Şimdi Ara

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.534
Cevap
24
Favori
107.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fowell-one

Hocam merhaba,
    3 Kapı (Coupe) Citroen C4 kullanıcısıyım, aracın üzerinde standart olarak 2 ön kapı (bass) ve 2 ön konsol (tiz) ile 2 arkada (bass) hoperlörler vardı. Bunlar orjinalleri ve ASK marka bas (bass) ve tiz (tweeter) hoperlörleri, tabi 10 senelik olunca seste bozulma olduğundan bir revizyona gideyim dedim.
    2 Takım JBL 6508C Midrange takımı aldım, ön ve arkalara takıldı, bu seferde teyp yetmedi JBL 5355 (5 Kanal) amfi ve Alpine 1244 subwoofer ile ekleme yaptık ve teybin çıkışını cadence dek çevirici ile dönüştürüp denedik. Tabi ki standarttan güzel bir ses geldi ama yeterli olmadı, sebebine gelince ben ayar olarak düşündüm fakat çok ayar denenmesine rağmen bir türlü istediğimiz tokluğu yakalayamadık, mesela çok güzel bir ayarda orjinal bir müzik cd si taktığımda ilk 3 parça çok iyiyken sonraki 4 parça kötü sonraki 3 parça yine iyi bir şekilde çalıyordu.
    Sesi biraz yükselttiğimde ise bozulmalar oluyor ve tizler kulak tırmalıyordu. Hani tam doğrusunu söylemek gerekirse insanların 500 liraya hazır aldığı çin malı hazır kablo tesisatlı sistemler gibi bile doygun ve tok bir ses çıkmıyordu.
    Burda şunu açıklayayım doygun ve tok sesten kastım 350 liraya evimize aldığımız 5+1 x marka dvdli ses sisteminde müzik dinleme sesi diyelim, biliyorsunuz son sesi bile açsanız çok orantılı bas ve tiz alıyorsunuz ve bozulma yaşamıyorsunuz.

Sonrasında amfi 5 kanal ama teybe doğal olarak y fişler ile çoklanıp 2 kanal girdiğimizden iyi bir dağılım ve ayar yapamadığımızı düşündüm Pioneer EQQ-6500 bir ekolayzır aldım, amacım amfiden ön arka sub olarak gelip bunları ekoya girmek ve ekoda sadece tek çıkış verdiği için bunuda teybe girip doğru sesi almaktı, bunu yaparken fark ettim ki dek çeviricinin RCA çıkışları düşük geldiğinden (eko 5v veriyor dek çevirici sanırım 800mv) teypten ses alamadım.
    En sonunda sistemi komple değişmeye karar verdim, aşağıda ki ürünlerin tamamını tek tek el emeği göz nuru topladım:

* Ana ünite Pioneer KEH-8600 Kasetçalar
    * Dijital işlemci Pioneer DEQ-P800 DSP Ünitesi
    * Anfiler: 1 Adet Pioneer GM-X922 2 Kanal Mono Bas Amfisi, 2 Adet Pioneer GM-X924 Stero Mid ve Oval Amfisi
    * Subwoofer Pioneer TS-W400 400Watt 40 Cm
    * Ön Kapılar JBL GTO 6508c Mid Takımı (Tizleri Ön Konsolda orjinal yerlerinde)
    * Arka Kelecek Cam Kenarları JBL GTO 6508c Mid Takımı (Tizleri direklerde)
    * Arka Bagaj Pandizotu 2 Adet/Takım Pioneer TS-6875v2 Oval

Bunlara ek set eksiksiz olsun diye:
    * Pioneer UB-100 USB Terminali
    * Pioneer IB-100 iPod Terminali
    * Pioneer CDX-P5000 51 li CD Changer
    * Yukarıda ki tüm ürünleri bağlamak için (Malum teypte tek bir ip-bus terminal girişi var) Pioneer CD-P33 3 Giriş Tek Çıkış IP-BUS Terminali

Olarak sistemi tamamladım, henüz montaj yapılmadı ufak ufak denemeler yaptım tabi ki, örneğin teybi bağladım kendi JBL 5 kanal amfimi mevcut Alpine bas ve mit takımlarım ile çalıştırdım çok güzel bir ses aldım (deyim yerindeyse ayarın dibine vurup istediğim gibi at koşturabiliyordum) sonrasında DEQ-P800 DSP işlemciyi bağladım bununla da denemeler yaptım (bunda ayarları beceremediğimden bir önceki konfigten kötü oldu ses yüksekliği fakat gerçekten el ile tutulur bir ses farkı aldım, tonlamalar, eko seçimleri, sla ayarları vs.)

Şimdi beni bu kadar uğraştıran şeyin ne olduğuna gelelim, 2014 model HB bir clio araca bindim, üstünde cd sürücüsü olmayan dandik bi fabrikasyon teyp ön kapılarda iki bas ve ön konsolda 2 tiz var, sesi yükselttiğinizde tabiki bozuluyor, fakat kapıları çok çok güzel bas vuruyor, orta sesleri, basları ve sanatçının sesini duyuyorsunuz, bu dandik fabrikasyon sistemde ki kolon tokluğunu ben JBL midlerde alamadığım için sistemi komple değişime gittim.
    Araç boyaya gitti ön kısım söküldü falan derken şöyle bir setup gördüm araçta:

Ön konsol daki tizler filtreye girmiş ve amfiye filtre üstünden gitmiş, fakat kapıda ki kolonlar amfiye direk gitmiş filtreye girmeden, arka ya takılan midler ise filtreye girmiş tiz ve bas sonra amfiye gitmiş, öyle sanıyorum tesisatçı üşenmiş ön tarafları aracın kendi kablolarını kullanmış bu yüzdende kapıları filtreye girmemiş.

Neyse gelelim sadece ben şimdi bu şekilde bir sistem için tüm setupı hazırladım, herşey tüm ürünler dört dörtlük seçildi, kim seçti bunları dört dörtlük git o seçen akıl versin derseniz, vefatından evvel İsviçre de yaşayan 1991 senesinde Falcon (Pioneer ilk Türkiye Distribütörü) 1996 yılında ise Digicom (Distribütörülüpü aldıktan sonra) 'da baş mühendis olarak çalışan 2009 yılında ayrılıp yurtdışına yerleşmiş geçen yıl kasım ayında aramızdan 56 yaşında ayrılan çok sevdiğim bir abim.
    Tek tek kendi kullandığı, bildiği, fuarlar için özel hazırladığı araçlarda setup olarak denediği sistemlerden yola çıkarak bunları.

Benim istediğim şey dışardan ses duyulsun, aman mahalle ben gelince ahanda geldi diyor desin, bagajım oynasın değil, zira trimlerimin sarsıntıdan bozulmasını istemiyorum zaten :)
    İstediğim şey yukarıda da belirttiğim gibi gidip Teknosa dan aldığım 350 liralık 600-700 watt rms li dvd li ev sinema sistemi gibi tok ve bozulmayan bir ses vermesi, çok açayım sesi evet gerçekten çok açayım etrafa dinleteyim ama ses bozulmasın. Ulan 400 liralık 7 parça kıytırık dvd li sistemin çaldığı gibi çaldıramıyorum bir türlü. Bu şekilde çaldırmak istiyorum, bana bir akıl ver kafayı yemek üzereyim, hatta sana daha güzel bir örnek vereyim Şubat ayında dandik bir Soundbar aldım (LG) en ucuzundan aldım üstelik yalan olmasın 380 lira gibi bişeydi, bağlıyorum bluetoothdan telefona veriyorum coşkuyu evde durulmuyor sesin yüksekliğinden bir gram bozulma yok, bir parça titreme, çatallaşma yok, lakin bu lanet olası şeyde bunu beceremiyorum.

Bir fikrin varsa, yanlış yaptığım şeyi fark edebilirsen söylede kurtulayım şu işten yoksa artık seti hiç bağlamadan satıp kurtulacağım, güzel bir 220 volt inverter alıp arabaya normal bildiğin ev sinema sistemi bağlayacağım valla yıldırdı bu iş beni.

hocam ürünlerin tamamını sökün, jbl in tüm tizleri dahil, aklınıza gelen herşeyi sökün. jbl 6508c ile istediğiniz sesi alamazsınız, jbl ler 2 ohmdur. 4 ohmda çalışan ürünler gereklli. hemde montaj sırasında yanlış bağlanmış anladığım kadarıyla. ürünleriniz baya eski seriymiş, pionner kaset çalar mı kaldı artık? usb girişli 3 rca lı bir ana ünite işinizi görecektir, alpine ya da pionner olabilir. sıfır ya da temiz 2. el bulunabilir. ön kapılara hertz esk 165. arka pandizota sony 6921. arka kapıya hiçbirşey bağlamaya gerek yok. mevcut subwooferınız kalabilir. mid anfisi olarak 4ohmda 4x100w rms verebilen markalı yeni seri bir anfi. mono anfi olarak macoustic 1500.1 olabilir. yada 1 kanalda 4 ohmda 400w rms veren bir anfi. ön kapı içlerine yalıtım. güzel bir işçilikle tüm sistem yeniden toplanırsa istediğiniz gibi bir ses alırsınız. elinizdeki ürünlerle uğraşmayın diyorum, hepsini 2. elde satabiliyorsanız satın gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S.A Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Aracım 2012 sandero için sistem tavsiyesi nasıl olur. ön kapılarda ki hopörlörler çok iyi değil. onları değiştirmek istiyorum. birde arkaya kendim pandizot yapıcam. bunun üzerine ortaya 20-25 cm free air çalışansub koysak yanınada 2 takım hoporlör olur mu. tek anfiyle işi çözebilir miyiz. yardım ve önerileriniz için şimdiden tşkler
  • tabi birde teype almak gerek. 800 tl kadar bütcem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiore82

tabi birde teype almak gerek. 800 tl kadar bütcem var

hocam tavsiyede bulunacağım, araç yeni kasa mı eski kasa mı, ön kapılar 16cm yeni kasalarda, bende de 2014 stepway var. arkaya free air ve çift oval olur, teyp olur, 5 kanal anfi olur, kablo olur ama o bütçe ile sıfır ürünler olmaz. bütçeni sen biraz daha artırırsan sana f/p ürünler önereceğim. ama her halikarda 5 kanal anfiyi 2. el alman gerekicek bu bütçe ile. sen görüşünü yaz, ben devam edeceğim.

• Eyvallah kardeşim allah razı olsun senden. bütceyi biraz daha arttıtabilirim. aracı yeni aldım 2012 model fabrika çıkışlı tüplü. yeni kasa. stepway değil. şöyle düşündüm ki . ön kapıya 1 takım. arka pandizotada 1 takım mid 1 takım hoporlör yapsak. hiç sub woofer işine girmesek .
  • quote:

Eyvallah kardeşim allah razı olsun senden. bütceyi biraz daha arttıtabilirim. aracı yeni aldım 2012 model fabrika çıkışlı tüplü. yeni kasa. stepway değil. şöyle düşündüm ki . ön kapıya 1 takım. arka pandizotada 1 takım mid 1 takım hoporlör yapsak. hiç sub woofer işine girmesek .

teyp pioneer 2850 2rca çıkışlı 284tl

ön kapılara soundmagus 17c Hepsiburada da 164tl.

arkaya pioneer 6996s sahibindende sıfırı 199tl

pioneer 30cm freeair subwoofer 2. el 150tl

anfi cadence fx500 ya da cadence f100. 5 2.el 350-400tl

kablo seti ve rcalar 75tl

subwoofersız olmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: unlmzlm

Hocam öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Ben arkadaki 4 ovalin yerine 1 takım potenza marka oval midrange takmayı hertzleri ve midrange ları kaliteli bir amfiyle beslameyi düşünüyorum.Akü 72 amper galiba ama emin değilim.olmadı dediğiniz gibi kapasitör de alıcam.Bütçe en fazla 1500 TL.
    Siz ne dersiniz?

hocam potenza oval kolonları inceledim, ses şiddeti için kullanılan hoparlör türünden. kuracağınız sistem ses kalitesi ön planda olacağı için bütçenizde varmış madem, sony 6921 de alabilirsiniz. anfide 4 kanal kaliteli bir anfi olsun. diğerleride dediğim gibi.

Hocam amfi önerebilir misiniz kaliteli en fazla 1000 tl lik

• quote:

quote:

quote:

Hocam öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Ben arkadaki 4 ovalin yerine 1 takım potenza marka oval midrange takmayı hertzleri ve midrange ları kaliteli bir amfiyle beslameyi düşünüyorum.Akü 72 amper galiba ama emin değilim.olmadı dediğiniz gibi kapasitör de alıcam.Bütçe en fazla 1500 TL.
    Siz ne dersiniz?

hocam potenza oval kolonları inceledim, ses şiddeti için kullanılan hoparlör türünden. kuracağınız sistem ses kalitesi ön planda olacağı için bütçenizde varmış madem, sony 6921 de alabilirsiniz. anfide 4 kanal kaliteli bir anfi olsun. diğerleride dediğim gibi.

Hocam amfi önerebilir misiniz kaliteli en fazla 1000 tl lik

soundmagus vs 160.4 4ohm 4x160w rms 814tl

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4392

• https://m.youtube.com/watch?v=dmgoqsIUuLQ Hocam bu sistemi tavsiyeniz üzerine aldım kurdum arabaya jbl 75.4 amfiye bağlı yanlız sorunum twitter yetersiz geliyor ben diyorum ki bunların yerine pioneer ts s20 taksam ama sound magusun crossuna sorun çıkar mı yoksa direk amfi çıkışından mı alayım twitteri..bu arada amfi 104 rms üretiyor sound magus mid sanırım 80 rms. Ts20 de 50 rms nasıl bir bağlantı yapmalıyım ilginize teşekkürler

• Hocam merhaba

Bende 2000 modelfiat palio 1.6 hl var.

Ben ses sisteminden hiç anlamıyorum bana ucuz yollu yüksek ses dinleyebiliceğim bassı tizi güzel bi set tavsiye eder misin

Çok mu istedim bilmiyorum yanlış biley söylediysem affola teyp de dahil biley söylerseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaddar_88

https://m.youtube.com/watch?v=dmgoqsIUuLQ Hocam bu sistemi tavsiyeniz üzerine aldım kurdum arabaya jbl 75.4 amfiye bağlı yanlız sorunum twitter yetersiz geliyor ben diyorum ki bunların yerine pioneer ts s20 taksam ama sound magusun crossuna sorun çıkar mı yoksa direk amfi çıkışından mı alayım twitteri..bu arada amfi 104 rms üretiyor sound magus mid sanırım 80 rms. Ts20 de 50 rms nasıl bir bağlantı yapmalıyım ilginize teşekkürler

hocam ses çok kaliteli geliyor, maşallah güle güle kullanın, arkadaki sisteme hiç dokunmayın. crosoverlar muhtemelen arka pandizotun altındadır. ön camdan arkaya kadar her iki taraftan kablo çekeceksiniz. 1 çift tss20 alın. tss20leri ön camın her iki köşesine koyun. soundmagus un crossoverının tiz çıkışlarına tss20 lerden gelen kabloları +- dikkat ederek takın. yani tizler paralel olmuş olacak. herhangi bir sıkıntı olmaz ses daha akustik olur böylece. tss20leri direk anfiye girmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratozdemir

Hocam merhaba

Ben ses sisteminden hiç anlamıyorum bana ucuz yollu yüksek ses dinleyebiliceğim bassı tizi güzel bi set tavsiye eder misin

Çok mu istedim bilmiyorum yanlış biley söylediysem affola teyp de dahil biley söylerseniz sevinirim

bagajda büyük kabinli subwoofer gibi bir şey istiyor musun, malum palionun bagajı biraz dar. onu netleştirelim tavsiyeyi ona göre yapacağım.

• quote:

quote:

https://m.youtube.com/watch?v=dmgoqsIUuLQ Hocam bu sistemi tavsiyeniz üzerine aldım kurdum arabaya jbl 75.4 amfiye bağlı yanlız sorunum twitter yetersiz geliyor ben diyorum ki bunların yerine pioneer ts s20 taksam ama sound magusun crossuna sorun çıkar mı yoksa direk amfi çıkışından mı alayım twitteri..bu arada amfi 104 rms üretiyor sound magus mid sanırım 80 rms. Ts20 de 50 rms nasıl bir bağlantı yapmalıyım ilginize teşekkürler

hocam ses çok kaliteli geliyor, maşallah güle güle kullanın, arkadaki sisteme hiç dokunmayın. crosoverlar muhtemelen arka pandizotun altındadır. ön camdan arkaya kadar her iki taraftan kablo çekeceksiniz. 1 çift tss20 alın. tss20leri ön camın her iki köşesine koyun. soundmagus un crossoverının tiz çıkışlarına tss20 lerden gelen kabloları +- dikkat ederek takın. yani tizler paralel olmuş olacak. herhangi bir sıkıntı olmaz ses daha akustik olur böylece. tss20leri direk anfiye girmeyin.

Hocam çok sağolun set kurmamın başından sonuna kadar fikir verdiniz çok güzel bir sistem oldu başlangıç için evet crosslar pandizotun altında.araçta kendi üstünde gelen 2 ön ayna kenarında iki de arka kapılarda tiz vardı ama onlar teyp kendi çıkışına bağlı 2 tane daha ts 20 alınca 8 tane tiz olacak sanırım tam doyurucu olur

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok sağolun set kurmamın başından sonuna kadar fikir verdiniz çok güzel bir sistem oldu başlangıç için evet crosslar pandizotun altında.araçta kendi üstünde gelen 2 ön ayna kenarında iki de arka kapılarda tiz vardı ama onlar teyp kendi çıkışına bağlı 2 tane daha ts 20 alınca 8 tane tiz olacak sanırım tam doyurucu olur

bişey değil hocam, güzel olur, güle güle kullanın

• quote:

quote:

Hocam merhaba

bagajda büyük kabinli subwoofer gibi bir şey istiyor musun, malum palionun bagajı biraz dar. onu netleştirelim tavsiyeyi ona göre yapacağım.

Hocam pek yer kaplamadan minimum bi bişey yapma imkanımız varmı gerçekten hiç anlamıyorum

• quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba

Hocam pek yer kaplamadan minimum bi bişey yapma imkanımız varmı gerçekten hiç anlamıyorum

hocam bütçeniz kısıtlı olduğu için anfi ve subwoofer işine hiç girmeyeceğim. bagajda dar, slim kabin subwoofer alın desem 400tl den başlıyor sadece slim kabinler. anfi tesisat derken masraf 1200tl yi geçiyor. en uygun dengeli sesi şöyle alırsınız.

teyp olara sony dsx a200 237tl

http://www.hepsiburada.com/sony-dsx-a200-android-usb-flash-bellek-ipod-iphone-uyumlu-oto-mp3-calar-pm-otsonydsxa200

ön kapılar palionun 16cm dir.

soundmagus 17c 164tl

http://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-17c-16-cm-component-takimi-pm-otaktsm17c

arka pandizota pioneer 6996s 199tl

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-pioneer-tsa-6996s-650-wat-100-rms-6x9-oval-kampanya-kapida-ode-355259911/detay

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba

hocam bütçeniz kısıtlı olduğu için anfi ve subwoofer işine hiç girmeyeceğim. bagajda dar, slim kabin subwoofer alın desem 400tl den başlıyor sadece slim kabinler. anfi tesisat derken masraf 1200tl yi geçiyor. en uygun dengeli sesi şöyle alırsınız.

http://www.hepsiburada.com/sony-dsx-a200-android-usb-flash-bellek-ipod-iphone-uyumlu-oto-mp3-calar-pm-otsonydsxa200

soundmagus 17c 164tl

http://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-17c-16-cm-component-takimi-pm-otaktsm17c

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-pioneer-tsa-6996s-650-wat-100-rms-6x9-oval-kampanya-kapida-ode-355259911/detay

Eyvallah hocam çok sağol yüksek ses müzik dinlerken sorun yaşamassam problem yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba

soundmagus 17c 164tl

Eyvallah hocam çok sağol yüksek ses müzik dinlerken sorun yaşamassam problem yok

birşey değil hocam, güzel ses alırsınız

• Kardeş 1 tk mid ön kapıya.arka pandizotada 1 tk mid+1tk hoparlör koysak olmaz mı.

• quote:

Kardeş 1 tk mid ön kapıya.arka pandizotada 1 tk mid+1tk hoparlör koysak olmaz mı.

hocam bütçeniz subwoofer ve anfi için yetrli. yapmışken subwoofer koyun derim. araçlar benzer bizim, sony 30cm slim kabin subwoofer kullanıyorum ben, bagajda kapladığı yer görselde eklediğim kadar, öneririm.

arka pandizota hem mid hem oval önermem. pandizota 2 tane mid hoparlörü yeterli gelir. ön kapılarada mid takacaksınız zaten. mid olarak soundmagus 17c iş görür. eğer bütçenizi biraz daha artırırsanız Infinity ref 6500cx öneririm arka pandizota.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.