiyatı ile nf3 çipsetli anakart ve s939 AMD 3000+ arasında fiyat farkı var. yani aslında sen para tuzağına düşüyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.